واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: آهسته اما اميدوار كننده
كاهش اجاره مسكنتهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: امسال برخلاف معمول چند سال گذشته اجاره بهاي مسكن نه تنها به روند افزايش خود ادامه نداده بلكه به نوعي ابتدا با ركود و سپس با يك روند نزولي روبه رو شد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، اين در حالي است كه كارشناسان مسكن معتقدند، نرخ اجاره، تابعي از قيمت ملك است و با پايين آمدن آن، قيمت رهن و اجاره نيز بايد كاهش يابد.
كاهش اجاره بها در گرو افزايش واحدهاي اجاره اي و ترويج اجاره داري حرفه اي است.
به طور معمول در تابستان هر ساله افزايش قيمت در رهن و اجاره وجود دارد ولي در فصل گرماي امسال، براي نخستين بار افزايش قيمت در رهن و اجاره به وجود نيامده و همين طور به دلايل ذكر شده، كاهش هم نيافت.
بررسي قراردادهاي منعقد شده بنگاه هاي املاك امسال نشان مي دهد اين افزايش قيمت نيامده است.
در حال حاضر جمعيت زوج هاي جوان در كشور رو به رشد است و تقاضا در اين بخش هرساله افزايش مي يابد و در سال جاري، يكي از برنامه هاي دولت، حمايت از احداث و عرضه مسكن اجاره اي است.
براساس قانون و آيين نامه نهادهايي مانند: شهرداري، كميته امداد امام خميني (ره)، بنياد مسكن، بهزيستي و صندوق هاي بازنشستگي وارد بازار اجاره مي شوند و به تناسب آن حجم واحد هاي اجاره اي افزايش مي يابد كه با متعادل شدن بازار قيمت ها به سمت كاهش اجاره بها گام بر مي دارد.
يك كارشناس مسكن و ساختمان مي گويد: اين كه كاهش قيمت خانه سبب كاهش اجاره بها مي شود، بايد تا سال آينده منتظر ماند چرا كه فصل اجاره بها تمام شده است.
رضا محمد ولي تصريح كرد: در حال حاضر نرخ اجاره با توجه به افزايش قيمتي كه در ابتداي سال اعمال شد، ثابت مانده و تغييري نكرده است.
وي ادامه داد: بايد منتظر ماند و ديد آيا كاهش قيمتي كه به رخ داده با آغاز فصل جديد ،بازار اجاره بها تاييد خود را نشان ميدهد يا خير!
كارشناس مسكن اظهار داشت: افزايش كاذب و شديد مسكن در 2 سال گذشته از يك سو و كاهش قدرت خريد متقاضيان از يك سوي ديگر موجب شد امسال روند قيمت مسكن در سراشيبي تقريبي قرار گيرد.
با بيان اينكه بازار خريد فروش مسكن در چند ماه اخير شاهد كاهش 20 در صدي قيمت ها بوده، افزوده: بالا بودن قيمت مسكن موجب كاهش تقاضا در اين بخش شد كه اين امر در نهايت، موجب افت بهاي آپارتمان هاي نوساز شد.
به هر حال خروج بخشي از سرمايه هاي سرگردان از بازار مسكن و كاهش رشد نقدينگي در نيمه ابتداي سال جاري از ديگر دلايلي است كه روند نزولي بهاي مسكن را تشديد كرده است.
از آنجا كه قشري از سرمايه گذاران در بخش مسكن افرادي هستند كه سر رشته اي در اين زمينه ندارند و تنها به پشتوانه سرمايه هاي كلان خود وارد بازار مسكن شده اند، ركود حاكم بر اين بازار و كاهش چشمگير آمار خريد و فروش مسكن، موجب شد دوره خواب سرمايه در اين بخش، طولاني شود و به همين جهت سرمايه گذاران براي فرار از خواب سرمايه و جلوگيري از ضرر و زيان احتمالي، حاضر شدند ملك خود را با سود كمتر به فروش برسانند كه اين امر در نهايت موجب افت بهاي آپارتمان هاي نوساز شده است.
و به نظر مي رسد بايد اميدوار بود بود با تشديد نظارت دولت بر معاملات مسكن و ايجاد بانك اطلاعات انتقال مسكن و از بين رفتن واسطه گري و دلالي در اين بازار، روند نزولي بهاي مسكن تا واقعي شدن قيمت ها در اين بخش ادامه يابد.
انتهاي پيام//
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]