واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مسجد جمكران در آئينه وبلاگ «ظهور»
گروه وبلاگ و IT: بلاگر «ظهور» كه از سرويسدهنده بلاگفا استفاده ميكند، در يكي از جديدترين پستهاي خود موضوع «مسجد جمكران» را بررسي كرده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، بلاگر «ظهور» در اينباره مينويسد: «اين روزها هر عاشق و شيفته امام عصر(ع) هرگاه دلتنگ فراق امام و دلدار خود شود، اولين جايي كه براي عرض حال و ارادت به آن حضرت در ذهن او نقش ميبندد مسجد مقدس جمكران است. هرچند عمر اين مسجد بالغ بر 1056 سال است اما تا پيش از سال 1348 شمسي رونق اندكي داشت و تنها جمعي از خواص به فراخور ايام به اين مكان مقدس مشرف ميشدند. در سالهاي اخير مطابق آمار، همه ساله، بيش از دوازده ميليون عاشق دلباخته، از سرتاسر ميهن اسلامي و جهان، در اين پايگاه معنوي، گرد آمده و به آستان مقدس امام عصر(عج) متوسل ميشوند.»
«مسجد مقدس جمكران، روز هفدهم رمضان 373 قمري به فرمان حضرت بقيهالله(عج)، در كنار روستاي جمكران تأسيس شد. تاريخچه آن در بسياري از كتابهاي شيعي آمده و اولين بار شيخ صدوق(ره) كه معاصر با حسنبنمثله جمكراني بوده ماجراي تاسيس آن را به دستور و نقشه امام عصر(ع) در كتاب«مونس الحزين» خويش نقل كرده است. در پايان ماجرا و به نقل از امام زمان(ع) شيخ صدوق مينويسد: هر كس، اين دو نماز را بخواند، گويي در خانه كعبه آن را خوانده است.»
وي ميافزايد: «تا مدتها، بسياري از اهالي قم و آشنايان حسنبنمثله حتي به وسيله تبرك جستن از زنجيري كه حدود مسجد را مشخص كرده بود شفا مييافتند. امروزه بسياري از شيعيان در سراسر ايران و در موارد متعددي از ساير نقاط جهان با اديان و مذاهب مختلف براي حل مشكلات و شفاي بيماريهاي شفانايافتني خود به اين مكان مقدس آمده و با كوله باري آكنده از مهر و محبت و رأفت امام مهربانيها به ديار خويش بازميگردند.»
نويسنده مينويسد: «مطابق نقل خلاصه «البلدان» از كتاب «مونس الحزين»، اميرمؤمنان(ع) درباره مسجد جمكران خطاب به حذيفه فرمود: اي پسر يماني! قائمآلمحمد(عج) در اول ظهور، از شهري كه آن را قم گويند و مردم را دعوت به حق ميكند، خروج ميكند. همه خلايق از شرق و غرب، به آن شهر روي آورند و اسلام، تازه شود. اي پسر يماني! اين زمين، مقدس است، از همه لوثها، پاك است.»
وي در ادامه به سخن آيتالله بهجت درباره مسجد جمكران اشاره ميكند، كه در اينباره ميگويد: «خود اين مسجد افراد را راهنمايي ميكند، كساني كه آنجا (مسجد جمكران) ميروند، مسجد خودش آنها را راهنمايي ميكند. همه مطالب مربوط به مسجد را بزرگان گفتهاند يا در كتابهاي خود نوشتهاند. ولي حرف من اين است كه ما معتقديم اين مشاهد مباركه و مساجدي نظير مسجد جمكران مستغني از معرفي هستند، ما بر اين اعتقاد هستيم. اگر كسي بگويد رفتيم و چيزي در آنجا نديديم، به حسب ظاهر بايد گفت از روي اعتقاد صحيح نرفته است يا براي امتحان رفته يا همينطوري رفته است. به هر حال بهترين معرف اين اماكن خود آنها هستند.»
براي مشاهده ادامه مطلب اينجا را كليك كنيد!
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]