واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: وزيرارشاد به بازديد از مجموعه تئاترشهررفتترك هاىديوارهاى تئاترشهر تائيد شد
فرهنگ و هنر_ صفار هرندى سرانجام پس از ماهها حرف و حديث در اطراف ساختمان تئاترشهر؛ سرى به محوطه اين بنازد تا از نزديك ساخت و سازها و عواقب آنها را بببيند و سپس نظر خود را درباره آنها ارائه دهد.صفار هرندى در اين بازديد گفت:« كسى خود را درمعرض تمسخر ديگران قرار نمىدهد كه بگويد ديوارهاى تئاتر شهر به خاطر حركت تند هنرمندان يا صداى بلند آنان ترك خورده است! همه مىدانند اين اتفاق محصول فعاليت عمرانى در ضلع جنوبى است.»
اما گويا صفار هرندى همچنان نگران سياسى شدن واكنشها در اعتراض به ساخت و سازهاى اطراف اين ساختمان است زيرا گفت:«نمىخواهم بپذيرم كسانى كه اين روزها درباره تئاتر شهر وارد موضعگيرى شدهاند؛ به خاطر مسائل سياسى چنين مىكنند.» صفارهرندى مىافزايد: استنباط برداشتهاى سياسى ندارم اما معتقدم كسانى كه مسئول پروژه هستند؛ نمىتوانند همزمان وكيل مدافع آن سوى قضيه هم باشند.»از صفار هرندى پرسش مىشود كه اگر ميانجى ديگرى مثل رئيس جمهور، براى پيگيرى ماجراى تئاتر شهر به كمك طلبيده شود، نتيجه چه خواهد شد، كه او پاسخ داد: «پيشنهاد مناسبى است. اما بايد در حال حاضر موضوع را با جايى كه مشغول ساخت و ساز است؛ پيگيرى كنيم. حتى اگر به رئيس جمهور هم بگوييم او هم بايد موضوع را به شهردارى ارجاع دهد. البته شهردارى هم استقلال خود را دارد.»
بعد هم هشدار لازم را به شهردارى داد: «اگر شاهد مقاومت نادرست از سوى شهردارى باشيم و او به اين خواسته عمومىتوجه نكند؛ طبيعى است كه اقدامات ديگرى بايد صورت گيرد اما اميدواريم شهردارى در اين باره اظهار نگرانى كند.»
وى در ادامه پيرامون نحوه برخورد سازمان ميراث فرهنگى گفت:«روش معمول ميراث فرهنگى اين است كه مىآيد و جلوى پروژهها را مىگيرد. در خيلى از استانها جايى بوده كه ميراث فرهنگى خيلى جدى پاى قضايا ايستاده و همگان را متقاعد كرده است. در اين مورد هم ما احساس نگرانى مى كنيم و البته شايد اقداماتى هم از سوى آنها انجام شده كه ما از آنها بى خبريم. همكاران ما با شهردارى كه صاحب و مجرى پروژه است و سازمان ميراث فرهنگى گفتوگو كردهاند، البته نمىدانم سازمان ميراث فرهنگى بيشتر از ابراز نگرانى كار ديگرى انجام داده يا نه؟»
بعد هم به ساختمان جنبى تئاتر شهر كه قرار است يك مسجد باشد، اشاره كرده و گفته است: «قرار بود دو طبقه از اين ساختمان، پاركينگ باشد و يك طبقه آن هم به مسجد اختصاص پيدا كند اما اتفاقى كه افتاده با اين موضوع منافات دارد. طبيعى است كسى نمىتواند به نام فرهنگ يا عمران شهري؛ جان مردم را در معرض خطر قرار دهد. تامين شرايط امن براى ساختمان تئاترشهر در اولويت است پس مذاكراتى خواهيم داشت.»
بعد هم سرعت حضور تيم كارشناسان ارشاد به شور گذاشته شد: «كلنگ ساخت اين بناى كنارى تئاترشهر در سال 82 زده شد و خاكبردارى آن انجام شده بود. بنابراين با موضوعى مواجه شديم كه عمرش بيش از 5 سال است طبيعى است كه به سراغ مسئولان رفتيم. بخش عمده ماجرا گذاشته و از دسترس همكاران بنده خارج شده بود و از آغاز با ابراز نگرانىهاى كارشناسان مجموعه و اهالى هنر روبرو شديم.»
نيمه كاره ماندن بازسارى داخلى مجموعه تئاتر شهر هم كارى خارج از بودجه بوده است زيرا وزير گفت: «در بودجه چيزى به اين عنوان پيش بينى نشده بود. اما توانستيم از مكانهايى ديگر ارقام ديگرى را ضميمه كنيم و به اين ترتيب بخش قابل توجهى از فرسودگىهاى داخلى تئاتر شهر بر طرف شد و تلاش كرديم تا جايى كه مقدور است به واسطه اين اقدام از سوى ديوان محاسبات ادارى زير سوال نرويم.»صفار هرندى اضافه كرد: « هميشه بخشى از اقدامات مربوط به بازسازى سليقهاى است. براى بازسازى از مسعود شاهى كمك گرفتيم كه از اول انقلاب تا كنون تجربه اى طولانى در اين زمينه دارد. دفتر فنى وزارتخانه هم در كنار آن فعاليت داشت. آنچه رخ داده به اين صورت نيست كه همين گونه رها شده باشد. در روزهاى پايانى بازسازى با نگاه جزء به جزء بخشهاى مختلف را ديدم و اگر امروز دچار مشكلات صوتى هستيم، مىتوان برايش چاره انديشى كرد.»سپس محمد حسين ايمانى خوشخو كه معاونت هنرى ارشاد را دارد، گفت كه: «آگوستيك سالنها در قياس با گذشته تغييرى نكرده است. قبلا دخمههايى بنام سالن نمايش داشتيم اما امروز شرايط خيلى بهتر از قبل شده است.»
ايرج راد (مديرعامل خانه تئاتر)، محمدحيدرى (مدير مجموعه تئاتر شهر) نيز همراه با خبرنگاران، وزير را همراهى كردند. عمليات بازديد صبح روز 2 شنبه 18 آذرماه انجام شد. با اين حال گوا وزير ديگرى هم نگران سرنوشت ساختمان تئاتر شهر است. اين وزير كه در واقع وزير سابق همين وزارتخانه ارشاد بوده است، در موضع ساخت و سازهاى ضلع جنوبى گفته است: «اين زمين در زمان شهردار پيشين به منظور تبديل به مسجد كلنگ زنى شد و با تجديد نظر مديريت جديد تصميم به ساخت مجتمعى با دو كاربرى مذهبى و خدماتى گرفته شد. اما شهردارى هنوز نسبت به ساخت اين زمين اقدام نكرده كه اين امر موجب بروز آسيب به ديوار جنوبى تئاتر شهر شدهاست.» احمد مسجد جامعى پيشنهادى هم براى النا داشت: «براى رفع مشكل تئاتر شهر ساخت گذر رودكى يا در واقع اجراى طرح تالار به تالار موثر است. اين طرح پيش از اين، در مجلس و دولت به تصويب رسيد اما در حالى كه برنامه چهارم توسعه رو به اتمام است هنوز اقدامىبراى اجراى اين طرح صورت نگرفته است. اين طرح كه در اوايل برنامه چهارم به تصويب دولت و مجلس رسيده تالار وحدت تا تالار تئاتر شهر را در بر مىگيرد و براساس آن فاصله ميان اين دو تالار كه شامل اماكن فرهنگى و هنرى بسيارى از جمله خانه حكمت واقع در خيابان استاد شهريار و انجمن خوشنويسان است از طريق ساخت زيرگذر و نصب سنگ فرش به نوعى مورد حفاظت قرار مىگيرد.»اما به گفته مسجد جامعى هم دولت به عنوان مجرى اوليه اين طرح هيچ گونه اقدامىبراى ساخت گذر رودكى نكرده و اين مشكل ناشى از بى انگيزه بودن دولت در اين زمينه است.
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]