واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اصرار مشاوران اوباما بر مذاكره واشنگتن با تهران
آمريكايشمالي- گروه سياسي:
پس از آنكه صاحبنظران و تحليلگران مؤسسه مطالعاتي بروكينگز هفته گذشته در طرحي پيشنهادي به رئيسجمهوري آينده آمريكا خواهان مذاكره دولت وي با ايران شدند
مشاوران باراك اوباما نيز همچنان از لزوم گفتوگوي بدون پيششرط آمريكا با ايران سخن ميگويند و معتقدند با روي كار آمدن اوباما تغييري چشمگير در سياست آمريكا در قبال ايران رخ خواهد داد.
ويليام ام دروزباك، از مشاوران ارشد رئيسجمهوري آينده آمريكا در نشستي با عنوان «تغيير در كاخ سفيد و تاثير آن بر روابط فراآتلانتيك» در برلين كه ايرنا از آن خبر داد، ضمن تأكيد بر نقش كليدي ايران در تقويت صلح و ثبات در كشورهاي جنگزده افغانستان و عراق افزود: ايران يك بازيگر كليدي مهم براي برقراري صلح در منطقه است و واشنگتن در خاورميانه به تهران نياز دارد.
وي با بيان اينكه برقراري رابطه با ايران، يكي از بزرگترين تغييرات در سياستخارجي آمريكا در سالهاي اخير است، خاطرنشان كرد: آمريكا بعد از انتخابات آينده رياستجمهوري در ايران، در يك نوآوري كليدي براي ايجاد صلح در منطقه، دست خود را به سوي تهران دراز خواهد كرد و اين اقدام بهطور قطع با مشورت همتايان اروپايي اوباما صورت خواهد گرفت.
مشاور رئيسجمهوري آينده آمريكا با اشاره به اهميت گفتوگو با ايران تصريح كرد: دست دراز كردن آمريكا به سوي ايران يك نوآوري كليدي در سياست خارجي اين كشور براي ايجاد صلح در منطقه خواهد بود.
وي بدون اشاره به تسامح نيروهاي آمريكايي در افغانستان در مسير مقابله با توليد و توزيع موادمخدر، مقابله با توليد و قاچاق اين مواد را يكي از چشماندازهاي جذاب براي همكاري ايران و آمريكا دانست و گفت: اين موضوع فرصتي تاريخي براي دولت جديد آمريكا بهمنظور تأمين منافع هر دو كشور ايجاد ميكند.
لزوم مذاكره فوري
پيش از اين، مركز مطالعات خاورميانه مؤسسه مطالعاتي بروكينگز موسوم به «سابان» در طرحي پيشنهادي خطاب به رئيسجمهوري آينده آمريكا خواستار آن شده بود كه دولت اوباما هرچه سريعتر و حتي پيش از انتخابات سال آينده رياستجمهوري ايران نسبت به ايجاد رابطه و انجام مذاكره با تهران در مورد تمامي موضوعات مورد مناقشه اقدام كند.
در اين طرح، ضمن تأكيد بر لزوم انجام مذاكره مستقيم، از اوباما خواسته شده بود فردي مشخص در وزارت امور خارجه آمريكا مسئول هماهنگي انجام اين مذاكرات شود و تلاش كند تا امور مربوط به مذاكرات را كه ابتدا از سطوح پايين ديپلماتيك آغاز ميشود، مديريت كند.
در نوشتار مذكور كه بخشي از يك طرح جامعتر با عنوان «برقراري تعادل: يك استراتژي خاورميانهاي براي رئيسجمهوري آينده» است، آمده است: مذاكرات سطح پايين با اين هدف انجام ميشود تا دولت آمريكا آشنايي بيشتري با رويكردهاي مقامهاي ايراني و همچنين روند تحولات سياسي در اين كشور به دست آورد.
تأكيد سياستمداران كهنهكار
خبرگزاري آسوشيتدپرس هم روز گذشته به سخنان برخي مقامات ارشد و اسبق ديپلماتيك در كنفرانس جلوگيري از بروز فاجعه هستهاي در لوكزامبورگ اشاره كرد كه آنها ابراز اميدواري كردهاند دولت جديد آمريكا از مسير گفتوگو با مقامهاي ايراني، مذاكرات را از بنبست موجود نجات دهد.
به گزارش فارس، يكي از اين مقامات هانس بليكس، رئيس سابق بازرسان اتمي سازمان ملل بود كه تأكيد كرد انتظار دارد دولت اوباما نگرشي جديد براي پايان دادن به بنبست مذاكرات بينالمللي درباره برنامه هستهاي ايران اتخاذ كند.
ايگور ايوانف، وزير امور خارجه پيشين روسيه هم در گفتوگويي با خبرنگاران در اين همايش، انتظار خود از دولت جديد آمريكا را ايفاي نقشي مثبت در مناقشه هستهاي ايران عنوان كرد.
وي با تأكيد بر اينكه نميتوان نقش ايران را بهعنوان بازيگري فعال در منطقه ناديده گرفت، گفت: روسيه در مورد موضوع هستهاي ايران بهصورت دوگانه برخورد نميكند.
به گزارش ايسنا، ايوانف افزود: روسيه معتقد است حل موضوع هستهاي ايران فقط با درگير كردن تهران در حل ديگر مسائل بينالمللي امكانپذير است.
تماس در ماههاي آتي
مهر هم به نقل از جوزف سيرينسيوني كه روزنامههاي عربزبان از وي بهعنوان يكي از مشاوران غيررسمي رئيسجمهوري آينده آمريكا نام بردهاند، گزارش داد: احتمالا تماسهاي بين تهران و واشنگتن در ماههاي آتي برقرار ميشود.
باراك اوباما كه اول بهمنماه رسما كار خود را بهعنوان رئيسجمهوري آمريكا آغاز ميكند، يكشنبه گذشته در گفتوگو با شبكه ان بيسي در كنار طرح ادعاهاي واهي و هميشگي واشنگتن عليه تهران، بر تصميم خود براي انجام مذاكره مستقيم با ايران تأكيد كرده بود.
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]