واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: كمك هاي قطره چكاني مشكل 250 ميلياردي نمايشگاه بين المللي را حل نمي كند
خراسان شمالي در زمره استان هايي قرار دارد كه به علت تازه تاسيس بودن ظرفيت هاي آن به ويژه در رابطه با توليدات كشاورزي و صنعتي به خوبي شناخته نشده است و در نتيجه سرمايه گذاري هاي لازم نيز براي اين مهم كمتر به چشم مي خورد.
يكي از علل مهم اين امر، نبود جايگاه ويژه اي براي معرفي مزيت هاي استان است. احداث نمايشگاه بين المللي مي تواند زمينه ساز مناسبي براي معرفي استان و سرمايه گذاري در رابطه با مزيت هاي بالقوه اي باشد كه نيازمند به فعل درآمدن است.
يكي ديگر از عللي كه احداث نمايشگاه را ضروري مي كند برگزاري 2 نمايشگاه فعلي در استان است كه متاسفانه به علت نبود مكان مناسب هر 6 ماه در سالن هاي ورزشي استان برپا مي شود و اعتراض همه ورزشكاران وورزش دوستان را به دنبال دارد.
يك توليدكننده مي گويد: براي معرفي محصولات توليدي بايد مكاني مانند نمايشگاه وجود داشته باشد تا اين محصولات در معرض ديد وقضاوت مردم قرار بگيرد. وي ادامه مي دهد: سال گذشته با شركت در نمايشگاهي تخصصي توانستيم مقاديري سفارش ساخت بگيريم كه اگر نمايشگاهي در استان نيز براي عرضه اين توليدات وجود داشت اين امر مي توانست آسان تر و بهتر تحقق پيدا كند.
يك توليدكننده فرش نيز مي گويد: نمايشگاه فرشي كه در حاشيه سمينار معرفي مزيت هاي استان برگزار شد اگر داراي مكان ويژه و اختصاصي بود، مي توانست بسيار گسترده تر و با حجم بيشتري برگزار مي شود.
وي تاكيد مي كند: با داير شدن نمايشگاه بين المللي استان و برگزاري نمايشگاه هايي مانند نمايشگاه هاي تخصصي اصفهان ، مشهد و خراسان شمالي ، محصولات توليدي آن در زمينه هاي صنعتي، كشاورزي و صنايع دستي به ديگر استان هاي كشور شناسانده مي شود.
يك توليدكننده ديگر نيز مي گويد: شركت در نمايشگاه هاي استان هاي ديگر براي توليدكنندگان كافي نيست و بايد در استان نيز نمايشگاهي باشد تا گاه و بي گاه در آن نمايشگاه هاي تخصصي و غيره برگزار شود.
وي اظهار مي دارد: اگر عده اي از استان هاي دور و نزديك براي شركت در نمايشگاه هاي بين المللي استان، به استان وارد شوند مي توانيم اثرات مثبت آن را ببينيم كه يكي از آن ها توسعه گردشگري است.
وي بيان مي كند: هنگامي كه گروهي توليدكننده وارد استان شوند مطمئنا، با شناخت استان و قابليت هاي آن، زمينه سرمايه گذاري در سطوح مختلف نيز فراهم مي شود و چه بسا نمايشگاه بجنورد نيز مانند نمايشگاه هاي خراسان رضوي و تهران، به مراكزي براي توسعه بازرگاني داخلي و خارجي و سرمايه گذاري تبديل شود.
يك كارشناس بازرگاني مي گويد: در راستاي رسيدن به اهداف و سياست هاي توسعه صادرات غيرنفتي و معرفي دستاوردها و توليدات صنعتي، معدني، كشاورزي و ارائه خدمات بازرگاني و فني و مهندسي، برگزاري و شركت در نمايشگاه هاي مختلف ضروري است.
متبسم تاكيد مي كند: احداث نمايشگاه دائمي و بين المللي مي تواند از گام هاي اساسي براي رسيدن به اين مهم باشد و نمايشگاه، محلي خواهد شد براي توسعه و معرفي صنايع مختلف استان. وي مي افزايد: تنها با شركت در نمايشگاه ها نمي توان به معرفي مزيت ها، قابليت ها و توليدات يك استان پرداخت بلكه برگزاري نمايشگاه فيزيكي، از راه هاي آشنايي ديگر استان ها با استان ما و محصولات و توليدات آن است.
به گفته وي، براي اين كار نياز به وجود نمايشگاهي بين المللي است كه به صورت دائم و هميشگي، مكان برگزاري نمايشگاه هاي مختلف باشد چه نمايشگاه هاي عرضه محصولات و چه نمايشگاه هاي تخصصي.
وي اضافه مي كند: برگزاري و شركت در نمايشگاه هاي مختلف در ايجاد مبادلات بازرگاني موثر است و هر نمايشگاه، بستر مناسب براي رقابتي سالم را ايجاد مي كند و در توسعه اقتصادي هر منطقه حرف اول را مي زند.
وي مي گويد: بسياري از صاحب نظران و صاحبان حرفه ها و مشاغل با شركت در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي مي توانند واحدهاي برتر را شناسايي كنند يا خود به عنوان واحد توليدي برتر شناخته شوند و با اعضاي مرتبط با مجموعه هايي چون خود ارتباط برقرار و با استفاده از تجربه هاي ديگران چالش هاي پيش روي خود را آسيب شناسي كنند و در رفع نقايص بكوشند.
وي تاكيد مي كند: برگزاري و احداث نمايشگاه و حتي نمايشگاه هاي عرضه مستقيم كالا مي تواند مجموعه هاي مختلف صنفي، فرهنگي، هنري و خدماتي را به هم بشناساند و نزديك كند.
متبسم مي افزايد: هر نمايشگاه كه ساخته شود براي مجموعه اي از عوامل انساني اشتغال زا خواهد بود و در كنار هر نمايشگاه، سالن ها و مجموعه هايي نيز ساخته مي شود تا براي برگزاري همايش هاي ضروري از آن استفاده شود. وي ادامه مي دهد: با ساخت هر نمايشگاه مي توان اميدوار بود كه ديگر صنعتگران، توليدكنندگان و مبتكران استان به محلي مناسب براي عرضه و معرفي محصولات خود دسترسي داشته باشند و بسياري از قراردادهاي مهم و اقتصادي نيز در نمايشگاه هاي مختلف تخصصي، منعقد مي شود.
وي تاكيد مي كند: براي سرمايه گذاران نيز حضور در نمايشگاه هاي تخصصي الزامي است زيرا در اين صورت مي توانند با دستاوردهايي آشنا شوند كه زمينه سرمايه گذاري و رشد اقتصادي را به صورت 2سويه هم براي استان و هم براي سرمايه گذار حقيقي و حقوقي فراهم مي كند.
به گفته اين كارشناس بازرگاني، نمايشگاه براي توسعه بازرگاني و ارتقاي اقتصادي مناطقي مانند خراسان شمالي الزامي است.
وي اظهار مي كند: با اعتبارات اندك دولتي نمي توان نمايشگاه ساخت و براي ساخت نمايشگاهي مانند مشهد يا اصفهان به سرمايه اي كلان نياز است كه با سرمايه گذاري هاي اندك استان و اعضاي نمايشگاه فراهم نمي شود.
وي اضافه مي كند: اگر شركت نمايشگاهي استان نتواند در كوتاه ترين زمان به جذب سرمايه گذار اقدام كند، سرمايه گذاري اعضا نيز به نتيجه مطلوب نمي رسد و نمي تواند در اين حيطه موفق عمل كند.
وي عنوان مي كند: دولت نيز بيش از اين نمي تواند به شركت نمايشگاه بين المللي استان كه متعلق به بخش خصوصي است كمك كند مگر با پرداخت تسهيلات.
يس هيئت مديره شركت نمايشگاه بين المللي استان مي گويد: مهم ترين مانع در رابطه با سرمايه گذاري بخش خصوصي در شركت نمايشگاه بين المللي خراسان شمالي، مسئله مالكيت زمين اين نمايشگاه است كه هيئت دولت در سفر اخير خود به استان دستور تامين آن و انتقال زمين به شركت نمايشگاه بين المللي استان را داده است.
وي ادامه مي دهد: ساخت 2 سالن اين نمايشگاه به زودي به پايان مي رسد و باتوجه به ضرورت ساخت نمايشگاه، قرار است طي جلساتي كه در استانداري برگزار خواهد شد، به مشكلات نمايشگاه و موانعي كه هيئت مديره و اعضاي شركت نمايشگاهي با آن دست و پنجه نرم مي كنند، رسيدگي شود.
رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن خراسان شمالي هم مي گويد: نمايشگاه يكي از زيرساخت هاي مهم توسعه بازرگاني داخلي و خارجي در استان است و به لحاظ معرفي توانمندي هاي بالقوه و بالفعل استان براي دست اندركاران اقتصاد خارجي و داخلي محل مناسبي است.
صمدي خاطرنشان مي كند: بسترساز بسياري از قراردادهاي مهم خارجي و داخلي نمايشگاه است و استان به اين وسيله مي تواند هم در بازارهاي داخلي و هم در بازارهاي خارجي با برگزاري نمايشگاه ها مرتب و منظم تخصصي و رشته هاي مختلف شناخته شود و هم چنين بازاريابي مناسب نيز به وسيله برگزاري نمايشگاه امكان پذير خواهد بود.
وي با تاكيد بر اين كه ساخت تاسيسات نمايشگاه با تشكيل شركت نمايشگاهي آغاز شده است مي گويد: به دليل مشكلاتي كه در اين حيطه وجود دارد، شركت نمايشگاه نتوانسته به صورت تمام وكمال به اين مهم بپردازد و آن را به مرحله بهره برداري برساند.
وي تاكيد مي كند: تاكنون در استان نتوانسته ايم نمايشگاه هاي منظم داخلي و خارجي برگزار كنيم و براي رسيدن به اهدافي كه با ساخت نمايشگاه مترتب مي شود نياز به همكاري تنگاتنگ شركت نمايشگاه بين المللي و مسئولان استان وجود دارد.رئيس گروه اقتصاد استانداري خراسان شمالي نيز مي گويد: نمايشگاه بين المللي شركت سهامي عام است و با احداث آن و برگزاري نمايشگاه هاي تخصصي استاني يا حتي خارجي توليدكنندگان و سرمايه گذاران مي توانند با آشنايي با توليدات استان زمينه اي مناسب براي فعاليت هاي خود پيدا كنند.رجايي نيا بيان مي كند: اگر ارتباطات مناسبي با ساير استان ها و در سطح بين المللي فراهم شود، عرصه بهتري براي عرضه توليدات فراهم مي شود.
وي با اشاره به مسائل و مشكلاتي كه در سر راه نمايشگاه بين المللي وجود دارد مي گويد: ساخت امكانات اوليه و زيربنايي نمايشگاه زمان بر است و نياز به راه و جاده ارتباطي مناسب دارد تا از 2 سالن آن كه در حال ساخت است بتوان تا پايان سال بهره برداري كرد.
وي تاكيد مي كند: دولت قول همكاري و مساعدت به سرمايه گذاران در اين بخش را داده و تصريح كرده است كه ساختار سهام داري آن نيز، بايد اصلاح شود.
معاون توسعه تجارت خارجي سازمان بازرگاني خراسان شمالي هم مي گويد: نمايشگاه بين المللي محلي براي به نمايش گذاشتن آخرين يافته هاي علمي، اندوخته هاي تجربي و توانمندي هاي صنعتي توليدكنندگان است و به منظور بازاريابي و هم چنين آگاه سازي متخصصان و فعالان در بخش هاي مختلف اقتصادي سهم بسياري ايفا مي كند.
مهرداد داودزاده عنوان مي كند: با برگزاري نمايشگاه مي توان به دستاوردها، اختراعات، اطلاعات و تجربه هاي فناوري كشورها، موسسات داخلي و فرامرزي دست پيدا كرد و هم چنين به اصلاح نگرش برون مرزي، با هدف نفوذ تجار، صاحبان صنايع، مديران موسسان توليدي و خدماتي فني و مهندسي پيشرو در بازارهاي خارجي اقدام كرد.
وي خاطرنشان مي كند: نمايشگاه ها مي توانند بستر مناسبي براي تنظيم و بهبود روش، سيستم توليد، بسته بندي و توزيع، مصرف و بازيافت، بالا بردن كيفيت كالا و رقابتي كردن آن ها در چارچوب استانداردهاي جهاني، تسهيل كننده ارتباطات تجاري، تقويت و رونق معاملات و مبادلات باشند و سهم ويژه اي در توسعه تجارت ايفا كنند.
وي تاكيد مي كند: با درك نبود نمايشگاه هاي بين المللي در استان و اهميت آن در توسعه اقتصادي و تجارت، در سفر اول رئيس جمهور و هيئت دولت طرح ايجاد و تجهيز نمايشگاه هاي بين المللي استان با همكاري استانداري به صورت توافق نامه اي بين وزارت بازرگاني و استانداري با كمك 3 ميلياردي بلاعوض به تصويب رسيد و تمام اين اعتبار نيز پرداخت شد.وي ادامه مي دهد: تاكنون 2 سالن به مساحت 2 هزارمتر مربع با پيشرفت فيزيكي 75 درصد ساخته شده است و باتوجه به اين كه پروژه ياد شده حداقل نياز به اعتباري 250 ميليارد ريالي دارد، در سفر دوم هيئت دولت اين موضوع مطرح شده و كمك 10 درصدي بلاعوض براساس سرمايه گذاري بخش خصوصي از محل اعتبارات وزارت بازرگاني به تصويب رسيده است.
وي ادامه مي دهد: سازمان بازرگاني با تشكيل جلسات كارشناسي مختلف براي اخذ اعتبارات تخصيصي و فراهم كردن زيرساخت هاي لازم از جمله آب و برق، گاز و تلفن و راه دسترسي با كمك و همراهي استانداري و دستگاه هاي اجرايي اقدام كرده است.رئيس سازمان بازرگاني خراسان شمالي نيز مي گويد: يكي از مصوبات سفر دوم رئيس جمهور به استان در رابطه با تكميل نمايشگاه بين المللي بود.
محمدرضا كفاشي تصريح مي كند: اين نمايشگاه در مساحتي به وسعت 26 هكتار ساخته خواهد شد و هم اكنون 2 سالن اين نمايشگاه كه هر يك هزارمترمربع وسعت دارد با 75 درصد پيشرفت فيزيكي در حال ساخت است.
وي ادامه مي دهد: در دور دوم سفر رئيس جمهور تصويب شد 10 درصد از سرمايه گذاري بخش خصوصي توسط دولت به صورت كمك بلاعوض به سرمايه گذار پرداخت شود و با اصلاح ساختار و افزايش تعداد آن ها نيز بتوان نسبت به افزايش سرمايه و ساخت هرچه سريع تر نمايشگاه اقدام كرد.
وي تاكيد مي كند: براي ساخت وتكميل نمايشگاه به 250 ميليارد ريال سرمايه گذاري نياز است. وي عنوان مي كند: نمايشگاه بهاره امسال نيز در محل نمايشگاه بين المللي برگزار نخواهد شد و مانند نمايشگاه پاييزه، در سالن هاي هلال احمر برگزار مي شود.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]