پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851475509
١٠نشانه دخالت اسرائيل و آمريكا در حملات بمبئي به نقل از پايگاه تحليلي آمريكايي
واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ١٠نشانه دخالت اسرائيل و آمريكا در حملات بمبئي به نقل از پايگاه تحليلي آمريكايي
حملات تروريستي ماه پيش در بمبئي، مركز تجاري هند، كه به كشته شدن نزديك به ٢٠٠ تن انجاميد، نگاه ها و تحليل هاي مختلفي را برانگيخت. از يك سو رسانه هاي غربي تلاش كردند كه با بزرگ نمايي گروگان گيري در مركز يهوديان اين شهر، يهودي ستيزي را بهانه اين حملات اعلام كنند و از سوي ديگر با تكيه بر نام گروه هاي شبه نظامي مانند «مجاهدين دكن» و «لشكر طيبه»، آن را به مسلمانان نسبت دهند.در اين نوشتار به بررسي وجوه مختلف اين حادثه مي پردازيم.
حمله اي دقيق و حساب شده
به گزارش فارس، هفته نامه «ساندي تلگراف» با اشاره به اين كه طراحي اين حملات يك سال به طول انجاميده بود، تاكيد كرد كه اين حمله با دقت نظامي برنامه ريزي شده بود.اين هفته نامه انگليسي در ادامه نوشت: اين ١٠ تروريست با تاكتيك هاي نسبتا ساده اقدام كردند، يعني حمله به اهداف چندگانه به طور هم زمان و كشتن هر تعداد غيرنظامي كه ممكن است.ساندي تلگراف مي افزايد: اما چنين طرحي نيازمند يك سال برنامه ريزي، شناسايي، به دست آوردن مخفيانه كشتي ها و قايق هاي پرسرعت و همچنين پايگاه از پيش تعيين شده تسليحات و مهمات مخفيانه اي است كه دست كم در يك هتل پنهان كرده بودند.براساس بازجويي از تنها تروريستي كه زنده دستگير شد، تداركات اين قتل عام يك سال قبل در منطقه اي كوهستاني آغاز شد.اين هفته نامه انگليسي در ادامه نوشت: طي ماه ها آموزش، اين تروريست ها چگونگي استفاده از موادمنفجره و تكنيك هاي دفاع شخصي را فرا گرفتند. همچنين به آن ها تكنيك هاي تكاوري مانند استقرار در ساحل آموزش داده شده بود.«شيوراج پاتيل» وزير كشور مستعفي هند نيز در مصاحبه با خبرگزاري «پرس تراست آو اينديا» گفت: مقدار موادمنفجره كشف شده از اين گروه تروريستي حاكي از آن است كه اين افراد قصد داشتند ٥ هزار نفر را به كام مرگ بكشند.
به نام يهوديان، به كام غرب
درحالي كه عمليات تروريستي بمبئي در چند نقطه مختلف اين شهر صورت گرفت، حمله به مركز يهوديان بمبئي از پربسامدترين تيترهاي خبري رسانه هاي غربي در چند روز اول اين حادثه به شمار مي رفت. رسانه هاي غرب با پوشش وسيع اخبار و تصاوير مراحل مختلف اين بخش از عمليات، از گروگان گيري گرفته تا تشييع و تدفين يهوديان كشته شده قصد داشتند با تحريك احساسات صهيونيستي، جنايات صهيونيست ها را كه هم زمان در غزه و الخليل انجام مي گرفت، بپوشانند. اين درحالي است كه اين مركز اساسا متعلق به يهوديان ضدصهيونيسم بود.
ردپاي انگليس
يك شبكه تلويزيوني هند در پي وقوع فاجعه بمبئي با ذكر دلايلي دولت انگلستان را عامل اين انفجارها معرفي كرد كه لندن نيز تلاش زيادي براي رد اين مسئله از خود نشان نداد. به گزارش خبرگزاري مهر، شبكه تلويزيوني «ان.دي.تي.وي» هند در گزارشي از وجود تعدادي شهروند انگليسي پاكستاني تبار در ميان مهاجمان و عاملان اقدامات تروريستي در بمبئي هند خبر داد. بي بي سي هم در گزارشي تعدادي از مهاجمان اقدامات اخير تروريستي در بمبئي را غيرمسلمان و خارجي اعلام كرد.اما يك سخنگوي وزارت خارجه انگليس كه نمي خواست نامش فاش شود، با تاييد گزارش ها درباره دخالت عوامل انگليسي در اقدامات تروريستي در بمبئي از جزئيات چگونگي دخالت اين عوامل در اين حوادث اظهار ناآگاهي كرد.
تايمز هم درباره نقش غربي ها در اقدامات تروريستي در بمبئي نوشت: گزارش هاي اوليه حاكي از دست داشتن يك گروه شبه نظامي مرتبط با دستگاه اطلاعاتي پاكستان و انگليس در اقدامات تروريستي اخير است.شايان ذكر است كه آمريكايي ها و انگليسي ها به تازگي روابط خوبي با طالبان در افغانستان و پاكستان برقرار كرده اند و به ويژه لندن براي طالبان در افغانستان پايگاه آموزشي احداث كرده است.
اختلاف برانگيزي ميان هند و پاكستان
اين حملات در حالي صورت گرفت كه روابط ميان دهلي نو و اسلام آباد با روي كار آمدن «آصف علي زرداري» رئيس جمهور جديد پاكستان روبه بهبود بود.البته بي گمان افرادي در دوطرف حضور دارند كه خواستار بهبود اين روابط نيستند و منافع آنان در وجود تنش و بحران در مرزهاي اين دو كشور آسيايي است كه از آنان مي توان تحت عنوان «جاسوسان غرب» نام برد.بعيد به نظر مي رسد كه انتخاب زمان وقوع حملات بمبئي در حالي كه هند و پاكستان در حال بهبود بي سابقه روابط خود بوده اند، تصادفي بوده باشد. زرداري هفته گذشته در جريان يك كنفرانس ويدئويي در دهلي گفت: در وجود هر پاكستاني اندكي از هويت هندي است و در هر هندي اندكي از هويت پاكستاني؛ و افزود كه پاكستان هرگز اولين كشوري نخواهد بود كه از تسليحات اتمي خود برضد هند استفاده مي كند.اما اكنون به نظر مي رسد كه با وقوع حملات بمبئي روابط هند و پاكستان وارد مرحله حساسي شده است. مرحله اي كه بدون درايت و اقدامات سنجيده از سوي دوطرف، مي تواند به گسترش بحران امنيتي به سراسر منطقه بينجامد.
حملات بمبئي و جنگ عليه تروريسم
از سوي ديگر، اين حملات بهانه تازه اي را به دست آمريكا و هم پيمانانش براي بازنشان دادن اهميت «جنگ عليه تروريسم» داده است.
اكنون آمريكا مدعي است كه نگراني اش درباره تروريسم در جهان به ويژه در آسيا و خاورميانه، به حق بوده است و بنابراين بايد بيش از پيش به دخالت در اين منطقه بپردازد.اكنون تحليل ها در غرب بر اين محور استوار است كه اين ناامني ها در واقع متوجه آمريكا، ناتو و جامعه جهاني است كه نبرد سربازان آن ها در افغانستان بر ضد طالبان هم اكنون با دشواري هاي جدي روبه روست و تغيير موضع حدود يك صد هزار سرباز پاكستاني از مناطق قبايلي به مرز اين كشور با هند، مي تواند جنگ بر ضد ترور را به شدت تضعيف كند و نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان را با چالشي بسيار جدي تر و وضعيتي دشوارتر از قبل در جنگ بر ضد شورشيان روبه رو كند.
١٠ نكته
دست آخر اين كه يك پايگاه خبري - تحليلي آمريكايي در گزارشي به ارائه نكاتي درباره حملات بمبئي پرداخت كه اين نكات تاكيد مي كند كه موساد و سازمان سيا در اين حملات نقش داشته اند.
به گزارش فارس، پايگاه خبري- تحليلي «ويزدام فاند» در گزارشي با اشاره به حملات اخير در بمبئي هند نكاتي را به شرح زير درباره اين حملات ارائه كرد كه جاي تامل و دقت دارد.
١ - هنوز به طور دقيق مشخص نيست كه چه اتفاقي، چه زماني و توسط چه كساني رخ داد.
٢ - حملات بمبئي داراي برنامه اي دقيق بود كه به اذعان برخي كارشناسان ماه ها براي نحوه اجرايي كردن آن زمان صرف شده بود.
«الكس نيل»، رئيس بخش امنيت آسيا در موسسه «رويال يونايتد» بر اين باور است كه در حملات بمبئي، حدود ١٠٠ تروريست در برنامه ريزي و اجراي آن نقش داشته اند. وي همچنين مخفي ماندن اين برنامه را شگفت انگيز مي داند.يك كارشناس انگليسي ديگر در گفت و گو با شبكه خبري سي ان ان آمريكا گفت كه امكان ندارد ١٠ نفر بتوانند در بازه زماني ٣٠ دقيقه اي و در ٩ نقطه مختلف از بمبئي چنين حمله اي را انجام دهند.
٣ - درحالي كه برخي گزارش ها گروه «مجاهدين دكن» را مسئول انجام اين حملات دانستند، عده اي هم احتمال دست داشتن گروه هاي راست گراي هندو را در اين حملات مطرح مي كنند.
«آمارش ميسرا»، مورخ هندي و مولف كتاب «جنگ تمدن ها: هند پس از ١٨٥٧» معتقد است كه گروه هاي راست گراي هندو با موساد، سازمان جاسوسي اسرائيل همكاري كرده اند.
٤ - در ١٩ آگوست ٢٠٠٨ يك آمريكايي به نام «كنث هايوود» درباره انفجارهاي زنجيره اي هند كه منجر به كشته شدن ٤٢ نفر شد، مورد بازجويي قرار گرفت. وي سپس از هند گريخت. برخي معتقدند كه هايوود از عوامل سيا، سازمان اطلاعات آمريكاست.
٥ - در اول جولاي ٢٠٠٤ موسسه امنيتي «جينز» گزارش داد كه بخش تحقيقات سرويس اطلاعات خارجي هند يك سري بررسي هاي داخلي را درباره جاسوس هاي احتمالي كه به دنبال فرار يك افسر ارشد سيا قصد داشتند از هند بگريزند، آغاز كرد.دولت هند از اين مي ترسيد كه با فرار «رابيندر سينگ» رئيس بخش جنوب آسياي سيا تنها سرنخ موجود درباره عمليات احتمالي موساد و سيا از دست برود.
با توجه به تاريخچه عمليات انجام شده در قالب هاي متفاوت، دست داشتن موساد و سيا در حملات اخير دور از انتظار و بررسي آن غيرمنطقي نيست.
٦ - «همانت كاركاره» رئيس ستاد مبارزه با تروريسم در ماهاراشتراي هند كه به حملات بمبئي واكنش نشان داد، كشته شد.
شبكه تلويزيوني «ان.دي.تي.وي» هند در ٢٧ نوامبر ٢٠٠٨ گزارش داد: كاركاره معماي انفجارهاي سريالي در تان، واشي و پانول، مناطقي در همسايگي بمبئي را حل كرده و افشاگري هاي قابل توجهي را در بررسي هاي حمله «مالگائون» در ٢٩ سپتامبر انجام داده بود.مركز مبارزه با تروريسم «پون» در ٢٦ نوامبر يك تماس تلفني تهديدآميز درباره منفجر كردن محل سكونت كاركاره طي دو روز پس از آن دريافت كرد. مرگ كاركاره كه گفته مي شد قرار بود همكاري موساد با گروه هاي راست گراي هندو را بررسي كند، مشكوك است.
٧ - روزنامه «ايندين اكسپرس» هند در ٢٩ نوامبر ٢٠٠٨ در گزارشي نوشت: خانواده همانت كاركاره پيشنهاد «نارندرا مودي» سروزير «گجرات» براي حمايت مالي از آن ها را رد كرده است.
مودي يك چهره افراطي در ميان هندوهاي ناسيوناليست است. گفته مي شود كه دولت او بدترين اختلافات قومي- قبيله اي را در هند از سال ١٩٤٧ از جمله كشتار ٢ هزار مسلمان در سال ٢٠٠٢ پديد آورده است.
اين كه خانواده كاركاره، كمك دولت مودي را نپذيرفت، ابهامات و شك هايي را ايجاد مي كند.
٨ - «اجمل امير قصاب»، قاتل كاركاره تنها تروريستي است كه توسط مقامات هندي زنده دستگير شده است.
روزنامه صهيونيستي «هاآرتص» در گزارشي مدعي شد كه قصاب به بازپرسان گفته است كه آن ها به دليل ظلم اسرائيلي ها به فلسطينيان مامور بودند كه اسرائيلي ها را بكشند.
گزارش هاآرتص در شرايطي است كه يهوديان كشته شده در بمبئي ضدصهيونيست بوده اند.
٩ - نقش مركز يهوديان تحت عنوان «شاباد» در بمبئي كمي عجيب است. گفته مي شود كه اين مركز براي تعداد زيادي از افراد و به مدت ٢٠ روز غذا سفارش داده بود. معلوم نيست كه آيا تروريست ها به اين مركز حمله كردند يا در آن جا مهمان بودند.
١٠ - قصاب و ديگر تروريست ها نوار نارنجي رنگي را بر مچ دست راست خود بسته بودند كه اين نوار، نمادي است كه هندوها و نه مسلمانان به كار مي برند.
پاكستان
پاكستان كشوري در جنوب غربي آسيا به پايتختي اسلام آباد است. طبق آمار تخميني در سال ٢٠٠٨، پاكستان با جمعيتي در حدود ١٧٢ ميليون نفر، ششمين كشور پرجمعيت دنيا به شمار مي رود و داراي ميزان رشد جمعيت بالايي است. پاكستان كه به طور رسمي به عنوان «جمهوري اسلامي پاكستان» شناخته مي شود، در آسياي جنوبي قرار دارد و قسمتي از آن نيز در خاورميانه است. اين كشور مرزآبي يك هزار كيلومتري با درياي عرب در قسمت جنوب دارد و از غرب با ايران، از شمال با افغانستان، از شرق با هندوستان و از شمال شرق با جمهوري خلق چين هم مرز است. ناحيه كشمير مورد ادعاي هندوستان و پاكستان است. هر دو كشور هند و پاكستان به طور جداگانه قسمت هايي از اين منطقه را اداره مي كنند و اين مناطق توسط خط كنترل از هم جدا شده است. پاكستان دومين كشور دارنده جمعيت مسلمان است. اين كشور در سال ١٩٤٧ ميلادي به عنوان يك دولت و كشور جديد به رسميت شناخته و تاسيس شد. اين منطقه تاريخچه كهني از زندگي و تمدن كه شامل تمدن دره ايندوس مي شود، دارد. اين ناحيه مورد حمله هندوآريايي ها، افغان ها، يوناني ها و عرب ها قرار گرفت و در قرن ١٩ مستعمره بريتانيا شد. از زمان استقلال، پاكستان دوره هاي رشد نظامي و اقتصادي با اهميت و بي ثباتي را همگام با جداشدن بنگلادش كنوني از قسمت شرقي آن تجربه كرده است. پاكستان از لحاظ بزرگي نيروهاي مسلح در رده هفتم جهان است و به طور رسمي به عنوان كشوري داراي سلاح هاي هسته اي شناخته مي شود.
بمبئي
«بمبئي» با نام جديد «مومباي» Mumbai پايتخت ايالت «ماهاراشترا» از مهم ترين شهرهاي هند است. بمبئي در زبان هندي به معناي «ساحل خوب» است. اين نام را استعمارگران پرتغالي روي اين شهر نهادند. در سال ١٩٩٥ ميلادي، نام اين شهر، به «مومباي» تغيير يافت كه نام يكي از خدايان زن هندي است. اما در خارج از هند، اين بندربزرگ همچنان به بمبئي معروف است. بندر بمبئي، بزرگ ترين مركز توليد پارچه هاي پنبه اي و فيلم هاي سينمايي شبه قاره هند است و از اين رو به «باليوود» نيز شهرت دارد. اين شهر با وسعتي برابر ٦٠٣ كيلومترمربع و جمعيتي بالغ بر ٣/١٣ ميليون نفر (در سال ٢٠٠٦) يكي ازچهار شهر بزرگ و پرجمعيت كشور هندوستان است. اين شهر در غرب كشور هند در ساحل درياي عرب واقع شده است. بمبئي يكي از شهرهاي بزرگ و پرجمعيت هندوستان و پايتخت تجارتي آن به شمار مي رود. اين شهر در واقع مركز بانك داري، تجارت، مبادلات مالي، بازرگاني و صنعت كشتي سازي هند به شمار مي رود. تمركز امور اقتصادي و تجاري در بمبئي پس از استقلال هند نيز ادامه يافته و به عنوان شاهراه ارتباطي هند با ايران و جهان عرب اهميت راهبردي خود را حفظ كرده است. از سوي ديگر، بمبئي بزرگ ترين جمعيت كپرنشينان هند را در خود جاي داده است. درآمد سرانه در هند حدود ١٠٨٩ دلار مي باشد، اما ايالت ماهاراشترا با داشتن بيشترين سهم در اقتصاد يك تريليون دلاري هند رتبه يازدهم را در مقياس درآمد سرانه در بين ايالت هاي هند داراست. جمعيت شهر، همراه با حومه هايش به حدود ٢٠ ميليون نفر مي رسد. بيشترين جلوه هاي تضاد طبقاتي جامعه هند را مي توان در اين شهر پي گرفت. از يك سو صاحبان ثروت هاي سرشار در اين شهر زندگي مي كنند و از سوي ديگر توده هاي فقيري كه حتي قادر به سيركردن شكم خويش نيستند. بيش از نيمي از جمعيت شهر، در حصيرآبادها و حلبي آبادها به سختي روزگار مي گذرانند. بمبئي از اتصال ٧ جزيره به يكديگر در زمان حضور انگليس در هند به وجود آمده است. بسياري از شهروندان هندي از ايالت هاي مختلف به اميد فرصت هاي شغلي به اين شهر مهاجرت مي كنند. از همين رو، تعداد ساكنان اين شهر در روز ٣ ميليون نفر بيش از ساكنان در شب برآورد مي شود. در زمان استعمار انگليس بر هند، بمبئي مركز بخش هاي اداري و حكومتي انگلستان در شبه قاره هند به شمار رفت و از نظر انگلستان «دروازه هند» بود. امروزه بمبئي يكي از مراكز بزرگ تجاري، فرهنگي و گردشگري هندوستان است. هتل «تاج محل» كه در حملات ماه پيش بمبئي مورد حمله قرار گرفت، از جمله مكان هاي ديدني بمبئي به شمار مي رود. علاوه بر اكثريت قاطع هندوها، حضور ٤ ميليون مسلمان و اقليت زرتشتي (كه با جمعيتي بيشتر از ٩٠ هزار تن از كوچك ترين جماعت هاي مذهبي هندوستان به شمار مي روند و با نام «پارسيان» شناخته مي شوند)، در اين شهر مشهود است.
وضعيت اقتصادي
از جمله ويژگي هاي اقتصادي بمبئي مي توان به موارد زير اشاره كرد. شهر بمبئي يك سوم سهم درآمد مالياتي كشور هند و بيش از ٥٠درصد ماليات گمركي و يك پنجم ماليات بر توليد را به خود اختصاص داده است. حدود يك ششم ارزش توليدي كشور متكي به اين شهر است. دفاتر متعدد تجاري خارجي نيزدر اين شهر مستقر مي باشد. سيستم بانكي و فعاليت هاي اقتصادي هند در اين شهر متمركز است. همچنين دفتر مركزي تقريبا تمام بانك هاي معتبر، موسسات مالي و شركت هاي بيمه در اين شهر قرار دارد. صندوق معاملات ارزي بانك ها در بمبئي است. بيش از ٢٥ درصد اعتبارات بانكي كشور را بانك هاي مستقر در اين شهر تامين مي كنند. بيش از ٣٥ درصد معاملات چك نيز در اين شهر انجام مي شود. دفتر اصلي بازار سهام هند كه يكي از قديمي ترين بازارهاي بورس سهام هند به شمار مي رود، در بمبئي فعاليت مي كند. بيش از ٩٠٠ شركت در خريد و فروش سهام هند فعاليت مي كنند كه بيشتر آن ها در بمبئي مستقر هستند. حدود ٤٤ درصد ترافيك دريايي كل كشور در بندر بمبئي تخليه و بارگيري مي شود. در بندر بمبئي ٤ اسكله تخليه و بارگيري نفت خام وجود دارد. فرودگاه بين المللي بمبئي سالانه بيش از ٢٠ ميليون مسافر داخلي و خارجي را پذيراست. شهر بمبئي از مهم ترين مراكز تجارت الماس به شمار مي رود. تا جايي كه ٨٠ درصد الماس هايي كه در ايالت گجرات تراش داده مي شود، به بمبئي مي رسد. بيش از ٧٥ هزار نفر در اين شهر از فعاليت هاي مربوط به الماس امرار معاش مي كنند. صنعت فيلم هند تا حدود زيادي در بمبئي متمركز است و سهم عمده اي از توليد سالانه ٩٠٠ تا هزار فيلم دراين شهر و در مركز سينمايي آن موسوم به باليوود انجام مي شود.
هند
پيشينه حضور انسان در شبه قاره هند به ٢٠٠ تا ٤٠٠ هزار سال مي رسد، اما اولين تمدن به معناي واقعي در اين سرزمين، تمدن حوزه رود سند با قدمت نزديك به ٣ هزار سال است كه با تمدن شهر سوخته در ايران هم زمان بوده و با آن مراودات نزديك داشته است.جمهوري هند يا هندوستان كشوري است در جنوب آسيا پايتخت آن دهلي نو است، از شمال غربي با پاكستان، از شمال با چين، بوتان، نپال و تبت و از شمال شرقي با برمه و بنگلادش همسايه است. جنوب آن نيز به اقيانوس هند محدود مي شود.هند بيش از ٣٥ شهر بزرگ با جمعيت بالاي يك ميليون نفر دارد. دهلي، بمبئي، كلكته، مدرس، بنگلور، حيدرآباد، اگرا، ميسور، جيپور، گوا، پونا، بوپال، تريفندرام، سورت، كانپور و احمدآباد از شهرهاي مهم اين كشور پهناور است.هند عنوان بزرگ ترين دموكراسي و دومين كشور پرجمعيت جهان را هم يدك مي كشد. اين كشور كه در روز ١٥ آگوست سال ١٩٤٧ با پايان يافتن سلطه انگلستان به استقلال دست يافت، جمعيتي بيش از يك ميليارد و ١٠٠ ميليون نفر با اقوام و مذاهب گوناگون دارد.اولين نخست وزير هندوستان، «جواهر لعل نهرو» بود. نخست وزير مطرح ديگر هند خانم «اينديرا گاندي» بود كه در سال ١٩٨٤ پس از آن كه دستور پاك سازي معبد طلايي «آمريتسار» از نظاميان سيك را به ارتش داد، به ضرب گلوله محافظ شخصي سيك خود كشته شد.هند در كنار چين يكي از موتورهاي اصلي رشد اقتصادي در قاره آسياست و اگرچه از هر ٣ متخصص رايانه در جهان، يك نفر هندي است، اما از سوي ديگر يك سوم مردم هند توانايي خواندن و نوشتن ندارند و ٢٥٠ ميليون نفر در اين كشور در زير خط فقر زندگي مي كنند.صادرات اصلي هند را محصولات كشاورزي، نساجي، سنگ هاي قيمتي و جواهرات، خدمات و فناوري هاي نرم افزاري، تشكيل مي دهد.هندوستان يك قدرت اتمي و خواستار كرسي دائمي در شوراي امنيت سازمان ملل متحد است.هند بر سر مسئله كشمير ٣ جنگ با پاكستان داشته است.از زمان استقلال از انگليس درسال ١٩٤٧ روابط هند و پاكستان، كه هر دو از قدرت هاي اتمي جنوب آسيا محسوب مي شوند، تيره بوده و مناقشاتي مرزي نيز ميان دو كشور جريان داشته است.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
-