واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دولت آبادي در گفتگو با مهر:تمامي آثار تاريخي كشور نياز به مرمت دارند
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: تمامي آثار تاريخي كشور بايد در طول زمان مرمت و نگهداري شوند و تمامي آثار كم و بيش به مرمت اضطراري و همچنين مرمت جامع و كامل نياز دارند.
فريبرز دولت آبادي در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اعتبارات بخش مرمت آثار و محوطه هاي تاريخي سازمان ميراث فرهنگي افزود: بودجه مرمت و بازسازي آثار و محوطه هاي تاريخي نسبت به سال گذشته افزايش يافته است اما ميزان دقيق آن مشخص نيست و بايد از استانها استعلام شود.
پيش از اين بودجه مرمت و بازسازي آثار تاريخي كشور 500 ميليارد ريال پيش بيني شده بود. همچنين مسئولان سازمان ميراث فرهنگي اعتبارات ملي اختصاص داده شده به حوزه مرمت آثارتاريخي را نسبت به سال گذشته دوبرابر اعلام كرده اند.
وي ادامه داد: در سال جاري بر اساس مصوبه دولت 5 درصد از اعتبارات عمراني استانها به بخشهاي ميراث فرهنگي و گردشگري اختصاص پيدا كرده است كه استانها به تناسب نياز، اين اعتبار را به ميراث فرهنگي و يا گردشگري اختصاص مي دهد.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تاكيد كرد: در برخي استانها بودجه ما به دو يا 3 برابر افزايش يافته است اما در مجموع با توجه به آثار تاريخي ميزان اعتبارات سازمان براي مرمت و بازسازي آثار بايد خيلي بيشتر از اينها افزايش پيدا كند.
دولت آبادي در خصوص شناسايي آثار تاريخي گفت: هنوز پروسه شناسايي و آمارگيري آثار تاريخي به اتمام نرسيده اما با توجه به سوابق تاريخي كشور مان تصور مي شود كه يك ميليون و 200 هزار اثر تاريخي در كشور وجود داشته باشد و تا كنون 23 هزار اثر در كشور در فهرست آثار ملي ثبت شده كه بيشترين تعداد ثبت آثار در دو سال گذشته صورت گرفته است.
وي اظهار داشت: تمامي آثار تاريخي كشور بايد در طول زمان مرمت و نگهداري شوند و تمامي آثار كم و بيش به مرمت اضطراري و همچنين مرمت جامع و كامل نياز دارند.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تاكيد كرد: افزايش بودجه تنها راه مرمت آثار تاريخي نيست بلكه راه حل اين موضوع حضور بخش خصوصي است كه در اين رابطه نيز سازمان ميراث فرهنگي از طريق راه اندازي صندوق مرمت و احياء و همچنين اجازه و صدور مجوز تغيير و كاربري بناها اقداماتي را انجام داده است.
بودجه مرمت و بازسازي آثار و بناهاي تاريخي در سال 85 تنها 8 ميليارد تومان بود و افزايش اعتبارات در اين دو سال نشان دهنده اين است كه سازمان ميراث فرهنگي بايد بهتر از سالهاي قبل در زمينه مرمت آثار تاريخي فعاليت كند اما اقدامات صورت گرفته در اين بخش تفاوت چنداني را نشان نمي دهد.
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]