واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: دولت ناگزير به بستن بودجه با نفت 90 دلاري است
محمدرضا تابش گفت كه با كانديداتوري خاتمي در انتخابات رياست جمهوري مخالف است.
به گزارش ايسنا، نماينده اردكان و دبير كل فراكسيون خط امام (ره) مجلس شوراي اسلامي كه به مناسبت 16 آذرماه در موسسه جهاد دانشگاهي اردكان سخن مي گفت، هم چنين با بيان اين كه دانشگاه بدون فضاي نقد و انديشه پويا نيست، آنچه را نصب دوربين هاي مداربسته در محيطهاي دانشجويي، نصب گيت در دانشگاه و زمزمه طرح يكسان سازي پوشش دانشجويان خواند، نشانه نبود شناخت برخي جريان ها از جامعه و دانشگاه ها و فاصله فراوان اين افكار با انديشه هاي امام راحل و قانون اساسي دانست.
دبير فراكسيون اقليت مجلس با بيان اين كه دانشجويان بايد بتوانند پرسش هاي خود را در محيط دانشگاه و جامعه بدون دغدغه بيان كنند، گفت: نمي شود با دستور جلو پرسش آنها را گرفت، جلوگيري از طرح پرسش يعني تبديل پرسش به ضدتفكر و عقده هاي اجتماعي.
وي تمرين روحيه نقدپذيري در دانشگاهها را امري لازم دانست و افزود: تمرين روحيه نقدپذيري بايد در دانشگاههاي ما صورت گيرد.
تابش ادامه داد: مديريتي كه خود را نيازمند نتايج تحقيقات دانشگاهيان نداند، مرده است.
وي سپس با اشاره به برخي تفكراتي كه به گفته او خواستار امنيتي شدن فضاي دانشگاهها هستند، ادامه داد: نمي شود در محيطي بسته و با ديد امنيتي ، به توليد علم و دانش و پيشرفت و پژوهش فكر كرد، امنيتي كردن فضاي دانشگاهها جفا به آرمانهاي امام و انقلاب و ايران اسلامي است. تابش هم چنين با انتقاد از آنچه آن را حذف استادان برجسته دانشگاه و بازنشسته كردن آنها خواند، اين امر را موجب تقليل اعتبار و ارزش علمي نهاد دانشگاه دانست و تحديد آزادي هاي علمي در دانشگاه را موجب از دست رفتن كاركرد اصلي آن برشمرد.
تابش در پايان ابراز اميدواري كرد مشكلات و تنگناهاي دانشجويان به نحو مطلوب حل و فصل شود و فضاي نشاط و پويايي دانشجويي، همواره در دانشگاههاي سراسر كشور تداوم داشته باشد.
رييس كميته اقتصادي كميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي با اشاره به درآمد 230 ميليارد دلاري نفت در 25 سال اخير گفت: مجموعا مي توانستيم طي سال هاي اخير و براساس قانون برنامه حدود 50 ميليارد دلار از اين درآمد را هزينه كنيم و بقيه را از طريق صندوق ذخيره ارزي در اختيار بخش خصوصي قرار دهد و به عنوان پشتوانه اقتصاد كشور براي ارزهايي همچون امروز كه قيمت نفت افت پيدا كرده نگه داريم; اما علي رغم صرف ميلياردها دلار از اين درآمدها تورم افزايش يافته و شاهد رشد نقدينگي و كاهش توليد در كشور هستيم.
تابش ضمن اعلام بي اعتمادي نسبت به آمارهاي ارائه شده درباره كاهش نرخ بيكاري، بخش عمده آن را ناشي از "تغيير تعريف از مبناي كار و بيكاري" دانست و با اشاره به بحران اقتصادي جهان، آثار آن بر عرصه توليد كشور را گوشزد كرد.
وي درباره ميزان ذخاير صندوق ذخيره ارزي كشور در حال حاضر گفت: اگر دولت همه تعهدات و مطالباتي را كه متقبل شده را بپردازد، موجودي اين حساب منفي خواهد شد. نايب رييس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي مجلس با طرح اين پرسش كه "با چه پشتوانه اي مي خواهيم از بحران اقتصادي عبور كنيم؟" به اهداف تشكيل صندوق ذخيره ارزي در دولت خاتمي اشاره و دو هدف عمده آن را عبور از بحران اقتصادي و هزينه كردن آن در زمان بحران و قراردادن نيمي از اندوخته آن در اختيار بخش خصوصي براي ورود به عرصه توليد ذكر كرد.
نماينده مردم اردكان در پايان با اشاره به بودجه كشور، رقم پيش بيني شده براي هر بشكه نفت در بودجه امسال (87) را 60 دلار عنوان كرد و گفت: اين در حالي است كه با توجه به متمم هاي ارائه شده از سوي دولت به مجلس، ميانگين هر بشكه نفت 82 دلار شده است.
وي اظهاركرد: اگر بخواهيم در بودجه سال آينده از افزايش حقوقها و تعهدات دولت به جامعه سخني به ميان آيد، دولت ناگزير به بستن بودجه با نفت بشكه اي 90 دلار است كه با توجه به قيمت كنوني نفت، كشور با كسري بودجه شديد مواجه خواهد شد.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]