واضح آرشیو وب فارسی:الف: متكي: فرانسويها نزاكت ميزباني نداشتند
وزير خارجه كشورمان با تاكيد بر لزوم وظيفه شناسي قاهره در قبال شرايط حساس كنوني در نوار غزه گفت: از مصر به عنوان تنها همسايه منطقه غزه انتظار مي رود در اين زمينه با انجام همراهي لازم، ترتيبات خوبي را فراهم كند.
به گزارش مهر، منوچهر متكي وزير خارجه كشورمان ظهر امروز در كنفرانس خبري مشترك با وزير انرژي و منابع طبيعي ارمنستان دليل شركت نكردن كشورمان در نشست اخير پاريس را عدم رعايت نزاكت ميزباني از سوي طرف فرانسوي اعلام كرد.
وي با اشاره به شرايط دشوار مردم مظلوم غزه افزود: شرايط غزه و ضرورت اتخاذ تدابير لازم در اين خصوص مسئله اي است كه ما نسبت به آن هشدارهاي جدي ميدهيم و معتقديم نظام بينالملل و سازمان ملل متحد بايد نسبت به اين شرايط نگرانكننده و ضد انساني احساس مسئوليت نماند در واقع امروز رژيم صهيونيستي نبايد حس كند دولتها و سازمانهاي بينالمللي توجه لازم را در محكوم كردن اقدامات ضد حقوق بشري اش نداشته يا به كار نمي گيرند.
متكي با اشاره به تمهيدات گسترده كشورمان در خصوص تحولات اخير غزه، ادامه داد : طي روزهاي اخير تماسهاي گسترده اي با وزراي خارجه كشورهاي مختلف نظير مصر، سوريه، مالزي، سنگال و ديگر كشورهاي اسلامي و غير متعهد داشته ايم و البته پيشنهاداتي را هم در اين چارچوب در دست بررسي داريم كه تلاش براي برگزاري اجلاس فوق العاده وزراي خارجه سازمان كنفرانس اسلامي در اين رابطه از آن جمله است.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشور با بيان اينكه قرار است سنگال به عنوان رئيس دوره اي سازمان كنفرانس اسلامي موضوع نشست فوق العاده را بررسي كند افزود: در همين رابطه سفراي ما در آمريكا و سازمان ملل نيز در حال پيگيري دقيق اين موضوع از كانالهاي ديگر هستند به هر حال ما معتقديم شوراي امنيت بايد در بحث حمايت از مردم مظلوم فلسطين تصميمات جدي اتخاذ كند.
وي با تاكيد بر لزوم همكاري مصر جهت كمك رساني به مردم مظلوم غزه از مرزهاي اين كشور يادآور شد: از مصر به عنوان تنها همسايه غزه انتظار مي رود در اين زمينه با انجام همراهي لازم، ترتيبات خوبي را فراهم كند ضمن آنكه در تماسهاي انجام شده از سوي رئيس مجلس و بنده با طرفهاي مصري ابراز اميدواري كرده ايم كه اين مسئله عملي شود.
متكي از تصميم ايران براي ارسال كمكهاي مردمي ايران به وزن 2000 تن توسط كشتي براي غزه خبر داد.
وزير خارجه كشورمان در خصوص تاسيس دفتر ديپلماتيك اتحاديه اروپا در تهران كه پيش از اين در برخي اخبار مطرح شده بود، گفت: به هر حال اين مسئله خواسته اروپاييهاست و ما نيز در حال بررسي آن هستيم اما هنوز مباحث اين موضوع نهايي نشده است.
رئيس دستگاه ديپلماسي كشورمان در بخش ديگري از سخنانش در اين نشست خبري از امضاي يادداشت تفاهم 71 بندي دو كشور با موضوعات مختلف خبر داد و گفت: روابط ما و ارمنستان علاوه بر پيشينه طولاني و تاريخي بين مردم دو كشور در دوران پس از استقلال ارمنستان كه 18 سالگي خود را پشت سر ميگذارد با دوستي و حسن همجواري همراه بوده است.
وي با اشاره به تشكيل كميته هاي سه گانه دو كشور در حوزه هاي مختلف گفت: ايران و ارمنستان در حوزه هاي انرژي مباحث مربوط به نفت و گاز، پتروشيمي و محيط زيست، در حوزه بازرگاني مباحث بانكي، حمل و نقل، صنعت، كشاورزي و همكاريهاي استاني و در حوزه هاي فرهنگي مسائل مربوط به گردشگري، علمي، آموزشي و بهداشتي را مورد بررسي قرار داده و در اين چارچوب يادداشت تفاهمي در 71 بند تنظيم شد كه به گونه اي كامل مسائل مورد توجه دو طرف را در بر مي گيرد.
متكي با اشاره به تاكيد روساي جمهور دو كشور بر تعميق روابط دو جانبه اظهار داشت: امروز روابط ما دوره فعال و با نشاط خود را با شناسايي زمينه هاي مختلف همكاري به صورت بالنده و رو به رشد سپري مي كند و ما از اين مسئله بسيار راضي و خوشحال هستيم.
وزير خارجه كشورمان يادآور شد: طي سه سال گذشته ديدارهاي متقابل خوبي در سطح وزراي خارجه، انرژي و سران دو كشور انجام شده كه ما در تداوم اين روند، به دنبال آغاز دور جديدي از ديدار سران دو كشور در تهران هستيم و سفر رئيس جمهور ارمنستان به تهران را هم در همين چارچوب دستور كار قرار دادهايم.
آرمن مؤسيسيان، وزير انرژي و منابع طبيعي ارمنستان نيز در اين نشست خبري با تاكيد بر لزوم تشديد و تعميق روابط تهران - تفليس ابراز اميدواري كرد كه اين روابط تا سال آينده به سطح قابل قبولي برسد.
وي افزود: در هشتمين اجلاس كميسيون مشترك همكاريهاي اقتصادي دو كشور تاكيد خاصي بر همكاريهاي دو طرف در عرصه هاي مختلف بازرگاني، انرژي، حمل و نقل، بهداشت، كشاورزي و مواردي از اين دست تاكيد كرده و قصد داريم اين همكاري هاي را تشديد نمائيم.
اين مقام ارمني همچنين با بيان اينكه به زودي فرمول عملي گاز در مقابل برق شروع به كار مي كند افزود: نيروگاه خط انتقال سوم گاز دو كشور در دست تهيه است كه در چارچوب آن زمينه هاي جديدي نيز براي انتقال برق به وجود خواهد آمد.
مؤسيسيان در پايان و پاسخ به سئوالي درباره روابط كشورش با تركيه يادآور شد: طي ماههاي اخير گامهاي مهمي در روابط ارمنستان و تركيه برداشته شده و در تلاشيم تا روابط ديپلماتيك دو كشور هر چه سريعتر برقرار شود.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]