واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ادغام شركت هاي مسكن در امارات؛ راه حل يا ادامه بحران
دبي - كاهش سرسام آور ارزش سهام شركت هاي ساختماني در بورس هاي دبي و ابوظبي و زيان آنها موجب شد تا بزرگترين شركت هاي ساختماني حاضر در امارات نيز تمايل به ادغام در يكديگر پيدا كنند.
كارشناسان بخش مسكن در امارات ادغام شركت هاي ساختماني را يكي از راه هاي جلوگيري از ورشكستگي اين شركت ها قلمداد كردند.
آنان معتقدند: براي فرار و خروج از بحران مالي كنوني كه اكثر بخش هاي صنعتي و ساختماني جهان را فرا گرفته، ادغام شركت هاي بزرگ و كوچك فعال در بخش ساخت و ساز تنها راه چاره است.
اين افراد مي گويند: با توجه به ركودي كه طي ماه هاي اخير در اين بخش بوجود آمده، ادغام شركت هاي فعال در بخش ساخت و ساز امارات مي تواند به افزايش قدرت محلي و رونق بازار و خروج از حالت بحران، حداقل براي مدتي كمك كند كه اين امر به نفع شركت هاي كوچك خواهد بود تا بتوانند از نظر مالي وضعيت خود را در بازار بهبود بخشند و در سايه شركت هاي بزرگ و عمده به رقابت در اين بخش ادامه دهند.
اين كارشناسان افزودند، اوضاع مالي و بحراني كه اكنون بازار جهان را فرا گرفته دير يا زود شركت هاي كوچك مسكن را وادار به ادغام با شركت هاي بزرگ و مكمل خواهد كرد تا قادر به ادامه حيات باشند.
در عين حال وجود مشكلات مالي كه تقريبا اكثر شركت هاي كوچك با آن روبه رو هستند، مانعي بر سر راه ادغام با شركت هاي بزرگ بشمار مي آيند و اين احتمال مي رود كه تغيير در ماهيت اين شركت ها با وضعيت جديد هزينه هايي را نيز بر هزينه هاي ديگر اين شركت ها تحميل كند كه بايد اين امر با تحقيق و بررسي بسيار دقيق صورت گيرد.
اين بحران به خصوص در امارات متحده عربي و خصوصا امارت هاي ابوظبي، دبي و شارجه كه بيشترين ساخت وساز صنعتي و مسكن را در چند سال اخير داشته اند، نسبت به ديگر كشورهاي منطقه ملموس تر است. هرچند كه هنوز تبعات اين بحران بطور كامل دامنگير شهرهاي خيلي فعال در زمينه ساخت و ساز مثل دبي و شارجه نشده است.
بحران ساخت و ساز در امارت هاي عجمان، فجيره، العين، ام القيوين و راس الخيمه نيز در حال نمودار شدن است .
آنچه از مشكلاتي كه مسوولان سرمايه گذار و دولتي امارات در سايه بحران جهاني مالي در ديگر كشورها مشاهده مي كنند، آنها را بر آن داشته تا اگر نمي توانند از سرايت بحران به اين كشور جلوگيري كنند، حداقل از خطرات و خسارات بيشتر جلوگيري كنند.
به همين جهت آنها با برگزاري همايش ها و دعوت از كارشناسان بزرگ جهاني سعي دارند اين گره را به نوعي باز كنند.
در سال هاي گذشته تبليغات فراوان و گسترده شبكه هاي ماهواره اي خارج از كشور كه هركدام با داير كردن شعبه هايي در دبي به نوعي به منبع درآمدي از اين طريق دست يافته اند، باعث شد كه خيلي از ايراني ها كه عمدتا تاجر و بازرگان هستند به سمت خريد واحد هاي مسكوني در اين امارت روي آورند.
تبليغات تنها در چارچوب سرمايه گذاري محدود نمي شد، بلكه اين شبكه ها به عناوين مختلف از جمله بزرگ نمايي اعطاي اقامت 99 ساله و دادن تسهيلات بانكي فراوان با بهره كم و نشان دادن زرق و برق هاي اين برج ها از جمله استخر و سونا و پارك هاي آبي و ديگر امكانات رفاهي، خيلي از ايرانيان را تشويق به سرمايه گذاري در اين بخش در دبي كردند ولي اكنون بسياري از آنها تنها راه چاره را تحمل زيان تا تعيين تكليف مي دانند.
در جريان بحران مالي در امارات چند بانك عمده اين كشور نيز تا آستانه ورشكستگي پيش رفتند و اين شرايط اوضاع را بر سرمايه گذاران بدتر و به نوعي نگراني را در بين خريداران مسكن كه از اكثر كشورهاي خارجي بخصوص ايران هستند؛ بيشتر كرده است.
برخي از ايرانياني كه بيش از 38 سال يعني قبل از تشكيل اتحاد اميرنشين هاي امارات و شكل گيري اين كشور در دبي ساكن شده اند و از آن موقع در بخش هاي تجاري و صنعتي اين امارت فعال هستند و سرمايه گذاري فراواني در اين ساليان در امارات كرده اند، مي گويند: تبليغات براي اعطاي اقامت 99 ساله چيزي بيش از يك حرف نيست چرا كه اگر قرار بود اقامتي داده شود، مسلما به ما داده مي شد اما بعد از اين همه مدت هنوز هم بايد هر سه سال اقامت خود را با پرداخت هزينه هاي سنگين تمديد كنيم.
امارات ظرف حدود 10 سال گذشته شاهد يك جهش شديدي در بخش مسكن بود. بطوري كه شگفتي و حيرت سرمايه گذاران نه از ايران بلكه حتي ازكشورهاي عربي و اروپايي را همراه داشت و آنها را ترغيب كرد تا براي سرمايه گذاري به امارات بيايند.
سرعت رو به رشد امارات در بخش ساخت وساز به حدي بود كه گفته مي شود در اين مدت بطور ميانگين روزانه يك ساختمان 50 طبقه در شهر دبي ساخته مي شد، اين امر يك پديده نادر در بخش ساخت و ساز محسوب مي شود كه در كمتر جايي تجربه شده بود.
ولي اين سرعت رو به رشد با يك دست انداز بزرگ به نام بحران مالي جهاني برخورد كرد و اين امر موجب شد اين قطار سريع السير متوقف شود.
در حال حاضر قيمت برخي واحد هاي مسكوني در دبي تا حد دو سوم بهاي قبل كاهش يافته است.
بهاي هر متر واحد مسكوني در دبي در زمان اوج فعاليت مسكن و ساخت و ساز و قبل از شروع بحران مالي جهاني بين 20 تا 200 هزار درهم (5/5 تا 55 هزار دلار) بود.
بطور نمونه در خيابان شيخ زايد كه برج هاي سربه فلك كشيده آن سنبل امارات محسوب مي شود هر متر مربع آپارتمان تجاري 200 هزار درهم يعني 54 هزار دلار به فروش مي رسيد كه در حال حاضر به زير 50 هزار درهم يعني 13 هزار دلار كاهش يافته است.
اين امر سرمايه گذاران عرب بزرگ بخش مسكن را وادار كرد تا به تجديد نظر در كار خود بپردازند و كار ساخت و ساز را متوقف كنند و به جمع آوري سرمايه خود بپردازند تا بتوانند از اين بحران جان سالم بدر برند.
برخي از سرمايه گذاران بخش مسكن در دبي از كشورهاي عربي همسايه مثل كويت هستند كه عمده سرمايه آنها در كشورهاي غربي بخصوص در آمريكا متمركز شده و به شدت از اين بحران جهاني آسيب ديده و در اين شرايط به نوعي سردرگمي دچار شده اند.
حتي با اينكه كارشناسان مسكن در امارات طرح ادغام شركت هاي فعال در بخش ساخت و ساز مسكن را پيشنهاد كرده اند، اما باز هم مطمئن نيستند كه اين امر بتواند به عنوان يك راه چاره براي حل مشكل ساخت و ساز اعمال شود، آنها نگرانند كه مبادا اين امر حتي به سخت تر شدن شرايط و به نوعي بحران در بحران بيانجامد.
اين بحران مالكان و صاحبان شركت هاي بزرگ مسكن را براين داشته تا به فكر چاره اي بيافتند كه نه تنها از اين بحران عبور كنند، بلكه براي مقابله با اتفاقات پيش بيني نشده در آينده نيز مصون بمانند.
خاورم**1651**1158**1368
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]