تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏كنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837938750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشروح نشست خبري سخنگوي وزارت امور خارجه


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: مشروح نشست خبري سخنگوي وزارت امور خارجه
تهران - حيات

سخنگوي وزارت امور خارجه ايران امروز دوشنبه در نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي، فرا رسيدن عيد سعيد غدير را تبريك گفت.
به گزارش حيات به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت امور خارجه، وي در پاسخ به پرسش يكي ازخبرنگاران در خصوص علت عدم حضور ايران در نشست ديروز پاريس درباره افغانستان، با بيان اينكه جمهوري اسلامي تاكنون در هر نشستي كه در جهت استقرار صلح، ثبات، امنيت و تقويت دولت و ارتش ملي افغانستان بوده حضور فعالانه اي داشته و شركت كرده است، گفت: همواره معتقديم بايد در جهت استقرار صلح، ثبات و امنيت در افغانستان تلاش شود.
قشقاوي افزود: گرچه متاسفانه روندي كه امروزه در افغانستان شاهديم تشديد ناامني، اقدامات افراط گرايانه و ازدياد كشت مواد مخدر است و اقدام ضروري و لازمي كه انتظار مي رفت در جهت بهبود وضعيت مردم اين كشور انجام شود، صورت نگرفت.
سخنگوي وزارت خارجه بار ديگر با بيان اينكه ما همواره به گواهي اجلاس هايي كه قبلا برگزار شده بود، فعال بوديم، خاطرنشان كرد: در خصوص اين اجلاس ما در اصل موضوع آمادگي داشته و مشكلي نداشتيم، منتهي واقعيت اين است كه يك اقدام جدي بين المللي نياز به هماهنگي در همه ابعاد دارد نه اينكه از يك سو ميزباني چون فرانسه براي كسب مشورت و رايزني با جمهوري اسلامي از وزير امور خارجه ايران دعوت به عمل آورد، و از سوي ديگر در آستانه برگزاري همين اجلاس اظهارات غيرديپلماتيك را مطرح كرده و آداب ميزباني و الزامات مشورت را انجام ندهد. به همين دليل ايران شركت نكرد.
همان خبرنگار به عدم اقدام آمريكا در بازگرداندن الواح گلي ايران كه از قبل از انقلاب تاكنون در آمريكاست، اشاره كرد و نظر قشقاوي را در اين زمينه جويا شد كه وي اين الواح را سند هويتي، باستاني و تمدني ملت بزرگ ايران خواند و گفت: انتظار داريم طرف آمريكايي هر چه سريع تر اين الواح را به ايران مسترد كند.
سخنگوي وزارت خارجه با يادآوري اين نكته كه متاسفانه آمريكايي ها تاكنون در اين زمينه اقدامات لازم را انجام ندادند، اظهار داشت: به دليل همين اقدام، جمهوري اسلامي هرگونه همكاري را با حوزه باستان شناسي آمريكا تحريم كرده تا زماني كه اين الواح را به ما برگردانند.
قشقاوي با بيان اينكه ما بسيار جدي و مصمم هستيم كه اين كار صورت گيرد بار ديگر تصريح كرد: تا زماني كه اين كار انجام نشود، تحريم هرگونه همكاري با طرف آمريكايي در اين خصوص ادامه مي يابد.
خبرنگاري به اظهارات غيرمسئولانه وزير خارجه بحرين مبني بر اينكه `صبر شوراي همكاري خليج فارس در قبال ايران حدي دارد،` اشاره كرد كه وي با اشاره به اجلاس اخير منامه گفت: ما به خاطر اينكه ابهامي در اهداف برگزاري اين اجلاس توسط موسسه انگليسي برگزاركننده داشتيم در هيچ سطحي در اجلاس منامه شركت نكرديم.
البته عدم شركت به خاطر برخي از اظهارات اخير مقامات انگليسي و اقدامات آنها بود كه از سوي رسانه هاي منطقه 2 تعبير شد يكي راهبرد ايران هراسي در منطقه و خط رسانه اي در اين جهت و دوم ايجاد تفرقه بين كشورهاي منطقه و ايران.
سخنگوي وزارت خارجه به اظهارات مطرح شده در اين اجلاس از جمله اظهارات نسبتا خوب نخست وزير بحرين، اظهارات خوب بن علوي و اظهارات العطيه دبيركل شوراي همكاري خليج فارس مبني بر اينكه هيچ تهديدي به آن صورتي كه تبليغ مي شود از سوي ايران احساس نمي كنيم و بايد در جهت روند صلح با ايران به همكاري ادامه دهيم، اشاره كرد.
همان خبرنگار درباره اظهارات وزير خارجه بحرين كه گفته بود 1+5 آماده ارائه پيشنهاد جديدي به ايران است، سوال كرد كه قشقاوي پاسخ داد: تا آنجا كه بررسي كردم چنين اظهاري راجع به 1+5 از ايشان نشنيدم.
يكي از خبرنگاران به خبر روز گذشته روزنامه هاآرتص مبني بر اعزام نماينده ويژه اي از سوي اوباما براي مذاكره با ايران اشاره كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: شما بايد در صحت خبرهايي كه عموما از منابع صهيونيستي منتشر مي شود، شك كنيد و تجربه نيز ثابت كرده كه اين اخبار بي پايه و اساس و با اهداف خاص القائي است.
وي اين اخبار را در راستاي ديپلماسي عمومي در وزارت خارجه رژيم صهيونيستي و ماموريتي كه به رسانه ها داده ميشود كه اين اخبار را پيگيري و پردازش كنند، عنوان كرد.
سخنگوي وزارت خارجه خبر منتشر شده مبني بر اينكه اسفنديار رحيم مشايي در سفر آبان ماه به آمريكا قصد ملاقات با اوباما را داشته و به دليل عدم پذيرش اين ملاقات از سوي اوباما، مشايي با يكي از مشاورين اوباما ملاقات كرده را رد كرد و با بيان اينكه اين سفر كاملا مشخص بود، افزود: وزارت خارجه برنامه اين سفر را تدوين و اداره كل ايرانيان خارج از كشور با همكاري شوراي ايرانيان خارج از كشور كه مسئوليت آن بر عهده آقاي مشايي است، اين سفر را ترتيب دادند.
قشقاوي با ذكر اين نكته كه اين شانزدهمين ديدار مشايي با ايرانيان خارج از كشور بود، گفت: اين حرف ها بي پايه تر از آن است كه نياز به تكذيب داشته باشد.
وي ادامه داد: اخيراً برخي از موسساتي كه ميانه مناسبي با جمهوري اسلامي ندارند و در آمريكا فعالند، نظرسنجي هايي را از ايراني هاي مقيم آمريكا به عمل آوردند كه بر اساس آن بيش از 65 درصد از ايراني ها عنوان كردند كه ما به ايران سفر داشته و ارتباط داريم.
قشقاوي روند بازگشت سرمايه و مغز ايراني از آمريكا و اروپا به داخل كشور را چندين برابر بيشتر از موضوع كذب فرار مغزها عنوان كرد و افزود: ايراني ها با هر گرايشاتي كه دارند به منافع ملي و اعتلاي ايران علاقمندند و سفر مشايي در پاسخ به اين استقبال و درخواست ايراني هاي مقيم آمريكا صورت گرفت و سفر خوبي بود و هيچ ملاقات رسمي با هيچ يك از آمريكايي ها صورت نگرفت.
يكي از خبرنگاران به اظهارات روز گذشته ابوالغيط وزير خارجه مصر مبني بر اينكه ايراني ها در تلاشند ايدئولوژي خاص خود را در منطقه توسعه دهند و بدين منظور از فلسطيني ها استفاده مي كنند و همچنين اينكه سياست خارجي مصر بازيچه دست ايراني ها و گروه هاي حامي آنها قرار نخواهد گرفت، پرداخت كه سخنگوي وزارت خارجه به مصاحبه مسئول دفتر حفاظت منافع ايران در مصر با شبكه المصريه كه در آن ديدگاه و مواضع جمهوري اسلامي بيان شد، اشاره كرد.
وي احساسات انسان دوستانه اقشار ملت ايران در قبال اعمال فشار نسبت به اهالي مظلوم غزه را قابل درك و فهم دانست و به تظاهرات نخبگان، دانشجويان، طلاب، توده هاي مردم و اعلام تجمع هفته آينده اساتيد دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران اشاره كرد.
قشقاوي به اظهارات ليوني وزير خارجه رژيم صهيونيستي كه راهبرد ترانسفر (بازگشت فلسطينيهاي سرزمين 1948 به سرزمين 1967) و يا ادامه فشارها با ابزار مختلف عليه مردم غزه اشاره كرد و افزود: همانگونه كه در بيانيه اخير عنوان كرديم ضمن احترام و تكريم اين احساسات ضروري و لازم نسبت به مظلوميت مردم غزه و فلسطين، در عين حال بر امنيت ديپلماتيك تاكيد داشتيم و اين نكته بديهي و حقوقي كه اماكن و افراد ديپلمات بايد از هر گونه تعرض احتمالي مصون بمانند و از نيروي انتظامي خواستيم اين كار را انجام دهد.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به تصميم اجلاس اخير مجمع پارلماني آسيا در جاكارتا كه بر اساس آن تروئيكاي مجمع متشكل از روساي قبلي، فعلي و بعدي (ايران، اندونزي و سوريه) در مصر گردهم آيند، خاطرنشان كرد: اين ضرورت اقتضا مي كرد كه اين مصوبه عملياتي شود و بدين منظور نژادحسينيان دبيركل مجمع مذكور براي تحقق اين امر راهي قاهره است.
قشقاوي راهبرد جمهوري اسلامي در خاورميانه را موفقيت آميز خواند و افزود: اگر عقب نشيني هاي رژيم صهيونستي از جنوب لبنان و بقيه جاها را در نظر بگيريم، كه البته هنوز مانده سرزمين هاي اشغالي رها شوند، ثابت مي كند كه سياست جمهوري اسلامي سياست درستي است و مي تواند به نفع مردم فلسطين باشد.
وي درباره ارسال محموله هاي كمك هاي مردمي ايران به غزه با بيان اينكه اين كار توسط هلال احمر پيگيري مي شود، گفت: تمهيدي را مي انديشند كه اين كمك هاي بهداشتي، دارويي و غذايي به راحتي در شرايط تراژدي انساني و رقت بار مردم غزه به دست آنها برسد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: آنجايي كه مربوط به حوزه ديپلماسي است نهايت مساعدت خود را براي رساندن كمك به دست مردم غزه انجام مي دهيم.
خبرنگاري از قشقاوي سؤال كرد كه آيا به غير از هلال احمر، دولت جمهوري اسلامي كمك هاي انساني و نقدي براي غزه در نظر گرفته، كه وي پاسخ داد: دولت، ملت، اقشار مختلف و هلال احمر در اين موضوع انساني يعني اعطاي كمك هاي غذايي، دارويي و بهداشتي به مردم مظلوم غزه پيشتاز و موافق هستند و فعالانه حضور دارند.
يكي از خبرنگاران به اظهارات يكي از مسئولان عاليرتبه آذربايجاني كه عيد قربان را به آذربايجان شمالي و جنوبي تبريك گفته بود و همچنين نصب نقشه هايي در فرودگاه باكو كه در آن واژه خليج عربي استفاده شده اشاره كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: همان موقع كه راجع به نقشه شنيديم، سفارت ما در حال پيگيري است.
به گفته وي واقعيت هاي موجود تاريخي، جغرافيايي و حاكميت ملي و سرزميني چيزهايي نيست كه با صرف اظهارات و نقشه قابل تعويض باشد.
وي با بيان اينكه رابطه خوبي با آذربايجان داريم، گفت: همكاري هاي دوجانبه در حال گسترش است.
حسن قشقاوي در ادامه نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشي درباره اينكه امارات متحده عربي و آمريكا در آستانه انعقاد همكاري هسته اي هستند، گفت: آمريكايي ها بعد از انتشار خبر اعلام كردند كه هنوز پروسه سنگيني در پيش است و براي تصويب چنين موافقتنامه اي راه زيادي مانده است.
وي اينكه هر كشوري بخواهد منابع انرژي صلح آميز خود را متنوع سازد، كار مثبتي خواند و افزود: به همين دليل بود كه ما پيشنهاد كنسرسيوم را در همكاري با كشورهاي منطقه مطرح كرديم و همانطور كه حق مسلم خود مي دانيم حق مسلم همه كشورها مي دانيم كه در چارچوب قواعد سازماني و معاهده NPT بتوانند منابع انرژي خود را گسترش دهند.
قشقاوي اضافه كرد: اين اشكال وارده به طرف آمريكايي است كه مي خواهد برخورد گزينشي و دوگانه با اين حق طبيعي داشته باشد.
به گفته سخنگوي وزارت خارجه، برخورد گزينشي و دوگانه با اين حق طبيعي ملت هاست كه طرف غربي را دچار چالش جدي و تناقض رفتار كرده است.
وي ادامه داد: اگر اين حق را قائلند پس اين همه فضاسازي بيهوده عليه جمهوري اسلامي چه معنايي دارد؟
ايران كه براساس ديدگاه صاحبنظران كاملاً در چارچوب قواعد سازمان ملل و معاهده NPT در حال دستيابي به اين حق طبيعي خود است.
قشقاوي بار ديگر خاطرنشان كرد: اين گونه حرف ها و ايده ها بيشتر طرف غربي را دچار چالش مي كند.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص دعوت از آقاي احمدي نژاد براي شركت در اجلاس سران شوراي همكاري خليج فارس كه اواخر ماه جاري ميلادي در عمان برگزار خواهد شد، نيز گفت: خبر خاصي در اين زمينه وجود ندارد.
يكي از خبرنگاران به ايجاد دفتر ديپلماتيك اروپا در تهران اشاره كرد كه قشقاوي آن را مصوبه شوراي وزيران اروپايي دانست كه چنين دفتري در تهران ايجاد كنند و افزود: ما اعلام آمادگي كرديم كه در تهران دفتر ديپلماتيك اتحاديه اروپا را داشته باشيم و بستگي به ميزان آمادگي آنها دارد.
اگر بخواهند چنين اقدامي را صورت دهند ما با نظر مثبت از استقرار اين دفتر استقبال و آن را پيگيري مي كنيم.
وي در پاسخ به پرسش ديگري در اين زمينه و اينكه چرا وزارت خارجه ايران تا به حال در خصوص اين دفتر اطلاع رساني نكرده است؟
اظهار داشت: موضوع مخفي نبوده، يك مصوبه كاملا روشن شوراي وزيران اروپايي بوده است.
اين دفتر در بسياري از كشورها وجود دارد.
موضوع هيولا، عجيب و غريب و مخفي نبوده كه از چشم خبرنگاران به دور باشد و ما آمادگي داريم با نظر مثبت بررسي كنيم.
خبرنگاري هم به خبر منتشر شده مبني بر توافق تهران و واشنگتن درباره عدم استفاده از سلاح هاي شيميايي اشاره كرد كه سخنگوي وزارت خارجه با تاكيد بر اينكه هيچ قرارداد دوجانبه اي بين ما امضا نشده است، گفت: اگر منظور شما اجلاس اخير كنفرانس خلع سلاح است، متاسفانه عكس اين ماجرا اتفاق افتاد و نقش آمريكا در اين اجلاس منفي بود و با عدم همكاري آمريكا، پيشنهادات ايران و ساير كشورها به تصويب نرسيد و اجلاس موفق نشد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا امكان دارد بين ايران و آمريكا همچون دوران طالبان در افغانستان، براي مبارزه با تروريسم همكاري صورت گيرد؟
اظهار داشت: اين حرف ما نيست بلكه حرف همه تحليلگران است است كه حاصل همكاري بسيار مثبت و سازنده جمهوري اسلامي ايران و حضور فعال ايران در اجلاس هاي قبلي در بن و توكيو متاسفانه با اقدام خصمانه آمريكا در آن زمان روبرو شد.
اين واقعيت تلخ تاريخي را نه تنها ما گفتيم بلكه حتي رسانه هاي آمريكا نيز بارها مطرح كردند كه بعد از آن همكاري بسيار مثبت ايران چه ضرورتي داشت آن عبارت ناشايست را آقاي بوش راجع به ايران و چند كشور ديگر به كار ببرد.
سخنگوي وزارت خارجه درباره هند و پاكستان با بيان اينكه ما در چارچوب سياست هاي منطقه اي همكاري خود را داريم، خاطرنشان كرد: امروز بناست گفت وگوي تلفني بين آقاي احمدي نژاد با مقامات هندي در خصوص كاهش تنش در منطقه و استقرار صلح و ثبات در منطقه حساس شبه قاره صورت گيرد.
قشقاوي همچنين خبر داد كه به زودي نماينده ويژه جمهوري اسلامي در تداوم سفر قبلي به اسلام آباد و براي استقرار صلح و ثبات در منطقه، عازم دهلي نو ميشود.
يكي از خبرنگاران به اظهارات احمدي نژاد درباره بحران اقتصادي اخير در جهان و اينكه ايران تحت الشعاع اين بحران قرار نگرفته، اشاره كرد كه قشقاوي در اين باره گفت: از آغاز بحران اقتصادي، ديدگاه ها و تحليل اي مختلفي راجع به انگيزه ا، ريشه ها، بازتاب، آثار، نتايج و تبعات اين بحران مطرح شد و آقاي احمدي نژاد هم ديدگاه هاي خودشان را مطرح كردند.
وي اين تحليل كه بحران اقتصادي تاثير كمرشكني بر ايران دارد، را تحليل درستي ندانست و افزود: زيرا بحران اقتصادي باعث شده كه سياست هاي كنترل شديد دولت ها به واگذاري اختيارات بيشتر به شركت ها و حمايت از اين شركت ها تبديل شود، چون اين شركت ها عمدتا در حال ورشكستگي هستند از جمله شاهد بحران خودور سازان آمريكا هستيد.
قشقاوي با بيان اينكه اين واقعيت نياز به استدلال محكم ندارد، گفت: در نتيجه اين بحران، شركت ها براي سرپا نگهداشتن خودشان نياز به مشتري هاي جديد دارند و به همين دليل بازار متنوع تر شده و انحصار و كنترل به حمايت از اين شركت ها مبدل شده است.
وي ادامه داد: فكر نمي كنم كسي بگويد اين حادثه به ضرر جمهوري اسلامي ايران است.
يك بازار متنوعي پيدا شده كه قدرت مانور ما را بر اساس منافع ملي در انتخاب طرف اقتصادي مقابل ما باز كرده است.
سخنگوي وزارت خارجه درباره تاثير كاهش قيمت نفت بر بودجه ايران، تصريح كرد: به دو دليل كاهش قيمت نفت تاثيري بر بودجه ايران نداشته است.
دليل اول اينكه بودجه فعلي كه ما الان داريم بر مبناي زير قيمت 60 دلار بسته شده بنابراين ما شوك عظيمي در قيمت نفت نداريم و نكته دوم اينكه كاهش قيمت كالاهاي اساسي براي آن بخشي كه واردات ماست ارز كمتري را مي طلبد.
ما كاملاً قدرت مانور داريم و مشكل حادي در اين زمينه نداريم.
قشقاوي در عين حال يادآور شد: البته اين به اين معنا نيست كه ما از اين بحران استقبال كرده و از آن خوشحاليم.
اينها يك واقعيت اقتصادي است كه يك عقل دو دوتا چهارتاي اقتصادي كاملا آن را درك ميكند.
وي ادامه داد: سيستم اقتصادي ما آن قدر در هم تنيده نيست.
ما خريدار بورس هاي معتبر جهاني نبوديم كه با سقوط بورس، بر بورس ما اثر بگذارد.
اقتصاد ايران جوان و نوپا نيست بلكه اقتصاد بسيار مستحكمي است كه هشت سال جنگ تحميلي و دوره بازسازي بعد از جنگ را طي كرده و اين اقتصاد ريشه اي و بسيار محكم است.
به گفته آقاي قشقاوي اين اقتصاد بيدي نيست كه با هر بادي بلرزد.

پايان پيام
 دوشنبه 25 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن