محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840434649
بورس و بازار - ارزاني ميآيد
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بورس و بازار - ارزاني ميآيد
بورس و بازار - ارزاني ميآيد
گروهاقتصاد:نرخ رسمي تورم از25 درصد گذر كرده ولي وزير بازرگاني در آخرين اظهارنظرهاي خود خبر داده موج كاهش قيمتها در راه است. در حالي كه بانكمركزي سه روز پيش از ادامه رشد گرانيها اطلاع داده بود، وزير بازرگاني اطلاعات تازهاي در مورد كاهش قيمتها منتشر ساخته است. وزير بازرگاني سه ماه قبل از سوي نمايندگان مجلس مورد شماتت قرار گرفته بود چراكه به باور ساكنان خيابان بهارستان او چندان در كار كنترل قيمتها نبوده است. گذر روزهاي سخت اما فرصتي را مهيا ساخت تا ميركاظمي باز هم به ابراز عقايد خود در مورد گرانيها بپردازد. وزير بازرگاني در آخرين كنفرانس خبري خود كه روز گذشته بدون حضور رسانههاي منتقد دولت برگزار شد، قصههاي تازهاي را در مورد رشد بهاي كالاهاي اساسي منتشر ساخت. او درميان سخنان خود آمارهاي رسمي بانكمركزي را نيز با ترديد همراه ساخت. او بيان داشت: گزارشهاي بانكمركزي ثبات قيمتها را نشان ميدهد ولي وزارت بازرگاني اعتقاد دارد بهاي كالاهاي مصرفي طي روزهاي آينده كاهش خواهد داشت. اظهارنظرهاي ميركاظمي در روزهايي صورت ميگيرد كه بهاي گوجهفرنگي مرز دو هزار و 500 تومان را پشتسر گذاشته است. در همين حال ميركاظمي ميگويد: «موج كاهش قيمتها در راه است.» وزير بازرگاني با اعلام اينكه موج كاهش قيمتها در حال ورود به كشور است، گفت: براساس گزارش بانكمركزي اين قيمتها در حال ثبات است اما به اعتقاد وزارت بازرگاني ظرف ماههاي آتي كاهش قيمتها را در كشور شاهد خواهيم بود. سيدمسعود ميركاظمي گفت: در سال گذشته حدود چهار تا پنج ميليون تن به ظرفيت توليد سيمان كشور اضافه شده كه بر اين اساس، جلسات متعددي ميان وزارتخانههاي بازرگاني و صنايع و نيز اصناف و انجمن توليدكنندگان كارخانجات سيمان برگزار شده است. وزير بازرگاني در كنفرانس خبري روز گذشته تاكيد كرد طي دو ماه گذشته قيمتها روند نزولي داشته است اما آمار رسمي بانك مركزي نشان ميدهد تنها سرعت رشد نرخ تروم دو درصد كاهش داشته اين درحالي است كه نرخ تورم به مرز 25درصد نزديك شده است اما وزارت بازرگاني همچنان تاكيد دارد كه قيمت كالاهاي مصرفي سير نزولي پيش گرفتهاند. به موازات بيان چنين نظراتي سازمان بازرسي كل كشور از دولت درخواست كرده براي كنترل قيمتها بهسمت برخوردهاي تعزيراتي منحرف نشوند. بر اساس آنچه از سوي سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرفكنندگان عنوان شده ميزان برخوردهاي تعزيراتي با اصناف طي ماههاي گذشته بهشدت افزايش داشته است. با اين حال وزير بازرگاني عنوان كرده است كه بهاي كالاهاي اساسي تحت تاثير نظارتهاي صنفي كاهش داشته است اما روايتهاي برخي چهرههاي بركنارمانده شوراي اصناف داستان ديگري را نقل ميكند. اين روايتها نشان ميدهد هيچ مسووليت جديدي به اصناف واگذار نشده است.
باز هم تغيير نظام توزيع
1 -وزير بازرگاني در كنفرانس خبري خود باز هم داستان نظام توزيع را به ميان كشيد. او قصه ساماندهي نظام توزيع را بازخواني كرد هرچند كه اصليترين بخش اصلاح ساختار توزيع را تشريح نكرد. او هيچگاه به طرحهاي مكتوب وزارت بازرگاني در مورد تغيير نظام توزيع اشاره نكرده است. سيدمسعود ميركاظمي، وزير بازرگاني در اين نشست با تاكيد بر لزوم رهايي اقتصاد كشورمان از وابستگي به اقتصاد تكمحصولي عنوان كرد: در حال حاضر بحث اساسي كه درباره اقتصاد كشور مطرح است، كاهش تاثير درآمدهاي نفتي است، بنابراين براي جدا كردن خود از درآمدهاي نفتي بايد به فكر ايجاد تحول در ساختارهاي اقتصادي كشورمان به ويژه در بخش درآمدهاي مالياتي، گمرك و ساير درآمدهاي دولت باشيم و از سويي ديگر صادرات را به عنوان محور توسعهاي پذيرفته و به دنبال جذب سرمايه خارجي باشيم. ميركاظمي با اشاره به پيشرفتهايي كه پروژه اصلاح نظام توزيع در قالب طرح تحول اقتصادي به دنبال داشته است عنوان كرد: اين طرح در قالب 10 پروژه از دو سال قبل به شكل جدي در حال پيگيري است كه پروژههاي كوتاهمدت آن شامل موارد زير است؛ نظام طبقهبندي و شمارهگذاري ملي كه خدمات خود را آغاز كرده و زبان مشترك تجارت است، شناسايي اصناف و كددادن به آنها كه در حال دريافت اصنافكارت بوده و در حال حاضر 70درصد اصناف از اين كارت استفاده ميكنند، پروژه ساماندهي نظام پخش كه طرح آن به پايان رسيده و در حال دريافت شماره ملي است.
ساماندهي املاك
2 - يكي از اصليترين بخشهاي كنفرانس خبري روز گذشته وزير بازرگاني به اظهارنظرهاي او در مورد سامانه اطلاعات املاك و مستغلات مربوط ميشد. ميركاظمي اطلاع داد مشاوران املاك اطلاعات تازهاي در اين مورد دريافت كردهاند. پيش از او معاون وزير بازرگاني نيز از طرح ساماندهي معاملات مسكن خبر داده بود. او اعلام كرده بود براي اجراي اين طرح به حمايتهاي قوه قضائيه نيازي ندارد. او در شرايطي چنين ابراز عقيده ميكرد كه قوه قضائيه اعلام كرده بود با اجراي چنين ايدههايي همراهي نخواهد كرد. در همين حال وزير بازرگاني درخصوص سامانه اطلاعات املاك و مستغلات نيز گفت: تاكنون بالغ بر 95 درصد مشاورين املاك كشور آموزشهاي مرتبط با اين سامانه را ديدهاند و 550 شركت خصوصي براي ارائه خدمات اين طرح آمادهسازي شدهاند. ميركاظمي گفت: تا پايان هفته گذشته بيش از شش هزار قرارداد در اين سامانه به ثبت رسيده است، ضمن اينكه شورايعالي مسكن در هفته گذشته نيز مصوب كرد كه تمامي سازمانهاي دولتي كه به نوعي كار پاسخگويي به استعلامات را انجام ميدهند بايد كد رهگيري داشته باشند. ساماندهي معاملات مسكن طي سالهاي گذشته به اصليترين بخش اظهارنظرهاي مردان دولتي بدل شده است ولي تاكنون اتفاق خاصي در اين حوزه رخ نداده است.
برخلاف اظهارنظرهاي وزير بازرگاني قوه قضائيه همچنان اعتقاد دارد نظام كنوني ثبت اسناد و املاك با مشكلي مواجه نيست.
بازرسان مردمي
3 -شايد دولت نهم سرآمد وعدههاي بسيار در مورد واگذاري نظام توزيع كالا به اصناف باشد. مردان وزارت بازرگاني طي چند ماه گذشته بارها اشاره كردهاند مسووليت نظارت را به اصناف واگذار خواهند كرد اما به موازات آنها مردان صنفي اطلاع ميدهند هنوز مسووليتي به آنها واگذار نشده است. شايد هم وعده وزير بازرگاني با گفتار معاون او تنها مصداق داشته باشد: «ما صداقت داريم حالا اگر كار پيش نميرود حرف ديگري است.» در همين حال وزير بازرگاني با بيان اينكه سازمان بازرسي و نظارت در سال 83 با تكيه بر قانون برنامه چهارم كه بر لزوم رقابتي بودن بازار تاكيد داشته منحل شده است، گفت: با توجه به اينكه در طرح تحول اقتصادي بخشي از برنامههاي پيشبينيشده به مفهوم توسعه بازرسيهاست لذا در حال حاضر 800 بازرس وزارت بازرگاني به سه هزار و 500 بازرس افزايش يافته و تا آخر ديماه به چهار هزار و 500 تا پنج هزار بازرس خواهد رسيد. البته در كنار اين افزايش اصناف نيز در بحث بازرسي و نظارت نيز فعال شدهاند. او به برنامه چهارم و اجراي مفاد آن اشاره ميكند و اين در حالي است كه به اعتقاد بسياري از فعالان اقتصادي دولت نهم اصليترين مفاد برنامه چهارم را ناديده گرفته است.
وزير بازرگاني درحالي از واگذاري بازرسيها به اصناف خبر ميدهد كه طي ماههاي گذشته برخوردهاي تعزيراتي با اصناف بهشدت افزايش يافته است. اين جريان حتي واكنش مصطفي پورمحمدي، رئيس سازمان بازرسي كل كشور را نيز در پي داشت.
گندم وارد ميكنيم
4 - انتشار اخبار متناقض در مورد واردات گندم به اصليترين موضوع گفتوگوهاي محافل اقتصادي بدل شده است. معاون وزير بازرگاني سه هفته پيش خبر داده بود دولت با واسطه از ايالات متحده نيز اقدام به خريد گندم ميكند. در همين حال روز گذشته وزير بازرگاني در كنفرانس خبري خود اعلام كرد دولت باز هم به واردات گندم اقدام خواهد كرد. ميركاظمي درباره وضعيت كالاهاي اساسي و واردات گندم عنوان كرد: با توجه به اينكه صددرصد آرد مورد نياز خبازيها يارانهاي بوده و از محل خريد تضميني گندم تامين ميشود در سال جاري به دليل خشكسالي دولت مجبور به واردات گندم شد كه در حال حاضر حدود سه ميليون و 800 هزار تن گندم توليد و مصرف شده و بخشي ديگر نيز در حال واردات است. وي با بيان اينكه علاوه بر واردات بخشي از نياز كشور به گندم از ذخيره استراتژيك تامين شده است، عنوان كرد: وزارت جهاد كشاورزي براي سال آينده پيشبيني توليد مطلوبي را داشته لذا اميد است كه ذخاير استراتژيك براي سال آينده مجددا افزايش يابد. ميركاظمي تاكيد كرد: در حال حاضر بالاترين سطح ذخيره گندم در كشور وجود دارد و با وجود سختيهاي فراوان با تلاش شبانهروزي در مدت سه ماه واردات گندم با كمترين وقفه انجام گرفت و در حال حاضر ماهيانه بيش از 900 هزار تن آرد و گندم در كشور مصرف ميشود كه حجم عمليات لجستيكي بالايي را شامل ميشود.
برنج در صدر ليست واردات
5 -وزيربازرگاني در ادامه اظهارنظرهاي خود در مورد واردات برنج نيز به اظهار نظر پرداخت. او اعلام كرد دولت همچنان برنج را وارد خواهد كرد. اين اظهارنظرها در شرايطي صورت ميگرفت كه انجمن برنج كشور اعلام كرده بود واردات بيرويه موجب شده تا 500 هزار تن برنج ايراني در انبارها باقي بماند. انتشار اين خبر موضعگيري هاي متفاوتي را به همراه داشته است. با اين حال روز پيش وزير بازرگاني در مورد برنج چنين ابراز عقيده كرد: «در سال جاري واردات برنج بالغ بر 70 هزار تن بوده كه با هدف ذخيره استراتژيك انجام شده است.» ميركاظمي عنوان كرد: در حال حاضر ميزان مصرف برنج در كشور سه ميليون و200 هزار تن برآورد ميشود در حالي كه ميزان توليد دو ميليون و 200 هزار تن است و اين ميزان توليد بسته به شرايط جوي تغيير ميكند و دولت در اين ميان 600 تا 700 هزار تن براي تامين كالاهاي اساسي اقدام به واردات ميكند. ميركاظمي ادامه داد: در سال گذشته 650 هزار تن شكر از توليدكنندگان داخل خريداري شد و در سال جاري نيز 240 هزار تن براي سال 88 خريداري شده است. وي تاكيد كرد كه واردات شكر از سوي دولت انجام نشده و در حالي كه در سال گذشته انجمن كارخانههاي شكر درخواست واردات يك ميليون و 200 هزار تن شكر خام را از سوي دولت خواسته بود اما مورد قبول واقع نشد و در واقع دولت در واردات اين كالا نقشي ندارد و در سال جاري هم كارخانههاي بايد شكر را به صورت تصفيه شده و بستهبندي به فروش برسانند.
ارزاني دو ماهه
6 -وزيربازرگاني در اصليترين بخش اظهارنظرهاي خود در مورد ارزانيها چنين به بيان ديدگاههاي خود پرداخت. ميركاظمي عنوان كرد: كاهش قيمتها كمتر از دو ماه است كه شروع شده و چون خريد كالاهاي اساسي قبل از اين كاهش انجام شده بنابراين كاهش چنداني در ميزان هزينههايي كه از محل يارانه تامين شده است شاهد نبوديم، بنابراين ميزان يارانهها ثابت است. وي افزود: در سال گذشته با متممي كه به مجلس ارائه شد دو هزار و 500 ميليارد تومان به عنوان يارانه كالاهاي اساسي و دو هزار ميليارد تومان نيز به عنوان يارانه خشكسالي پيشبيني شده بود كه 500 ميليارد تومان يارانه كالاهاي اساسي به يارانه خشكسالي اضافه شد، بنابراين با اين وضعيت وزارت بازرگاني بايد برخي كالاها را توزيع نكرده يا به سال بعد منتقل كند اما اگر خريدهايي كه انجام ميدهيم با قيمت پايين انجام گيرد به تدريج اثرات خود را در ماههاي آينده خواهد داشت اما در خصوص يارانهها چون قيمت كالابرگي ثابت است تغييري نخواهيم داشت. ميركاظمي گفت: با توجه به بازرسيهايي كه در سال جاري انجام ميشود حجم جرائم به شدت بالا رفته و سختگيري در افزايش قيمتها بيشتر شده است، بنابراين رشد پروندهها طبيعي است، البته پيشبيني ميكنيم كه تا پايان سال كه تعداد بازرسيها افزايش يافته و اصناف نيز تسلط بيشتري در اين حوزه خواهند داشت از اوايل سال آينده به سمت كاهش جرائم پيش برويم.
ملت كارت رويايي جديد
7 -هنگامي كه سخنگوي طرح تحول اقتصادي به توزيع ملت كارت ميان اصناف اشاره كرد، بسياري گمانهزنيها را در مورد ايدههاي تازه رئيسجمهور آغاز كردند. در همين حال روز گذشته باز هم وزير بازرگاني به اين جريان اشاره كرد. وي افزود: امروز بالغ بر 70 درصد اصناف «اصناف كارت» را دريافت كردهاند و علت تأخير آن اين است كه اين كارتها بايد از طريق بانك ها ارائه شود. ميركاظمي گفت: ساماندهي شبكههاي پخش نيز انجام شده است و همه شبكههاي پخش شمارههاي خود را دريافت كردهاند كه اين شماره ملي امكان رهگيري كالا را به وجود ميآورد كه به صورت نمونه توزيع شيرخانوار از طريق ساماندهي شبكه پخش صورت ميگيرد و به صورت نمونه كوچك از اصلاح نظام توزيع در حال اجراست. وزير بازرگاني اظهار داشت: تاكنون راهاندازي 10 اتحاديه كشوري ابلاغ شده است كه راهاندازي اين اتحاديهها باعث ميشود تا ارتباط موثري بين اتحاديههاي شهرستاني و تهراني برقرار شود كه با هدف تنظيم بازار و يا توسعه صادرات اتحاديههاي پوشاك طلا، جواهر، مبلمان، لوستر، كيف و كفش و رايانه تاسيس ميشود كه اين اتحاديهها با ايجاد برند ميتوانند نقش مؤثري در توسعه صادرات داشته باشند. وي افزود: تقريبا همه مشاورين املاك با اخذ امضاي الكترونيك ساماندهي شدهاند و 550 شركت پيشبيني شده است تا خدمات ساماندهي دفاتر مشاور املاك را انجام دهند كه تاكنون بيش از 6 هزار قرارداد ثبت شده است.
صادرات 50 برابر واردات
8 -«صادرات سيب 50 برابر واردات آن بوده است.» در ميان آمارهايي كه روز گذشته ميركاظمي به آن شاره كرد شايد تنها سيب آبروي تجارت دولتي را حفظ كرد. براساس آنچه وزير بازرگاني عنوان كرد تنها اين كالا بالاترين ميزان صادرات را به خود اختصاص داده است. وزير بازرگاني با اشاره به اينكه از 15 بهمنماه تا ارديبهشت تعرفه واردات سيب و پرتقال براي تنظيم بازار شب عيد كاهش پيدا ميكند، اظهار داشت: ميزان واردات سيب در سال گذشته پنج هزار و 370 تن بوده است در حالي كه صادرات آن 273 هزار و 700 تن بوده است و اين رقم در هفت ماهه سال جاري براي واردات سه هزار تن و براي صادرات 101 هزار و 500 تن بوده است. وي افزود: واردات انگور تازه در سال گذشته 743 تن بوده در حالي كه صادرات آن 16 هزار و 900 تن و صادرات كشمش 160 هزار و 500 تن بوده است. وزير بازرگاني درخصوص بازرسي قيمت خودرو گفت: دولت آييننامهاي مصوب كرده تا كميتهاي براي تعيين قيمت خودرو تشكيل شود و وزارت بازرگاني پيشنهاد داده تا سازمان حمايت عضو آن كميته باشد. ميركاظمي با بيان اينكه براي سال 88 ميزان جوايز صادراتي را 350 ميليون تومان پيشنهاد دادهايم، گفت: دولت زيان حاصل از ارزان شدن سهام فولاد مباركه را براي صادركنندگان جبران ميكند. وي افزود: در يكي از بندهاي لايحه هدفمند كردن يارانهها آمده است تا براي حمايت از صادركنندگان بودجه بيشتري در اختيار صادرات قرار بگيرد.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
-
گوناگون
پربازدیدترینها