واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: برگزاري همايش تجليل از پژوهشگران نمونه استان مركزي
خبرگزاري آريا - همزمان با هفته پژوهش ، همايش تجليل از پژوهشگران نمونه استان مركزي به همت دانشگاه اراك و در سالن همايش دانشگاه علوم پزشكي اراك برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا، در اين مراسم رياست دانشگاه اراك ضمن تشكر از حضور مدعوين ، به روند رو به رشد توسعه علمي در كشور اشاره كرد و گفت: آمارو ارقامي كه در خصوص چاپ مقالات دانشمندان ايراني در مجلات معتبر خارجي گزارش مي شود ، اين پيشرفت را به ثبوت مي رساند كه البته اين مهم مرهون توجه مسئولين كشور و نظام برنامه ريزي است. دكتر ملك سليماني ضمن تاكيد بر اهميت مبحث توسعه دانش محور در جهان ، خاطر نشان كرد: توسعه دانش محور براي اولين بار در ادبيات علمي جهان و در سال 1996 در بين كشورهايي كه براي دانش اهميت قائلند شكل گرفت و امروز بر توسعه اجتماعي و توليدي ، فرهنگ ، علم و فناوري هاي گوناگون تاثيرات بسزايي داشته است. وي ادامه داد: در كشور ايران هم با توجهي كه در برنامه چهارم به اين مهم صورت گرفت و با رهنمودهاي مقام معظم رهبري و تلاش هاي وزارت علوم ، شاهد ابقاء سطح علمي كشور در بين كشورهاي جهان هستيم و اين روند مي بايست ادامه پيدا كند تا در راستاي دستيابي به سند چشم انداز به اهداف و جايگاه جمهوري اسلامي ايران دست پيدا كنيم. وي با بيان اين كه كشور ايران در سال 2008 ، با توليد 9 هزارو 65 مقاله آي اس آي ، نسبت به سال 2007 با نرخ رشد 55 درصدي مواجه بوده ، تصريح كرد: در بين 40 كشور اول دنيا چنين نرخ رشدي ديده نمي شود. دكتر سليماني افزود: در زمينه تعداد مقالات چاپ شده در بحث فناوري نانو نيز در سال 2008 نسبت به سال 2007 ، 39 درصد رشد داشته ايم. وي فضاي كنوني علمي كشور را براي تلاش جوانان در راستاي توسعه علمي مساعد دانست و اظهار داشت: تعداد اختراعات ثبت شده داخلي جوانان ما در 5 سال پيش رقمي پايين تر از هزار بود كه اين رقم در سال گذشته به 7 هزار رسيد كه اميدواريم در سال نوآوري و شكوفايي با حمايت هايي كه از نخبگان صورت مي گيرد شاهد 10 هزار ثبت اختراع باشيم.
در ادامه دبير ستاد هفته پژوهش استان مركزي و معاون پژوهش و فناوري دانشگاه اراك ، ميزباني دانشگاه اراك در همايش تجليل از پژوهشگران نمونه را افتخاري براي دانشگاه دانست و گفت: انتخاب دانشگاه اراك به عنوان دبيرخانه هفته پژوهش طي حكمي توسط استاندار مركزي صادر و يكروز پس از صدور حكم اولين جلسه ستاد تشكيل و در طي آن دو هدف عمده دنبال شد. دكتر حميد رضا مومني تشكيل كميته ها شامل كميته انتخاب پژوهشگران برگزيده ، كميته تبليغات و اطلاع رساني ، كميته پژوهش و درهاي باز و كميته سخنراني ها را يكي از اهداف تشكيل جلسه ستاد برشمرد و خاطرنشان كرد: هدف ديگر انتخاب دبيران كميته ها بود كه با اعلام آمادگي موسسات و براساس آراء اين افراد مشخص شدند. وي ضمن اشاره به انتخاب هياتي متشكل از داوران ، اظهار داشت: نتيجه اين فعاليتها طي 9 جلسه پياپي انتخاب پژوهشگران برتر شامل 9 نفر هيات علمي ، 7 نفر كارشناس ، 5 نفر دانشجو و 4 دانش آموز بود.
در ادامه مراسم عضو هيات علمي دانشگاه عالي دفاع سال نو آوري و شكوفايي راسالي متمركز بر حوزه دانش دانست و گفت : امروز با نگاهي به دسته بندي كشورها خواهيم ديد كه برخي قدرت هاي جهاني محسوب و در رده نخست قرار مي گيرند، رده دوم قدرتهاي راهبردي هستند كه توانايي به چالش كشيدن دسته اول را دارند و زير مجموعه اين دو قدرت ، قدرت هاي منطقه اي مي باشند و در اين بين آينده از آن كسي است كه قدرت و دانش را با هم تركيب كرده و گفتمان دانش را به دست آورد. دكتر محرابي ادامه داد: قدرت هاي جهاني كساني هستند كه پژوهشگران آنها در حوزه هاي مختلف تاكتيكهاي لازم در جهت استراتژي ها را ترسيم كنند. وي در پايان افزود: انقلاب اسلامي ما موج سومي است در نظام بين الملل كه در حال تلاش به منظور سربلندي كشور است.
گفتني است در پايان مراسم از پژوهشگران نمونه استان مركزي با اهداء لوح و هدايايي تجليل به عمل آمد .
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]