واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گسترش ارتباطات مردمي ميان ايران و ژاپن يك ضرورت است
توكيو- همسر سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن ، گفت: گسترش ارتباطات مردمي بين ايران و ژاپن يك ضرورت است و مي تواند به تحكيم دوستي و شناخت بهتر طرفين از يكديگر كمك قابل توجهي كند.
به گزارش ايرنا، " بهاره عبدالهيان " در مراسمي كه جمعه شب از سوي مركز باشگاه شهروندان جهاني (Global Citizen Club) و با همكاري بخش فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن برگزار شد، در جمع شهروندان ژاپني علاقه مند به آشنايي با ايران اسلامي در توكيو، گفت:: مهمترين اقدام لازم در اين زمينه تلاش براي افزايش ظرفيتهاي گردشگري بين دو كشور به منظور گسترش تعاملات و ارتباطات بين دو ملت است.
عبدالهيان ، اضافه كرد: گردشگري پيش از هر مساله اي ، اقدامي در راستاي توسعه و تثبيت صلح و ثبات در جهان است چرا كه افزايش تعاملات فرهنگي و تعميق آنها موجب گسترش مدارا ، نوع دوستي و حسن اعتماد متقابل ملت ها و دولت ها شده و در نهايت صلح و دوستي را به ارمغان خواهد آورد.
وي در ادامه گفت: ايران كشوري كهن و با هفت هزار سال تاريخ و با فرهنگي بسيار غني است كه در ژاپن آن را با نام تمدن پارسي مي شناسند يكي از مهم ترين پايه هاي تمدن بشري به شمار مي رود.
به گفته عبدالهيان ، منابع عظيم فرهنگي ايران كه شامل فولكلور ، آداب و رسوم و سنت هاي اصيل و تاريخي و نيز آيين ها و جشن ها و مراسم ريشه دار است ، منحصر بفرد بوده و تاثيرات گسترده اي بر ساير نقاط جهان داشته است.
وي افزود: وجود راه قديمي ابريشم و موقعيت مهم و راهبردي ايران موجب گرديد تا در دوران باستان ايران به مركز اقتصاد ، علم ، هنر ، ادبيات و شاهكارهاي معماري تبديل شود.
وي اضافه كرد: در عصر جديد نيز موقعيت ژئواستراتژيك ايران در منطقه مهم خليج فارس ، وجود ذخاير عظيم نفت و گاز (ايران داراي دومين ذخاير گازي و سومين ذخاير نفتي جهان است و يكي از صادركنندگان عمده نفت به ژاپن به شمار مي رود) ، فرهنگ و اعتقادات قوي اسلامي و شيعي ، و بالاخره برخورداري از ملتي جوان ، پرانرژي و با استعداد ، موقعيت ممتازي به ايران به عنوان قدرت برتر خاورميانه داده است.
عبدالهيان با اشاره به اين كه سال آينده ميلادي (2009) هشتادمين سال برقراري روابط رسمي ديپلماتيك ايران و ژاپن است، گفت: البته تعاملات فرهنگي و اقتصادي ايران و ژاپن سابقه اي نزديك به دو هزار سال دارد و اين تعاملات از زمان سلسله ساساني در ايران آغاز شده است و نشانه هاي اين ارتباط را كه از طريق جاده ابريشم بين دو كشور برقرار شده است، مي توان در موزه هاي مختلف ژاپن ديد.
وي افزود: كالاهاي نفيس بسياري كه از ايران به ژاپن منتقل شده است هم اكنون زينت بخش موزه ها و گنجينه هاي ژاپني از جمله گنجينه " سوشواين " در نارا مي باشد.
وي همچنين خاطرنشان كرد: دو ملت ايران و ژاپن ملت هاي بزرگ و داراي تمدن و تاريخ طولاني و كهن ، و ريشه ها و فرهنگ هاي مشترك مي باشند.
عبدالهيان ، يادآور شد: ايران و ژاپن به عنوان دو كشور تأثير گذار و قدرتمند در دوسوي آسيا داراي ظرفيت هاي فوق العاده اي در ابعاد مختلف سياسي ، اقتصادي و فرهنگي هستند و بر اين اساس رابطه ايران و ژاپن كه همواره يك رابطه دوستانه و مبتني بر احترام متقابل بوده است بايد بيش از پيش تقويت گردد.
سيد محمد آيت اللهي مسئول فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ژاپن در حاشيه اين مراسم به ايرنا گفت: هدف از برگزاري اين مراسم كه به درخواست باشگاه شهروندان جهاني (GCC) در ژاپن برگزار شد، آشنا نمودن شهروندان ژاپني علاقه مند با ايران و فرهنگ و آداب و رسوم ايراني است.
آيت اللهي ، افزود: باشگاه شهروندان جهاني قصد دارد تا با برگزاري مراسم فرهنگي نظير اين مراسم و دعوت از سفرا و همسران آنان در اين گونه مراسم، شهروندان ژاپني را با فرهنگ و آداب و رسوم ديگر كشورهاي جهان آشنا كند.
در پايان اين مراسم از ميهمانان با گز اصفهان و چاي زعفراني پذيرايي شد و بسته هاي فرهنگي از جمله لوحهاي دي وي دي در خصوص معرفي ايران و جاذبه هاي گردشگري و تاريخي كشورمان به زبان ژاپني و انگليسي در بين شركت كنندگان توزيع شد.
شبد**آساق**280**1501
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]