واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - دولت فقط 21 درصد از تعهدات قانوني مدرسهسازي را اجرا كرده است
جامعه - دولت فقط 21 درصد از تعهدات قانوني مدرسهسازي را اجرا كرده است
گروه اجتماعي:با وجود اينكه مطابق با ماده4 آييننامه اجرايي بند م ماده 52 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور مصوب سال 84 هيات دولت در بحث مدرسهسازي، موظف شده اعتباري معادل اعتبار تامين شده توسط خيرين براي ساخت و تجهيز مدارس در بودجه سال بعد پيشبيني كند اما طي سالهاي 85، 86 و 87 مبلغي كه در بودجههاي سالانه به عنوان تعهد دولت در امر مدرسهسازي تحقق پيدا كرده است همواره كمتر از تعهد قانوني دولت بوده است. معاون عمراني وزير آموزش و پرورش و رئيس سازماني كه معمولا روساي آن خيلي راحتتر و جسورانهتر از وزراي آن ميگويند «نداريم» و «كم داريم» روز گذشته با تاكيد بر اينكه دولت همواره از تعهدات قانوني خود در زمينه مدرسهسازي عقب است، گفت: «طي سه سال 85، 86 و 87 مبلغي كه بايد توسط دولت تامين ميشد 608 ميليارد تومان بوده اما تنها 122ميليارد آن محقق شده است. بنابراين به طور متوسط دولت طي اين سه سال تنها 21 درصد از تعهدات خود را اجرا كرده است و 79 درصد فاصله بين تعهدات دولت و تحقق آن وجود دارد. ما فاصله زيادي با تحقق تعهدات دولتي داريم.» اين درحالي است كه رقم 21 درصد مربوط به مجموع ميزان تعهدات محقق شده دولت در چهار سال گذشته است و تحقق تعهدات دولت در هر سال به طور مجزا بسيار كمتر از 21 درصد خواهد بود.
بر اساس طرحهاي جامع و تفضيلي شهرهاي كشور در حال حاضر 45 ميليون متر مربع زمين داراي ظرفيت آموزشي در كشور وجود دارد كه به گفته مرتضي رئيسي، معاون جديد وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس، متاسفانه اعتبار كافي براي تصرف كامل اين زمينها توسط آموزش و پرورش وجود ندارد. رئيسي در حاشيه برنامه خبري مشتركي كه با حضور رئيس جامعه خيرين مدرسهساز برگزار شد در اين باره كه آيا تصرف اين 45 ميليون متر مربع فضاي آموزشي در بودجهريزيهاي سالانه و برنامههاي بلندمدت وزارتخانه ديده ميشود به كارگزاران گفت: «يك اعتبار حداقلي در نظر ميگيرند البته من درصدش را نميدانم ولي از اعتبارات استاني يك درصدي براي خريد زمين در نظر ميگيرند ولي اندك است و تكافوي تصرف اين مساحت زياد را نميدهد. اين يكي از معضلات كشور است و مردم هم از اين بابت سرگردانند. بسياري از مردم املاكشان در كاربريهاي آموزشي واقع شده و اين مردم نه ميتوانند تجديد بنا كنند و نه معامله كنند. از آن طرف دولت هم منابع لازم براي خريد اين زمينها ندارد و از طرف ديگر آموزش و پرورش به اين زمينها نياز دارد.»
رئيسي در پاسخ به اين سوال كارگزاران كه به چه علت بودجه واقعي مورد نياز امور عمراني در كل بودجه آموزش و پرورش ديده نميشود، گفت: «امسال ركورد بالاترين تامين اعتبار عمراني براي آموزش و پرورش است. امسال 1506ميليارد تومان به بخش عمراني آموزش و پرورش اختصاص يافته است. البته با وجود اينكه يك سوم مدارس كشور دونوبته هستند براي تحقق عدالت آموزشي نياز به صرف هزينه بيشتر داريم. به طور مثال براي يك نوبته كردن مدارس دو نوبته موجود نياز به 30 هزار ميليارد تومان بودجه است از طرف ديگر مدارس ما مشكل استحكام دارند. ضمن اينكه مدارس ما با متوسط استانداردهاي جهاني از نظر تجهيزات خيلي فاصله دارند. ساماندهي گرمايشي مدارس كشور ما دچار مشكل است و اعتبار ميخواهد. آموزش و پرورش ما امروز از نظر تجهيزات و فضا با آموزش و پرورش مطلوب فاصله دارد. هر چند كه بايد از دولتهاي گذشته و دولت فعلي و مجلس به خاطر اهتمام به حل مشكلات مدارس تشكر كرد.»
ما به اميد دولت نمينشينيم
11 سال از ورود خيرين در عرصه مدرسهسازي ميگذرد. در اين بين خيرين با تحمل برخي مشكلات اداري براي ساختن مدرسه بار زيادي از دوش آموزش و پرورش و دولت برداشتهاند. در 10 سال گذشته تعهدات مالي خيرين به غير از سال 85 كه به گفته رئيسي به دليل تغيير دولت و مديران، اوضاع اقتصادي و عدمهماهنگي دولت با خيرين مدرسهساز كاهش داشته در بقيه سالها با رشد مواجه بوده است. رئيسي در مورد روند تعهدات مالي خيرين درمدرسهسازي گفت: «در حال حاضر 17312خير كه شامل 15341فرد حقيقي و 1971فرد حقوقي و 12368خير مرد و 2973 خير زن هستند در كشور و خارج از كشور وجود دارند. بنا بر بررسيهاي انجام شده از سال 78 تا 87 مجموع تعهدات خيرين در طول اين 10 سال 18385ميليارد ريال كه شامل پرداخت نقدي يا اهداي زمين يا تجهيزات مدرسه بوده توسط خيرين تعهد داده شده است كه از اين ميزان 10128ميليارد ريال تحقق يافته است. به عبارتي در اين 10 سال در مجموع 55 درصد تعهدات خيرين تحقق پيدا كرده است. در اين مدت 8021 پروژه انجام و 238 كلاس درس در استانهاي مختلف ساخته شده است. خراسان رضوي با 1640 پروژه بيشترين ميزان پروژه و خوزستان با 6154 كلاس درس بيشترين كلاسهاي ساخته شده توسط خيرين را دارا بوده است.»
به گفته رئيسي خيرين در سال84، 2679ميليارد ريال تعهد دادند و 1946ميليارد ريال آن تحقق پيدا كرده و خيرين به 73 درصد تعهد خود عمل كردند. در سال 85، با كاهش در ميزان تعهدات، خيرين 2599ميليارد ريال تعهد كردند كه 1737ميليارد ريال آن يعني 67درصد آن محقق شد. در سال 86، خيرين 3255ميليارد ريال تعهد كردند كه 2398 ميليارد ريال آن يعني 74درصد آن تحقق پيدا كرد. در سال 87 ما با اوج همكاري خيرين در طول تاريخ مدرسهسازي كشور مواجه بودهايم. در 6 ماه اول امسال خيرين 6135 ميليارد ريال تعهد مالي كردهاند و تاكنون 1664 ميليارد ريال آن يعني 27 درصد آن محقق شده است. تعهدات خيرين در سال 87 نسبت به سال 84، 3/2برابر شده است و 130 درصد رشد داشته است. علت رشد همكاريهاي خيرين با سازمان نوسازي به گفته رئيسي برپايي 245جشنواره استاني و شهرستاني بوده است.
خيرين در سال87 ، 1418 پروژه را قبول كردهاند كه از نظر ميزان پروژهها استان هرمزگان با 256 پروژه و تهران با 7041 كلاس درس رتبه اول از نظر ميزان تعهدات را دارند. از نظر ميزان تعهدات ريالي استان خوزستان در جشنواره دهم رتبه اول را دارا بوده است. خيرين امسال 1180 قطعه زمين با مساحت 7/4ميليون متر مربع و 46 باب ساختمان به آموزش و پرورش اهدا كردهاند. محمدرضا حافظي، رئيس جامعه خيرين مدرسهساز نيز در اين نشست خبري با اشاره به اينكه با حضور خيرين مدارس چهارنوبته در كشور به دو نوبته ارتقا يافت و براي تبديل همه مدارس به يك نوبته به 30 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است، گفت: «خيرين در اولين سال همكاري خود با آموزش و پرورش 17ميليارد تومان تعهد دادند ولي اين رقم هر سال افزايش يافته است.» حافظي در اين مورد كه دولت تنها 21درصد از تعهدات خود را در طول چهار سال گذشته محقق كرده است، گفت: «ما به اميد دولت نمينشينيم. اگر قرار بود به اميد دولت باشيم هنوز مدارس ما چهار نوبته بودند. مردم بايد عاشقانه حضور پيدا كنند و منتظر حمايت دولت نباشند.»
در پايان رئيس جامعه خيرين مدرسهساز شمارههاي حساب0101990199004در بانك صادرات و 191كد354037 در بانك سپه را براي كمك مردم به امر مدرسهسازي اعلام كرد.
دوشنبه 18 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]