واضح آرشیو وب فارسی:موج: دريافت 22 نشان كيفيت و برتري از سازمان يونسكو در صنايع دستي اصفهان
خبرگزاري موج - معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان بسته بندي صنايع دستي را يكي از قسمت هاي مهم در بخش صادرات اين صنعت دانست و آشنايي هنرمندان با اين امر را در توليد، فروش و بازاريابي صنايع دستي بسيار مهم خواند.
به گزارش خبرنگار موج از اصفهان، مهندس احمد اديب با يادآوري اينكه استان اصفهان 22 نشان كيفيت و برتري از سازمان يونسكو دريافت كرده است گفت: صنايع دستي اصفهان راه خودش را پيدا كرده و كم كم به جايگاه ويژه خود دست پيدا مي كند.
وي در ادامه با اشاره به توانمندي هاي هنرمندان اصفهاني افزود: با توانمندي هايي كه در هنرمندان اصفهان وجود دارد و با خصلت نوآوري و علاقه به توليد هنرمندان، صنايع دستي اصفهان مي تواند جايگاه ويژه خود را در كشور پيدا كند.
مهندس اديب با تأكيد بر تأثير بسزاي صنايع دستي در اقتصاد كشور تصريح كرد: صنايع دستي جز رشته هاي مهم اين مرز و بوم است و بايد ديدمان را نسبت به اين صنعت عوض كنيم و از ديد تفنني نسبت به آن بپرهيزيم.
وي از كم توجهي به صنايع دستي ابراز نگراني كرد و افزود: صنايع دستي بايد جايگاه خود را در اقتصاد كشور و توليد ناخالص ملي حفظ كند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي استان اصفهان مواد اوليه بومي، فن آوري بومي و علاقه ملي را از جمله مزيت هاي اين صنعت خواند و گفت: آنچه در سازمان مورد توجه است افزايش اعتماد و اطمينان مردم به صنايع دستي است.
اديب عدم اعتماد خريداران صنايع دستي را در بازارهاي داخلي و خارجي از معضلات بزرگ اين صنعت دانست و افزود: خريداران نسبت به كالايي كه مي خرند آشنايي ندارند به همين دليل از اعتماد و اطمينان آنان نسبت به صنايع دستي كم مي شود.
وي در ادامه بسته بندي درست با درج استاندارد ملي و كد كيفيت را تنها راه حل اين معضل دانست و بيان كرد: يكي از معضلات مهم ما براي فروش صنايع دستي اين است كه بسته بندي مناسبي براي كالاها نداريم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي عدم بسته بندي صنايع را يكي از دلايل صرف نظر كردن خريداران از اين صنايع دانست و اظهار داشت: با بسته بندي صحيح و مناسب ، مسير حركت و حمل و نقل صنايع داراي امنيت مي شود و اين باعث فروش بيشتر در اين صنعت مي شود.
مهندس احمد اديب همچنين قيمت گذاري مناسب و شماره پروانه توليد روي بسته بندي صنايع دستي را از نكات بسيار مهم در ميزان اعتماد مشتري به صنايع دستي خواند و ادامه داد: از اين طريق خريدار مي داند كالايي كه مي خرد در يك مؤسسه معتبر توليد شده است.
وي همچنين اظهار داشت: با بسته بندي مناسب، ارزش كالاي توليد شده بيشتر مي شود و همچنين مشتري مي تواند اطلاعاتي را در رابطه با كالايي كه مي خرد بدست آورد.
معاون هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي از آشفته بازاري كه عده اي در صدد بوجود آوردن آن هستند ابراز نگراني كرد و گفت: عده اي مخالف بسته بندي صنايع دستي هستند و قصد ايجاد خلل در اين صنعت را دارند. با درج استاندارد ملي و كد كيفيت بر روي كالا مي توان از ايجاد اين مشكل جلوگيري كرد.
احمد اديب ركود بازار و عدم وجود يك بازار دائمي و قابل اطمينان را يكي از چالش هاي مهم صنايع خواند و افزود: عدم وجود بازارهاي دائمي اين خطر را براي صنايع دستي ايجاد مي كند كه هنرمندان به خاطر مشكلات مالي به هنرهاي ديگري روي آورند و هنرهاي دستي در ركود بماند.
وي با اشاره به ركود اقتصاد جهاني گفت: اقتصاد جهاني شرايطي را فراهم كرده كه براي حضور در اين بازار بايد با شيوه هاي ماندگاري در اين بازار و ابزارهاي مورد نياز آشنايي كامل داشته باشيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي با توجه به رشد منفي در صادرات كشور ،از صادرات صنايع دستي ابراز اميدواري كرد كه صنايع دستي از صادرات گمرك اصفهان بيش از 16 درصد از نظر وزني و بيش از 31 درصد از نظر ارزي رشد داشته كه اين نقطه عطفي در صنايع دستي اصفهان است.
وي همچنين از تسهيلاتي كه گمرك اصفهان در اختيار صنايع دستي هنرمندان قرار مي دهد خبر داد و افزود: با مذاكراتي كه سازمان ميراث فرهنگي با گمركات اصفهان داشته قرار بر اين شد كه صنايع دستي هنرمندان اصفهاني از همين استان صادر شود .
اديب در پايان يادآور شد كه صنايع دستي ارزش سرمايه گذاري و توجهات لازم را دارد تا بتواند موقعيت ويژه خود را بدست آورد.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]