واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: تحليل روحاني از اجرايي شدن طرح دولت وحدت ملي؛ برخي نگرانند، قدرت از دست آنها خارج شود
حضور گسترده مردم در انتخابات صرفاً با سخنراني و نصيحت محقق نميشود /دولت و حاكميت بايد با تمام توان از انتقاد استقبال كنند/هرگونه ترديد در قبال سلامت انتخابات، سم مهلكي است كه باعث كاهش شديد مشاركت عمومي خواهد شد /تا زماني كه قانون اجرا نشود و خود محوريها را كنار نگذاريم؛ شرايط هيچ تغييري نخواهد كرد /خروج پرونده ايران از شوراي امنيت بايد يكي از اولويتهاي اصلي دولت دهم باشد.
آفتاب: رئيس مركز تحقيقات استراتژيك با اشاره به تبليغات شديدي كه اين روزها عليه طرح دولت وحدت ملي صورت مي گيرد، گفت: «مبناي اصلي اين طرح آن است كه شخصيتهاي معتدل و كارآزموده دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا در كابينه آينده حضور داشته باشند و بتوانند با همكاري، كشور را از شرايطي كه در ابعاد اقتصادي، سياسي و بينالمللي دچار آن شده خارج كنند».
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، حجتالاسلام و المسلمين دكتر حسن روحاني طي سخناني در جمع اساتيد و دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي واحد رشت با تاكيد بر اين كه انقلاب اسلامي ايران يكي از معدود انقلابها در تاريخ جهان است كه همزمان عليه استعمار و استبداد شكل گرفت، گفت: «كمتر انقلابي را در جهان ميشناسيم كه مبارزه با استعمار و استبداد را همزمان در خود داشته باشد. اغلب انقلابهاي جهان يا صرفاً عليه استبداد داخلي بوده و يا فقط استعمار خارجي را هدف گرفته است. امام خميني (ره) در سال 1342 به خاطر مبارزه با استبداد داخلي به زندان رفت و در سال 1343 به دليل مبارزه با استعمار و سخنراني و اعلاميه عليه كاپيتالاسيون تبعيد شد».
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان با تاكيد بر اين كه حركت عظيم انقلاب اسلامي عليه استبداد و استعمار تنها در سايه مشاركت واقعي مردم به نتيجه رسيد، گفت: «مشاركت مطلوب و مورد نظر انقلاب اسلامي، مشاركت تشريفاتي و تزئيني نيست كه بخواهد تصميمات حاكميت را به عنوان خواست مردم جلوه دهد. بلكه يك مشاركت واقعي است كه مردم بر اساس آن بايد در تمام مراحل شريك باشند و پس از آن نيز با نظارت بر امور به حضور خود ادامه دهند».
روحاني افزود: «عبارت «مشاركت مردمي» در آستانه هر انتخابات بسيار پر رونق ميشود اما بايد بدانيم كه حضور گسترده مردم صرفاً با سخنراني و نصيحت محقق نميشود. ما بايد انگيزههاي لازم براي مشاركت مردم را ايجاد كنيم و به آنها اثبات كنيم كه با حضور گسترده و واقعي در عرصههاي اجتماعي و سياسي ميتوانند به جاي تماشاگر، بازيگر باشند».
وي با تاكيد بر اين كه «در سايه مشاركت مردمي، افراد معترض به منتقد تبديل مي شوند» يادآور شد: «متاسفانه برخي افراد از هرگونه انتقاد و منتقد ميترسند در حالي كه دولت و حاكميت بايد با تمام توان از انتقاد استقبال كند. كشور و نظام نيازمند دانشجويان منتقد و فضاي آزاد انتقادي است و بايد نگران روزي باشيم كه افراد «منتقد»، ناخواسته به «معترض» و سپس به «مخالف» تبديل شوند. اگر از فضاي انتقادي در دانشگاهها حمايت نكنيم و جنبش دانشجويي فضاي مناسبي را براي طرح ديدگاهها و انتقادات خود نبيند، دانشجويان ما حتماً دچار ياس و سرخوردگي خواهند شد».
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك در توضيح يكي ديگر از لوازم و ضرورتهاي مشاركت گسترده مردم در انتخابات تاكيد كرد: «مردم بايد احساس كنند و مطمئن باشند كه آراي آنها با امانتداري به مقصد ميرسد. هرگونه شك و ترديد عمومي در قبال امانتداري مجريان و سلامت انتخابات، سم مهلكي است كه باعث ياس و كاهش شديد حضور مردم در عرصه ميشود. اطمينان عمومي به سلامت انتخابات تاثيري مستقيم بر ميزان مشاركت مردم دارد».
روحاني ادامه داد: «در سايه مشاركت واقعي در انتخابات، مطالبات مردمي جايگاه واقعبينانه خود را پيدا ميكند و از افراط و تفريط فاصله ميگيرد. مشاركت گسترده مردم باعث افزايش اقتدار ملي خواهد شد و نظام و كشور را در مقابل دشمنان خارجي و مشكلات داخلي مصون خواهد كرد. مشاركت مردم در انتخابات همچنين باعث ميشود كه مردم نسبت به مسئولان كشور احساس مالكيت و تعلق پيدا كنند و قدرت ملي كشور افزايش يابد».
وي با اشاره به وجود بحران مشاركت در برخي كشورها و اثرات آن بر مشروعيت و اقتدار ملي دولتها تاكيد كرد: «يكي ديگر از الزامات حضور گسترده مردم در انتخابات آن است كه گرايشهاي مختلف بتوانند كانديداي خود را داشته باشند و نامزدهاي انتخابات تمام ديدگاههاي مهم در كل جامعه را نمايندگي كنند. حذف هر جريان قانوني در كشور از عرصه رقابتهاي سياسي به معناي ناديده گرفتن بخشي از توان و اقتدار ملي است كه به رغم برخي ديدگاههاي تنگنظرانه موجود، نه به نفع كشور است و نه به نفع نظام».
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با يادآوري نتايج برخي پيمايشهاي ملي در
” هرگونه ترديد در قبال سلامت انتخابات، سم مهلكي است كه باعث كاهش شديد مشاركت عمومي خواهد شد.... “
زمينه نگاه مردم به حاكميت تصريح كرد: «برخي آمارها و نتايج بعضي از پيمايشهاي سراسري به ما هشدار ميدهند كه ارتباط تنگاتنگ مردم و حاكميت، اندكي تضعيف شده است. اين در حالي است كه انقلاب اسلامي ايران قطعاً مردميترين انقلاب در تاريخ جهان بود و قانون اساسي هيچ كشوري با اكثريتي نظير جمهوري اسلامي و نتايج رفراندوم سال 1358 تصويب نشده است. بايد بدانيم هر چقدر اعتماد مردم به كل جامعه و حاكميت بيشتر شود، ميزان مشاركت آگاهانه مردم در عرصههاي مختلف نيز افزايش خواهد يافت».
حجتالاسلام و المسلمين حسن روحاني در بخش ديگري از اظهارات خود و در پاسخ به سئوالي پيرامون وضعيت فعلي حساب ذخيره ارزي گفت: «برخي از مسئولان دولتي اعلام كردهاند كه موجودي فعلي حساب ذخيره ارزي حدود 25 ميليارد دلار است حال آن كه گفته ميشود ميزان بدهكاريها و تعهدات اين حساب از 25 ميليارد دلار هم فراتر ميرود. اين مساله به آن معناست كه موجودي واقعي حساب ذخيره ارزي عملاً صفر است حال آن كه بر اساس درآمدهاي نفتي سه سال اخير ما هماكنون ميتوانستيم ميزان قابل ملاحظهاي در حساب ذخيره ارزي خود براي روز مبادا داشته باشيم. به نظر ميرسد تا زماني كه قانون دقيقاً اجرا نشود و تا وقتي كه خود محوريها را كنار نگذاريم و كار را دست مردم ندهيم، شرايط هيچ تغييري نخواهد كرد و ما فرصتهاي بعدي را نيز از دست ميدهيم».
دبير اسبق شوراي عالي امنيت ملي و مسئول اسبق پرونده هستهاي در پاسخ به سئوالي پيرامون پرونده هستهاي ايران نيز تصريح كرد: «اين كه كشورهاي غربي ما را به «مخفي كاري» متهم ميكنند، يك دروغ آشكار است. 20 سال پيش ما رسماً به سراغ برخي از كشورها از جمله روسيه، چين و چند كشور اروپايي رفتيم تا تكنولوژي غنيسازي را از آنها بخريم اما هيچ كدام از اين كشورها حاضر به همكاري نشدند. به همين دليل تصميم گرفتيم خودمان با اتكا به دانش بومي و متخصصان داخلي به اين فناوري دست پيدا كنيم كه در سال 1381 هم به نتيجه رسيديم. اگر ما قصد مخفيكاري داشتيم كه به صورت رسمي و علني با تمام اين كشورها براي خريد تكنولوژي غنيسازي مذاكره نميكرديم».
” تا زماني كه قانون اجرا نشود و خود محوريها را كنار نگذاريم؛ شرايط هيچ تغييري نخواهد كرد خروج پرونده ايران از شوراي امنيت بايد يكي از اولويتهاي اصلي دولت دهم باشد.... “
وي افزود: «اين كه ما را متهم ميكنند به دنبال سلاح هستهاي هستيم نيز يك دروغ آشكار است. جمهوري اسلامي به NPT (معاهده منع گسترش تسليحات هستهاي) پايبند است حال آن كه اگر به دنبال سلاح اتمي بوديم، اين معاهده را نميپذيرفتيم. رژيم اشغالگر صهيونيستي، هند و پاكستان به دنبال بمب اتمي بودند و لذا معاهده NPT را امضا نكردند، ما هم اگر چنين هدفي داشتيم حتماً معاهده منع گسترش را نميپذيرفتيم».
روحاني ادامه داد: «كشورهاي غربي ميگويند كشوري كه فناوري غنيسازي را در اختيار داشته باشد ممكن است روزي به سراغ ساخت سلاح اتمي برود. اين استدلال هم يك استدلال بيپايه است چرا كه در حال حاضر حدود 40 كشور از دانش و توان غنيسازي برخوردارند اما اكثريت آنها سراغ ساخت تسليحات هستهاي نرفتهاند».
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به سئوالي پيرامون قطعنامههاي شوراي امنيت نيز گفت: «من معتقدم يكي از اولويتهاي اصلي دولت بعدي بايد آن باشد كه پرونده ايران را از شوراي امنيت خارج كند».
روحاني همچنين در پاسخ به سئوالي پيرامون طرح دولت «ائتلافي» يا «وحدت ملي» تاكيد كرد: «مقصود طراحان اين طرح آن بوده كه با توجه به شرايط خاص كشور در ابعاد داخلي و خارجي، دو جناح سياسي كشور براي يك بار هم كه شده در انتخابات رياست جمهوري سال آينده پيرامون يك نامزد مشترك توافق كنند. اين نامزد مشترك بايد كسي باشد كه هر دو جناح تا حدي او را قبول داشته باشند يا لاقل براي هر دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب، مطلوب حداقلي باشد».
وي افزود: «البته اجراي چنين طرحي در شرايط فعلي بسيار سخت و دشوار است اما غيرممكن نيست. مبناي اصلي اين طرح آن است كه شخصيتهاي معتدل و كارآزموده دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا در كابينه آينده حضور داشته باشند و بتوانند با همكاري، كشور را از شرايطي كه در ابعاد اقتصادي، سياسي و بينالمللي دچار آن شده خارج كنند».
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك در پايان تاكيد كرد: «البته نگراني برخي از افراد اين است كه با اجرايي شدن چنين طرحي، قدرت از دست آنها خارج شود و لذا تمام توان خود را جمع كردهاند تا اين طرح حتي به مراحل عملي اوليه نيز نرسد. تبليغاتي كه اين روزها انجام ميشود و اين طرح را يك طرح آمريكايي و مورد نظر مخالفان نظام معرفي ميكند در همين راستا است. وگرنه دوستان مخالف اين طرح هم به خوبي ميدانند اين طرح نه تنها توسط آمريكا و دشمنان ارايه نشده كه بالعكس از سوي چهرههاي شاخص جناح اصولگرا پيشنهاد شده است».
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]