واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: تعهد بيش از 40 كشور جهان براي مبارزه با دزدان دريايي سومالي
خبرگزاري آريا- ديپلماتها و سياستمداران بيش از 40 كشور جهان ديروز ( پنجشنبه ) در نايروبي تعهد دادند در زمينه مبارزه با دزدي دريايي در سواحل سومالي با يكديگر همكاري كنند .
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري آلمان، در حاليكه گزارشهايي از ربوده شدن دو كشتي ديگر در سواحل سومالي دريافت شده است ، ديپلماتها و سياستمداران بيش از 40 كشور جهان در كنفرانس دو روزه اي كه با نظارت سازمان ملل متحد در نايروبي برگزار شد اعلام كردند ، بايد بدون هيچ شك و شبهه ايي با دزدي دريايي مبارزه كنيم ، مشكلات بايد به طور ريشه اي حل و فصل شود ، برقراري صلح در سومالي كه شاهد جنگهاي داخلي و خشونتهاست و تشكيل دولت كارآمدي كه بتواند مشكلات و بحرانهاي كشور را حل و فصل كند بسيار ضروري است .
در اين كنفرانس بيش از 140 نماينده از 45 كشور جهان از جمله سفراء ، وزراء و كارشناسان فني با هدف حل و فصل مشكل دزدي دريايي در سواحل سومالي شركت كردند.
ديپلماتها و مقامات سازمان ملل متحد در اين كنفرانس اعلام كردند ، بي توجهي به درگيريهاي سومالي براي يك مدت طولاني باعث افزايش دزدي دريايي در خليج عدن شده است.
" احمد ولد عبدا... " نماينده ويژه سازمان ملل متحد در سومالي در مراسم افتتاحيه اين همايش اعلام كرد ، مقامات سومالي و جامعه جهاني سومالي را ناديده گرفتند و دزدي دريايي از مهمترين نتايج اين ناديده گرفتنهاست.
دزديهاي دريايي با وخامت اوضاع امنيتي در سومالي همزمان شده است .
" ولد عبدا... " اعلام كرد ، در دو ماه گذشته 32 فروند كشتي هدف حمله قرار گرفته و دوازده فروند از آنها ربوده شدند .
به گفته ولد عبدا... ، حدود 15 فروند كشتي و 300 ملوان از جمله يك نفت كش سعودي كه حامل مقاديري نفتي به ارزش 100 ميليون دلار و يك كشتي اوكرايني كه حامل 33 دستگاه تانك و برخي تجهيزات ديگر است در دست دزدان دريايي است.
درحاليكه اين نماينده بين المللي در اين كنفرانس سخن مي گفت گزارشهايي از ربوده شدن دو كشتي يمني نزديك بندر عدن دريافت شد.
افزايش دزديهاي دريايي باعث استقرار نيروهاي گشت در طول سواحل سومالي از سوي پيمان آتلانتيك شمالي ناتو ، روسيه ، هند وفرانسه شده است.
اتحاديه اروپا از روز سه شنبه عمليات مهمي با نام " اتلانتا " كه به مدت يك سال با حضور شش كشتي و سه هواپيما صورت خواهد گرفت اغاز كرده است .
" موزس ويتانگولا " وزير امور خارجه كنيا در مراسم افتتاحيه اين كنفرانس به نيابت از "موا كيباكي " رئيس جمهوري اين كشور گفت ، بدون حل و فصل ريشه اي مشكل دزدي دريايي پيشرفتي حاصل نخواهدشد.
وزير خارجه كنيا گفت ، اگر كشورهاي مهم جهان فقط به ده درصد از تعهدات خودر قبال سومالي در مقايسه با هزينه هايي كه صرف كشورهاي عراق ، افغانستان و يوگسلاوي سابق شده است عمل كنند وضعيت سومالي در حال حاضر به اين شكل در نمي امد.
ريشه هاي پيدايش دزدي دريايي در سومالي به اوايل دهه نود قرن گذشته بازمي گردد يعني پس از اينكه كشتيها و قايقهاي ماهيگيري غير قانوني از فروپاشي نظام ديكتاتوري محمد سيد بري در سال 1991 استفاده كرده و براي دفن زباله هاي هسته اي و مسموم خود از ابهاي سومالي استفاده كردند.
صيادان سوماليايي به بهانه اينكه از سواحل خود دفاع مي كنند اقدام به ربودن كشتيهاي خارجي كرده اند .
دزدي دريايي در سومالي در حال حاضر به يك فعاليت و يا حرفه تبديل شده است كه صدها ميليون دلار درامد دارد بطوريكه دزدان دريايي براي آزادي كشتيهاي ربوده شدن باجهاي سنگيني طلب مي كنند.
به گفته ولد عبدا... ، دزدان دريايي فقط در سال جاري از طريق باجهايي كه طلب مي كنند بيش از 120 ميليون دلار درامد داشته اند.
اندرو موانگورا رئيس شاخه كنيايي انجمن دريا نوردي شرق افريقا ديروز ( سه شنبه ) خواستار مذاكره با دزدان دريايي با هدف رسيدگي به مساله شكايتهاي آنهاشد.
در حاليكه كشورهاي حاضر در اين كنفرانس اعلام كردند كه ناامني در سومالي بايد حل و فصل شود ، درخواست براي مذاكره با افراد مسلح را رد كرده اند .
سومالي از زمان سرنگوني سيد بري دچارهرج و مرج شده است و اين بحران پس از كمك نيروهاي اتيوپي به سرنگوني محاكم اسلامي سومالي در نيمه دوم سال 2006 وخيم تر شد.
از اوايل سال 2007 دست كم ده هزار غير نظامي كشته و بيش از يك ميليون نفر اواره شده اند.
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]