واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: //////////////دوم خرداديهاي حامي خاتمي نگاه ابزاري به وي دارند
نويسنده و روزنامه نگار اپوزيسيون نوشت: خاتمي اگر وجاهتي هم داشته باشد اين وجاهت از نوع سياسي نيست و معرفي وي به عنوان رييس جمهور مانند اين است كه يك شطرنج باز را در خط حمله فوتبال قرار دهيم .
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، داريوش سجادي در يك سايت اپوزيسيون ( گويا نيوز) با بيان دلايل ادعاي حاميان خاتمي در معرفي رييس جمهور پيشين به عنوان نامزد انتخابات پيش رو نوشت: اردوي حاميان خاتمي در حالي تلاش خود را صرف فضاسازي جهت متقاعد كردن خاتمي به نامزدي درانتخابات رياست جمهوري مي كند كه مدعيستـ خاتمي از محبوبيت و وجاهت ملي و بين المللي برخوردارست و در جذب آراء توده هاي خاموش جامعه توانا ميباشد.
وي در بيان نا كارآمد بودن اين ادعاها براي تضمين موفقيت خاتمي نوشت: وجاهت و اقبال ملي و بين المللي خاتمي حتي اگر امري واقعي باشد اما چيزي كه در اين ميان به عمد يا سهو ناديده انگاشته مي شود، عاري از سياست بودن اين وجاهت است،اين در حالي است كه رداي رياست جمهوري براي قامت سياسيون دوخته شده كه بيش از فرهنگي بودن ، مديريت و سياست ورزي را مطالبه مي كند.
سجادي با تاكيد بر اينكه قرار دادن «خاتمي فرهنگي» در كرسي بالاترين مقام اجرائي و سياسي كشور بمثابه قرار دادن يك شطرنج باز در خط حمله تيم فوتبال است، نوشت: در چنين حالتي علي رغم توانايي هاي شطرنج باز مزبور، قهراً نتيجه حتمي چنين گزينشي تخريب همزمان شطرنج باز و بازي فوتبال خواهد بود.
وي در مقام پيشنهاد نوشت: «خاتمي موجود» مي تواند در جايگاه فرهنگي خود سهم موثرتري را در عرصه هاي ملي و بين المللي براي ايران ايفا نمايد،بر همين مبنا هر گونه تمهيد جهت خروج وي از اين جايگاه و تحميل وي به جهان سياست ، نه تنها كمكي به دنياي سياست ايران نمي كند ،بلكه تضييع كننده حداقل هاي توانائي هاي فرهنگي وي در عرصه هاي ملي و بين المللي خواهدشد.
سجادي با تصريح بر اينكه دوم خردادي هاي حامي ورود خاتمي به انتخابات، نگاهي ابزاري به خاتمي دارند، افزود: مدعيان حمايت از خاتمي، وي را صرفاً در مقام مركبي جهت رساندن ايشان به فراز قله رياست جمهوري مي بينند، اما مشكل اين دسته از اصلاح طلبان آن است كه در اين راه تنها دغدغه فتح قله را دارند و كمترين توجه اي به توشه راه براي بقا و دوام بر قله نكرده اند.
وي در اين باره تاكيد كرد: اصلاح طلباني كه مُصّر بر ورود خاتمي به انتخابات رياست جمهوري اند، تا اين لحظه كمترين برنامه اي براي چگونگي مديريت جامعه ارائه نكرده اند، تا افكار عمومي قانع شود كه بر فرض پيروزي خاتمي در انتخابات چه تضميني براي عدم بازتوليد بحران هاي دوران رياست جمهوري ايشان وجود خواهد داشت؟
سجادي ادعاي توانائي خاتمي در جذب آراي توده هاي خاموش را نيز، قابل مناقشه ترين محور از مجموع دلايل حاميان حضور خاتمي در انتخابات دانست و نوشت:آراي خاموش ،طبقه اي از ثروتمندان بي درد هستند كه تمايلي به ورود در عرصه انتخابات ندارند، حاميان خاتمي در حالي خبر از توانائي خاتمي در جذب آراي توده هاي خاموش مي دهند كه تحقيقاً يكي از عمده مشكلات خاتمي طي دو دوره رياست جمهوريش برخورداري از همين آراي بدنه خاموش جامعه ايران بود،در دوم خرداد ۷۶ نيز كسر وسيعي از همين آراي توده هاي خاموش بود كه به ايشان اقبال كرد با اين توقع كه «خاتمي خيالي» ايشان قرار است جميع مطالبات و خواسته هاي بعضاً نامتعارف ايشان را محقق كند.مطالباتي كه خاتمي نه دلبستگي به آن داشت و نه از توان و انگيزه اي براي تحقق آن برخوردار بود.
وي با اشاره به برنامه شبكه سي ان ان كه در فرداي انتخابات دوم خرداد نشان داد شمال شهري هاي بي درد به خاتمي راي دادند، نوشت:هر چند منطق دمكراسي تنها متكي بر راي بيشتر است، اما همان دمكراسي در منطق خود قائل به اصل همگني است و اصلاح طلبان نمي توانند به بهاي پيروزي در انتخابات سبد آراي خود را آكنده از آراي متناقضي كنند كه در فرداي به قدرت رسيدن خود دچار شرم حضور شوند،در دمكراسي قبل از آنكه مردم نامزد خود را انتخاب كنند اين نامزد است كه بايد مردم و طبقه مورد نظر و مخاطب خود را برگزيند و در اين گزينش چاره اي ندارد تا اصل همگني را مراعات نمايد.
سجادي با نقد شعار جبهه مشاركت ،تصريح كرد: " ايران براي ايرانيان "شعار جذاب و پرمناقشه اي بود كه در بطن خود اسباب زمينگير شدن دوم خردادي ها را فراهم كرد، دليل آن نيز سوار كردن همه مسافران در قطاري بود كه مواجه با تنوع مقصد بود.
وي در توضيح هويت كساني كه در همه جوامع پاي صندوقهاي راي نمي روند و به اصطلاح به آنها آراي خاموش گفته مي شود، نوشت:اساساً توده هاي خاموش در جميع جوامع اختصاص به اقشار مرفهي دارد كه بدليل انباشت سرمايه شان، درد معاش نداشته و برخورداري ايشان از قدرت مالي اين فراعت را به ايشان مي دهد تا در جميع انتخابات بي تحرك ترين اقشار در شركت در انتخابات باشند؛مشاركت اجتماعي از زاويه قشربندي اجتماعي انحصاراً تعلق به توده هاي متوسط و رو به پائين دارد.
سجادي با بيان اينكه در ايران نيز توده هاي خاموش بيشتر تعلق به اقشار نسبتاً مرفه به بالا دارد، نوشت: اما برخلاف توده هاي خاموش در غرب ،مشكل اين طبقه در ايران اينجاست كه علي رغم تمكن مالي بدليل ارزشهاي نظام جمهوري اسلامي در عرصه اجتماع ، اينگونه افراد عملاً از توان خوش باشي دلبخواهانه در حوزه عمومي محرومند.
وي با تاكيد بر اينكه گروه دوم آراي خاموش در نظام جمهوري اسلامي متعلق به عده اي لامذهب است، افزود: مشكل اصلاح طلباني كه در كمين جذب آراي اين دو گروه جهت پيروزي در انتخاباتند آن است كه آنها ادعا مي كنند ،مي خواهند با اعتبار نظام و انقلاب و اسلام وارد انتخابات شوند در حالي كه جنس آراي توده هاي خاموش كمترين اُنس و رغبت و دلبستگي به نظام و انقلاب و اسلام، ندارد.
وي در پايان نوشت: همه گفته ها مبني بر توانايي خاتمي در جذب آراي خاموش در حالي است كه حاميان امروز ورود خاتمي به انتخابات همواره خود را مدعي ادامه دادن انديشه هاي بنيان گذار انقلاب معرفي مي كنند ،اين تناقض در ادعا در آنجاست كه بنيانگذار انقلاب اسلامي با شفافيت تاكيد مي داشت:
انقلاب به هيچ گروهي بدهكاري ندارد ... آغوش كشور هميشه براي پذيرفتن همه كساني كه قصد خدمت دارند گشوده است ولي نه به قيمت طلب كاري آنان از همه اصول كه چرا مرگ بر آمريكا گفتيد؟ چرا جنگ كرديد؟ چرا نسبت به منافقين و ضد انقلابيون حكم خدا را جاري ميكنيد؟ چرا شعار نه شرقي نه غربي داده ايد!
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]