واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ريس ستاد اقامه نماز كشور: نسبت به نماز بي اعتنايي ميشود
اجتماعي. شهري. اقامه نماز
رييس ستاد اقامه نماز كشور گفت: نسبت به نماز بياعتنايي ميشود و متاسفانه با برخي رفتارها نماز ضايع و خفيف شمرده شده و به آن اهانت مي شود.
به گزارش ايرنا، حجتالاسلام محسن قرائتي در جلسه ستاد اقامه نماز استان تهران افزود: به اين دليل كه صبحها پخش اذان ممكن است سبب آزار مردم شود اذان پخش نميشود در حالي كه اگر قرار بود اين اتفاق بيافتد مردم مكه بايد الان رواني ميبودند.
وي ادامه د اد: به قدري اين مسئله در كشورمان لوث شده كه سعوديها به ما متلك ميگويند كه آنها پنج نوبت پخش اذان حلقومي دارند ولي ما اذان را به صورت پلاستيك پخش ميكنيم.
قرائتي افزود: در اين ۳۰سال هيچ گونه تشويقي از موذنان در كشور انجام نشده است چگونه انتظار داريم اذان در كشورمان به صورت زنده انجام شود.
رييس ستاد اقامه نماز كشور با اشاره به عدم برگزاري جلسات اقامه نماز در استان تهران طي يكي دوسال اخير، گفت: براي مواردي مثل فاضلاب، سيمان، آب و برق جلسات مكرر گذاشته ميشود اما براي ستون دين جلسهاي برگزار نميشود قرائتي خطاب به استاندار تهران، اظهار داشت: براي ترويج فرهنگ نماز بايد با قوت كار كرد بنابر اين به يكي از معاونين توانمند خود ماموريت دهيد كه اين امر را بر عهده گيرد ضمن اينكه مكان مناسب و بودجه كافي نيز در اختيار او قرار دهيد.
قرائتي با اشاره به اهميت نماز، گفت: اينكه وقتي ميگوييم همانا نماز انسان را از گناه و منكر دور ميكند پس چگونه ميشود كه سه ميليون نفر در مسجد الحرام نماز بخوانند و در همان زمان كودكان غزه در فشار و گرسنگي به سر ببرند؟
وي تصريح كرد: در مكه روي سنگ مرمر نماز ميخوانند و با آب زمزم وضو مي گيرند و پيش نمازشان قاري و حافظ قرآن است اما چگونه ميشود كه نماز آنها نمازي نيست كه اين كودكان و مظلومان را نجات دهد بايد به اين نكته توجه كنيم و بدانيم گير كار كجاست.
قرائتي توجه به اصول دين را واجب دانست و افزود: نبايد اين گونه باشد كه هر چيز كه اصل است، به كنار گذاشته شود و هر چيز كه فرع است در دستور كار قرار گيرد؟ امروز بايد در مساجدمان جايي براي تفسير قرآن و نهج البلاغه داشته باشيم، اذان ما از حلقوم موذن بايد بيرون بيايد نه از نور پلاستيكي.
رئيس ستاد اقامه نماز ادامه داد: بايد توجه ويژهاي به خادمان مساجد شود و به عنوان نمونه چند خادم ليسانس را استخدام كنيم كه هم اذان بگويند و هم بتوانند قرآن تفسير كنند و اگر پيش نماز هم نيامد بتوانند نماز بخوانند.
وي گفت: تواشيح و كارهاي اين گونه، خود يك نوع هنر است اما نبايد طوري انجام شود كه فكر كنيم اين تهاجمي از سوي برخي از كشورهاست؟ تواشيح بايد به صورت فارسي صورت گيرد كه هم خود شخص بفهمد چه گفته و هم كسي كه گوش مي دهد متوجه مطالب شود.
استاندار تهران در اين جسله گفت: براي ترويج فرهنگ نماز مسئول ستاد اقامه نماز استان بايد در جلسات شوراي فرهنگ عمومي حاضر شود و همچنين برنامه ريزي براي حضور وي در شوراي اداري و اختصاص وقت براي ارائه راه كارها را انجام ميدهيم.
مرتضي تمدن افزود: بر اساس اعلام رئيس ستاد اقامه نماز بايد اين شخص مشاور استاندار هم باشد كه مراحل اداري اين كار در دست اقدام است.
وي تصريح كرد: سياستگذاري براي فعاليتهاي مربوطه پيرامون نماز از طريق هماهنگيهايي كه به صورت مستقيم و غير مستقيم در قبال اين فريضه مسئوليت دارند بر عهده ستاد اقامه نماز است.
تمدن با اشاره به اينكه ستاد اقامه نماز ۱۷مسئوليت بر عهده دارد، اظهار داشت: چند دستگاه نيز نقش كليدي و اساسي دارند و در صف مقدم موضوع اقامه نماز هستند كه فعاليت آنها فرهنگ اقامه نماز را تحت تاثير قرار ميدهند.
وي با بيان اينكه در بخشهايي از استان كمبود نمازخانه احساس ميشود، گفت : همه دستگاهها و متوليان بايد در خصوص رفع اين مشكل و برپايي نماز در نمازخانه مدارس و ادارات اقدامات لازم را انجام دهند.
استاندار تهران تاكيد كرد: درباره بحث نماز نميتوان اغماض كرد و همه اعضاي ستاد و آقاي براتلو كه نماينده استانداري در اين ستاد است، بايد فعال باشند.
وي تصريح كرد: تكاليفي بر عهده سازمانها و نهادها گذاشته شده است ولي شايد دستگاهها اهتمام لازم را در اين خصوص نداشته باشند؟ شايد اين گونه تلقي شود كه اين موضوع زياد به سازمانها و ادارات مربوط نشود و نماز را فقط يك عبادت شخصي تلقي كنند اما در توسعه احكام الهي ادارات و نهادها مسئوليت دارند و آنها نميتوانند خود را از بحث كنار بكشند.
تمدن گفت: امر نماز و توجه به اين موضوع بسيار مهم كه از تاكيدات دين ما است بايد در دستور كار استانداري قرار گيرد.
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]