واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: /گزارشي از توليد يك خودوي ارزانقيمت!/خودروي 10 ميليوني "مينياتور"، خودروي ملي سايپا معرفي شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
بالاخره و پس از چند سال انتظار و پيگيري توليد خودروي ايراني ارزانقيمت، دومين خودروساز ايراني امروز خودروي ملي ارزان قيمت خود را با حضور رييس جمهور رونمايي ميكند تا آرزوي ديرينه ايرانيان را جامعه عمل بپوشاند.
به گزارش ايلنا، خودرو S81 سايپا با نام "مينياتور" از سال آينده با قيمت پايه 10 ميليون تومان بنا به گفته مديرعامل سايپا به بازار عرضه ميشود.
با توجه به تاكيد احمدينژاد، رييسجمهوري مبني بر توليد خودروي ملي كار طراحي و توليد دومين خودروي ملي در سال 81 مطرح و در سال 85 توسط شركتهاي سايپا آغاز شد و به گفته مديرعامل اين شركت اين طرح پس از دو سال و پيش از زمان اعلامي قبلي از سوي مسؤولان سايپا (رونمايي اين خودرو در بهمن ماه همزمان با دهه فجر) خبرداده بودند، انجام خواهد شد.
به همين دليل اينخودرو پس از آغاز توليد انبوه در سبد محصولات گرانقيمت شركت ايرانخودرو قرار گرفت. در حال حاضر در حدود پنجمدل خودروي سمند بر روي مدل اوليه اين خودرو توسط شركت ايرانخودرو طراحي و توليد ميشود كه هيچ كدام از مدلهاي توليد شده با قيمتي كمتر از 12ميليون در بازار عرضه نميشود.
81 S خودرويي است كه در كلاس B قرار دارد و بدنه آن بر روي تركيبي از پلتفرمهاي ارتقا يافته اين شركت از جمله پرايد و ريو طراحي شده است.
موتور 81 S توسط شركت سايپا و با كمك مركز تحقيقات موتور آلمان EFV در حال طراحي است و اين موتور با برند سايپا بر روي خودروي 81 S نصب خواهد شد.
حجم اين موتور جديد1.5 ليتر و داراي هشت سوپاپ بوده و توانايي توليد 85 اسب بخار قدرت را دارا است.به گفته مسؤولان شركت سايپا توان موتور اين خودرو ،15درصد نسبت به خودروي پرايد بهبود يافته است. همچنين اين موتور توانايي كسب استاندارد يورو 3 را دارد.
از سوي ديگر توليد موتور پايه گازسوز 81 S در شركت سايپا آغاز شده و با فاصله كمي پس از توليد خودروي بنزين سوز مدل گازسوز اين خودرو نيز وارد خط توليد خواهد شد.به گفته مسؤولان شركت سايپا 81 S در سه مدل صندوقدار، پنج درب و استيشن توليد خواهد شد اما در فاز اول مدل صندوقدار به بازار عرضه و پس از آن مدلهاي بعدي 81 S به توليد خواهند رسيد.
البته
با توجه به اينكه شركت ايرانخودرو به وعده خود مبني بر توليد خودروي ملي و ارزانقيمت عمل نكرد، مشخص نيست كه آيا شركت سايپا ميتواند به وعده توليد خودرويي با استاندارد جهاني و با قيمتي در حدود 10ميليون تومان عمل كند يا خير؟
شركت سايپا كه پس از توقف توليد پيكان در شركت ايرانخودرو توانست بازار داخلي را با توليد انبوه پرايد در اختيار بگيرد اين بار سعي بر آن دارد با طراحي و توليد 81 S خودروي نزديك به استاندارد جهاني را وارد بازار داخلي كرده و همچنين تا حدودي بتواند بازار صادراتي خود را در آينده افزايش دهد.
81 S برخلاف خودروي ملي ايرانخودرو كه از لحاظ قيمتي بالاتر از 10ميليون تومان قيمتگذاري شده بود، ارزانتر از تندر90 و با قيمت حدود 10ميليون تومان به بازار عرضه ميشود و به مرور زمان و با رسيدن به توليد انبوه اين خودرو جايگزين پرايد خواهد شد البته پيش از اين از قيمت 8 ميليون تومان براي اين خودرو اعلام شده بود كه به نظر ميرسد اعلام قيمت 10 ميليون توماني براي اين خودرو كه از نظر ظاهري بسيار مقبولتر از خودروهاي فعلي توليدي در اين رنج قيمت است با هيچ مخالفتي از سوي متقاضيان مواجه نخواهد شد.
اين گفته مسؤولان شركت سايپا در حالي است كه شركت ايرانخودرو نيز پيش از آغاز توليد سمند اين خودرو را جايگزين پيكان معرفي كرده بود، اما با ادامه كار و مشخص شدن هزينههاي فراوان قيمت خودرو به گونهاي افزايش يافت كه ديگر امكان جايگزيني آن با پيكان مقدور نبود.
داستان خودروي ملي
طرح توليد خودروي ملي نخستينبار در سال 74 در كشور مطرح شد، ولي توليد آن با تاخير بسيار و در سال 80 توسط شركت ايرانخودرو به نتيجه رسيد. شركت ايرانخودرو براي توليد خودروي ملي روش شركت پروتون كه طراحي بدنه بر روي پلتفرمهاي ميتسوبيشي بود را انتخاب كرد، اما به وجود آمدن مشكلاتي در اين روش موجب شد كه اين شركت روش خود را براي طراحي و توليد خودروي ملي تغيير دهد.
هم زمان با پيگيري شركت ايرانخودرو مبني بر توليد خودروي ملي شركت فرست اتوموتيو انگلستان طراحي نمونه اوليه خودرو بر روي شاسي و قواي محركه پژو 405 را براي توليد در يك شركت تايواني به پايان رسانده بود كه با ورشكستگي اين شركت تايواني تصميم گرفت كه طرح اوليه اين خودرو را به شركتهايي در ايران، آرژانتين و چين پيشنهاد كند.
پيشنهاد اين شركت انگليسي با اقدامات اوليه براي توليد خودروي ملي در ايران همراه بود كه اين امر موجب پذيرش آن از سوي شركت ايرانخودرو شد.
طراحي شركت فرست اتوموتيو در ايران معايب فراواني داشت، اين خودرو اتاقي به نسبت كوچك و ارگونومي متناسب با افراد قد كوتاه شرق آسيا داشت كه اين امر موجب شد كارشناسان مركز تحقيقات ايرانخودرو در كنار كارشناسان فرست اتوموتيو و بعضي كارشناسان خارجي بدنه ارگونومي و تا حدودي سيستم تعليق را دوباره طراحي كنند.
در طرح سمند مهندسان ايران به صورت مشترك با تيمي خارجي به انجام محاسبات مهندسي خودروي سمند پرداختند، طراحي بدنه با گروه فرست اتوموتيو انگليسي و با همكاري گروهي از مهندسان آلمان، اتريش، كرهاي و ايران انجام شد. طراحي قالب، در كره صورت گرفت، داشبورد خودرو نيز توسط تيمي مشترك از مهندسان آلمان، اتريش و ايران طراحي شد. ساخت قالب نيز در تايوان انجام شد و در نهايت تغييراتي نيز در سيستم فنر و فرمانبندي خودرو به دليل تغيير و ايجاد تعادل در نظر گرفته شد.
اما شركت سايپا برنامه توليد خودروي ملي را در سال 1380 آغاز كرد، اما اين برنامه درسال1382 به دلايلي مانند توليد خودروي تندر90 متوقف شد. توقف توليد خودروي ملي سايپا تا سال 1385 ادامه داشت تا اينكه در سال 85 مجددا در دستور كار شركت سايپا قرار گرفت و مقرر شد كه پروژه توليد خودروي 81S به روزرساني شود.
هزينههاي توليد خودروي ملي
اولين خودروي ملي ايران در سال 80 توسط شركت ايرانخودرو توليد و با نام سمند به بازار داخلي عرضه شد. توليد سمند براي شركت ايرانخودرو هزينهاي معادل 400 ميليارد تومان در بر داشت كه اين شركت جهت تامين اين مبلغ ناچار به دريافت وام با تسهيلات 28 درصد از بانكهاي خصوصي شد و به گفته برخي از دستاندركاران صنعت خودرو دولت هيچ تسهيلاتي براي اجراي پروژه ملي اين شركت در نظر نگرفت.
عدم حمايت دولت از طرح خودروي ملي در حالي است كه احمدينژاد رييسجمهوري در سال85 و در مراسم افتتاح موتور ملي با تاكيد بر حذف مونتاژكاري از خودروسازان خواست كه سالانه ساخت دو الي سه اتاق خودرو را در دستور كار خود قرار دهند و دولت نيز از اين طرحها حمايت خواهدكرد. به هر روي عدم حمايت دولت از شركت ايرانخودرو در ساخت خودروي ملي موجب افزايش هزينههاي توليد و در نتيجه افزايش قيمت اين خودرو شد.
حال شركت سايپا نيز پس از ايرانخودرو سعي بر آن دارد كه دومين خودروي ملي را با هزينهاي معادل 150 ميليارد تومان به بازار عرضه كند.
با توجه به هزينههاي توليد دو شركت ايرانخودرو و سايپا ميتوان گفت هزينه توليد خودروي ملي شركت سايپا تقريبا معادل يكسوم هزينهاي است كه شركت ايرانخودرو براي توليد خودروي ملي خود در نظر گرفته است. با توجه به صرف هزينه كمتر از سوي شركت سايپا اين اميد وجود دارد كه 81 S با قيمت كمتر از 10 ميليون تومان به بازار داخلي عرضه و به اين وسيله هدف سايپا مبني بر توليد خودروي ملي ارزانقيمت محقق شود.
پايان پيام
كد خبر: 462920
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]