واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: پس از 5 ماه صورت گرفتمدير عامل خانه سينما به خبرنگاران پاسخ داد
فرهنگ و هنر- محمدمهدى عسگرپور مديرعامل خانه سينما، صبح روز گذشته در اولين نشست رسانهاى خود پس از 5 ماه به سوالات خبرنگاران در مورد مسائل مرتبط با خانه سينما نيز پاسخ داد.
مديرعامل خانه سينما در پاسخ به سوالى در مورد اينكه معاونت سينمايى مىخواهد خانه سينما بازوى اجرايى اين نهاد باشد، گفت: از قديم الايام اين درخواست وجود داشته كه خانه سينما با مديريت دولتى در تعامل باشد و اين بحث جديدى نيست. ولى مىتوان ميزان اين تعامل را در زمانهاى مختلف سنجيد. البته گاهى اين تعامل به شكل انفرادى درآمده اما اينكه ظرفيتى براى حضور سيستماتيك خانه سينما در فعاليتهاى سينمايى باشد و زمينههاى آن نيز وجود نداشته است. البته گويا مشغلهها باعث مىشود كه همه در حد همان روزى كه در آن هستند فكر كنند اما اميدوارم كه اين وضعيت بهتر شود.
در ادامه اين نشست عسگرپور در مورد اختلاف صنوف و به وجودآمدن صنوف موازى در ميان تهيه كنندگان اضافه كرد: از اين وضعيت استقبال مىكنم چون اميدوارم در اين قضايا خود واقعى افراد ديده شوند نه اينكه جاى ديگرى با نشان دادن باطنشان به سينما ضربه بزند. البته شايد عدهاى عنوان كند كه اين درگيرىهاى لفظى باعث به هدر رفتن انرژى مىشود اما به نظر من اين موضوعات به شفاف شدن وضعيت سينما كمك مىكند. وضعيت مربوط به صنوف تهيهكنندگان بايد مديريت شود. البته ممكن است دامنه درگيرىها افزايش پيدا كند اما اين موضوع هم زياد بد نيست چون باعث مىشود كمىديگر دوستان تهيه كننده با عواقب آن مواجه شوند. ما تا به حال چندين بارهم دوستى خود را به آن نشان داديم و هم لبه چاقوى تيزمان را نشان دادهايم به همين خاطر اميدوارم خود تهيه كنندگان به نتيجه منطقى دراين مورد برسند.
مديرعامل خانه سينما در مورد آماده سازى و اجرايى شدن اساسنامه شوراى عالى تهيه كنندگان و ماجراى پيوستن دو صنف جديد به خانه سينما گفت: شوراى عالى تشكيل شد تا صنفى فراگير باشد كه فعلا نيست و براى رسيدن به چنين وضعيتى بايد اساسنامه خود را با احتساب تمام جوانب به هيئت مديره خانه سينما بدهد وقتى اختلاف بين تهيه كنندگان به اوج خود رسيد خواستم از تشكلهايى كه در تفاهمنامه اوليه تشكيل شوراى عالى شركت داشتند به همراه چند نفر از دستاندركاران تدوين اساسنامه جديد خانه سينما نمايندگانى در كنار هم جمع شوند تا هرچه سريعتر اساسنامه صنف جديد تهيه كنندگان را تهيه كنند. جلسات جذاب و بحث برانگيزى داشتيم و سرانجام به جايى رسيديم كه مىتوانيم اساسنامه شوراى عالى تهيه كنندگان را آماده كنيم و اميدوارم اين اتفاق به زودى بيفتد. همچنين وى در مورد تشكيل دو صنف جديد اضافه كرد : صنف بايد تشكيل شود تا بتواند به خانه سينما ملحق شود ما چند درخواست براى تشكيل و الحاق صنوف جديد به خانه سينما داشتيم كه يكى از آنها صنف توليدكنندگان است چون يكى از كارهاى برون رفت از مشكلات تهيه فيلم جداسازى صنوف تهيه و توزيع فيلم است كه اميدوارم به زودى مقدمات تشكيل اين صنف و پيوستن آن به خانه سينما فراهم شود. اما صنف ديگر، صنف آموزشگاههاى آزاد سينمايى است كه وضعيت آن فرق مىكند چون اين صنف قبلا وجود داشته و جلسات متعددى نيز برگزار كرده و امروز نيز مىخواهد مرتبط با نهادهاى قانونى شود و چون اين صنف يك صنف كارفرماست بايد بحث پيوستن آن به خانه سينما با دقت ويژهاى برنامهريزى شود.
وى در مورد نوع رابطه خانه سينما با جشنواره فجر در زمينه شمارش آراى مردمىگفت: درخواست دبير جشنواره فجر مبنى بر حضور خانه سينما در جريان شمارش آراى مردمىامسال هم به ما رسيد و موضع ما در اين مورد اين است كه خانه سينما جايى فعاليت كند كه حدود و ثغور آن فعاليت مشخص شود. از نظر ما شمارش آراى مردمى در چند دوره گذشته كار علمى نبود البته شايد نشود روى آن كار علمى به معناى واقعى كرد چون معمولا آراى مردمىدر خارج از كشور حالت غيررقابتى دارد اما چون اينجا سيمرغى به آن تعلق مىگيرد بحث مخدوش شدن آرا بسيار مهم است و حق بسيارى از افراد مىتواند در اين ميان ضايع شود. فلسفه وجودى آراى مردمىنيز براى ما چندان مشخص نيست اما با اين وجود خانه سينما اعلام آمادگى كرده كه در صورت مشخص شدن دبير اين كار با او همكارى كنيم.
عسگرپور در مورد موضع خانه سينما نسبت به افزايش تعداد جوايز جشنواره فيلم فجر گفت: در واقع كسانى كه جايزهها را زياد كردند بايد در اين مورد توضيح بدهند. در واقع زمانى كه من مديرعامل بنياد سينمايى فارابى بودم و تعداد جوايز را كم كردم خواستم كه جشنواره فجر به شكل ميهمانى نباشد كه هر كسى كه به آنجا مىرود جايزهاى ببرد، بلكه قصد داشتم اين جشنواره به رقابت نزديكتر شود. من با كارشناسى با عدهاى تعداد جوايز جشنواره فجر را كم كردم و همان عده در كارشناسى براى مدير بعدى بنياد سينمايى فارابى گفتند بهتر است جوايز را زياد كنيم!
وى ادامه داد : افزايش جوايز باعث شده همه در مورد شأن سيمرغ نگران شويم چون اين سيمرغها حاصل تلاشهاى زيادى است و بايد شأن آن حفظ شود. امسال هم بايد ببينيم باتوجه به افزايش مجدد جوايز و ورود بخشهاى تلويزيونى به جشنواره فجر چه اتفاقى خواهد افتاد.
عسگرپور در پاسخ به سوالى در مورد اين موضوع كه شائبه دولتى شدن خانه سينما وجود دارد گفت: اينكه ما با دولت موضع گيرى مشتركى راجع به يك موضوع داشته باشيم ايرادى ندارد مسئله وقتى بد است كه نتوان از صنوف حمايت صنفى انجام داد. البته ما براى حمايت از صنوف پافشارى زيادى كرديم و نمونه آن را هم در جشن خانه سينما امسال شاهد بوديم. اما به نظر من چهره خانه سينما بايد يكپارچه باشد و در اين ميان در مورد نظرات اصولى نيز نبايد كوتاه بياييم.
مديرعامل خانه سينما در پاسخ به سوال ديگرى در مورد وضعيت شوراى صنفى نمايش و آئيننامه اين شورا براى سال آينده گفت: خانه سينما در شوراى صنفى نمايش نماينده ندارد البته من چند بار در اين شورا حضور داشتم و خواستم دوستانى نيز در اين شورا حضور داشته باشند تا در مورد آئيننامه سال آينده تصميمات جديدى گرفته شود امسال چند موضوع در حوزه اكران بايد مشخص شود مانند وضعيت اكران فيلمهاى فرهنگي، تعداد گروههاى سينمايي، نحوه پخش فيلم در شهرستان (باتوجه به پخش مناسب فيلم توسط موسسه سينما شهر در شهرستانها) كه بايد تمام اين موارد در آئيننامه شوراى صنفى مشخص باشد و بدانيم شوراى صنفى چه برخوردى با اين قضايا خواهد داشت و بايد مشخص شود نقش اين شورا در مسائل مربوط به پخش چيست؟ در جلساتى كه با حضور رئيس اداره نظارت و ارزشيابى و رؤساى صنوف داشتيم به اين نتيجه رسيديم و آئيننامه جديد شوراى صنفى نمايش كه توسط همه تائيد شود از طرف اداره نظارت و ارزشيابى لازم الاجرا باشد.
وى در مورد وضعيت سينما جمهورى نيز گفت: اميدواريم كه بيمه بتواند اكثر موارد مربوط به خسارات وارد شده را به اين سينما را جبران كند و اگر نبود اميدواريم بتوانيم از ماسه سينما شهر يا شهردارى تهران براى بازسازى آن كمك بگيريم.
عسگرپور در ادامه با اشاره به نقش خانه سينما در مورد حل مشكلات سينماگران گفت: معمولا اكثر كسانى كه مشكلى براى اكران فيلم و گرفتن پروانه ساخت دارند براى حل مشكلات خود به خانه سينما مىآيند و ما نيز تا حد امكان سعى مىكنيم به آن كمك كنيم و اميدواريم اين موضوعات حل شود. اما مشكلات اصلى خانه سينما و سينما وقتى قابل حل است كه مسئله تغيير ساختار تشكيلاتى سينما انجام شود كه اين مسئله نيز از طرف ما در حال پيگيرى است و ما خودمان را مستلزم مىدانيم كه براى حل مشكلات همكارانمان با آنها كمك كنيم. عسگرپور در پاسخ به سوالى در مورد بودجه خانه سينما و راههاى كسب درآمد توسط اين نهاد صنفى گفت: هر سال خانه سينما با معاونت سينمايى تفاهمنامهاى امضا مىكند كه بتواند بخشى از بودجه خود را از معاونت سينمايى بگيرد كه البته اين بودجه هيچ وقت كفاف كارهاى ما را نمىدهد براى همين ما سراغ حاميان مالى مىرويم ولى متاسفانه درگيرىهاى بين صنوف باعث پراكنده شدگان اين حاميان مالى مىشود و ما آنها را از دست مىدهيم و آرامش صنفى از اين نظر مىتواند به خانه سينما كمك كند. اميدواريم پس از گذشت فضاى انتخابات بتوانيم در مورد بحث درآمدزايى به نتايج بهترى برسيم.
وى درباره وضعيت سايت خانه سينما و زمان به روز شدن آن گفت: مسائل زيادى به شكل كلى در مورد سايت مطرح شده است و گروهى مشغول كار روى اين سايت هستند و روز پنجم بهمن ماه سايت خانه سينما با شكلى جديد و اطلاعاتى به روز، به روز رسانى خواهد شد. اميدواريم اين سايت، سايتى پركار باشد و تاكيد ما بر دو زبانه بودن اين سايت است همچنين ما از سايتهاى صنوف ديگر كه آنها نيز دوزبانه باشند حمايت ويژه اى به عمل خواهيم آورد.
وى در ادامه در مورد كاركردهاى اين سايت گفت: به جز اخبار و اطلاعات كه در اين سايت منعكس خواهد شد بايد نظام جامع آمارى ما نيز در اين سايت وجود داشته باشد تا بتوان آخرين وضعيت صنوف سينمايى را در روى اين سايت مشاهده كرد.
مدير عامل خانه سينما در مورد بهرهگيرى خانه سينما از بحث حمايتهاى مالياتى گفت: بحث حمايتهاى مالياتى از سينما قانونى مصوب و قديمىاست كه در واقع هيئت وزيران با تعيين مصداق اجراى آن را ابلاغ كرده اما دو مصوبه در اين قانون وجود دارد كه باعث مىشود خانه سينما نتواند از اين درآمد استفاده كند اولين مصوبه كمك به توليد فيلم فاخر است (طبق معمول بدون وجود تعريفى از اين نوع فيلم) و مصوبهاى ديگر مسئله ساخت سالن است. البته كميته كارشناسى براى هزينه كردن در اين مورد قرار است در معاونت سينمايى تشكيل شود و مديرعامل خانه سينما در اين كميته خواهد بود تا ببينيم چه استفادهاى مىتوانيم از اين درآمد بكنيم.
در ادامه از عسگرپور سوال شد كه چرا 72ساعت از قبل برگزارى جشن خانه سينما عدهاى از دستاندركاران جشن به همراه دبير جشن با معاونت سينمايى ملاقات كردند كه عسگرپور، ضمن اظهار بىاطلاعى از اين ديدار گفت: من در آن جلسه نبودم و حتى 72 ساعت قبل از جشن نتيجه آرا و جمع بندى آنها مشخص نبود حتى من از دبير جشن خواستم كه نتيجه آرا را نيز به من نگويد چون ممكن است اطلاع من از نتيجهها باعث اتفاقاتى شود. حتى احتياجى به اين ملاقات نيز وجود نداشته چون كانديداها در آن تاريخ در روزنامهها معرفى شده بودند و احتياجى به ملاقات با آقاى جعفرى جلوه نبود.
وى درباره مديريت سينماهاى شهردارى توسط خانه سينما گفت: زمانى كه در سازمان فرهنگى هنرى شهردارى بودم طرحى داشتم و آن طرح اين بود كه بخشى از سود سالنهاى سينماى متعلق به شهردارى با توجه به اينكه نهادى عمومىاست به خانه سينما طى مكانيزم مشخصى تعلق پيدا كند البته در مورد مديريت اين سالنها نيز پيشنهاداتى داريم ولى هنوز پيشنهادات ما كاملا مشخص نشده. عسگرپور همچنين در مورد بحث اساسنامه جديد خانه سينما نيز گفت: اساسنامه جديد در هيئت مديره قبلى تصويب شد و مجمع عمومىنيز آن را تصويب كرد ولى هنوز ثبت نشده بود كه اين اتفاق نيز چندى پيش افتاد. در اساسنامه حدود و اختيارات هيئت مديره و مجموعه خانه سينما به همراه بحث استقلال خانه سينما از نهادهاى دولتى مشخص شده است. البته قطعا اين اساسنامه مشكلات زيادى دارد و زمانى مشكلات مطرح مىشود كه اين اساسنامه اجرايى شود. به همين خاطر همانگونه كه براى جشن خانه سينما كميتهاى تشكيل شد تا در مورد آئيننامه آن بحث شود پيشنهاد شده پس از اجرايى شدن اساسنامه جديد كميتهاى نيز بحث تصحيح اين اساسنامه را انجام دهد. وى درباره ساختمان شماره 2 خانه سينما گفت: عملكرد ما اين است كه صنوف به صورت طبعى در خانه سينما حضور داشته باشد و برنامههاى خود را پيگيرى كند و اين ربطى به ساختمان شماره يك يا دو ندارد ما از صنوف خواستيم كه در طول سال هركدام يك ورك شاپ بين المللى داشته باشند كه به زودى ورك شاپ فيلمنامه نويسى و توزيع و پخش با حضور اساتيد بينالمللى برگزار خواهد شد. قطعا بخشى از اين فعاليتها بايد در ساختمان شماره 2 خانه سينما انجام بگيرد اما به علت نوستالژيك بودن ساختمان شماره يك براى اعضاى خانه سينما همه در اينجا ماندهاند، ضمن اينكه رضا ميركريمىنيز در خانه سينما باقى مانده تابتواند پژوهشكده خانه سينما را در محل ساختمان شماره دو خانه سينما برپا كند. عسگرپور در پايان اين نشست گفت: در پى اين هستيم كه در انتهاى نيمه اول سال آينده نمايشگاه توانمندىهاى سينما را برپا كنيم و جشن خانه سينما را نيز بخشى از اين نمايشگاهباشد چون اين نمايشگاه جذابيت زيادى براى مخاطبان خاص و عام سينما دارد و اگر بتوانيم اين كار را انجام بدهيم در هفته اى كه 21 شهريور منتهى خواهد شد سعى مىكنيم پس از افطار برنامههاى متنوعى را در اين نمايشگاه داشته باشيم تا بتوانيم تشكيلات خود را محك بزنيم.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]