واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسجمهور در خوزستان؛ استاندار با تشريح آخرين وضعيت پروژههاي مصوب سفر اول دولت: امسال حدود 1900 ميليارد تومان در خوزستان سرمايهگذاري ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
استاندار خوزستان در آستانه ورود رييسجمهور و هيات دولت به خوزستان در دومين سفر استاني، شب گذشته در نشستي خبري به بررسي روند اجراي پروژههاي مصوب سفر اول هيات دولت به خوزستان و نواقص موجود در ديگر بخشها پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خوزستان - سيدجعفر حجازي، در نشست خود با خبرنگاران عنوان كرد: 72 درصد از شهداي كشور، 78 درصد جانبازان و 80 درصد از آزادگان كشور در سرزمين مقدس خوزستان بودهاند و چندين هزار نفر در پوشش كاروانها سال گذشته از مناطق جنگي خوزستان بازديد كردهاند و امسال شاهد بوديم كه حتي بعضي استانها از ما خواستند در كنار آرامگاه شهداي هويزه، شلمچه و ... بناهايي بسازند تا راهيان نور استانهاي خودشان بتوانند در مدت سفر خود در آنجا اقامت كنند.
وي ادامه داد: بعد از مكه، مدينه و كربلاء، استان خوزستان بزرگترين قطب گردشگري مذهبي است و اين هم يكي از ثروتهاي جديد استان خوزستان است كه علاوه ميشود بر ثروتهاي تاريخي، نفت و گاز ، آب و خاك؛ و اين ثروت جديد كه ثروتي معنوي است همان ارزشهاي انقلاب و دفاع مقدس است.
حجازي خاطرنشان كرد: پس از 8 سال دفاع مقدس در استان خوزستان، كارهاي زيادي شده است اما كاستيهايش زياد و سرعت توسعه كند بوده است. لازم است در اين استان بهطور جدي و به خوبي سرمايهگذاري شود و در بخش توانمندسازي نيروي انساني كار كنيم. سرمايهگذاريها در اين چند ساله بد نبوده اما توانمندسازي نيروي انساني كمتر مورد توجه قرار گرفته و در برنامههاي گذشته به طور جدي در دستور كار نبوده است؛ چالش پيش روي ما نيز از همين جاست.
او افزود: پيش از جنگ رتبه خوزستان در قبوليهاي كنكور در كشور دوم بوده اما بعد از جنگ به رتبه 28 سقوط كردهايم و الان با ارتقايي كه داشتهايم به رتبه 24 رسيدهايم. استاني كه صنعت اول كشور را دارد، در كشاورزي سوم است و رده دوازدهم حمل و نقل را دارد و نيز در حمل بار و مسافر به ترتيب اول و سوم است، استاني كه ميخواهد اقتصاد كشور را پشتيباني كند، بايد در گام اول خود، پرداخت و بازسازي نيروي انساني، توسعه دانشگاهها و مراكز آموزش فني و حرفهيي را در نظر داشته باشد. بايد نيروي جوان را وارد كار كنيم. بازسازي فقط بازسازي خانههاي مردم نيست بايد اشتغال هم بازسازي ميشد كه متاسفانه اين امر با تاخير و سالها پس از جنگ در دستور كار قرار گرفته است.
استاندار خوزستان اشاره كرد: در جنگ بسياري از نيروهاي كارآمد و متخصص مهاجرت كردند و به خصوص شهرستانهاي آبادان و خرمشهر نتوانستند به تركيب اوليهشان برگردنند در نتيجه با وجود تمام سرمايهگذاريهاي انجام شده در استان، باز هم شاهد اين نواقص بوده و هستيم. اما آنچه كه در دولت نهم سعي شده به آن پرداخته شود اين است كه موانع توسعه استان برداشته شود. رئيسجمهور در نخستين اقدام خود در استان با كسب اجازه از مقام معظم رهبري، خواستار شد مصوبه شوراي عالي امنيت ملي در جنوبغرب استان كه براي سرمايهگذاري محدوديت ايجاد كرده بود، برداشته شود. موانع برطرف شد و سرمايهگذاري در نقاط مختلف استان بدون وجود محدوديتها آغاز شد.
وي تصريح كرد: بحمدالله كاري كه در دولت نهم آغاز شده و شتابي كه دولت نهم به كار بسته در حقيقت نويد اين را ميدهد كه در سفر دوم هيات دولت به استان و با مصوبات لازم بسياري از نواقص و ضعفهاي استان برطرف شود. براي همين طرحهايي كه در سفر اول مصوب شد؛ 257 مصوبه و يكهزار و 704 پروژه مهم داشتيم كه 11 هزار و 800 ميليارد تومان ارزش ريالي اين پروژهها بود. سعي كردهايم ابعاد انساني، اجتماعي روستاها و شهرها و آبرساني و محروميت، نوسازي مدارس و بيمارستانها و طرحهاي جادهاي را در نظر بگيريم. 615 پروژه از مجموع يكهزار و 704 پروژه به بهرهبرداري رسيده و 710 پروژه در دست اجرا است.
حجازي گفت: در ابتداي امر، پول نفت به مبلغ 200 ميليارد تومان به استان داده شد تا از آن محل تعدادي پروژههاي كوچك را شروع كنيم و پروژههايي كه تامين اعتبار آن به عهده استان خوزستان بود آغاز شد و با همين ترتيب 615 پروژه به بهرهبرداري رسيد. تا پايان امسال نيز همه پروژههاي عمراني بخش استاني قرار است به بهرهبرداري برسند. بخش ديگر پروژههاي ما ملي بوده است كه پروژههايي بسيار بزرگ و زمانبر هستند. حدود 25 تا 30 درصد اعتبارات اين پروژهها تامين شده و در بخشهاي جادهاي پيشرفت فيزيكي حدود 25 تا 30 درصد بوده است.
به گزارش ايسنا، استاندار خوزستان اظهار كرد: در سال 84 ما 366 ميليارد تومان اعتبار استاني داشتهايم. اين رقم در سال 85 و در اولين سال بودجه دولت نهم به 912 ميليارد تومان افزايش پيدا كرد و در سال 86 نيز تقريبا نزديك به 900 ميليارد تومان اعتبار استاني داشتهايم اما امسال با توجه به بعضي تحولات وزارتخانهها كه تامين منابع كردهايم و با اعتباري كه در شوراي راهبردي رياستجمهوري در ارديبهشت ماه 87 در اختيار ما گذاشته شد، اين رقم به يكهزار و 430 ميليارد تومان افزايش پيدا كرده است. اين ميزان اعتبار جداي از 430 ميليارد تومان اعتبارات ملي است كه به استان ميآيد و نيز غير از پروژههايي است كه از محل منابع داخلي وزارتخانهها در صنعت نفت و گاز، برق، سدسازيهاي بزرگ استان - كه ملي و در اختيار وزارتخانهها هستند - ميباشد. اين پروژهها اعتبارات خاص خودشان را دارند. بدون اينها رقم اعتبار چيزي حدود يكهزار و 900 ميليارد تومان براي امسال استان است كه سرمايهگذاري خواهد شد.
وي ادامه داد: در قدم اول دولت بر آن شد كه اعتبار قابل توجهي بدهد بهطوري كه به پروژههايي مثل بيمارستانها يك تكاني داده باشد، بيمارستانهايي داريم كه بين 14 تا 17 سال است كه پروژه ساختشان به تعويق افتاده است. سه بيمارستان از اين تعداد در حال حاضر پروژه ساختشان فعال شده است و انشاءالله سال آينده به بهرهبرداري ميرسند. كار دومي كه لازم بوده انجام شود بحث ظرفيتسازي در نيروي انساني و امكانات استان بوده است. الحمدلله اين نيز در بخشهاي اداري و كاري فراهم شده است.براي جذب نيروي انساني و متخصص و بازسازي نيروي انساني، مجوزهايي صادر كردهاند كه در دستگاهها در دستور كار دولت قرار گرفته است. شكر خدا وضعيت توانمندسازي دستگاههاي ما نسبتا خوب شده اما هنوز رتبه ما در مقايسهي نسبت كاركنان به جمعيت استان، در كشور بيستودوم است. اين رتبه قبلا بيستوهفتم بوده است و هنوز هم بايد ارتقاء پيدا كنيم. انشاءالله در سفر دوم پيشبيني جذب هم به ما داده شده است.
حجازي تاكيد كرد: بخش ديگري كه دولت بايد توجه ميكرد ثبات و آرامش استان است. ما سال 84 انفجارهاي متعدد و ناامني بسيار زيادي در استان را شاهد بوديم. وضعيت استان طوري بود كه سرمايهگذاري براي بخشهاي مختلف به دليل ناامني مشكل شده بود و نهايتا فضاي كار در استان بسيار سخت بود. در سال 84 قبل از شروع بهكار دولت نهم اين وضعيت را داشتيم اما امروز به راحتي ميبينيم كه رئيس جمهور و مسئولان كشوري در هر نقطهاي از استان سفر كرده، وضعيت استان نسبتا خوب شده است.
وي اضافه كرد: ما در بخشهاي جرايم، بهخصوص جرايم عمده مشكلاتي داريم اما در بخشهاي امنيتي مشكلاتي را كه در سال 84 داشتيم، الآن به هيچوجه نداريم. خود من خيلي از اوقات بدون همراه به روستاهاي مختلف و حتي مرزي ميروم. با هيچ مشكل خاصي هم روبهرو نشدهام. حرفهايي كه زده ميشود درست نيست و تمام روستاها و مردم آنها بسيار مهماننواز، خونگرم و بسيار متدين و ولايتمدار هستند. استان ما الحمدلله يك استان باثبات و با امنيت است كه در اين دولت فراهم شده و اين امر باعث شده است بتوانيم پروژهها را با سرعت بيشتري دنبال كنيم البته بعضي معضلات به قوت خود باقي است و ما هنوز كارهاي زيادي بايد انجام دهيم. يك عزم جدي و تلاش پيگيرانه در درون استان لازم است تا در كنار امكاناتي كه دولت براي ما اختصاص ميدهد رشد كنيم، بهرهوري را بالا ببريم و خوب كار كنيم.
به گزارش ايسنا، استاندار خوزستان گفت: انشاءالله عنايت رئيس جمهور و هيات محترم دولت را پشت سر خودمان خواهيم داشت تا ظرف دو سه سال آينده طرحهاي بزرگ و ارزشمندي در استان به بهرهبرداري برسد. نمونه آن كلنگزني خط لوله آب است. با وجود اين همه آب، سالهاست كه خوزستان از كيفيت بد آب رنج ميبرد. انشاءالله اولين خط انتقال آب با طول 834 كيلومتر و با اعتباري حدود يكهزار و 350 ميليارد تومان احداث و به بهرهبرداري ميرسد. اين بزرگترين خط انتقال آب است كه البته يك خط نيست و جمع خطوط آن كه همزمان و با هم ساختاش شروع ميشود، در يك مسير قرار ميگيرد بزرگترين خط انتقال آب خواهد بود كه ظرفيتي حدود 500 ميليون مترمكعب آب شرب تصفيه شده را براي شهرهاي داراي حدود 70 درصد جمعيت استان تامين ميكند. ساير 30 درصد استان نيز پروژههاي مستقلي دارند كه بر روي آنها كار ميشود. انشاءالله با اين توجه دولت نهم بتوانيم بسياري از اين كاستيها را رفع كنيم.
وي يادآور شد: پيش از دولت نهم صنعت نفت با آنچه در اطرافاش ميگذشت بيگانه بود و كوچكترين كاري را در اطراف خودش انجام نميداد. در اين دولت شاهد سرمايهگذاريهاي اين وزارت هستيم كه در اطراف تاسيسات و تسهيلاتاش انجام ميشود. از جاده روستايي و آبرساني و بهسازي گرفته تا كارهاي عامالمنفعه ديگر در مناطق مختلف استان كه بسيار انجام شده است. اين وزارتخانه بهويژه در شهرها و روستاهاي مناطق نفتي، كارهاي خوبي در اين سه سال انجام داده است كه اگر ما رقم آنها را جمع بزنيم قريب به 420 ميليارد تومان در اين سه سال در بخشهاي مختلف يا كار كرده يا دارد كار انجام ميدهد. اين كارهاي عامالمنفعه نيز از ويژگيهاي عدالتمحوري دولت نهم است كه وزارت نفت هم به آن ورود پيدا كرده است.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]