واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شريف النسبي:دانشجويان تحت پوشش مهارتهاي فني و حرفه اي قرار مي گيرند
خرم آباد - خبرگزاري مهر: معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور از برگزاري كلاسها و آموزشهاي مهارتي در سطح دانشگاههاي كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، سيد مرتضي شريف النسبي شامگاه گذشته در مراسم توديع و معارفه مدير كل سازمان فني و حرفه اي استان لرستان، اظهار داشت: با تعاملي كه با دانشگاههاي كشور برقرار كرديم به دانشجويان در حين تحصيل مهارت هاي هاي فني و حرفه اي خواهيم داد.
وي تصريح كرد: در حال حاضر با دانشگاههاي 25 استان كشور براي برگزاري اين دوره ها به توافق رسيده ايم.
اين مسئول همچنين از آمادگي اين سازمان براي تعامل و همكاري با دانشگاههاي لرستان براي برگزاري دوره هاي مهارت آموزي خبر داد.
دانشگاهها توان پر كردن حلقه مهارت را ندارند
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور با اشاره به ماموريت استثنايي اين سازمان براي آموزش در دانشگاهها، اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاههاي كشور توان پر كردن حلقه مفقوده مهارت در بين دانشجويان را ندارند.
شريف النسبي با بيان اينكه در ديگر كشورهاي دنيا بعد از تحصيل چهار ساله دانشجويان به آنها مدرك فني يا مهندسي نمي دهند مگر اينكه دو سال نيز كار اجرايي انجام دهند، ادامه داد: ولي در كشور ما دانشگاه مي گويد كه كار و وظيفه من انتقال دانش است.
وي به ماموريت هاي جديد سازمان فني و حرفه اي در كشور اشاره كرد و افزود: مصوبه هيئت دولت در زمينه ايجاد مهارت براي دانشجويان به منظور جذب به بازار كار و مصوبه مجلس مبني بر اينكه هيچكس تا 5 سال آينده نمي تواند در بخش ساختمان مشغول به كار باشد مگر اينكه گواهينامه فني و حرفه اي داشته باشد از جمله ماموريت هاي جديد اين سازمان است.
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور مشكل كنوني كشور را ايجاد و حفظ اشتغال دانست و يادآور شد: اشتغال موجود در كشور نيز در خطر ماندگاري است.
شريف النسبي ايجاد اشتغال جديد براي نيروهايي كه وارد بازار كار مي شوند را يكي ديگر از برنامه هاي سازمان فني و حرفه اي دانست و افزود: مشكل اصلي بيكاران در كشور ما عدم توانمندي و مهارت است.
وي همچنين به برنامه هاي اين سازمان در سال نوآوري و شكوفايي اشاره كرد و بيان داشت: سازمان فني و حرفه اي از جمله معدود سازمان هايي است كه يك تحول بنيادين در راستاي سند چشم انداز و سياست هاي دولت نهم در پيش گرفته است.
ايران در برخي از كالا 20 درصد ضايعات دارد
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور با اشاره به فاصله ايران با ديگر كشورهاي صنعتي دنيا، بيان داشت: در كشورهاي دنيا مطابق استاندارد هاي هر كارخانه در هر يك ميليون توليد تنها 3 كالاي معيوب وجود دارد و اگر بيش از اين باشد كارخانه خسارت را پرداخت مي كند.
شريف النسبي ادامه داد: اين در حالي است كه در ايران در برخي از كالاها ما بيش از 20 درصد ضايعات داريم.
وي با تاكيد بر اينكه دليل اين فاصله را نبايد در تكنولوژي و ماشين آلات جستجو كرد، افزود: مشكل در كشور مشكل دانايي و مهارت نيروي انساني است.
اين مسئول با بيان اينكه 50 درصد بهره وري موجود در كشورهاي صنعتي دنيا از طريق بهره وري نيروي انساني حاصل مي شود، بيان داشت: در كشور همه از دانشجو و دانش آموز گرفته تا كساني كه در حال حاضر نيز مشغول به كار هستند نياز به آموزش و كسب مهارت دارند.
شريف النسبي با تاكيد بر اينكه آموزش هاي سازمان فني و حرفه اي مطابق با استاندارد هاي سازمان بين المللي كار است، يادآور شد: در اين سازمان نيز متوسط آموزش هاي از 20 ساعت تا 40 ساعت است.
وي با بيان اينكه رشد فزاينده بودجه در سازمان فني و حرفه اي نشان از ماموريت هاي جديدي است كه بر عهده اين سازمان نهاده شده است، خاطر نشان كرد: رشد بودجه تجهيز كارگاهها در سال گذشته بيش از 300 درصد بوده است.
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور ادامه داد: سال گذشته بيش از 300 ميليارد تومان در كشور براي تجهيز كارگاههاي فني و حرفه اي در نظر گرفته شد در حالي كه سال قبل از آن اين اعتبار بالغ بر 100 ميليارد تومان بود.
عدم توان رقابت توليدات داخل با بازارهاي جهاني به مهارت نيروي انساني بازمي گردد
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور عدم توان رقابتي توليدات و كارخانجات داخلي با بازارهاي جهاني را ناشي از عدم مهارت نيروي انساني در ايران دانست و يادآور شد: به عنوان مثال در واحد هاي سنگبري ايران پيشرفته ترين تكنولوژي وجود دارد ولي با وجود اين همه قابليت در كشور، توليدات ما جايي در بازارهاي جهاني ندارد.
شريف النسبي خاطر نشان كرد: 50 درصد سنگ در كشور ما قبل از رسيدن به دست مصرف كننده ضايعات مي شود.
وي همچنين از آمادگي اين سازمان براي برگزاري دوره هاي مهارت براي نيروهاي سنگبري ها خبر داد و خاطر نشان كرد: اين دوره ها بنا به استعدادي كه در لرستان در اين زمينه وجود دارد و براي همه سنگبري هاي برگزار خواهد شد.
اين مسئول همچنين تاكيد كرد: دستگاههاي اجرايي نيز بايد موظف شوند كه براي كاركنان خود دوره هاي آموزشي بگذارند.
1060 كارگاه فني و حرفه اي به بخش خصوصي واگذار شد
معاون وزير كار و رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور همچنين با بيان اينكه اين سازمان در اجراي سياست هاي اصل 44 قانون اساسي پيشرو بوده است، خاطر نشان كرد: تاكنون بر اساس اين سياست ها بيش از يك هزار و 60 كارگاه فني و حرفه اي در كشور به بخش خصوصي واگذار شده است.
شريف النسبي تصريح كرد: واگذاري كارگاهها به بخش خصوصي موجب شده كه بهره وري در اين بخش به 30 درصد برسد.
وي سازمان فني و حرفه اي را يكي از كليدي ترين سازمان هاي زير ساختي براي تحقق اهداف سند چشم انداز دانست و تاكيد كرد: بر اساس اينكه سازمان فني و حرفه اي تنها نهادي است كه آموزش منتج به كار مي دهد لذا توجه ويژه به اين سازمان و ماموريت هاي آن براي رسيدن به افق 1400 ضرورتي انكار ناپذير است.
در پايان اين مراسم از زحمات سيد بهرام نجفي زاده مدير كل قبلي سازمان فني و حرفه اي استان لرستان تقدير و علي فروزش به عنوان مدير كل جديد اين سازمان منصوب شد.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]