واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: ساخت 7 پالايشگاه با سرمايهگذاري 15 ميليارد يورو
جام جم آنلاين: وزارت نفت در حال حاضر در راستاي كاهش خام فروشي نفت و رسيدن به خودكفايي در توليد فرآورده هاي نفتي ايران پروژه هاي بهينه سازي پالايشگاههاي موجود و همچنين ساخت 7 پالايشگاه جديد با سرمايه گذاري 15 ميليارد يورويي را در دستور كار خود قرار داده است.
خبرگزاري مهر به بررسي آخرين وضعيت ساخت 7 پالايشگاه جديد در كشور با سرمايه گذاري 15 ميليارد يورويي پرداخت و افزود؛ در حالي كه مدير عامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران خودكفايي در توليد بنزين را از اهداف مهم وزارت نفت ذكر كرده و معتقد است با پشت سر گذاشتن گامهاي سه گانه مد نظر شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ، توليد روزانه بنزين كشور از حدود 45 ميليون ليتر فعلي به 82 ميليون ليتردر سال 1391 خواهد رسيد. برهمين اساس، خبرگزاري "مهر" به دليل اهميت موضوع در گزارشي آخرين وضعيت اين پروژه ها را بررسي كرد.
ساخت پالايشگاههاي جديد
در حال حاضر شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران ساخت هفت پالايشگاه جديد ستاره خليج فارس، هرمز، كاسپين، خوزستان، پارس، آناهيتا و شهريار را در برنامه خود گنجانده كه با بهره برداري از اين هفت طرح ظرفيت پالايشي كشور در تصفيه نفت خام و ميعانات گازي يك ميليون و 560 هزار بشكه و در بخش توليد بنزين 110 ميليون ليتر در روز افزايش مي يابد.
اين در حالي است كه عمليات ساخت 7 پالايشگاه جديد با سرمايه گذاري حدود 15 ميليارد يورو آغاز شده است كه با اجراي اين طرحها ظرفيت تصفيه نفت خام پالايشگاه هاي كشور به 3 ميليون و 300 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
پالايشگاه ستاره خليج فارس
پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس به ظرفيت 360 هزار بشكه در روزشامل واحدهاي تقطير، تصفيه گازمايع، تبديل كاتاليستي ، تصفيه نفتا، ايزومريزاسيون، تصفيه نفت سفيد و نفت گاز براي توليد بنزين، سوخت جت و محصولات ديگر در عسلويه ساخته خواهد شد.
اين پالايشگاه كه عمليات اجرايي آن در سال 1386 آغاز شده است، با هدف توليد روزانه 34 ميليون ليتر بنزين و با رعايت استانداردهاي زيست محيطي و بر اساس الزامات روز اروپا در سال 1390 به بهره برداري خواهد رسيد.پالايشگاه خليج فارس در حال حاضر 10 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
پالايشگاه كاسپين
ساخت پالايشگاه نفت كاسپين گلستان تا چهار سال آينده ، امكان پالايش و فرآورش روزانه 300 هزار بشكه نفت خام توليدي كشورهاي حاشيه درياي خزر دراين پالايشگاه را فراهم خواهد كرد.
پالايشگاه كاسپين براي ايجاد حداكثر سودآوري، مجموعه اي از پالايشگاه و پتروشيمي خواهد بود به طوري كه هم توليد محصولات پتروشيمي و هم فرآورده هاي نفتي در اين پالايشگاه در دستور كار قرار دارد.
بر اساس اين گزارش، اين پالايشگاه كه قرار است روزانه 20 ميليون ليتر بنزين و 11 ميليون ليتر گازوئيل توليد كند، بخشي از توليد خود را راهي بازارهاي همسايه نظير تركيه، افعانستان و پاكستان خواهد كرد.
پالايشگاه خوزستان
پالايشگاه خوزستان با هدف پالايش نفت خام فوق سنگين ميدانهاي نفتي آزادگان و يادآوران و توليد فرآوردههاي سبك مانند بنزين و نفتگاز به ظرفيت 180 هزار بشكه درروز ساخته خواهد شد. اين در حالي است كه توليد روزانه 10 ميليون ليتر بنزين و 12.5 ميليون ليتر گازوئيل در دستور كار اين پالايشگاه قرار خواهد گرفت.
ميزان سرمايه گذاري اوليه اين طرح حدود 3 ميليارد يورو برآورد شده و بر اساس مصوبه هيئت وزيران قرار است پالايشگاه به صورت خصوصي ساخته و اداره شود.
عمليات اجرايي پالايشگاه خوزستان در سال جاري آغاز شده و قرار است براساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته اين پالايشگاه كه در حال حاضر 1.4 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، تا پايان سال 1390 به بهره برداري برسد.
پالايشگاه پارس
پالايشگاه پارس با ظرفيت 120 هزار بشكه در روز با سرمايهگذاري 800 ميليون يورو در شيراز ساخته خواهد شد. اين طرح كه عمليات اجرايي آن در سال جاري آغاز شده و از 3 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است، افزايش ظرفيت توليد بنزين و نفت گاز، جذب سرمايهگذاري خارجي و ايجاد ارزش افزوده اقتصادي، توليد فرآورده براساس استاندارد اورپا و رعايت الزامات زيست محيطي را در دستور كار دارد.
با ساخت اين پالايشگاه كه در سال 1360 به بهره برداري خواهد رسيد، روزانه 11 ميليون ليتر به ظرفيت توليد بنزين كشور افزوده خواهد شد.
پالايشگاه آناهيتا
طرح ساخت پالايشگاه جديد در كرمانشاه با ظرفيت 150 هزار شبكه در روز، بر اساس مصوبات سفرهاي استاني رئيس جمهوري در سال گذشته در دستور كار شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي قرار گرفت.
پالايشگاه آناهيتا كرمانشاه با مشاركت سازمان تامين اجتماعي، صندوق بازنشستگي كشور وشركت ملي پالايش وپخش فراورده هاي نفتي ايران در زميني به مساحت 580 هكتار و با اعتباري بالغ بر سه ميليارد و 500 ميليون تومان در سال 1391 به بهره برداري خواهد رسيد.
بر اين اساس و به بهره برداري از اين پالايشگاه روزانه 8.2 ميليون ليتر بنزين و 6.8 ميليون ليتر گازوئيل به ظرفيت كشور اضافه خواهد شد.
پالايشگاه شهريار
طرح ساخت پالايشگاه شهريار با هدف برطرف كردن كمبود فرآورده هاي نفتي در منطقه آذربايجان، ايجاد فرصت صدور محصولات نفتي به كشورهاي همسايه، ارتقاي سطح كيفي محصولات پالايشگاه موجود و رساندن آن به سقف استانداردهاي روزآمد جهان در سال جاري اجرايي و تا سه سال آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
اين طرح با ظرفيت 150 هزار بشكه در روز توليد بنزين به ظرفيت 11.4 ميليون ليتر و گازوئيل به ظرفيت 12.33 ميليون ليتر روز در روز را به عنوان يكي از اهاف مهم پيش روي خود دارد. اين طرح هم اكنون از 3 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.
پالايشگاه هرمز
پالايشگاه نفت خام فوق سنگين هرمز با ظرفيت 300 هزار بشكه در روز و با ? ميليارد دلار سرمايه گذاري در مجاورت پالايشگاه بندرعباس ساخته ميشود. عمليات اجرايي اين طرح در سال 1385 آغاز شده و انتظار مي رود اين طرح در سال 1391 به بهره برداري برسد.
پالايشگاه هرمز با 5 درصد پيشرفت فيزيكي با خوراك نفت خام فوق سنگين با سرمايه گذاري مشترك شركت اسار حكمت از ايران ، شركت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران و شركت كي.بي.سي انگليس اجرايي شده و با ساخت آن روزانه 15 ميليون ليتر بنزين و 26.6 ميليون ليتر گازوئيل به ظرفيت توليد فراورده كشور اضافه مي شود.
با بهره برداري از اين پروژه ها و همچنين اجراي طرحهاي بهينه سازي پالايشگاههاي موجود ظرفيت پالايش نفت كشور به روزانه 3 ميليون و 300 هزار بشكه خواهد رسيد.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]