تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم همانا نمازگزار هنگام نماز با پروردگار بزرگ و بلند مرتبه اش مناجات مى كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833846712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كتاب انديشه بررسى ماهيت دين و مرزهاى دانشهمگرايى دين و دانش


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كتاب انديشه بررسى ماهيت دين و مرزهاى دانشهمگرايى دين و دانش
محمد تقى جعفرى
ترجمه عبدالهادى بروجردى
مؤسسه تدوين و نشر آثار علامه جعفرى
محمدتقى جعفرى در كتاب «همگرايى دين و دانش؛ بررسى ماهيت دين و مرزهاى دانش » پس از تعريفى كه از دين و دانش ارائه مى كند، مرزهاى اين دو را از هم جدا كرده و نظرات موافقان و مخالفان دين مدارى و دانش مدارى را بازگو مى كند. جعفرى، دين را برجسته ترين ابزار برآورد دانش مى داند كه بر اساس ارزش اين موضوع به آن بها مى دهد. در بخش «مرزهاى دين و دانش» نويسنده از نظريات، آرا و انديشه هاى متفكران مختلف برداشت هايى را در قالب هايى همچون «آگاهى هاى كلى»، «جان مايه هاى حكمت»، «شناخت و معرفت يا اسطوره»، «حق و خرد»، «خرد و درك ناتوانى از حقيقت هستى»، «كاركرد منطق علمى»، «حقيقت هاى غير قابل بحث»، «ره آورد شك و ترديد در اصول علمى»، «نگرش علمى و نگرش روحى» و بسيارى ديگر ارائه مى دهد.
او از اين مطالب براى تفسير و تشخيص دو حوزه علم و دين، استفاده مى كند. جعفرى در اين بخش از آرا و نظرات گوستاو لوبون، زيگموند فرويد، شاتو بريان، كرسن، تولستوى، گاسپر، فلاماريون، آناتول فرانس، پوانكاره، هربرت اسپنسر، جان لاك و بسيارى ديگر از دانشمندان و فيلسوفان در رد يا قبول نظريات خود به تناسب نقل هايى مى آورد. او در «ره آورد شك و ترديد در اصول علمى» شيفتگان دانش را كه دچار ايمانى غيرقابل تغيير به دريافت هاى علمى خويش هستند، انديشمندانى نوپا معرفى مى كند. وى در «طبيعت برخاسته از تركيب ذرات» منشاء بسيارى از انديشه هاى بشرى را در زمينه هاى جامعه شناسى، سياست، فيزيك، شيمى، هنرهاى زيبا و اخلاق خارج از اندازه قوانينى مى داند كه خرد و منطق آن ها را پى ريزى مى كنند. در اين كتاب بخشى كلى به «دين» اختصاص يافته است. قصد نويسنده از پرداختن به حقيقت دين در رويكرد غريزى بشر نهفته است. انديشمندان دين مدار دين را نياز به باور داشتن مبدأ كه جهان در آن زمان به وجود آمد، مى دانند.
با اين اعتقاد پذيرفتن تكليف و وظيفه و ايمان به بازگشت و رستاخيز، براى انسان امرى غيرقابل اجتناب به نظر مى رسد. اين شيوه نويسنده را بر آن مى دارد كه سه حقيقت را دنبال كند: خدا، تكليف و رستاخيز.
در اين بخش «اثبات وجود آفريدگار با نفس» و «اثبات خدا با جهان خارج» براى بحث پيرامون حقيقت نخست (خدا)، «نمادهاى حسى غريزى انسان» و «هيچ تكليف دينى بى علت نيست» براى حقيقت دوم (تكليف) و «تناقض ميان دين و دانش در كجاست »، «اعتراض ها»، «پاسخ به اعتراض ها»، «دل آرام گيرد به ياد خدا» و «ريشه هاى شعور دينى» براى حقيقت سوم (رستاخيز) در نظر گرفته شده اند. بخش بعدى كتاب به فرضيه ها و قوانينى اختصاص دارد كه طى دوران معاصر تحليل و تفسيرهاى بسيارى را به خود اختصاص داده اند. گفته هاى فيثاغورس درباره حقيقت ماده، نگرش مطلق گرايى طالس و نظريات ويليام بولارد، هارلو چاپلى، پى ير روسو، باتيست لامارك، فون باير، گاريون، ژان فيلو، كلود برنارد و بسيارى ديگر از آن جمله اند.
«تفسير نمادهاى مطلق» و «درآميختگى فرضيه و واقعيت» بخش هاى پايانى كتاب است كه نويسنده در آن ها به توضيح و تفسير«مطلق» و «حقيقت مطلق» مى پردازد. او «مثل افلاطون» را تفسير و كاربردهاى نظريات متعارض در خصوص نزديكى يا دورى علم و دين را تحليل مى كند.
 پنجشنبه 21 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن