واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شير مادر، جوهره زندگي كاهش 30 درصدي مرگ و مير نوزادان با تغذيه انحصاري با شير مادر در ساعت اول تولد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
نتايج يك تحقيق در مناطق روستايي كشور غنا كه در آن شروع به موقع و زودهنگام تغذيه با شير مادرمعمول نيست نشان داد احتمال بقاي كودكاني كه در ساعت اول تولد خود با شير مادر تغذيه مي شدند بيشتر از كساني بود كه در اين زمان تغذيه نمي شدند. كودكاني كه در 24 ساعت اول تولد خود با شير مادر تغذيه نمي شدند 5/2 برابر بيشتر از كودكاني كه در اين زمان با شير مادر تغذيه مي شدند در معرض مرگ قرار مي گرفتند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، 30 درصد از كودكان در اين مطالعه قبل از يك ماهگي با شير خشك و ديگر مواد جايگزين تغذيه شده بودند. اين نوزادان 4 برابر بيشتر از كودكاني كه منحصرا با شير مادر تغذيه شده بودند در معرض مرگ قرار گرفتند.
در صورت تغذيه انحصاري نوزادان با شير مادر از روز اول تولد مي شود جلوي 16 درصد از مرگ و مير آنان را گرفت و در صورت تغذيه انحصاري با شير مادر در ساعت اول تولد مي توان جلوي 22 درصد از مرگ نوزادان را گرفت.
تحقيقات جهاني نيز نشان مي دهد كه 36 درصد از مرگ كودكان دردوره نوزادي تفاق مي افتد.
اگر 99 درصد از نوزادان در روز اول زندگي خود با شير مادر تغذيه شوند ميزان مرگ و مير نوزادان 24 درصد كاهش خواهد يافت و اگر اين نوزادان در يك ساعت اول تولد خود با شير مادر تغذيه شوند اين ميزان به 31 درصد كاهش خواهد يافت.
در صورتي كه تغذيه انحصاري نوزادان با شير مادر در ساعت اول تولد در سطح دنيا رواج پيدا كند، ميتوان جلوي حدود 30 درصد از مرگ و مير نوزادان را (10 درصد از كل مرگ و مير زير پنج سال) گرفت.
آنچه بايد درباره تغذيه با شير مادر بدانيد
- ظرف شش ماه اول زندگي، شير مادر تنها ماده غذايي مورد نياز نوزاد را تشكيل مي دهد. طي اين دوران و در شرايط عادي، نوزاد نيازي به هيچگونه غذا و يا مايعات ديگر ندارد.
- شيردهي مرتب موجب افزايش ميزان شير مادر مي گردد. اين در حالي است كه تقريبا تمامي مادران قادر به شيردهي به فرزندان خود مي باشند.
- تغذيه با شير مادر، از نوزادان در برابر بيماريهاي خطرناك محافظت مي كند. تغذيه نوزاد از شير مادر همچنين باعث ايجاد رابطه نزديك تر ميان مادر و فرزند مي گردد.
- تغذيه نوزاد از طريق شيشه شير ممكن است به بيماري و يا حتي مرگ نوزاد منجر شود. در صورت عدم امكان شيردهي، براي تغذيه نوزاد مي بايست از يك فنجان تميز براي تغذيه وي با شير مادر يا جايگزين مناسب آن استفاده كرد.
- با گذشت شش ماه از تولد نوزاد، ضمن ادامه شير دهي تا سن 2 سالگي و بيشتر، بايد از غذاي تكميلي نيز استفاده كرد.
- با شير دهي مرتب به هنگام حضور در كنار نوزاد، زنان شاغل ميتوانند به شيردهي ادامه دهند.
- تغذيه انحصاري نوزاد با شير مادر تا بيش از 98 درصد مواقع از بارداري جلوگيري ميكند، اين درصورتي است كه عادات ماهانه مادر آغاز نگشته، نوزاد بطور مرتب از شير مادر تغذيه نموده و از نوشيدني ها، ساير مواد غذايي و يا پستانك استفاده نكند.
- در صورت وجود عفونت «اچ آي وي» در بدن مادر، خطر انتقال آن به كودك وجود دارد. ارائه خدمات مشاورهاي پيرامون مزايا و معايب شيردهي و برخورداري اين دسته از مادران از حمايت هاي لازم براي اجراي تصميمات اتخاذ شده، ضروري است.
- دسترسي به محيطي حامي و مروج تغذيه با شير مادر حق كليه زنان است - محيطي به دور از فشارهاي جامعه براي تغذيه نوزاد با مواد غذايي مصنوعي. از اين رو، قواعد بين المللي استفاده از مواد غذايي جايگزين شير مادر، از تبليغ و ترويج اين مواد، شيشه شير و پستانك، جلوگيري مي نمايد.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]