واضح آرشیو وب فارسی:شبکه فن آوری اطلاعات ایران: ورود به هزاره سوم در عصر اطلاعات
ورود به هزاره سوم با پيشرفتها و فناوريهاي مختلف در تمامي ابعاد علمي و فني همراه بود و مردم اين دوره براي عصري كه در آن زندگي ميكردند عنوان عصر اطلاعات را برگزيدند.
به گزارش بخش خبر شبكه فن آوري اطلاعات ايران،از سايت ايسنا، نويسنده وبلاگ "مديريت در هزاره سوم" به نشاني http://blogfa53.blogfa.com آورده است: تنوع و گسترش ابزار و زيرساختهاي تكنولوژيكي از يك سو و توسعه فوقالعاده دانش و اطلاعات بشر از سوي ديگر و همچنين تاثير متقابل و فزاينده اين دو شاخص عمده عصر اطلاعات كه از آن به عنوان فناوريهاي ارتباطي و اطلاعاتي ياد ميشود، باعث شد تا سير توسعه تكنيك و دانش سريعتر از قبل شود.
با اين زمينه لازم بود كه انسان به عنوان بازيگر اصلي اين عرصه هويت و نقش تازهاي براي خود بيابد. لذا با اين هدف و باتوجه به تجربيات گذشته از مدلهاي مختلف توسعه و همچنين با بررسي نقش و جايگاه انسان در هريك از آنها، به تعريف جديدي از توسعه براساس محوريت انسان دست يافت و آن را توسعه دانايي محور نام نهاد.
انسان عصر اطلاعات براي پايهريزي و ساخت جامعه اطلاعاتي نياز به طراحي و استانداردسازي اصول و چارچوبهاي توسعه باتوجه به اولويتها، ظرفيتها و امكانات جديد داشت.
بنابراين مبحث توسعه در قرن بيست و يكم نيز به عنوان يك عنصر محوري در برنامههاي عمومي جوامع مختلف مورد توجه قرار گرفت.
اما آنچه كه توسعه دانايي محور را به عنوان يك الگوي جديد و جامعه دانايي محور را به عنوان منعطفترين جامعه از ساير مدلها و جوامع جدا ميسازد، توجه جدي اين مدل به مبحث توسعه منابع انساني به عنوان يك زير ساخت اساسي است.
اين مدل توسعه با ديدگاه فوقالعاده پر اهميتي كه براي آموزش قائل است جايگاه ويژهيي را براي خلاقيت، فرهنگ، مشاركت، تعليم و تربيت عمومي، آموزشهاي عالي، دسترسي عمومي به امكانات و دانش، تامين نيازهاي اساسي و بنيادين انسان به عنوان اولويت و استاندارد در نظر گرفته است.
بنابراين جامعه داناييمحور باتوجه به نقش و اهميت بالايي كه براي انسان قائل است و استانداردهايي كه پيشروي او گذاشته است سعي ميكند نيازهاي انساني را از ميان اين استانداردها و اولويتها پيدا و در رفع و بهبود آنها تلاش كند.
آموزش در جامعه داناييمحور به عنوان يك ركن اساسي بهترين بستر براي توسعه اطلاعاتي است و اين توسعه اطلاعاتي دقيقا به خاطر اهميت دادن به نقش والاي تمامي انسانها و به اصطلاح شهروندان جامعه داناييمحور است.
از سوي ديگر، دستيابي به يك جامعه داناييمحور بدون توجه و پرداختن به موضوع تربيت نيروهاي انساني متخصص در تمامي زمينههاي مورد نياز جامعه براي قرار گرفتن در جريان توليد، طبقهبندي و انتقال اطلاعات، امري غيرممكن و محال جلوه ميكند. بنابراين ميطلبد كه در تعيين اولويتهاي آموزشي براي جامعه داناييمحور نقش و جايگاه ويژهيي براي مساله توسعه منابع انساني قائل شويم، زيرا انسان به عنوان ركن توسعه بايد محور اساسي برنامهها و روشهاي توسعه باشد و اين امكان برايش فراهم شود تا در قالب جامعه داناييمحور قادر به پرورش خلاقيتها و استعدادهاي خود باشد.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه فن آوری اطلاعات ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]