واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محسن رضايي در همايش اصل 44: *بسيجيان پرچمدار مبارزه با بيكاري، فقر و تورم باشند *دانشجويان بسيجي سياستهاي اصل 44 را به انقلاب و جهاد تبديل كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
محسن رضايي با بيان اين كه بسيجيان در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران ميتوانند در جهات اقتصادي نقش برجستهتري را برعهده بگيرند، اظهار كرد: بسيج از پايان جنگ به اين طرف با تشكيل قرارگاه سازندگي كار خود را در پيشبرد اقتصاد آغاز كرد و ميتوان گفت كه حتي سياستهاي اصل 44 را هم بسيج تهيه كرد؛ چون كساني كه در ابتدا اين نقش را برعهده داشتند نيروهايي بودند كه در جنگ و دفاع مقدس سابقه داشتند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش «اصل 44، موانع و راهكارها» كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاههاي استان تهران برگزار شد، با بيان اين كه نظام جمهوري اسلامي ايران تاكنون توانسته گامهاي بلندي را در حوزههاي مختلف و به خصوص در عرصه خارجي و حضور در صحنههاي بينالمللي بردارد، گفت: اما در بخش ديگر از جامعه يعني بخش اقتصادي و علمي و فناوري عقب ماندگيهايي وجود داشت كه نظام اقتصادي ميبايست بازآرايي و عوض ميشد تا بسترهاي جديدي براي ورود مردم به صحنه ايجاد شود.
رضايي مباني سياستهاي اصل 44 را پنج مورد چون چشمانداز بيست ساله ، قانون اساسي ، تحقيق و پژوهشها، نظريه اقتصادي و مباني تجربي دانست و بيان كرد: چشمانداز بيست ساله اين است كه در سال 1404 ايران كشوري توسعه يافته با هويت اسلامي و انقلابي و الهامبخش در جهان اسلام و داراي رتبه اول در بعد اقتصادي ، علمي و فناوري باشد كه اقدامات اساسي نيز براي تحقق چشم انداز بيست ساله مواردي از جمله اصلاح نظام اقتصادي ايران ، اصلاح نظام مديريتي و ... ميباشد.
وي افزود: هم چنين مبناي دوم يعني قانون اساسي داراي دو اصل يعني يكي صدر اصل 44 به اين معني كه بخشهاي خصوصي و تعاوني مكمل بخشهاي خصوصي هستند و دومين اصل يعني ذيل اصل 44 بود كه ذيل اصل 44 مطرح ميكند قانوني مورد حمايت قرار ميگيرد كه موجب رشد و توسعه بوده و مغاير با اسلام و ساير بندهاي قانون اساسي نباشد.
وي با اشاره به نظريههاي اقتصادي اظهار كرد: در اين مورد مواردي چون بن بستهاي اقتصاد سياسي و بدون جواب ماندن برخي سوالات قديمي از قبيل مفهوم ماهيت پول ، مورد بررسي قرار ميگيرد كه در اين رابطه ميتوان گفت مفاهيم جديد اجتماعي با اسلام سازگار است و بنابراين ما نياز داريم كه اقتصاد اجتماعي را تعريف كنيم.
وي افزود: براي تعريف اقتصاد اجتماعي بايد به رقابت فراگيري ميرسيديم كه اين رقابت بايد در تمامي بازارها، فرصتها و در تمامي منابع صورت گيرد و مردم بايد به تمام بازارها و فرصتها دسترسي داشته باشند و نتيجه اين نظريه ميتواند اين باشد كه بايد در كنار نظم و حاكميت سياسي و دولتي يك نظم و حاكميت اجتماعي شكل بگيرد و بر نظم سياسي مقدم شود.
وي با اشاره به بندهاي سياست اصل 44 گفت: بند «الف» شامل محدودسازي دولت به اصل 44 و آزادسازي اقتصادي ، بند «ب» شامل توسعه تعاوني، بند «ج» شامل خصوصيسازي اقتصادي، بند «د» شامل الزامات كلي واگذاري و بند «هـ» هم شامل الزامات اعمال حاكميت ميشود كه در اين خصوص بندهاي ديگر غير از بند «ج» ممكن است بيش از يك قرن در اقتصاد كشور حاكم باشند و به همين دليل بندهاي «الف» و «ب» مهمتر از بند «ج» است.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام هم چنين درباره سياستهاي اصل 44 و بحران مالي جهاني به مواردي چون تاثيرگذاري اقتصاد ايران و فرصتهاي مورد استفاده اشاره كرد و گفت: درباره فرصتهاي مورد استفاده دو امر شامل بند «الف» يعني جذب سرمايهگذاريهاي خارجي؛ سرمايههاي سرگردان بينالمللي به خصوص ايرانيهاي خارج از كشور كه مي بايست مورد استفاده قرار گيرد و هم چنين بند «ج» شامل فروش كارخانجات دولتي به ايرانيان ميشود.
وي در ادامه با بيان اين كه تصديگري با حاكميت فرق ميكند و دولت نبايد تصديگر بوده؛ بلكه بايد حاكم باشد، گفت: دولت بايد اقتصاد را هدايت كند و به هدايتگر اقتصاد ملي تبديل شود و در اين رابطه سياستهاي اصل 44 ميگويد كه دولت نميتواند در اقتصاد دخالت كند ولي بايد آنرا هدايت كند.
وي افزود: بسيج از مردم بخواهد همانطور كه وارد انقلاب و جنگ شده اند در اقتصاد هم وارد شوند.
وي با تاكيد بر اين كه بسيجيها تنها نبايد از سه قوه بخواهند؛ بلكه بايد از مردم هم بخواهند كه در صحنه بيايند، اظهار كرد: با توجه به اين كه دولت لايحه سياستهاي اصل 44 را تقديم مجلس كرد و قانون هم تصويب شد، الان ما نياز داريم كه مردم به صحنه بيايند و اين به صحنه آمدن جهادي شود و اين كار كمتر از جنگ و بيرون كردن شاه از كشور نيست و اگر اين جهاد مهمتر از آن جهادها نباشد، كمتر از آن نيست.
وي افزود: اين كه در اين كشور30 سال انقلاب شده و ما هنوز مشكلات داريم، آيا اين كسر شان و شرمندگي براي ما نيست؟ بنابراين براي اين كه از اين شرمندگي خارج شويم، مي بايست كه اين امر جهادي شود و براي مبارزه با بيكاري ، فقر و تورم ، چه كساني غير از شما بسيجيان ميتوانند پرچمدار اين جهاد باشند؟
رضايي خطاب به دانشجويان بسيجي گفت: اين سياست هاي اصل 44 را تبديل به يك انقلاب و جهاد كنيد و شما ميتوانيد مردم را به صحنه بياوريد و نگذاريد كه در اين امر دولت، مجلس و رهبري تنها بمانند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]