واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس پژوهشكده باستان شناسي:نقشه باستان شناسي استانهاي كشور تدوين مي شود
رئيس پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از تدوين نقشه باستان شناسي در برخي از استانها مانند گيلان، مازندران و قزوين خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته بزودي در مابقي استانهاي كشور نيز تدوين اين نقشه به اتمام مي رسد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر حسن فاضلي در دهمين گردهمايي باستان شناسي ايران كه امروز در بندرعباس آغاز شده است افزود: در سال گذشته بيش از 143 پژوهش ميداني باستان شناسي در كشور انجام شد و همچنين 55 مجوز براي باستان شناسي و كاوش صادر گرديد. همچنين 19 مورد كاوش گسترده ملي و 12 مورد كاوش باستان شناسي بين المللي مشترك با گروههاي اروپايي و 25 مورد نيز كاوش باستان شناسي در حوزه سد صورت گرفت.
وي در مورد نقشه باستان شناسي گفت: نقشه باستان شناسي در برخي از استانها مانند گيلان، مازندران و قزوين كامل شده و اميدواريم بزودي در استانهاي ديگر نيز تدوين نقشه باستان شناسي به اتمام برسد.
فاضلي در مورد موضوع پژوهش در ايران فرهنگي تاكيد كرد: در سال 86 در كشور عمان، پژوهش باستان شناسي انجام كه اين كاوش منجر به درك جديدي از تاريخ و فرهنگ ايران شد كه اميدواريم كاوشهاي باستان شناسي برون مرزي در سالهاي آتي در ديگر كشورهاي همسايه نيز ادامه پيدا كند.
رئيس پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: سال گذشته سال پرباري براي باستان شناسي كشور بود به طوري كه حدود 100 مقاله از اقدامات و پژوهشهاي صورت گرفته جمع آوري و تا يكماه ديگر نتايج علمي آن منتشر خواهد شد.
وي در مورد انتخاب بندرعباس براي برگزاري دهمين همايش باستان شناسي گفت: بندرعباس و استان هرمزگان از جهات مختلف اهميت دارند كه يكي از آنها اين است كه اين استان دروازه ورودي كشور است و قسمت مهمي از ارتباطات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي ما در اين بخش قرار گرفته است.
فاضلي ادامه داد: بعد از جنگ تحميلي مسئله خليج فارس به دليل تحريفي كه از نام خليج فارس صورت گرفته نيز داراي اهميت ويژه اي است و بر همين اساس بايد از طريق پژوهش و كاوشهاي باستان شناسي جايگاه تاريخي ايران و همچنين خليج فارس براي جهانيان مشخص شود.
رئيس پژوهشكده باستان شناسي ايران تصريح كرد: سهم استان هرمزگان در مطالعات ايراني به رغم پژوهشهاي گسترده اي كه در نقاط مختلف كشور برگزار مي شود بسيار اندك و كمرنگ است و اين شايسته استاني با چنين ويژگيهاي تاريخي و جاذبه هاي بي شمار نيست. بنابراين در بندرعباس گردهم آمده ايم تا براي برنامه پنج سال آينده در خصوص توزيع مطالعات باستان شناسي سهم ويژه اي براي استان هرمزگان در نظر بگيريم.
وي در مورد شناخت بهينه زيست بوم ايران گفت: در اين باره محققان و پژوهشگران داخلي و خارجي تحقيقات و مطالعاتي انجام داده اند كه اين مطالعات علاوه بر سازمان ميراث فرهنگي براي سازمانهاي مختلفي مانند محيط زيست، سازمان جنگلها و مراتع و همچنين صنايع بسيار ارزشمند است.
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 490]