واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/شهرستان ميليوني شهريار تنها يك سينما دارد
كرج - خبرگزاري مهر: شهرستان يك ميليون و 200 هزار نفري شهريار در غرب استان تهران فقط يك سينما دارد كه به طور قطع نياز شهروندان اين شهرستان را برطرف نمي كند.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان شهريار با وجود سه بخش ملارد، قدس و مركزي و 10 شهرداري و جمعيتي بالغ بر يك ميليون و 200 نفر كه هم اكنون از 10 استان كشور بيشتر است در حال حاضر با مهاجرت مردم از شهرها و استانهاي مختلف و كمبود امكانات روبرو است.
طبيعي است با رشد هفت درصدي جمعيت شهريار بايد متناسب با افزايش جمعيت، امكانات و اعتبارات در بخشهاي مختلف نيز افزايش يابد تا جوابگوي نيازهاي مردم و شهروندان اين شهرستان باشد اما اين اتفاق در طول سالهاي گذشته نيفتاده است.
از جمله مشكلات شهروندان شهرياري كمبود سينما در اين شهرستان است كه در اين راستا مسئولان امر بايد براي پركردن خلاهاي فرهنگي شهريار نسبت به احداث سينما و فرهنگسراها اقدام كنند.
در اين ميان شهروندان شهرياري درصدد هستند تا با انتقال ايده ها و نظرهاي خود به مسئولان اين شهرستان، آنها را از مشكلات خود آگاه سازند.
يكي از شهروندان شهريار به خبرنگار مهر اعلام كرد: در شهريار تنها يك سينما به نام "ساحل" در شهر جديد انديشه فعاليت مي كند كه فاصله زيادي با مركز شهر شهريار دارد و من براي بردن فرزند خود به سينما بايد بسياري از كارهاي روزانه خود را به تعويق بيندازم تا فرزندم را به سينما ببرم.
الناز حسرتي ادامه داد: براي غني سازي اوقات فراغت نوجوانان به خصوص در تابستان بايد تعداد سينماها، مراكز فرهنگي و فرهنگسراها در شهريار افزايش يابد تا نوجوانان ما به راه هاي انحرافي كشيده نشوند.
همچنين يكي از پدران شهرياري در گفتگو با خبرنگار مهر شهريار بيان داشت: بايد علاوه بر افزايش تعداد سينماها در شهريار، دسترسي به آنها بايد آسان و در مراكز شهرها باشند تا فرزندان ما به راحتي به اين مراكز دسترسي داشته باشند.
سينما شهر قشنگ شهريار تعطيل و بدون استفاده مانده است
در اين زمينه رئيس اداره فرهنگ و ارشاد شهريار در گفتگو با خبرنگار مهر در شهريار اظهار داشت: هم اكنون در شهريار يك سينما به نام "ساحل" وجود دارد البته در گذشته سينماي ديگري با عنوان "شهر قشنگ" در خيابان وليعصر شهريار وجود داشت كه هم اكنون تعطيل است و مكان آن بلا استفاده مانده است.
محمدعلي جعفريان افزود: چندين سال پيش براي احداث سينما شهر قشنگ و فعاليت آن مجوزهاي لازم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اخذ شد اما به دليل اختلاف دو سرمايه گذار و صاحب آن، هم اكنون اين سينما فعاليت ندارد.
وي ادامه داد: در اين زمينه از طريق اداره كل ارشاد استان تهران با وزارتخانه متبوع مكاتبه شده تا و هرچه سريعتر وضعيت اين سينما مشخص شود چون هم اكنون فضا و امكانات آن بدون استفاده مانده است.
اين مسئول خاطرنشان كرد: وضعيت تعداد سينماها نسبت به گستره جغرافايي و نيز تعداد جمعيت ساكن در شهرستان به ويژه نسل جوان بسيار اندك و غير قابل ذكر است.
اداره ارشاد شهريار از سرمايه گذاران سينما در اين شهرستان استقبال مي كند
مدير اداره ارشاد شهريار اعلام كرد: اداره ارشاد از افرادي كه توسط بخش خصوصي تمايل به احداث سينما و مراكز فرهنگي مانند فرهنگسراها را در شهرستان شهريار دارند، استقبال مي كند.
جعفريان بيان داشت: در اين راستا طي چند ماه گذشته دو نفر براي احداث سينما به همت بخش خصوصي پيشنهادي را به اداره ارشاد ارسال كرده بودند كه هم اكنون به دليل عدم مراجعه مجدد آنان اين پيشنهادات بلاتكليف مانده است.
وي يادآور شد: يكي ديگر از مشكلات تك سينماي شهرستان شهريار اين است كه به دليل كمبود صندلي و حجم بالاي مراجعه كنندگان براي تماشاي فيلم، فيلمهاي روز و جديد را اكران نمي كند و اين نيز باعث عقب افتادن شهرستان در اين بخش است نيازهاي آنان را براي تماشاي فيلم جديد برطرف نمي كند.
اين مسئول متذكر شد: همچنين با توجه به كپي كردن فيلمهاي تازه اكران شده و وجود ماهواره و انواع دستگاه هاي صوتي و تصويري در خانه ها، افراد ترجيح مي دهند كه فيلم را از دلالان تهيه كنند و به تماشاي آن بپردازند كه اين امر نياز آمار مراجعه به سينما را كاهش مي دهد و گردش مالي سينما را دچار خلل مي كند.
ناپايداري اقتصاد سينما سرمايه گذاران را نگران مي كند
جعفريان ادامه داد: هم اكنون اقتصاد سينما در عمل اقتصادي ناپايدار است و سرمايه گذاري هم اكنون با عدم استقبال مواجه مي شود و مشكل اصلي مربوط به اقتصاد فرهنگي به ويژه در اين مورد خاص است.
وي متذكر شد: در بحث احداث يك سينما، به طور تقريبي براي خريد دو هزار متر زمين اعتباري بالغ بر 10 ميليارد تومان بايد هزينه شود كه در صورت سرمايه گذاري اگر از طرف مردم استقبال نشود، سرمايه اوليه كار باز نمي گردد.
اين مسئول اظهار داشت: اخير بخش نامه اي ارسال شده است كه طبق آن افرادي كه خواهان احداث مراكز فرهنگي هستند مي توانند به اداره ارشاد مراجعه كنند تا اين اداره طبق اطلاعاتي كه در اختيار دارد نسبت به معرفي زمين مناسب و تامين زمين از ظرف شهرداري اقدام كند.
جعفريان خاطرنشان كرد: همچنين از شهرداريها درخواست كرديم تا زمينهايي با كاربري فرهنگي را در نقاط مختلف شهرستان معرفي كند و با قيمت مناسب در اختيار سرمايه گذار قرار دهد.
به هر روي مسئولان بخش فرهنگ هر شهرستان و استاني به خصوص مسئولان شهرستان شهريار بايد به فكر تامين نيازهاي فرهنگي مردم اين شهرستان باشند و با ايجاد مراكز فرهنگي از قبيل سينما و فرهنگسراهاي متعدد، جواب نيازهاي جوانان و نوجوانان متعدد آنها در بخش فرهنگ و هنر را بدهند.
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]