واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: احمدي نژاد ، نفت 5 دلاري و منتقدان سياسي
كاش ياد بگيريم "يا منصفانه نقد كنيم يا حكيمانه سكوت" كه اين هر دو ، بهتر از "تاختن هاي افسار گسيخته" يا "تمجيدهاي متملقانه" است.
عصرايران- با پايين آمدن بهاي نفت در بازارهاي جهاني كه بي سابقه ترين سقوط قيمت ها در تاريخ "طلاي سياه" بوده است، آينده اقتصادي كشورهاي صادركننده نفت كه معيشت عمومي شان به نفت بستگي تمام دارد، در كانون توجه محافل سياسي و رسانه اي جهان قرار گرفت.
در اين بين، ايران به دليل مسايل بين المللي مرتبط با پرونده هسته اي و تقابل موجود بين تهران و واشنگتن، بيش از هر كشور ديگري سوژه مباحث مرتبط با اين قضيه شد به گونه اي كه با سقوط قيمت ها، بسياري از تحليلگران و سياستمداران غربي و رسانه هاي آنان، بر اين نكته تاكيد و تصريح كردند كه با شكسته شدن قيمت نفت، مقاومت ايران نيز شكسته خواهد شد و در آينده اي نه چندان دور بايد شاهد بالا آوردن پرچم سفيد تسليم از سوي ايراني هايي باشيم كه طي سالهاي اخير، مقاومت همه جانبه اي براي حفظ دستاوردهاي هسته اي شان داشته اند.
در چنين فضايي، محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران طي اظهاراتي اعلام كرد كه اگر قيمت نفت به 5 تا 8 دلار هم برسد قادر به اداره كشور هستيم و سپس در سخنان تكميلي اش اين را هم اضافه كرد كه ذخاير ارزي كشور، پاسخگوي نيازهاي سه ساله كشور نيز هست و لذا بدون فروش نفت هم مي توان در اين دوره بحراني، كشور را اداره كرد.
در پي اين اظهارات، موجي در ميان منتقدان داخلي سياست هاي احمدي نژاد به راه افتاد مبني بر اينكه سخن احمدي نژاد، مقرون به صحت نيست و نمي توان كشور را با نفت 5 دلاري اداره كرد.
منتقدان همچنين مي گفتند و مي گويند: دولتي كه نتوانست با نفت 150 دلاري اقتصاد كشور را سروسامان دهد، چگونه مي خواهد با نفت 5 دلاري مملكت داري كند؟ و سخناني از اين دست...
البته منطق حاكم بر نفس اين نقدها، پر بيراه نيست و كيست كه نداند اداره كشوري چون ايران با نفت 5 دلاري، به حدي نگران كننده است كه نمي توان انتظار داشت رييس جمهورش با لبخند و آرامش بگويد كه مشكل چنداني وجود ندارد.
اين را قطعا خود احمدي نژاد هم كه در طول حدود 40 ماه گذشته مستقيما درگير اداره قوه مجريه و مصايب آن بوده است، به خوبي مي داند و به فاجعه بار بودن نفت 5 دلاري آگاه است ولي سوال اينجاست كه چرا چنين سخناني را بر زبان خود آورد تا زبان طعنه و كنايه منتقدانش بر وي گشوده شود و حتي طنزهايي نيز در اين باب برايش بسازند و در قالب پيامك بر روي شبكه تلفن هاي همراه بفرستند؟!
واقعيت اين است كه سخنان احمدي نژاد درباره نفت 5 دلاري، كاربرد خارجي داشت و او، اين سخنان را در فضاي تشريح شده در ابتداي اين نوشتار اظهار داشت تا اين پيام را به غربي ها برساند كه ايراني ها تسليم نخواهند شد و آنقدر ذخيره دارند كه به خاطر كاهش بهاي نفت، انرژي هسته اي را نيز از دست بدهند.
با اين حال، گروه هاي منتقد دولت، بدون توجه به كاركردهاي خارجي اين اظهارات، آن را دستاويزي براي حمله به رييس جمهور كردند تا اين پيام- ولو ناخودآگاهانه- به طرف هاي خارجي ارسال شود كه مي توانند در فشار آوردن به كشورمان روي اختلافات داخلي مان هم حساب باز كنند!
دولت نهم و شخص احمدي نژاد، حتما بايد نقد شوند و بي رحمانه هم نقد شوند ولي نبايد در نقدها، حريم منافع ملي را درنورديد و سخناني كه براي كاربرهاي خارجي اظهار مي شود را به حوزه داخلي آورد و با معيارهاي داخلي آنها را سنجيد.
قطعا سياستمداراني كه احمدي نژاد را به خاطر اين سخنان به نقد و طعنه مي نوازند، خود بهتر از هر كس ديگري مي دانند كه او، سخن از نفت 5 دلاري را در فضاي تعاملات بين المللي ايران در موضوع هسته اي گفته بود. با اين حال، چون تقوا، گوهر گم شده بسياري از سياستمداران- چه راست و چه چپ- است، ولو به بهاي هزينه زايي براي كشور هم كه شده ، به آن ابعاد داخلي مي دهند و اين درحالي است كه در اين دولت و كارنامه شخص احمدي نژاد موضوعات متعددي براي نقد وجود دارد.
كاش ياد بگيريم "يا منصفانه نقد كنيم يا حكيمانه سكوت" كه اين هر دو ، بهتر از "تاختن هاي افسار گسيخته" يا "تمجيدهاي متملقانه" است.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]