واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كسادي در ميدان هاي ميوه و تره بار
ايجاد ميدان هاي ميوه و تره بار يكي از طرح هايي است كه از 2 سال پيش شهرداري بجنورد به منظور ساماندهي فروشندگان سيار اجرا كرد. بر اين اساس مقرر شده است شهرداري در صورت مشاهده فروشندگان سيار، نسبت به جريمه و توقف فعاليت اين افراد اقدام كند.
با اين وجود فروشندگان به علت رقابتي نبودن ميادين و استقبال كم، غير فعال هستند و به صورت سيار فعاليت مي كنند.
واقعيت امر اين است كه فروشندگان حاضر در ميادين در انتظار مشتري مي نشينند و به دليل استقبال اندك مشتريان ميوه ها و سبزي هاي آنان در حال پوسيدگي است و همين امر موجب مي شود مشتريان ميوه ها و سبزي هاي اين ميادين را بي كيفيت ذكر كنند و هر روز از ميزان استقبال آنان كم شود.
يكي از شهروندان مي گويد: ايجاد بازارچه هاي ميوه و تره بار يكي از طرح هاي اجرايي شهرداري است كه متأسفانه به دليل مسافت طولاني، اغلب شهروندان براي خريد به اين مكان ها مراجعه نمي كنند.
مرتضايي مي افزايد: در حال حاضر اين ميادين در موقعيت مناسبي قرار ندارند و در نتيجه بيشتر فروشندگان از استقرار در اين مكان ها استقبال نمي كنند.
وي اضافه مي كند: تا زماني كه فروشندگان سيار در معابر شهر تردد مي كنند شهروندان براي خريد مايحتاج روزانه مسافت طولاني را تا ميدان ميوه و تره بار طي نمي كنند.
يكي ديگر از شهروندان اظهار مي كند: در چند مرحله خريدي كه از اين ميادين داشتم قيمت ها نسبت به ساير مغازه هاي داخل شهر بيشتر بود و همين امر باعث شد از خريد در اين ميادين منصرف شوم.
غلامي خاطر نشان مي كند: بهتر است شهرداري زماني كه طرحي را اجرا مي كند تمام جوانب را بسنجد و بر نحوه قيمت گذاري در اين گونه غرفه ها نيز نظارت داشته باشد.
وي تصريح مي كند: زماني كه علت گراني محصولات را از فروشندگان در اين مكان ها جويا مي شويم، ميزان اجاره بها را يكي از دلايل اين امر ذكر مي كنند.
وي بيان مي كند: ساماندهي كامل فروشندگان سيار زماني صورت مي گيرد كه شهرداري براي استقرار آنان مكان هاي مناسبي همراه با تمام امكانات و هزينه اندك در نظر بگيرد.
وي اظهار مي كند: در حال حاضر اغلب غرفه هاي واگذار شده توسط شهرداري به دليل اجاره اي بودن و نبود امكانات مناسب خالي است و همين امر موجب شده است شهروندان و فروشندگان از اين ميادين استقبال نكنند.
وي اضافه مي كند: اگر تمام زير ساخت هاي غرفه هاي ميوه و تره بار مهيا باشد شهرداري مي تواند از تردد فروشندگان سيار جلوگيري كند.
يكي ديگر از شهروندان نيز مي گويد: اغلب فروشندگان حاضر در ميادين براي فروش بيشتر، ميوه هاي خود را در دوشنبه و پنجشنبه بازار عرضه مي كنند كه در اين روزهاي خاص ميادين ميوه و تره بار غير فعال مي شود.
رحمتي با بيان اين كه فعاليت در اين ميادين رقابتي نشده است مي افزايد: ايجاد رقابت در اين ميادين يكي از بهترين روش هاي ساماندهي فروشندگان سيار است كه شهرداري در اين خصوص موفق عمل كرده است.
وي بيان مي كند: در حال حاضر برخي از غرفه ها با وجود صرف هزينه هاي زياد براي ايجاد آن تعطيل شده است كه اين امر خسارت زيادي به شهرداري تحمل كرده است.
يكي از مراجعان به ميادين ميوه و تره بار مي گويد: با اين همه هزينه اي كه در ميادين شده است گويا هيچ گونه نظارتي صورت نمي گيرد زيرا تمام محصولات در اين ميادين با توجه به كيفيت پايين گران هست.
يكي ديگر از شهروندان در اين زمينه مي گويد: با وجود اين كه بايد در غرفه هاي واگذاري توسط شهرداري محصولات ارزان تر عرضه شود اما به دليل نبود نظارت اين محصولات حتي از ميوه هاي مغازه در داخل شهر گران تر است.
وي اظهار مي كند: متأسفانه محصولات غرفه ها از كيفيت مطلوبي برخوردار نيستند و همين امر از ميزان استقبال شهروندان مي كاهد زيرا اغلب شهروندان با همان قيمت مي توانند محصولات مرغوب تر را از فروشندگان سيار خريداري كنند.
وي مي افزايد: بهتر است شهرداري به منظور جذب مشتري و فروشندگان در اين مكان ها امكاناتي را فراهم كند.
يكي از فروشندگان سيار نيز در اين خصوص اظهار مي دارد: جانمايي ميادين ميوه و تره بار يكي از مهم ترين اصولي است كه بايد براي جذب فروشندگان سيار رعايت شود اما اين در حالي است كه اغلب فروشندگان به دليل مكان نامناسب ميادين از استقرار در آن خودداري مي كنند.
نامور افزود: علاوه بر جانمايي ميادين ايجاد زير ساخت هاي مناسب از قبيل سرويس هاي بهداشتي، آب خوري، امنيت و ... نيز از ضروريات اين مكان است.
وي خاطر نشان كرد: ميادين ميوه و تره بار موجود از داشتن ابتدايي ترين امكانات نيز محروم است و در نتيجه استقرار در اين مكان ها براي فروشندگان مقرون به صرفه نيست.
وي افزود: فروشندگان سيار به دليل ضعف بنيه مالي، توانايي خريد يا اجاره مغازه در داخل شهر و حتي بازارهاي روز شهرداري را ندارند و در نتيجه با 3 چرخ يا وانت اقدام به فروشندگي مي كنند تا امور خود را بگذرانند اما شهرداري به منظور ساماندهي فروشندگان سيار اين مكان ها را طراحي كرده است كه متأسفانه براي استقرار از فروشندگان درخواست اجاره مي كند.
وي تصريح كرد: فروشندگان سيار حتي اگر چندين بار نيز توسط شهرداري جريمه شوند از استقرار در مكان اجاره اي مقرون به صرفه تر است.
يكي ديگر از فروشندگان سيار نيز بيان مي كند: پس از مدتي استقرار در يكي از ميادين ميوه و تره بار به دليل آماده نبودن امكانات و استقبال نكردن مردم دوباره به صورت سيار فعاليت مي كنم.
معاون نظارت و بازرسي سازمان بازرگاني خراسان شمالي با بيان اين كه اين معاونت به منظور تنظيم بازار و كنترل قيمت ها به طور مستمر در بازار نظارت و بازرسي دارد عنوان مي كند: در غرفه هاي واگذاري توسط شهرداري به فروشندگان ميوه و تره بار بايد با قيمت 10 تا 15 درصد پايين تر از مغازه ها به مشتريان عرضه شود كه متأسفانه اكنون اين ميزان رعايت نمي شود.
عطاردي اظهار مي كند: در بازرسي هاي انجام شده، شهرداري پذيرفت كه اين ميزان قيمت به دليل هزينه هاي پايين اجاره بها بايد توسط فروشندگان رعايت شود و بنابراين در صورت اجرا نشدن با متخلفان برخورد مي شود.
وي بيان مي كند: از اول تا پانزدهم آبان ماه 45 مورد بازرسي از غرفه هاي ميوه و تره بار شهرداري انجام و براي 2 واحد متخلف پرونده تشكيل شده و 15 مورد نيز در دست بررسي است.
وي گفت: با انجام بازرسي ها عملكرد اين واحدها در پايان هر هفته جمع بندي مي شود.
وي با بيان اين كه تمام كالاهاي موجود در اين غرفه ها بايد برچسب قيمت داشته باشد مي گويد: شهروندان مي توانند در صورت مواجه شدن با محصولات بدون برچسب قيمت مراتب را با 124 در ميان بگذارند.
عطاردي مي افزايد: به منظور تنظيم بازار و پيش گيري از تخلفات طرح بازرسي، در مورد صنوف ميوه و تره بار و همچنين شيريني و آجيل از عيد سعيد قربان تا شب پس از يلدا تشكيل شده است.
مسئول روابط عمومي شهرداري بجنورد نيز مي گويد: شهرداري به منظور ساماندهي فروشندگان سيار ميوه و تره بار چند منطقه در پشت ترمينال، جواديه، فرودگاه، پل منطقه، اول اسلام آباد و 3 راه بيمارستان امام علي(ع) را با صرف 300 ميليون ريال نسبت به ايجاد غرفه هاي ويژه عرضه ميوه و تره بار كرده است.
محمد موفق يكي از هدف هاي احداث اين غرفه ها را حفظ سيماي شهر و پيش گيري از سد معبر ذكر مي كند و اظهار مي دارد: با فعاليت اين غرفه ها دسترسي به ميوه هاي ارزان قيمت آسان تر مي شود اما اين در حالي است كه به دليل نبود نظارت كافي از سوي سازمان بازرگاني و شهرداري اين امر تاكنون محقق نشده است.
وي مي افزايد: متأسفانه اغلب فروشندگان به منظور كسب سود بيشتر حاضر به اسكان در اين غرفه ها نمي شوند.
وي اضافه مي كند: شهرداري به منظور جذب فروشندگان سيار در اين مكان ها اقدام به كاهش قيمت اجاره بها كرده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا هنوز برخي از زير ساخت ها از جمله سرويس بهداشتي در اين مكان ها آماده نشده است مي گويد: با وجود نياز اين مكان ها براي احداث سرويس بهداشتي، اما به دليل موقتي بودن اين مراكز شهرداري قادر به احداث آن نيست.
وي تصريح مي كند: طبق قانون شهرداري ها، فروشندگان در غرفه ها به دليل دريافت يارانه از شهرداري ملزم به كاهش قيمت ها هستند.
وي ادامه مي دهد: شهرداري به منظور جذب فروشندگان سيار در اين مكان ها اقدام هاي زيادي از جمله تأمين برق كرده است.
وي مي افزايد: در جلسه اي كه با حضور نمايندگان شهرداري، فرمانداري، مجمع امور صنفي و تعزيرات حكومتي برگزار شد مقرر شد به منظور تنظيم بازار و افزايش عملكرد مجمع امور صنفي راهكارهايي را اعلام و شهرداري نيز 15 محل ديگر را نيز جانمايي كند.
وي بيان مي كند: هر گونه فعاليت افراد در شهر به منظور فروشندگي ممنوع است و در صورت مشاهده توسط گشت اجرائيات توقيف مي شود.
وي خاطر نشان مي كند: فروشندگاني كه به صورت سيار فعاليت كنند به خارج از شهر و معابر عريض و كم ترافيك هدايت مي شوند.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1135]