محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828841886
رسولي با حضور در ايلنا:دولت ميرحسين موسوي ترجمان تفكر امام (ره) بودخاتمي پايهگذار يك گفتمان جديد در بستر انقلاب است
واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رسولي با حضور در "ايلنا":دولت ميرحسين موسوي ترجمان تفكر امام (ره) بودخاتمي پايهگذار يك گفتمان جديد در بستر انقلاب است
تهران- خبرگزاري كار ايران
قائم مقام مديرعامل بنياد باران با حضور در خبرگزاري "ايلنا"، از بخشهاي مختلف اين خبرگزاري بازديد كرد و در ضمن پاسخگويي به سوالات خبرنگار اين خبرگزاري، به بيان دغدغههاي خود درخصوص انتخابات آتي رياست جمهوري پرداخت. وي همچنين از تدوين منشور اصلاحات طي دو ماه آينده خبر داد.
رسولي در بخشي از اين گفتوگو به مقايسه مجالس كشور در پس از انقلاب پرداخت و مجلس ششم را موفقترين و مجلس هفتم را ضعيفترين مجلس عنوان كرد. وي همچنين از لاريجاني خواست تا از روشهاي ملتسمانه در تعامل با دولت پرهيز كند.
سيدحسن رسولي در ابتداي اين گفتوگو در پاسخ به سوالي در ارزيابي خود از عملكرد مجالس پس از انقلاب اظهار داشت: اگرازمنظر نحوه تقسيم قدرت بين قواي سه گانه كشور به نحوي كه در قانون اساسي متبلور است نگاهكنيم، بدون شك قوه مقننه براساس قانون اساسي نمايندگي تام تمام مردم را برعهده دارد و تنها نهادي است كه توان استيضاح وزرا و حتي با طي تشريفاتي راي به عدم صلاحيت رئيس دولت را دارا است.
مجلس تنها نهادي است كه قابل انحلال نيست
وي با بيان اينكه مجلس در قانون اساسي به عنوان خانه ملت با رسالت قانونگذاري و نظارت از سوي هيچ مرجعي قابل انحلال نيست،اظهار داشت:رئيس اين قوه هم توسط هيچ مرجعي قابل انتصاب نيست؛ لذا يكي از مهمترين وجوه تمايز مجلس با دو قوه ديگر علاوه بر خاستگاه مردمي و ملي بودن، اين است كه انحلالبردار نيست و از طريق قانونگذاري و اعمال نظارت به نمايندگي از ملت براساس سازوكاري كه در قانون اساسي تعبيه شده، امر كنترل و نظارت خصوصاً بر قوه مجريه كه از امكانات بيشتري در اختيار دارد، بر عهده دارد.
عضو ارشد بنياد بارانتصريح كرد: امام (ره) فرمودند كه مجلس در راس امور هست. مثلاً در پاسخ به نامه نمايندگان مجلس اول كه به برخي از جريانات امور به خصوص درحوزه قانونگذاري اعتراض داشتند،خاضعانه اين اعتراض را پذيرفتند.
مجلس آزاد موجب جسارت و ابتكار نمايندگان ميشود
استاندارخراسان در دولت اصلاحات تاكيدكرد: به عنوان كارشناس كه درحوزه سياست داخلي، معتقدم به هر ميزانيكه انتخابات هر دوره مجلس آزادانهتر برگزار شود، مردم قدرت انتخاب بالاتري خواهند داشت، در نتيجه دارا بودن اين قدرت، ميتوانند به انتخاب افضل افراد اقدام كنند.
رسولي با اشاره به اين گفته امام(ره) مبني بر اينكه "مجلس و نمايندگان مجلس، فضلاي ملت هستند"، ادامه داد : دريك انتخاباتآزاد، مجلسي قويترتشكيل ميشود و درآن صورت، از اعتماد به نفس، جسارت و ابتكار عمل بالاتري برخوردارخواهد بود و دركنترل، نظارت و هدايت به خصوص بر قوه مجريه، كارآمدي بيشتري خواهد داشت.
وي تصريح كرد: با اين مقياس، مجالس اول تا سوم ، قويترين مجالس ايران بودند؛ به خصوص مجلس اول كه به دور از نظارت استصوابي و مداخلات ديگر قوا شكل گرفت. در دوره اول مجلس، تقريباً اكثريت قريب به اتفاق بزرگان نظام نماينده مجلس بودند.
رسولي با بيان اينكه مجلس اول پرظرفيتترين وكارآمدترين دوره مجالس پس از انقلاب بوده است، گفت : مجالس دوم و سوم پس از ارتحال امام(ره) با رويكرد جديدتري در نحوه اداره كشور وارد شدند. مجلس چهارم ضعيفترين مجلس است و مجلس پنجم در ميانه قرار داشت.
مجلس در راس امور، نبايد به دولت التماس كند
عضو ارشد بنياد باران در تحليل از عملكرد مجلس ششم اظهار داشت: مجلس ششم يكي از مجالس بسيار قوي بود و عليرغم همه محدوديتهايي كه فراروي آن قرار داشت و با ورود چهرههاي جديد نسل دومي كهعمدتاً دغدغه دفاع ازحقوق ملت را داشتند و به خصوص اعتراضاتيكه درمقاطعي كه حقوق فردي اجتماعي تضييع ميشد، از خود نشان ميدادند، يك سابقه ماندگاري در تاريخ قانونگذاري به جاي گذاشته است.
رسولي ادامه داد : مجلس هفتم به لحاظ ضعف از مجلس چهارم هم ضعيفتر بود، مجلسي كاملاً مطيع، همراه و تبعيتكننده از مراكز قدرت به خصوص قوه مجريه است در حدي كه دولت بيش از يك سال در مقام وظايف رسمي و قانوني خود يعني ارايه گزارش عملكرد بودجه ساليانه، استنكاف ميكرد و شخصاً از رئيسمجلسهفتم شنيدم كه ملتمسانه استدعا ميكرد كه گزارش عملكرد بودجه ساليانه را به مجلس ارائه دهند.
وي گفت: در چنين شرايطي مجلسي كه بايد در راس امور باشد و به هيچ عنوان رئيسجمهور نميتواند براساس قانون اساسي كوچكترين خدشهاي به ساحت آن وارد كند،به اندازهاي در موضع ضعف قرار گرفته است كه التماس ميكند و به اين التماس هم پاسخ نميدهند.
برگزاري همايش30 سال قانونگذاري اقدامي شايسته بود
استاندار خراسان در دولت اصلاحات تاكيدكرد: چون درمجلس هفتم برگزاركننده انتخابات بودم، معتقدم به لحاظ سلامت انتخابات، بهويژه در مرحله بررسي صلاحيتها، انتخاباتي به دور از آزادي برگزار شد و طي آن، حجم قابلتوجهي از نيروهاي صاحبنظر ردصلاحيت شدند. آن زمان استاندار خراسان بودم و تقريباً به همه مقامات كشور اعلام خطر كردم.
وي تصريح كرد: مجلس هشتم دقيقاً عين مجلس هفتم تشكيل شد و لذا در يك ارزيابي كلي به نظرم مجالس اول، دوم، سوم و ششم به ترتيب نمرات قابل قبول ميگيرند، مجالس چهارم و هفتم عملكرد قابل قبولي ندارند و مجلس پنجم نقطه عطفي است بين يك مجلس پويا و تاثيرگذار و يك مجلس كاملًا منفعل همانند مجلس هفتم.
رسولي درارزيابي خود از همايش30 سال قانونگذاري كه از سوي مجلس شوراي اسلامي برگزار شد، نيز گفت : اين نشست به دعوت و ابتكار هياترئيسه مجلس هشتم برگزار شد و در آن از نمايندگان هفت دوره گذشته مجلس دعوت به عمل آمده بود كه به نظر من حتي اگر به عنوان يك اقدام سملبيك باشد، در فضاي حاكم بر كشور اقدامي شايسته و درخور تقدير بود.
بياعتنايي به تجارب نهادهاي مديريتي از ضعفهاي دولت است
وي با بيان اينكه درارزيابي همايش 30 سال قانونگذاري بايد به چند نكته توجه كرد،گفت : سال 84 احمدينژاد در كسوت كانديداي رياستجمهوري دوره نهم به مشهد آمد و درسالن ورزشي شهيد بهشتي همانند ساير كانديداها سخنراني داشت. زمانيكه بخش سياسي استانداري متن سخنراني ايشان را براي من آورد، مشاهده كردم كه احمدينژاد در بخشي از سخنراني خود گفته بود كه "اگر من رئيسجمهور شوم، جايگاه مديريتي كشور را از وجود مديران فعلي تطهير خواهم كرد" و در ادامه گفته بود "عدهاي از مديران كشور با چسب دوقلو به صندليشان چسبيدند "و بعد از پيروزي در انتخابات رياستجمهوري با يك رويكرد كاملًا حذفي و بدون اعتنا به تجارب نهادهاي مديريتي كشور، اقدام به عملي كردن گفتههاي انتخاباتي خود كرد.
جهرمي با از انتقاد از دولت ميخواهد نشان دهد اين شيوه كشورداري صحيح نيست
رسولي تصريح كرد : اكنون كه در سال پاياني دولت هستيم، دامنه حذف با سرعت از مديران سابق عبوركرده و به اصولگرايان كمترتمكينكننده رسيده است. ميخواهم خدمت آقاي لاريجاني بگويم كه همايش 30 سال قانونگذاري از اين جهت حركت ميموني است، اگر بتواند سبب مطرود نمودن اين تئوري مورد نظر دولت و نقطه عطفي در جهت تغيير اين رويكرد باشد.
عضو ارشد بنياد باران ادامه داد: ظرف يكسال گذشته، 10 نفر از كاروان دولت پياده شدند كه 9 نفر آنها را آقاي رئيسجمهور با قاطعيت عزل كردند و در اين ميان، بعضاً افرادي عضو اتاق فكر آقاي رئيسجمهور بودند. در بين اعضاي فعلي دولت هم افرادي وجود دارند مثل آقاي جهرمي كه به نظر ميرسد كه از منتقدين دولت است و به صورت غيررسمي اعلام كرده كه ميخواهد كانديداي رياست جمهوري شود و مهمترين هدفش هم اين است كه نشان دهد اين شيوههاي كشورداري صحيح نيست.
رسوليتصريح كرد: در سال 1380 كه معاون وزيركشور بودم، در دولت خاتمي اين بحث را مطرحكرديم كه ظرفيتهاي نهادي ايجاد كنيم كه با استفاده از اين ظرفيتها ،تجارب دورههاي مختلف مديريتي كشور انباشت، طبقهبندي، تجزيه، تحليل و منتقل شود. از دولت خاتمي مجوز گرفتيم تا استانداران پس از انقلاب همه استانها را در جلسات يك يا دو روزه گردهم آوريم.
وي با اشاره به خاطرهاي از دوران مسووليت خود در خراسان گفت: سال 82 كه استاندار خراسان شدم، همين ايده را از وزارت كشور به مشهد برديم و در آنجا از همه استانداران بعد از انقلاب در اين استان دعوت كرديم. درخراسان اولين استاندار دوره امام(ره) آقاي طاهر احمدزاده از اعضاي نهضت آزادي در دوران مهندس بازرگان بود كه فكر ميكنم در حال حاضر حدود 90 سال سن دارد، نفر دوم حسن غفوريفرد بود، بعد محمدنبي حبيبي و.... بودند. تا آن زمان كه بنده بودم و الان هم آقاي محمديزاده هستند.
برخي مخالف استانداران زمان امام(ره) بودند
وي با بيان اينكه دعوت از استانداران مختلف در مشهد به شدت با اعتراضات سازمانيافته بخشي از مراكز قدرت مواجه شد، ادامه داد: يك اعتراض 24 ساعته را جلوي ساختمان استانداري سازمان دادند، بعضي از آنها نيز كه از اعضاي گروه فشار بودند، رسماً به من مراجعه كردند و با ادبيات تند گفتند كه تو حق نداري آقاي طاهر احمدزاده را دعوت كني؛ ولي با همه اين مباحث همايش دو روزهاي را برگزار كرديم. آنها اعلاميهها و فحشنامههايي را بر عيله ما پخش كردند كه شما چرا احمدزاده كه استاندار زمان امام بوده را دعوت كرديد!!
رسولي با اشاره به تاسيس مجمع استانداران در دولت خاتمي گفت : اين مجمع 180 عضو دارد يعني همه استانداران در قيد حيات بعد از انقلاب عضو آن هستند و اساسنامه آن به شكل NGO تنظيم شده است كه به هيچ عنوان كاركرد سياسي ندارد و هدف از تشكيل آن هم فقط انتقال تجارب دوره مختلف مديريتكشور به نسل جديد است.
قائممقام مديرعامل بنياد باران، در پاسخ به سوالي در مورد غالب شدن گفتمان اصلاحطلبي در جامعه اظهار داشت: دولتهاي پس از انقلاب، حداقل دولتهايي كه بعد از سال 60 تشكيل شده است، به خصوص دولت هشت سال مهندس موسوي، دولت هشت ساله هاشمي و دولت هشت ساله خاتمي، با يك مقدار تفاوت و نوسان هر كدام براساس يك ديدگاه نظري و مباني تئوري خاصي بر جايگاه قوه مجريه ايفاي نقش ميكردند.
دولت ميرحسين موسوي ترجمان تفكر امام (ره) بود
وي ادامه داد: دولت مهندس موسوي در حوزه انديشه ترجمان تفكرخط امام (ره) و عمده تلاش آن در جهت رفع تجاوز به سرزمين و اداره كشور در يك شرايط بحراني با سياستهاي انقباضي بود.
وي در بيان ديگر ويژگيهاي دولت مهندس موسوي ادامه داد: تاكيدآن دولت بر مباني اصلي انقلاب مثل اهتمام به فقرا و كوشش در جهت رفع مشكلات مستضعفين، چه در حوزه داخلي و چه در حوزه خارجي با تركيبي متعادل و توانمند در دولت بود. البته در آن مقطع 18 ساله موانع كشور بسيار فراوان و منابع بسيار محدود بود.
وي با بيان اينكه آقاي هاشمي كه در سال 68 دولت را تحويل گرفت كه بعداً به عنوان دولت سازندگي مشهور شد، ادامه داد: دولت سازندگي در حوزه كشور داري با اين ديدگاه نظري،كار خود را آغاز كرد كه جنگ به پايان رسيده و 11 سال از انقلاب گذشته است و مسوولان كشور بايد به شدت اهتمام خود را مصروف ساختن كشور كنند.
روش دولت هاشمي در عرصه سياست داخلي، انبساطي بود
رسولي با بيان اينكه در دولت دوم آقاي هاشمي، برخي نمايندگان ميگفتند وزرا كابينه سازندگي، سياسي نيستند،تصريح كرد: آقاي هاشمي در پاسخ به اين انتقاد ميگفت كه اين كابينه كاراست و من خودم به اندازه كافي سياسي هستم. دولت سازندگي در حوزه اقتصاد، سياستهاي تعديل اقتصادي را دنبال ميكرد،در حوزه سياست خارجي به دنبال برقراري ارتباط بود و در بحث سياست داخلي هم خيلي انبساطي عمل ميكرد ولي تا حدودي تحمل ميكرد و آقاي هاشمي به عنوان يكي از چهرههاي اصلي انقلاب به دنبال اين بود كه منش و روش دولتش تقويت كننده كليت نظام باشد.
خاتمي بر حرمت انسانها و حقوق عمومي تاكيد دارد
عضو ارشد بنياد باران با اشاره به دوران اصلاحات ادامه داد: آقاي خاتمي به عنوان يك چهره نظريهپرداز و صاحبنظر، با اين ديدگاه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري شد كه پايهگذار يك گفتمان جديد در بستر انقلاب باشد .تا اسفند 75 ايشان به عنوان رئيسجمهور خيلي صحبت نميكرد بلكه به عنوان يك نظريهپرداز متعلق به خط امام(ره) و خانواده امام(ره) و منتقد برخي از روشهاي مربوط به حوزه كشورداري سخن ميگفت؛ بيشتر به دنبال اين بود كه با استفاده از بستر انتخابات پايههاي اين گفتمان را مستحكم كند.
وي تصريح كرد: پس از آنكه مردم به ايشان اقبال نشان دادند،گفتمان اصلاحات در حوزههاي مختلف مطرح شد . در بخش تنظيم مناسبات حاكميت با مردم تاكيد ايشان روي مولفههايي از جمله حرمت انسانها، حقوق عمومي، آزادي ،پاسخگو بودن قدرت، توسعه سياسي و مقولاتي از اين دست بود .
گفتمان دولت اصلاحات پايدارتر از ساير دولتها بود
رسولي تصريح كرد: در حوزه اقتصادي، ايشان به دنبال باز كردن حوزه اقتصاد بود. تنظيم روابط سياسي دولت با ساير گروههاي سياسي از جمله ديگر روشهاي مدنظرخاتمي بود. ايشان شعارش "زنده باد مخالف من" بود ودر حوزه سياست خارجي از موضع عزت به دنبال اين بود كه از ايران يك چهره مقتدر،كارآمد و صاحبنظر و مبتني بر پشتوانه فرهنگي و تاريخي در عرصه جهاني عرضه شود. معتقدم دربين دولتهاي گذشته،گفتمان دولت اصلاحات از ثبات و پايداري بيشتري برخوردار بوده است.
وي با اشاره به گفتمان حاكم بر دولت نهم نيز گفت: احمدينژاد در مقاطع مختلف شعارهايي را مطرح كرد، به عنوان مثال ايشان ابتداي شروع به كارخود از دولت و كابينه به عنوان كابينه 70 ميليوني اسم بردند، ولي در حال حاضر همان چند نفري كه در اين كابينه بودند را هم پياده كرد.
در شعار ساده زيستي دولت نهم تناقضات جدي وجود دارد
رسولي با بيان اينكه دولت نهم شعار مبارزه با باندهاي ثروت و قدرت را مطرح كرد،گفت: يكي از شعارهاي آقاي احمدينژاد را اگر بتوانيم به عنوان بخشي از گفتمان ايشان تعبيركنيم، سادهزيستي است. دولتي كه به فقرا توجه دارد و اين مساله از سيستم عدالت توزيعي آن هم پيدا است؛ ولي درعمل تناقضات بسيار جدي وجود دارد. در ارتباط با حوزه اقتصادي ثابت شد كه دولت فاقد تئوري است و نميتواند دولتي داراي تئوري اقتصادي باشد ولي رئيس اين دولت به راحتي در تريبونهاي عمومي ميگويد كه من با نفت 5 دلاري هم كشور را اداره ميكنم.
رسولي تاكيد كرد: فكر ميكنم به دليل فقدان يك گفتمان غالب در دولت نهم، همچنان ادبيات به جاي مانده از دولت اصلاحات در گفتوگوهاي سياسي به صورت مكتوب و شفاهي مورد استفاده قرار ميگيرد.
عضو ارشد بنياد در پاسخ به سوالي در مورد ضرورت تدوين مباني اصلاحات گفت: آقاي خاتمي از 3 ماهه آخر سال 75 به صورت رسمي و قبل از آن از سال 72 به صورت غيررسمي در موضع وزير ارشاد مجموعه نظريههايي درچارچوب قانون اساسي و ساختن نظام جمهوري اسلامي بيان ميكردند.
اصلاحطلبان خواستار حضور خاتمي به عنوان رهبر اصلاحات بودند
وي افزود : هدف اوليه خاتمي از ورود به عرصه انتخابات رياست جمهوري در سال 75 قبل از اين كه كسب كرسي رياست جمهوري باشد، در حقيقت تبيين و دفاع از نظريه اصلاحي خود بود. خاتمي بارها در طر هشت سال مسووليتش سعيكرد تا گوشههايي از مجموعه مباني نظري اصلاحات را به تناسب رويدادها روز تبيين كند .آخرين سال كه ايشان در دانشگاه تهران حضور پيدا كردند و قبل از آن درگفت وگوهاي تلويزيوني و در مسافرتها، آقاي خاتمي به طور مكرر اين اقدام را انجام ميدادند.
رسولي خاطر نشان كرد: خاتمي پس از خرداد 76 به عنوان ارايهكننده نظريه اصلاحات در دو جبهه نظري و تئوريك و همچنين در كسوت يك رئيسجمهور بايد رسالت خود را انجام ميداد. بسياري از نيروهاي اصلاحطلب در آن سالها انتظار داشتند واصرار ميكردند كه خاتمي بيايد در جايگاه رهبر اصلاحات حاضر باشد.
مناعت طبع مانع پذيرش رهبري اصلاحات از سوي خاتمي شد
وي با بيان اينكه خاتمي به دليل مناعتطبعي كه داشت رهبري اصلاحات را نميپذيرفت، تصريح كرد: اما هم خود خاتمي و هم افكار عمومي در آن زمان و در مقطع فعلي معتقد هستند خاتمي مبدع و ارايه دهند گفتمان اصلاحات است اما به دليل نپذيرفتن نقش رهبري اصلاحات به صورت عملي توسط خاتمي از يك سو و قوام نگرفتن نهادهاي دموكراتيك در كشور از سوي ديگر، گفتمان اصلاحات فضايي را باز كرد كه در آن فضا، خرده گفتمانهاي متعددي توسط حوزههاي فكري متفاوت افراد و اشخاص بيان شودو به دليل اينكه جهتگيري اين گفتهها متوجه بخشي از امور جاري كشور بود، اين نقطه نظرات متفرقه از ناحيه منتقدان خاتمي، در سبد گفتمان خاتمي قرار ميگرفت.
وي با اشاره به ساخته شدن كارناوال عصر عاشورا خاطر نشانكرد : كارناوال عصر عاشورا با اين هدف ساخته شد،كه دورنماي تاريكي از عملياتي شدن گفتمان خاتمي در صورت پيروزي در انتخابات ارايه شود يا فيلمي كه آقاي لاريجاني و همكارانش و آقاي كردان از كنفرانس برلين نشان دادند كه خاتمي كوچكترين نقشي در اين مجموعه نداشت. بسياري از افرادي كه در اين كنفرانس شركتكردند، امروز در ايران نيستند وبعضاً متواري شدهاند، اما چون به اين گفتمان با زوايه سياسي نگاه ميشود،آثار و تبعات اين خرده گفتمانها توسط جريان مخالف اصلاحات در سبد اصلاحات گذاشته ميشد.
رسولي ادامه داد: درهمان زمان هم يكي از مهمترين انتظاراتي كه در داخل خانواده اصلاحات مطرح شد، گذاشتن حد و مرزي براي اصلاحات بودكه به دليل مشغلههاي كاري آقاي خاتمي، عملاً اين امكان پيش نيامد.
استاندار خراسان در دولت اصلاحات با اشاره به پايان دولت خاتمي، گفت: پايهگذاري بنياد باران به عنوان يك نهاد انديشهاي در وهله اول با هدف و نيت پاسخگويي به اين نياز بود. ظرف 3 سال گذشته، خاتمي و تيم همفكران خود زمان خوبي را صرف تبيين جامعيت و ماهيت گفتمان اصلاحات كردند.
منشور اصلاحات در دو ماه آينده از سوي بنياد باران ارائه ميشود
رسولي گفت: قصد داريم يك بسته مدون قابل دسترسي جامع در دسترس همگان قرار گيرد كه اصلاحات از منظرخاتمي و كساني كه در گذشته در اين چهارچوب قدم زدهاند، قلم زدهاند، نظريهپردازي كردهاند و در زمره همراهانخاتمي بوده و هستند وكساني كه خارج از اين چارچوب حركت ميكنند وخواهند كرد، بيان ميشود. فكر ميكنم انشاءالله طي دو ماه آينده بنياد باران بتواند منشوري ارائه دهد كه هم براي منتقدين، هم موافقين، هم دانشگاهيان، پژوهشگران ،حوزويان واصحاب رسانه در دسترس باشد و در حقيقت خاتمي و اصلاحطلبان با تكيه بر اين منشور بتوانند اهداف خود بهتر از پيش ادامه دهند.
قائم مقام مديرعامل بنياد باران در بخش ديگري از اين گفتوگو با اشاره به وضعيت اردوگاه اصولگرايان، گفت : در سال 61 شاهد مواجهه نيروهاي انقلاب با برخي از احزابي بوديم تا آن مقطع بعضي ازآنها مانند منافقين وارد عرصه مسلحانه شده بودند و برخي ديگر هم اقدام مسلحانه نميكردند، ولي كاملًا در حوزه بيرون بودند.
وي ادامه داد : از پايان سال 61 اين مواجهه به تثبيت نيروهاي انقلاب و موفقيت آنها انجاميد و بعد ازآن به طور مشخص از كنگره حزب جمهوري اسلامي، دو تفكر در بين نيروهايي كه تا قبل از اين مقطع در مواجهه با گروههاي ماركيست و منافقين بودند، وجود داشت. در آن زمان حزب جمهوري اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب، تحقيقاً قويترين ظرفيت حزبي نيروهاي مسلمان انقلابي را دارا بودند و اين جناحبندي در حزب جمهوري اسلامي و سازمان مجاهدين انقلاب به نام جناح چپ و راست ادامه پيدا كرد، تا درمجلس به عنوان نيروهاي خط امام (ره) فعاليت ميكردند .
رسولي ادامه داد: در مجالس دوم تا پنجم كه كارگزاران به اين جمع اضافه شدند، در مجلس ششم اكثريت به عنوان اصلاحطلبان و نيروهاي خط امام(ره) و از آن طرف هم به عنوان نيروهاي جبهه پيروان خط امام و رهبري حضور داشتند. در مقطع شوراي شهر دوم عنوان آنها عوض شد و با آبادگران شناخته شدند و سپس مجلس هفتم و هشتم تحت عنوان اصولگرايان شكل گرفت.
حضور بدون رانت جناحها در عرصه قدرت منجر به پاسخگويي آنها ميشود
رسولي با بيان اينكه در شرايط فعلي جريان راست، اصولگرا و جرياني كه امروز تقريباً به صورت يكدست در قوه مجريه، مقننه و قضاييه قدرت رادر اختيار دارد، همواره از پشتيباني سياسي مراكز رسمي قدرت برخوردار بوده است، تصريح كرد: زماني دو جريان سياسي بدون استفاده از هيچ رانتي وارد رقابت در عرصه انتخابات ميشوند وهر كدام به موفقيت رسيدند و به نمايندگي از مردم مسووليت ميپذيرند، پاسخگو هستند،اما زماني است كه يك تيم از رانت سياسي استفاده ميكند كه مشخصاً در جريان دو انتخابات مجلس به وضوح ديده ميشد .
اصولگرايان به لحاظ نظري و عملي دچار تعارض هستند
رسولي تاكيد كرد: جريان راست كه امروز به نام جريان اصولگرا ناميده ميشود در مجلس و در دولت با همه صفبندي داخلي،مسووليت و قدرت را دراختيار گرفته و به لحاظ نظري و نيز از حيث عملي، دچار تعارض است. اين تعارض ابتدا در حوزه نظري خود را نشان ميدهد كه ناشي از فقدان يك نظريه كارآمد براي اداره كشور در دو قوه مقننه و مجريه است.
وي خاطر نشان كرد: در مرحله دوم، اين تعارض ناشي از تفوق برداشتها و نظرات مردمي وشخصي آقاي احمدينژاد است. دليل سوم اين تعارض اين است كه درميان جريان راست نيروهاي فكور توانمند و صاحبفكري وجود دارند اما به دليل برخورداري از رانت سياسي و مستحضر نبودن به يك حمايت اجتماعي و مردمي، از اين اينكه اختلافات در برداشتهاي درون جناحي را بيان كنند، واهمه دارند.
با اجماع اصلاحطلبان، اصولگرايان به دنبال احمدينژاد ميروند
رسولي با تاكيد بر اينكه چنانچه اصلاحطلبان در انتخابات آينده با يك كانديداي واحد به عرصه وارد شوند، جريان اصولگرا به سمت حمايت مطلق از احمدينژاد خواهد رفت،تصريح كرد: در اين صورت گزينههايي مثل قاليباف و پورمحمدي و... كمرنگ ميشوند، چون اصولگرايان به صورت طبيعي پايگاه محدود اجتماعي خود را بين كانديداي مختلف توزيع نخواهند كرد .
رسولي در ارزيابي خود از فعاليتهاي انتخاباتي اصلاحطلبان ، با تاكيد بر اينكه تدوين منشور اصلاحات به انسجام بيشتر نظري در بين گروهها و افراد اصلاحطلب كمك خواهدكرد،تصريح كرد: تجربه انتخابات نهم رياست جمهوري و اينكه اصلاحطلبان نتوانستند حساسيت اين انتخابات را درككنند و به يك ابتكار عمل جدي دست بزنند منجر به تدوين منشور اصلاحات شد.
انتظار وجدان عمومي جامعه از اصلاحطلبان،توفيق اجماع را نصيب آنها كرده است
وي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري نهم، اظهار داشت: تجربه تلخ انتخابات رياست جمهوري نهم از يك سو و فرصت سه سال و نيم گذشته اصلاحطلبان براي بازبيني عملكرد خود از سوي ديگر و همچنين حضور چهرههاي مجرب در بين اصلاحطلبان مانندكروبي ،خاتمي و يا موسوي و ديگر چهرههاي مجرب و فضاي نابسامان كشور و در كنار اين مسايل، انتظاريكه وجدان عمومي جامعه از اصلاحطلبان دارد، اين توفيق را حتي به صورت ناخواسته نصيب اصلاحطلبان كرده است كه به صورت منسجم در عرصه انتخابات حاضر شوند.
وي با تاكيد بر اينكه همه گروههاي اصلاحطلب همين مسير را دنبال ميكنند، تصريح كرد: فكر ميكنم درآينده نزديك، به خصوص با اعلام كانديداتوري آقاي خاتمي، پايان دادن به حالت انتظار فعلي دور از دسترس نيست و به نظرميرسد عقلانيت فعالان سياسي اصلاحطلب حكم ميكند كه به خصوص پس از ملاقات ثمر بخش خاتمي و كروبي كه تا حدودي ابتكار عمل را از دست مخالفين اصلاحات گرفت، به نحوه بهتري مجموعه اصلاحات هدايت شود.
صحنه انتخابات دوره دهم را به صحنه قدرتنمايي مجدد آراي مردم تبديل كنيم
رسولي تصريح كرد: پيشنهادكروبي در بين صاحبنظران اصلاحطلب با استقبال روبه رو شده است و در مجموع جاي نگراني نيست و فكر ميكنم بايد هرچه زودتر به اين مرحله پايان داده شود. ورود به مرحله تصميمگيري باعث ميشود كه ما بتوانيم با سازماندهي كارآمدتر و با ساماندهي كه توان انسجامبخشي و متقاعدكنندگي بيشتري داشته باشد، صحنه انتخابات دوره دهم را به صحنه قدرتنمايي مجدد آراي مردم و بهرهگيري بهتر از ظرفيت قانون اساسي تبديل كنيم كه انتخاب رئيس دولت با تكيه بر راي تك تك آراي مردم صورت گيرد.
وي تاكيدكرد: بايد با استفاده از اين فرصت از بوجود آمدن خسارات جبرانناپذير به حوزههاي مختلف كشور از جمله حوزههاي اقتصادي و بحران مديريت و سردرگمي در تنظيم سياستخارجي جلوگيريكنيم وچه به عنوان نيروهاي اصلاحطلب و چه به عنوان دلسوزان كشور در خصوص رويدادهاي جهاني و اتفاقات پرسرعت منطقهاي، چارهاي جز اين نداريم كه از فرصت 22 خرداد سال آينده به عنوان نقطه عطفي در تجديد قوا و نو شدگي سياسي كشور استفاده كنيم.
كارآمدي سيستم مديريتي كشور مهمترين دغدغه براي آينده كشور است
رسولي در بيان مهمترين دغدغه خود براي آينده كشور،گفت: كارآمدي سيستم مديريتي كشور مهمترين دغدغه من است. با تجربهاي كه دارم، به خصوص تجربههاي ميداني كه در نقاط مختلف كشور داشتم، موانع فراواني را پيش روي تحقق كامل اهداف انقلاب مشاهده ميكنم. با يك نگاه واقعبينانه ميتوان متوجه شد كه فرصتها واستعدادهاي استفاده نشده فراواني در كشور وجود داردكه در مقايسه با آن، تهديدها و موانعي هم هست كه بر اين استعدادها و فرصتها برتري دارد.
عضو ارشد بنياد باران تاكيد كرد: فقط يك سازمان با مديريت و يك تئوري با كيفيت و جامع و عملياتي مديريت است كه ميتواند به نحوه مطلوب ازاين فرصتها استفاده كند. مثلًا حداقل سرمايه ايرانيان در كشورهاي حوزه خليج فارس 250 ميليارد دلار تخمين زده ميشود كه اين كف سرمايه است و تا ارقام بالاتري هم گفته شده است.يكي از دلايل انتقال اين سرمايهها به خارج كشور و بويژه كشورهاي حاشيه خليجفارس كه ذاتاً در مقايسه با ايران فاقد جاذبههاي واقعي هستند، چيزي نيست جز عدم اميد به آينده و درحقيقت احساس اينكه دولت به نحوه مطلوب در ايران حكمراني نميكند.
وي افزود: دولتي ميتواند به شكل مطلوب حكمراني كند كه نه تنها در حوزه موافقين بلكه در حوزه مخالفين و حتي معاندينخود جاذبه ايجاد كرده باشد كه اين مساله انرژي متراكمتري را در اختيار ميگيرد و با تكيه بر اين استراتژي متراكمتر، توانايي بيشتر پيدا ميكند و ميتواند اهداف را به پيش ببرد.
رسولي در پايان اين گفتوگو تصريح كرد: فكر ميكنم در شرايط فعلي كه به لحاظ اقتصادي شرايط نامطلوبي داريم،در امر تخصيص منابع غيرعقلايي عمل ميكنيم، به نظر من بزرگترين چالش فراروي امروز ايران، غلبه بر مواضع و رفتارهاي فردگرايانه و خودمحورانه است زيرا عدم اعتنا و احترام در بهكارگيري از ظرفيتها و خرد جمعي در مقايسه با ساير موانع آثار زيانباري را در پيخواهد داشت.
گفتوگو از : زينب حقي
پايانپيام
كد خبر: 463090
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]
-
گوناگون
پربازدیدترینها