واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آنسوتربررسي تحولات بازارهاي مالي جهان
مهمترين اخبار بازارهاي مالي كشورهاي جهان در هفته گذشته منتشر شد.
«آمريكــا»
شاخص سهام آمريكا براي چهارمين هفته طي پنج هفته گذشته كاهش يافت كه علت آن بازار نامناسب اشتغال و همچنين كاهش قيمت نفت خام و رسيدن آن به پايينترين حد خود در چهار سال گذشته بود. اما شاخص سهام برزيل اواخر هفته را با روند مثبت به پايان برد كه علت آن شايعه كاهش نرخ بهره از سوي بانك مركزي اين كشور در سال آينده و اقدام براي كاهش رشد اقتصادي و كاهش تورم بود. شاخص سهام كانادا نيز هفته را با روند مثبت به پايان برد كه علت آن افزايش قيمت سهام شركتهاي بخش بانكي و بيمه و پوشش آن نسبت به كاهش قيمت سهام شركتهاي بخش توليدكنندگان كالا بود.
«اروپـــا»
شاخص سهام اروپا (DJ Stoxx600) بدترين شروع ماه دسامبر را شاهد بود كه علت آن بروز مشكلات در بخش شركتهاي توليدكننده كالا در سطح جهان و اخراج شديد كاركنان در شركتهاي آمريكايي بود كه در 34 سال گذشته بيسابقه است. همين امر كاهش قيمت سهام بورس بريتانيا (FTSE100) را به همراه آورد، البته كاهش قيمت سهام بخش انرژي در اين كاهش بيتاثير نبود.
اين در حالي است كه بورس آلمان كه بدترين عملكرد سالانه را پس از تبديل شدن به شركت سهامي در هفت سال پيش شاهد بود، در حال بررسي ادغام با بورس NYSE Euronext است.
«آسيــا»
در پي گسترش ركود جهاني اقتصاد و كاهش تقاضا كه كاهش قيمت كالاها را به همراه داشت و نيز كاهش قيمت شركتهاي فعال در بخش اكتشاف و حفاري نفت، كاهش قيمت سهام آسيا در اين هفته كاهش يافت. شاخص سهام بورس توكيو (Nikkeiا225) در مجموع يكدهم درصد در اين هفته كاهش يافت. اما شاخص بورس چين به علت كاهش قيمت انرژي و در پي آن افزايش صرف هزينه از سوي مصرفكنندگان و نيز اقدامات دولت در راستاي شكوفايي اقتصاد، افزايش يافت. هنگكنگ كه سومين بورس بزرگ آسيا به شمار ميرود در جستجوي راههايي براي جذب شركتهاي بخش منابع طبيعي براي فروش سهام آن در اين بورس است.
بـازار كـالا
در پي افزايش ارزش دلار و كاهش جذابيت فلزات قيمتي به عنوان سرمايهگذاري جايگزين، قيمت طلا به پايينترين حد خود در دو ماه گذشته رسيد و در پي آن قيمت نقره نيز كاهش يافت. در پي افزايش بحران اقتصادي آمريكا، قيمت مس شش درصد ديگر كاهش يافت و به پايينترين حد خود از اواسط 2005 رسيد. در پي افزايش بيكاري در آمريكا و گسترش ركود اقتصادي در اين كشور، قيمت پلاتين در هفته گذشته 11درصد كاهش يافت. همچنين پالاديوم نيز با 5/5درصد كاهش به قيمت سال 2003 خود رسيد.
در پي افزايش نرخ بيكاري و نگراني از عدم خريد گوشت، قيمت گوشت در آمريكا به پايينترين حد خود از سال 2004 يعني هنگام مشاهده نخستين مورد از بيماري جنون گاوي در اين كشور رسيد. همين امر قيمت ساير اقلام كشاورزي نظير قهوه را به شدت كاهش داد.
بـازار انـرژي
قيمت نفت خام نيز براي ششمين روز پياپي كاهش يافت كه اين ميزان كاهش هفتگي از سال 1991 يعني هنگام وقوع جنگ خليج فارس بيسابقه بود، البته نگراني از كاهش تقاضا در پي گزارش نرخ شديد بيكاري در آمريكا در اين كاهش دخيل بود. شكيب خليل، رييس اوپك گفت كه بازارهاي مالي بايد آمادگي شنيدن يك گزارش شگفتانگيز را نسبت به كاهش شديد توليد كشورهاي عضو در اجلاس آتي در ماه آينده داشته باشند. «آژانس انرژي بينالمللي (IEA)» به علت كاهش رشد اقتصادي دنيا، پيشبيني كرد كه تقاضاي نفت براي سال 2009 كاهش يابد.
به علت تداوم بحران اقتصادي و كاهش تقاضا، قيمت گاز طبيعي در نيويورك به پايينترين حد خود در 15 ماه گذشته رسيد. لهستان كه براي توليد برق به 93درصد از زغال سنگ اتكا دارد، احتمالا از فرانسه براي ساخت نخستين نيروگاه هستهاي تقاضاي همكاري خواهد كرد.
بازارهاي در حال توسعه
پس از اقدامات تروريستي در هندوستان كه همزمان با ركود اقتصادي دنيا باعث عدم اطمينان سرمايهگذاران شده بود، بانك مركزي اين كشور براي سومين بار در كمتر از دو ماه گذشته نرخ بهره را كاهش داد. به گفته شركت «مديريت دارايي آبردين» به علت چشمانداز مناسب رشد اقتصادي در هند كه نگراني از اقدامات تروريستي در هفته گذشته در شهر بمبئي را پوشش ميدهد، انتظار ميرود كه ارزش روپيه هند كه 21درصد در سال جاري كاهش يافته، دوباره تقويت شود.
به دليل كاهش شديد قيمت نفت و رسيدن آن به كمتر از 40دلار در هر بشكه، دولت روسيه براي چهارمين بار در ماه جاري ارزش روبل را كاهش داد و آن را به پايينترين حد خود در سه سال گذشته نسبت
به دلار آمريكا رساند.
كاهش اندك تورم در مصر
به گزارش آژانس دولتي آمار مصر، نرخ تورم در مصر در ماه منتهي به نوامبر نسبت به ماه پيش اندكي كاهش يافت. تورم در مناطق شهري با يك دهم درصد افزايش به 3/20 و تورم در مناطق روستايي با 7دهم درصد كاهش به 8/21 درصد رسيد، در مجموع تورم مصر با 3 دهم درصد كاهش به 9/20درصد رسيد.
تداوم فروش سهام از سوي خارجيان در بورس دبي
«بازار مالي دبي (DFM)» اعلام كرد كه در هفته گذشته 2/36درصد از حجم خريد سهام از سوي سرمايهگذاران خارجي و 8/39درصد از كل فروش سهام در اين بورس از سوي ايشان صورت گرفته است.
توقف دادوستد شركت شعاع در بورس كويت
شركت «سرمايه شعاع» كه بزرگترين بانك تامين سرمايه امارات به شمار ميرود، اعلام كرد كه از ابتداي ژانويه دادوستد سهام خود را در بورس كويت متوقف و تنها در بورس دبي به معامله خواهد پرداخت. اين تصميم در مجمع عمومي اتخاذ شده بود.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]