واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نبود سيلوي گندم در ايلام باعث كاهش كيفيت نان شده است
ايلام - نبود سيلوي نگهداري گندم در ايلام، باعث كاهش كيفيت نان مصرفي مردم اين استان 600 هزار نفري شده است.
متصدي يكي از نانوايي هاي ايلام گفت: مردم و مسوولان مرتب از عدم كيفيت نان گله مندند و مقصر اين عدم كيفيت را نانوايان مي دانند در حاليكه يكي از دلايل نامرغوبي نان مشكلات ناشي از نبود سيلو است.
"مسعود كريمي" افزود: به دليل عدم نگهداري گندم مصرفي مردم ايلام در سيلو، آردي كه بين خبازيها توزيع مي شود، مرغوب نيست و همين امر باعث كاهش كيفيت نان مي شود.
وي ادامه داد: آردي كه بين نانوايهاي استان توزيع مي شود هر روز با مشخصات متفاوتي است، همين موضوع باعث سردرگمي كارگران نانواييها در نحوه پخت نان شده است.
به گفته وي، در صورت وجود سيلو، آرد تحويلي به نانوايها مناسب و يكسان شده و نانواييها شگرد پخت مناسب آن را فرا مي گيرند.
يك كارشناس صنايع غذايي، مشكلات بهداشتي، اقتصادي و غذايي را از نتايج نبود سيلو در ايلام ذكر كرد.
"امير سعيدي" گفت: گندم بعد از برداشت براي قابليت آرد شدن بايد يك مرحله سه تا چهار ماهه تحت شرايط مناسب در سيلو نگهداري شود و يك مرحله آنزيمي را بگذراند.
وي افزود: نان حاصله از آردي كه اين مرحله آنزيمي را نگذراند نامرغوب و بي كيفيت است و همانطور كه در ايلام شاهد آن هستيم به نان بيات و ضايعات تبديل مي شود.
وي گفت: درصورت وجود سيلو در ايلام انواع گندمها با هم اختلاط پيدا كرده، و باعث يكسان شدن دايمي نوع و مشخصات آرد مي شود.
اين كارشناس با ذكر انجام عمليات بوجاري، هوادهي، كنترل دما و جابجايي گندم در سيلو كه مانع فساد گندم مي شود، گفت: عدم انجام اين مراحل باعث فساد و از بين رفتن كالاي گران قيمت گندم مي شود.
مديركل غله ايلام نيز در اين خصوص گفت: طي سالهاي گذشته اداره غله به طور مكرر نياز اين استان به سيلوي گندم را به " دفتر طرح ساخت سيلوها " منعكس كرده است.
"شهياد آبنار" افزود: با اين وجود ساخت سيلو در كشور با محدوديتهايي مواجه است كه تاكنون مانع از ساخت آن در استان ايلام شده است.
وي ، با ذكر اينكه يكي از متغيرهاي تعيين كننده ساخت سيلو در مناطق كشور ميزان توليد گندم است، ادامه داد: اين ميزان توليد براي احداث سيلو ناكافي تشخيص داده شده است.
وي گفت: در راستاي كاهش تبعات منفي فقدان سيلومجوز ساخت 15 انبار ماشيني نگهداري گندم در استان ايلام صادر شده و همچنين سيلوي دهلران نيز به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: حجم زياد گندم در يك مقطع كوتاه زماني برداشت مي شود و حدود 200 هزار تن گندم ذخيره مي شود در حالي كه انبار ايلام ظرفيت تنها 20 هزار تن را دارد.
وي گفت: گندم پس از برداشت، زياد قابل مصرف نيست و بايد مدتي در سيلو بماند تا آرد آن مرغوب و با كيفيت باشد.
وي افزود: در استان ايلام به دليل نبود سيلو و انبار ذخيره گندم بخشي از گندم توليدي بلافاصله به كارخانه هاي آرد حمل مي شود.
آبنار گفت: در ماههايي كه گندم تازه به كارخانه هاي آرد ارسال مي شود معمولا سعي شده درصدي گندم مانده از قبل با آنها مخلوط شود تا آرد توليدي به يك كيفيت نسبي برسد.
وي افزود: سالانه بيش از 90 هزار تن آرد در چهار كارخانه توليد آرد استان توليد مي شود.
ك/4 7177/633/ 607 شماره 802 ساعت 19:17 تمام
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]