واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هم زمان با آغاز هفته پژوهش زنگ پژوهش در مدارس سراسر كشور به صدا درمي آيد
علمي آموزشي. پژوهش. معاون پژوهشي. وزارت علوم
معاون پژوهشي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري گفت: امسال براي اولين بار در كشور ۲۳آذرماه هم زمان با آغاز هفته پژوهش زنگ پژوهش در مدارس سراسر كشور به صدا درمي آيد.
منصور كبگانيان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ، برپايي نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي كشور واعطاي نشان پژوهش به دست رييس جمهور را از برنامههاي هفته پژوهش اعلام كرد و افزود: براساس توافقات انجام شده بين وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و آموزش و پرورش زنگ پژوهش روز ۲۳ آذرماه با حضور معاون اول رياست جمهوري به صدا در خواهد آمد.
وي با اشاره به اينكه، هفته پژوهش در استانهاي كشور از ۱۶تا ۲۱آذرماه برگزار ميشود، ادامه داد: طي اين روزها، برنامههاي متنوعي از جمله برگزاري نمايشگاهها ، كارگاهها ، بازديد از مراكز پژوهشي و تجليل از پژوهشگران با محوريت استانداري هر استان برگزار ميگردد.
رييس ستاد ملي هفته پژوهش ادامه داد: از ۲۳تا ۲۷آذرماه نيز شاهد برگزاري برنامههاي پژوهش در سطح ملي خواهيم بود.
وي افزود: نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي كشور با شركت ۳۶دستگاه اجرايي ، ۲۰موسسه ، ۸۵دانشگاه و پژوهشگاه روز ۲۳آذر ماه، در محل دايمي نمايشگاه هاي بينالمللي تهران افتتاح ميشود.
به گفته كبگانيان، در اين نمايشگاه همچنين حدود ۴۰شركت خارجي تجهيزات تحقيقاتي و آزمايشگاهي خود را به نمايش ميگذارند.
معاون پژوهشي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري همچنين اعلام كرد: اعطاي نشان پژوهش به دو حوزه پژوهش و دانش كه توسط رياست جمهوري انجام ميشود، از ديگر برنامههاي هفته پژوهش است.
وي اظهار داشت: اول دي ماه نيز نمايشگاه دستاوردهاي ۳۰ساله وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در مصلي امام خميني (ره) برگزار ميشود.
كبگانيان با بيان اينكه امسال، سال نوآوري و شكوفايي نامگذاري شده است، تاكيد كرد: امروز پژوهش در كشور جايگاه ويژهاي دارد و هيچ دستگاهي نمي تواند بگويد كه ما كارهاي پژوهشي نداريم و از پژوهش بينياز هستيم زيرا تمام زواياي كشور به كارهاي پژوهشي نيازمند است.
وي، با اشاره شعار امسال هفته پژوهش با عنوان بدون مطالعه و پژوهش تصميم نگيريم ، نسبت به اينكه در برخي موارد شاهد برخي تصميمگيري ها بدون انجام پژوهش و تحقيق هستيم ابراز تاسف كرد.
* افزايش شمار نشريات علمي پژوهشي ، قطبهاي علمي و مستندات علمي كشور در سالهاي اخير
كبگانيان در ادامه به تشريح تحولات اساسي در توليد علم و پژوهش در كشور طي چند سال گذشته پرداخت و گفت: تعداد نشريات علمي پژوهشي و علمي ترويجي كشور از ۲۱۶نشريه در سال ۱۳۸۳به ۳۱۰نشريه تا تابستان ۱۳۸۷افزايش يافته است.
وي افزود: همچنين تعداد قطبهاي علمي كشور كه عصاره دانشمندان و محققان است از ۸۴قطب در سال ۱۳۸۴به ۱۱۰قطب در سال جاري رسيده است.
به گفته معاون پژوهشي وزير علوم، تعداد مستندات علمي كه در مجامع بين المللي منتشر شده اند، از ۳۹۸مستند علمي در سال ۱۳۵۷به ۳هزار و ۸۵۵ مورد در سال ۱۳۸۳افزايش يافته و امسال نيز به ۱۲هزار و ۱۷۴مورد ارتقا يافته است.
وي با اشاره به سند چشم انداز ۲۰ساله كشور گفت: با توجه به سند چشم انداز ، ايران بايد در منطقه رتبه اول در توليد علم را بدست آورد.
معاون پژوهشي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري با تاكيد بر اهميت افزايش بودجههاي پژوهشي اظهار داشت: در سال ۸۶مقرر شد يك درصد بودجههاي ادارات و سازمانها به بخش پژوهش اختصاص يابد، كه اين امر تحقق نيافت.
وي خاطر نشان كرد: قرار است با تدوين آيين نامههايي اين بخش از بودجه به پژوهش اختصاص يابد و به خزانه بازنگردد.
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]