واضح آرشیو وب فارسی:موج: معاون توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزيافزايش درآمد برنجكاران در واحد سطح با «چند كشتي » محقق مي شود
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي جهانسوز گفت: در كشت برنج بايد ميزان توليد و درآمد برنجكاران در واحد سطح افزايش يابد كه اين مهم با كشتهاي بعدي امكان پذير خواهد شد.
به گزارش خبرنگار موج؛ محمد رضا جهانسوز معاون توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي در ميزگرد تخصصي بررسي وضعيت توليد و بازاريابي برنج كه با حضور مسئولين بخش خصوصي و دولتي برگزار شد با اعلام اين مطلب افزود: در مازندران احتمال انجام چهار كشت بسيار زياد است. در استان گيلان نيز شاهد جهشي مناسب در چند كشتي بوديم.
وي گفت: بايد به سمت ارقام پرمحصول حركت كنيم. در زمينه ارقام كارهاي مناسبي توسط موسسه تحقيقات برنج انجام شده است. برنج هيبريد يكي از مواردي است كه براي كشور و در سطوح جهاني اهميت خاص دارد. كارهاي انجام شده از نظر كمي و كيفي در سطوح پايلوت نتايج خوبي داشته اما هيچ كار جديدي بدون اشكال نيست.
جهانسوز ايجاد شركتهاي تعاوني توليد در راستاي ساماندهي به اراضي خرد و خرده مالكي را از اقدامات ارزشمند اين عرصه دانست و افزود: حمايت از اين سيستمها به طور ويژه در دستور كار دولت قرار دارد. وزارت جهاد كشاورزي نسبت به خودكفايي برنج و ايجاد يك سيستم جامع در برگيرنده كليه عوامل توليد به عنوان يك اصل و هدف برنامه ريزي مي كند. تمام اجزاي موثر در توليد برنج و كليه محصولات كشاورزي مثل بيمه، تسهيلات، مكانيزاسيون و بازرگاني مورد تجديد نظر قرار گرفته است.
وي كاشت برنج را همراه با سختي هاي فراوان توصيف كرد و گفت: نقش نيروي كارآمد در توليد برنج بسيار موثر است. وزارت جهاد كشاورزي به بحث مكانيزاسيون در كشت اين محصول توجه ويژه داشته و گامهاي موثري در اين زمينه برداشته است.
معاون توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي برنج بومي ايراني را از مرغوبترين برنجهاي جهان توصيف كرد و گفت: اين وزارتخانه با تدوين استراتژي توليد برنج اقدام به ساماندهي توليد اين محصول كرده و اميدواريم با حمايت و هماهنگي تشكلها در راستاي اجراي برنامه پنجم توسعه به خودكفايي در برنج دست يابيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تصويب قانون ايمني زيستي در مجلس افزود: ورود محصولات تراريخته به صلاح كشور نيست. امروزه قوانين بازدارنده براي ورود اين محصولات به كشورهاي مختلف در سطوح جهاني تدوين شده است.
جهانسوز گفت: در برخي موارد وارداتي نمونه هاي ويژه اي براي كنترل به مراكز تحقيقاتي ارسال شده تا از عدم دستكاري ژنتيكي اين محصولات اطمينان حاصل شود. توليد غذاي سالم از اهداف اصلي وزارت جهاد كشاورزي است.
وي خاطر نشان كرد: مقابله با ورود محصولات تراريخته به مفهوم عدم توجه وزارت جهاد كشاورزي به اين دانش نوين نيست. به طور قطع از اجراي برنامه هاي تحقيقاتي و در سطوح آزمايشي حمايت مي كنيم. اما هيچ گونه حمايتي براي ورود محصولات تراريخته به كشور وجود نخواهد داشت.
جهانسوز از اقدامات ويژه وزارت جهاد كشاورزي براي توليد محصولات ارگانيك خبر داد و تصريح كرد: محصولات ارگانيك به تازگي تعريف ملي شده و اكيپهاي ويژه اي براي توليد محصول سالم فعال شده اند.
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]