واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كميسيون كشاورزي مجلس: يارانههاي بخش كشاورزي به صورت عام حذف نميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: كشاورزي و دامپروري
رييس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: در حوزهي كشاورزي قرار نيست يارانهها به صورت عام حذف شوند.
به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباس رجايي روز گذشته در ميزگرد تخصصي برنج، به بحث بيمهي محصولات كشاورزي اشاره كرد و با بيان اينكه براي بحث خسارات خشكسالي و سرمازدگي سال گذشته دو رقم را براي جبران خسارات اضافه كرديم، افزود: مبلغ 200 ميليارد تومان را به صورت نقدي در اختيار صندوق بيمهي محصولات كشاورزي قرار داديم كه با رقم 300 ميليارد توماني كه در بودجهي سال گذشته به اين صندوق اختصاص يافته بود كل اعتبارات اين بخش به 500 ميليارد تومان رسيد تا براي پوشش محصولات خسارت ديده استفاده كنند.
او با اشاره به اينكه سال گذشته همچنين مبلغ 200 ميليارد تومان نيز به محصولات آسيب ديده از خشكسالي وسرمازدگي كه بيمه نبودند اختصاص يافت، اضافه كرد: در مجموع سال قبل مبلغي معادل 700 ميليارد تومان براي خسارات ناشي از خشكسالي و سرمازدگي به محصولات بيمه شده و بيمه نشده اختصاص يافت.
رجايي با اشاره به بازنگري اساسنامهي بيمهي محصولات كشاورزي گفت: قرار شده كه اين اساسنامه بازنگري شود به گونهاي كه بيمههاي تجاري و بخش خصوصي و تعاوني نيز مجاز به اين كار باشند و بخش بيمه نقش تجاري نيز به خود گيرد تا بتواند بهتر عمل كند.
او اظهار اميدواري كرد كه با تصويب اصلاحيه قانون بيمه محصولات كشاورزي، در شور دوم مجلس صندوقي فعال در بخش كشاورزي داشته باشيم تا بتواند نقش آفريني مناسبي داشته باشد.
رييس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به واردات محصولات كشاورزي اظهار كرد: اساسا در بحث واردات در كشور ما يك نقطهاي كه هميشه مغفول مانده اين است كه در تعريف سهم واردات به كشور هميشه دو مقوله واردات محصولات توسط شركتهاي مرزنشين و قاچاق محصول كه به هر دليلي وارد ميشوند كنار آن ديده نميشود.
رجايي با انتقاد از اين كه وزارت بازرگاني واردات را بهترين راه در نظر ميگيرد اين اقدام (واردات) را سادهترين راه دانست و افزود: وزارت بازرگاني، به دنبال تنظيم بازار از طريق واردات است و به واردات نسبت به صادرات علاقهمندي بيشتري دارد در حالي كه اين نگاه، نگاه توسعهاي در بخش صادرات نيست.
وي درباره علل واردات محصولات كشاورزي، در زمان برداشت اين محصولات در داخل كشور اذعان كرد: در قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي آمده است كه هرگونه واردات محصولات كشاورزي بايد با توافق اين وزارتخانه انجام شود پس با اين وضعيت حتما وزارت جهاد كشاورزي با هماهنگي لازم با وزارت بازرگاني را در زمينهي واردات اين محصولات در زمان برداشت محصول وجود دارد كه اين واردات انجام ميشود.
رجايي اضافه كرد: وقتي محصولي با قيمت بالا وارد كشور ميشود جهتگيري قيمت محصولات توليد داخل نيز به سمت گران شدن ميرود.
رييس كميسيون كشاورزي مجلس افزود: در مورد برنج معمولا مصرفكنندههاي عمدهي كشورمان همچون پادگانها و بيمارستانها مصرفشان از برنج وارداتي تامين ميشود و به همين دليل هميشه در مجلس گفتهايم كه بايد نياز اين بخشها از محصول داخل تامين شود.
انتهاي پيام
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]