واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: موبايل قاتل زنبورها
اين واقعه دقيقا مثل صحنه هايي از فيلم هاي وحشتناك است اما دانشمندان اعلام كردند كه عشق و علاقه ما انسان ها نسبت به گوشي هاي موبايلمان مي تواند تهديدي براي منابع غذايي باشد و با از بين رفتن محصولات كشاورزي فاجعه اي مثل كمبود مواد غذايي در كل جهان به وجود بياييد.
اين دانشمندان يك تئوري ارائه داده اند و آن اينكه گوشي هاي موبايل و وسايل ديگري كه از تكنولوژي جديد امروزي استفاده مي كنند مثل مايكروويوها و... امواجي را انتشار مي دهند كه اين امواج وارد محيط زيست و طبيعت شده و آثاري برجا مي گذارد كه مي تواند پاسخي براي وقايع عجيب و غريب اخير مثل ناپديدشدن زنبورهاي عسل باشد. پديده ناپديدشدن زنبورها در ابتدا توسط برخي كندوداران آمريكايي و اروپايي اعلام شد.
براساس اين تئوري امواج راديويي موبايل ها در سيستم جهت يابي زنبورها تداخل ايجاد كرده و باعث مي شود تا اين زنبورها راه كندو را گم كنند. اين پديده مربوط به هنگامي است كه يك زنبور عسل ناگهان ناپديد شود و ملكه تخم ها و زنبورهاي كارگر جوان تنها بمانند. اين زنبورهاي ناپديدشده هرگز پيدا نشده و در تنهايي مي ميرند و به دنبال آن ملكه زنبورهاي جوان و كل كندو از بين مي رود.
اين خطر ابتدا در پاييز سال 1385 اعلام شد و پس از آن زنبورهاي زيادي در سواحل شرقي و غربي آمريكا گم شده و از بين رفتند و پس از آن اين پديده در اروپا نيز گسترش يافت . به طوري كه يكي از بزرگ ترين زنبورداران لندن اعلام كرد كه 33 كندو از 40 كندوي زنبورش به دليل گم شدن زنبورها از بين رفته است .
خطر اين پديده كل جهان را تهديد مي كند چرا كه توليد محصولات غذايي به ويژه غلات به عمليات گرده افشاني زنبورها بستگي دارد . آلبرت انيشتين سال ها پيش گفت : « اگر زنبورها از بين بروند بشر فقط 4 سال مي تواند زندگي كند . » مي توان گفت دليل اين رخداد را كسي نمي داند.
تحقيقات ديگري كه در آلمان انجام شده نشان مي دهد كه رفتار زنبورها در نزديكي سيگنال هاي مخابراتي تغيير مي كند. در حال حاضر مطالعات محدودي در يكي از دانشكده هاي اروپايي نشان داده است كه زماني كه زنبورها در نزديكي موبايل يا فركانس هاي راديويي قرار مي گيرند از بازگشت به كندو خودداري كرده و سپس مسير بازگشت را گم مي كنند اين مي تواند يك نكته مهم در اين زمينه باشد. دكتر « جرج كارول » كه از محققان آمريكايي در زمينه خطرات و زيان هاي موبايل است نيز ايجاد اختلال موبايل در راهيابي زنبورها را تاييد كرد.
اين طور كه به نظر مي رسد مضرات موبايل براي بشريت روز به روز بيشتر مي شود. به طوري كه طي تحقيقات اخير ثابت شده كه افرادي كه مدت زمان طولاني از موبايل استفاده مي كنند. احتمال تومور مغزي را دارند.
همچنين امواج و سيگنال هاي موبايل سلول هاي مغز را تحت تاثير قرار داده و موجب پيري اين سلول ها مي شوند. علاوه بر اين براي تايپ كردن زياد با موبايل براي ارسال پيام هاي متني مي تواند روي انگشتان دست و فرم آنها تاثير بگذارد.
طبق پيشنهاد پزشكان كودكان زير 8 سال تا جايي كه امكان دارد نبايد از موبايل استفاده كنند . همچنين پيشنهاد مي شود موبايل را در نزديكي مثلا در جيب شلوار يا پيراهن قرار ندهيد و هميشه با كمي فاصله مثلا در كيف نگهداري كنيد تا از خطر احتمالي امواج آن ايمن باشيد.
به هر حال مرگ زنبوردها به خصوص زنبورهاي عسل در كنار معضلات ديگري مثل گرم شدن زمين از بين رفتن لايه ازون و... از اهميت زيادي برخوردار است به ويژه اينكه اين زنبورها مسئوليت گرده افشاني و تامين غذايي انسان و نيز زنده نگهداشتن بخشي از طبيعت را برعهده دارند.
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]