تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851525681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دبير كل سازمان همكاري شانگهاي در گفت‌و‌گو با فارس: ايران جايگاه استراتژيك قدرتمندي در منطقه دارد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير كل سازمان همكاري شانگهاي در گفت‌و‌گو با فارس: ايران جايگاه استراتژيك قدرتمندي در منطقه دارد
خبرگزاري فارس: دبير كل سازمان همكاري شانگهاي با اشاره به اهميت تعامل اين سازمان با تهران گفت: ايران كشوري است كه موقعيت استراتژيك قدرتمندي در منطقه دارد.


"بولات نورگاليف" در گفت‌و‌گو با خبرنگار بين‌الملل خبرگزاري فارس با اشاره به اهميت تعامل و همكاري اين سازمان با ايران گفت: ما معتقديم كه ايران كشوري است كه جايگاه استراتژيك قدرتمندي دارد. اين كشور حدود 8/7 هزار كيلومتر مرز با 15 كشور ديگر دارد.
وي افزود: همسايه‌هاي ايران از جمله عراق و افغانستان و در حال حاضر پاكستان دچار چالش‌هايي هستند. خليج فارس هم منطقه‌اي است كه گاهي اوقات درباره آن نگراني‌هايي مطرح مي‌شود. ايران ظرفيت‌هاي بالايي را براي مشاركت در سازمان دارد.
نورگاليف با اشاره به برنامه‌هاي سازمان براي همكاري با ايران اظهار داشت: ما در نظر داريم كه با رهبران ايران گفتگوهاي صادقانه‌اي را داشته باشيم تا بتوانيم ايده‌ها مطرح شده را عملي كنيم. قرار است بدون حضور ديگران ملاقات‌ها و گفت‌و‌گوهايي در سطح سران بين ايران و سازمان همكاري شانگهاي بر سر يك ميز صورت گيرد.
دبير كل سازمان همكاري شانگهاي در بخشي از گفتگوي خود به تشريح دلايل عدم توسعه اين سازمان تا اطلاع ثانوي پرداخته و گفت: هيچ تصميمي براي نپذيرفتن اعضاي جديد در سازمان وجود ندارد، اما بناي ما بر اين است كه فعلا سازمان گسترده‌تر نشود. در اصل، كشورهاي عضو اين سازمان اكنون درباره چگونگي تقويت اين سازمان با هم مذاكره و همكاري مي‌كنند و در اين زمينه ديدگاه‌هايي درباره بهترين راه موجود وجود دارد.
وي ادامه داد: يكي از ديدگاه‌ها اين است كه سازمان با همان 6 عضو باقي مانده و به برخي از نتايج و اهداف مورد نظر خود در ابعاد سياسي و اقتصادي برسد، چون تجربه به ما نشان مي‌دهد كه ايجاد تفاهم بين شش كشور كار چندان آساني نيست. برخي اوقات تداخل‌هايي در ديدگاه‌ها وجود دارد، بنابراين نگراني ما اين است كه با پيوستن اعضاي جديد روند فوق (رسيدن به تفاهم و نقاط مشترك) دشوارتر شود.
نورگاليف تاكيد كرد: البته بحث من درباره ايران نيست، بحث ما كلي و درباره هر كشور و عضو ديگري است. براي پذيرفتن عضو جديد ما نياز به هماهنگي‌هاي‌ بيشتر و صرف زمان براي امضاي تمام مداركي داريم كه طي 7 سال تاسيس سازمان همكاري شانگهاي نهايي شده‌اند. ما هنوز جوان هستيم و بايد ابتدا به اهداف مشخصي برسيم تا خودمان را اثبات كنيم.
وي اظهار داشت: موارد فوق در حالي است كه ما در زمينه توسعه سازمان تلاش مي‌كنيم و در اين باره به بحث درباره اينكه اعضاي جديد چه شرايطي را داشته باشند و از چه منطقه‌اي باشند، مطرح است. آيا بايد از غرب آسيا، ‌شرق آسيا يا خاورميانه باشند؟ اگر ما تقاضاهايي را از اروپا داشته باشيم چكار بايد بكنيم؟ اين‌ها سئوالاتي هستند كه جواب دادن به آنها ‌آسان نيست و اين موضوع بر خلاف آنچه كه در ظاهر بسيار ساده به نظر مي‌رسد كار بسيار پيچيده و عميقي است. اين روندي است كه در حال بررسي است و من انتظار دارم كه ما در آينده‌اي نزديك پيشرفت‌هاي جديدي داشته باشيم.
وي خاطر نشان كرد: ما تصميم گرفته‌ايم كه كشورهاي ناظر اعم از ايران، هند، پاكستان و مغولستان بايد در روند همكاري‌هاي عملي حضور فعال داشته باشند و همچنين بايد با آنها مشورت‌هاي نزديك و فشرده‌اي در همه زمينه‌ها از جمله توسعه سازمان داشته باشيم.
نورگاليف به مشاركت كشورهاي ناظر در فعاليت‌ها و تصميم‌گيري‌هاي سازمان اشاره و تصريح كرد: اعضاي ناظر پيشنهادهاي خود را درباره نحوه توسعه و پيشرفت سازمان ارائه مي‌كنند. ما تفاوتي بين اينكه پيشنهادي از طرف عضو دائم است يا عضو ناظر،‌ قائل نمي‌شويم و همه پيشنهادها در سازمان به طور دقيق بررسي مي‌شوند. اگر پيشنهادي در راستاي تامين اهداف يا ايجاد تفاهم در بين اعضا باشد ما آن را مي‌پذيريم.
دبير كل سازمان همكاري شانگهاي اظهار داشت: ما در سازمان قانون يا اصلي نداريم كه مطابق آن اقليت بايد از تصميم اكثريت تبعيت كنند. برخي سازمان‌ها كه اعضاي بيشتري را دارند شايد بدينگونه عمل كنند اما بناي ما بر توافق و تفاهم همه است. حتي اگر ما يك مخالف داشته‌ باشيم، تصميمي نهايي نخواهيم داشت. به همين دليل ما فعلا معتقد به فرمول 1+4+6 هستيم. در كل ما منافع سازمان را دنبال مي‌كنيم و با تغيير شرايط مفاهيم از جمله توسعه سازمان تغيير خواهند يافت.
وي به ميزان موفقيت سازمان در رسيدن به اهداف مورد نظر خود اشاره كرد و گفت: مهمترين محوري كه مد نظر سازمان است ايجاد و حفظ اتحاد و همبستگي بين سازمان است. ما قصد داريم كه رويكردهاي مشتركي را در زمينه‌هاي مختلف بدست آوريم.
نورگاليف افزود: سازمان همكاري شانگهاي، نهادي نيست كه به ساخت و ساز بپردازد. اين سازمان در زمينه‌هاي اقتصادي و سياسي فعال بوده و توافقنامه‌ها يا قوانيني را وضع مي‌كند. حال ديگر اين موضوع به كشورهاي عضو بستگي دارد كه در اين زمينه‌ها مشاركت كرده و به سرمايه‌گذاري‌هاي لازم روي بياورند. بنابراين ميزان پيشرفت‌ها بستگي به همكاري و پايبند بودن كشورها دارد.
وي گفت: سازمان همكاري شانگهاي با تشكيل جلسات بين سران و وزيران كشورهاي عضو درباره مسائل مختلف به بحث و گفت و‌گو پرداخته است تا در اين زمينه‌ها به نقاط مشتركي دست يابد. در اين زمينه مي‌توانم بگويم كه ما نتايج عملي مثبتي را داشته‌ايم.
نورگاليف در ادامه به تشريح نقش سازمان در شرايط بحراني براي اعضا به ويژه مناقشه روسيه-گرجستان پرداخته و اظهار داشت: مناقشه گرجستان در ماه آگوست آغاز شد. سران سازمان همكاري شانگهاي حدود دو هفته پس از پايان اين مناقشه با هم در شهر "دوشنبه"، پايتخت تاجيكستان گرد هم آمدند. در اين نشست درباره موضوع مناقشه و اينكه اين درگيري چگونه و چرا آغاز شده به بحث و بررسي پرداخته شد.
دبير كل سازمان همكاري شانگهاي ادامه داد: "ديميتري ميدويديف"، رئيس جمهور روسيه به همتايان خود درباره اين موضوع توضيحاتي را ارائه كرد. پس از ارائه اطلاعات دقيق و خاص از سوي رئيس جمهور روسيه سران كشورهاي حاضر در نشست سازمان با ميدويديف ابراز تفاهم كرده و متقاعد شدند كه گرجستان آغاز كننده جنگ و كشور متجاوز بوده است.
وي تاكيد كرد: در سازمان با تاكيد بر اينكه نبايد خصومت‌ها و درگيري‌ها را ادامه داد، خاطر نشان شد كه در صورت حمله عليه عمليات‌هاي صلح و تعدي بر ضد مردم بيگناه و غيرنظامي نبايد ساكت نشسته و بايد واكنش نشان داد. در اين زمينه سازمان همكاري شانگهاي همبستگي خود را با اقدامات روسيه در قالب مجوز نيروهاي حافظ صلح اعلام كرد.
نورگاليف گفت: در سال 2007 در "بيشكك"، پايتخت قرقيزستان پيماني بين اعضا امضا شد مبني بر اينكه اگر تهديدي عليه تماميت و امنيت يكي از امضا كنندگان اين پيمان مطرح شد، ساير اعضا در اين زمينه موضعي مشترك را اتخاذ كنند. در اين زمينه بستگي به شرايط موجود تصميمات مقتضي اتخاذ مي‌شوند و اينگونه نيست كه ما در هر شرايطي كمك‌هاي نظامي براي كشوري اعزام كنيم. اين حمايت‌ها بستگي به شرايط موجود مي‌توانند شامل اقدامات عملي يا حمايت اخلاقي يا مشاوره باشند.
وي در خصوص اينكه سازمان از چه كشورهايي حمايت مي‌كند، گفت: سازمان از امضا كنندگان پيمان بيشكك حمايت مي‌كند. البته اين پيمان توسط 6 كشور عضو سازمان امضا شد و امضاي آن براي كشورهاي ديگر بر اساس قوانين سازمان آزاد است.
نورگاليف افزود: بر اساس اينگونه پيمان‌ها ما در ابعاد جزئي‌تر همكاري‌ها تصميم خواهيم گرفت. ما در صدد هستيم تا مكانيزمي را براي چگونگي همكاري اعضا و كشورهاي حاضر در اين سازمان تعريف كنيم تا در قالب آن فعاليت‌هاي سازمان ادامه پيدا كند.
دبير كل سازمان همكاري شانگهاي در ادامه در پاسخ به اين سئوال كه سازمان چه نقشي را مي‌تواند در مقابله با يكجانبه‌گرايي و ايجاد تعادل در قدرت جهاني ايفا كند، اظهار داشت: ما در تمام اسنادي كه در سازمان امضا مي‌كنيم بر اين موضوع تاكيد مي‌كنيم. تمام مشكلاتي كه مربوط به استفاده از زور مي‌شوند بايد از طريق سازمان ملل تصميم گرفته شوند. تنها مرجع جهاني كه صلاحيت تصميم‌گيري درباره استفاده از زور را دارد فقط سازمان ملل است.
وي تصريح كرد: ما با تقويت نقش سازمان ملل مي‌توانيم ديپلماسي چند جانبه داشته باشيم و از تعبير يكجانبه از قوانين بين الملل جلوگيري كنيم. برخي‌ها معتقدند كه روند سازمان ملل كند است و بايد به طور جداگانه در زمينه هاي مختلف وارد عمل شد. ما با اين قضيه و تشكيل بلوك‌هاي سياسي-نظامي مخالف هستيم و با تقسيم‌بندي‌هاي منطقه‌اي و ايدئولوژيكي يا مذهبي موافق نيستيم و معتقديم كه بايد با تركيب و همكاري‌ سازمان‌ها در اين زمينه اقدام كرد.
نورگاليف گفت: اگر همكاري‌هاي دسته جمعي در كار باشد اشتباهات كمي رخ خواهد داد. كشورهاي پيشرفته و مقتدر نمي‌توانند به نمايندگي از ساير كشورها درباره موضوعات مختلف تصميم بگيرند.
وي ادامه داد: پس از بحران اقتصادي حاضر، جهان تغيير خواهد كرد تا ديگر چنين بحران‌هايي در آينده تكرار نشوند. من معتقدم كه بهترين راه‌حل‌ خردهاي جمعي هستند. در اين زمينه تمام ملت‌ها بايد صرفنظر از اندازه يا ميزان پيشرفتشان از راي و حقوق مساوي برخودار باشند تا بتوانند عقيده‌هاي خود را بيان كنند. بنابراين تصميم‌ها بايد به طور جمعي اتخاذ شوند و سپس بايد اقدامات عملي در پي آن بيايند. فلسفه تشكيل شانگهاي نيز همين است كه همه با هم تصميم بگيرند. من مي‌دانم كه ايران نيز به اصل پايبند است. به همين دليل ما تعامل سازمان همكاري شانگهاي با ايران را داراي آينده روشن مي‌دانيم، چون رويكردهاي ما به هم شبيه هستند.
نورگاليف به نشست‌ آتي سازمان همكاري شانگهاي اشاره كرد و اظهار داشت: ما آماده مي‌شويم تا در ماه مارس آينده كنفرانس بين المللي را با موضوع افغانستان در مسكو برگزار كنيم. در اين نشست گفت‌و‌گوهايي را با حضور اعضا و همسايگان افغانستان درباره نحوه عادي‌سازي شرايط در اين كشور خواهيم داشت و اينكه از تماميت اين كشورها براي انجام حملات تروريستي عليه افغانستان صورت نگيرد. در اين كنفرانس همچنين درباره نقشي كه سازمان مي‌تواند درباره كنترل اوضاع در افغانستان ايفا كند به بحث و گفت‌و‌گو خواهيم نشست.
دبير كل سازمان همكاري شانگهاي در پايان گفت: من بسيار خوشحالم كه نهايتا توانستم به ايران سفر كنم. مذاكرات ما با وزير خارجه ايران نشان داد كه تمايل خوبي براي مشاركت فعال ايران در سازمان همكاري شانگهاي وجود دارد. كشورهاي عضو سازمان نيز از اين امر استقبال مي‌كنند. ما معتقديم كه اين همكاري‌هاي براي دو طرف منافع مهمي را در بر دارند.
انتهاي پيام/و
 چهارشنبه 20 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن