واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: عيد غدير خم / " روز رستگاري "
اجتماعي . مناسبتها. غدير.
بگو، كارون حج آهستهتر براند، شترها جهاز بيندازند و تا زمين در نطقهاي ازتاريخ براي رستگاري آماده شود، "اي اذان محضاي تكبير ناب،اي علي اي مرزبان آفتاب،اي خداي خطبه كوه كلام ،جز تا پيغمبر تبسم با كه كرد".
بخوان،بنام پرودگاري كهانسانراازگمراهي تاريخ با مبعوث كردن پيامبرانش نجات بخشيد و بخوان به نام خداوندگاري كه ادامه راه و رسالت انبيا را به امامت سپرد، تا وعده خويش را براي هدايت انسانها تحقق بخشد.
و خواندند:" الحمدالله الذي جعلنا من المتمسكين بولايت اميرالمومنين علي (ع)" پس رستگار شدند مسلمانان، همانهايي كه از نسل كميل و ابوذر و ياسر و سلمان بودند.
اينك ۱۸ذيالحجه فرارسيده است و آنان كه راه حجاز را براي طواف خانه خدا پيمودهاند، گواهي ميدهند كه پيامبر اسلام فرمودند:" من كنت مولا ، فهذا علي مولاه" و علي(ع) باب شهر علم پيامبر شد ، نقطه پرگار شناخت اسلام.
"محمد" رسول خدا(ص) خواستند، دست امت خود را در دست امام بگذارند، تا مردمان گمراه و سرگردان نشوند و اين گونه بود كه جاودانهترين خطبه تاريخ را در غدير خم جاري كردند.
سالآخرعمر پيامبر و نيمروز هجدهم ذيالحجه سال دهم هجرت است، رسول گرامي اسلام (ص) به همراه گروه انبوهي كه او را بدرقه ميكردند از آخرين سفر حج خود بازميگشت و در بهشتي به نام "غديرخم" آيه "اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتي و رضيت لكمالاسلام دينا" بر رسول خدا (ص) نازل شد و اين گونه دين پيامبر با امامت علي (ص)به كمال رسيد.
پيامبر گرامي (ص) ميفرمايند:" بهترين عيدهاي امت من،"عيد غدير" است و آن روزي است، كه خداوند مرا امر كرد كه علي را رهبر مسلمين قرار دهم تا بعد از من به وسيله او هدايت جويند و آن روزي است كه خداوند دين را كامل كرد".
پس سلام به بهتر و والاترين اعياد،آن هنگام كه انسان ذات خويش را تنها در پيروي از امامت علي و فرزندان او باز مييابد، پس " به منكر علي (ع) بگو نماز خود قضا كند/ نماز به ولاي او عباديست بيوضو".
درياي غدير از ريزش آبشارگون وحي بر جان حضرت محمد (ص) لبريز است و قامت دين در زلال " غدير خم" انعكاس مييابد.
نوري از آن مكان غريب به كوير خفته برخاست كه انسانها را راهبر و راهنمون شد، پيامبر دستور توقف داد و پس از سپاس خداي عظيم، دست علي (ع) را بلند كرد و فرمود:اي مردم هركس من مولاي اويم، علي مولاي اوست، خداوندا كساني را كه علي را دوست دارند، دوست بدار و كساني كه او را دشمن دارند، دشمن دار." بدين سان علي (ع) از جانب خداوند براي جانشيني پيامبر(ص) برگزيده شد.
غدير خورشيد حقانيت است، باغبان دشت هماره سبز سيادت است، غايت آمال انبياست، جلوهاي از وجهالله است، معناي زندگي است و شرافت آزادگي، حكايت راستي است و روايت درستي، معناي صلات است و تاويل جهاد.
پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد (ص) در خصوص اهميت و ضرورت محبت و دوستي با علي (ع) و عيد غدير توصيههايي براي امت خود به يادگار گذاشت كه در اين گزارش به برخي از آنان اشاره ميشود.
همچنين در جلد دوم كتاب الموحدين از قول رسول خدا(ص) آمده است: سلام كنيد به برادر، وزير، وارث و خليفه من در امت من و ولي هر مومن بعد از من، علي بن ابيطالب (ع) را زيرا او خيمه زمين است و زمين بااو برپاست و پناه اهل زمين است.
پيامبر(ص) توجه خاصي به حضرت علي (ع) داشت و اينگونه فرموده است كه "هر كس بخواهد زندگي كند و مانند منازجهان درگذرد و در بهشت جاويد جاي گيرد، بايد علي را پس از من و به امامان بعد از من اقتدا كند."
همچنين در جلد دوم مناقب خوارزمي از پيامبر اسلام نقل شده كه فرمود:
"خدا از براي علي، فضايلي قرار داده كه به شمار نيايد، پس اگر كسي فضيلتي از فضايل او را ذكر كند و اقرار داشته باشد، خدا گناهان او را بيامرزد و كسي كه بنويسد فضيلتي از فضايل او را، فرشتگان پيوسته بر او استغفار كنند تا وقتي از آن نوشته اثري باقي است و هر كس گوش كند به فضيلتي از فضايل او، خدا گناهاني كه با شنيدن براي او نوشتهاند، بيامرزد و كسي كه نظر كند به نوشتهاي از فضايل او، خدا بيامرزد گناهاني را كه با ديدن از او صادر شده است ".
در تذكره ابن جوزي نيز به نقل از رسول خدا (ص) آمده است: "اگر درختان قلم گردند و درياها مركب و جنيان حسابكننده و آدميان نويسنده، نميتوانند شماره كنند، فضايل علي بنابيطالب را."
درجاي ديگري در نهجالبلاغه از رسول گرامي(ص) نقل است كه فرمود: جبرئيل امين از نزد رب جليل نزد من آمد و نوشتهاي آورد بااين مضمون، "من محبت علي بن ابيطالب را بر مخلوقات خود فرض گرداندم، اين را از جانب من به بندگان ابلاغ كن".
جلد يكم مجمع الزوائد نيز به سخناني از پيامبر گرامي اسلام در خصوص اهميت محبت و دوستي با حضرت علي(ع) اشاره كرده و آورده است: "آن كس كه ايمان آورده به من و تصديق كرده پيامبري مرا، اگر علي بن ابيطالب را پيروي كند، مرا پيروي كرده و هر كس دوست بدارد او را، مرا دوست داشته و هر كس او را دشمن بدارد، مرا دشمن داشته است."
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]