واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محمدرضا تابش: با نامزدي خاتمي مخالفم پويايي دانشگاه بايد حفظ شود دولت براي عمل به تعهداتش ناگزير به بستن بودجه با نفت 90 دلاري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
محمدرضا تابش گفت كه با كانديداتوري خاتمي در انتخابات رياستجمهوري مخالف است.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نماينده اردكان و دبير كل فراكسيون خط امام (ره) مجلس شوراي اسلامي كه به مناسبت 16 آذرماه در موسسه جهاد دانشگاهي اردكان سخن ميگفت، همچنين با بيان اين كه دانشگاه بدون فضاي نقد و انديشه پويا نيست، آنچه را نصب دوربينهاي مداربسته در محيطهاي دانشجويي، نصب گيت در دانشگاه و زمزمه طرح يكسانسازي پوشش دانشجويان خواند، نشانه نبود شناخت برخي جريانها از جامعه و دانشگاه، و فاصله فراوان اين افكار با انديشههاي امام راحل و قانون اساسي دانست.
در اين مراسم كه جمعي از دانشجويان و اعضاي هيأت علمي مراكز آموزش عالي شهرستان اردكان، به همراه فرماندار و رييس جهاد دانشگاهي استان نيز حضور داشتند، تابش با تسليت سالروز شهادت امام محمد باقر(ع) و گراميداشت ياد و خاطره سه شهيد دانشجوي اين روز و تمام شهداي دانشگاه در عرصه انقلاب و جنگ تحميلي، دانشگاه را مظهر آزاديخواهي و مقابله با استبداد داخلي دانست و با ذكر رويداد 16 آذر 1332 ، اين روز را نشاندهنده زندهبودن دانشگاه و پويايي آن دانست.
دبير كل فراكسيون اقليت مجلس، با تشريح دوران تاريخي و مبارزاتي سالهاي منتهي به 16 آذر1332 و فضاي حاكم بر جهان و ايران، روحيه استبدادستيزي و مبارزه با استعمار را روحيه غالب دانشجويان آن عصر دانست.
وي سپس با اشاره به غالبشدن گفتمان دموكراسي و نفي روشهاي استبدادي پس از عصر فروپاشي شوروي بر معادلات جهاني، اين امر را نشانگر ناپايداري رژيمهاي سركوبگر در مقابل خواست و اراده مردم برشمرد.
نماينده مردم اردكان با اشاره به فضاي حاكم بر دانشگاهها در دوران كنوني، خواستههاي غالب دانشجويان را سياسي و در راستاي همان مشي كلي حركت دانشجويي، يعني آزاديخواهي و استبدادستيزي دانست كه با زبان فرهنگ ، امور اجتماعي و صنفي بيان ميشود.
تابش اظهاركرد: بنده از موضع كسي كه به وابسته بودن به دانشگاه افتخار ميكند ، تاكيد دارم بايد حق دانشجو داده شود و گزينشها و محدوديتهاي سياسي و جناحي درباره دانشجويان پايان پذيرد و حداقل امكانات رفاهي و تحصيلي براي اين عزيزان فراهم شود.
وي دانشگاه را جايگاه كسب دانش و علم دانست و دانش را آفريده بينش انساني ناميد و نقش آن را در جايگاه و جهتدهي انسان و جامعه موثر خواند.
تابش سپس با اشاره به اركان تمدن جديد بشري در عرصه اجتماعي حاضر گفت: تمدن جديد بر پايه دو ركن بورژوازي و روشنفكري شكل گرفت، بدين ترتيب كه با اتحاد بورژواها (طبقه متوسط جامعه) و روشنفكراني كه از دانشگاه برخاسته بودند، عليه وضع موجود قيام شد.
اين نماينده مجلس نقش روشنفكران و دانشجويان را در تبيين تمدن جديد ، اساسي خواند.
تابش سپس به بيان ويژگيهاي جامعه دانشگاهي امروز ايران پرداخت و گفت: متاسفانه تا قبل از دوران انقلاب رابطه طبيعي ميان دانشگاه و جامعه برقرار نشد كه اين مهم با وقوع انقلاب اسلامي و سرآغاز مرحله جديدي در عرصه سياسي كشور و صاحب بينششدن دانشگاهها، به وقوع پيوست.
وي بينش حاكم بر فضاي دانشجويي كشور را مبتني بر انديشههاي اسلامي و قانون اساسي دانست و با اشاره به لزوم همكاري حوزه و دانشگاه افزود: اين گونه نيست كه در اين همكاري، يكي توليدكننده علم و ديگري مصرفكننده آن باشد ، بلكه همكاري اين دو نهاد علم محور با يكديگر، ميتواند موجب طرح سوالاتي شود و با گسترش اين پرسشها در جامعه و تلاش براي دستيابي به جواب آن، مديريت جامعه رو به بالندگي و تعالي حركت خواهد كرد.
محمدرضا تابش سپس با بيان اين كه " قانون اساسي نيز ابدي و لايتغير نيست" از دانشگاهيان و دانشجويان كشور خواست تا با نقد علمي و صحيح ، زمينه را براي اصلاح كشور و قرارگرفتن در مدار توسعه پايدار و متوازن فراهم آورند.
نماينده مردم اردكان در بخش ديگري از سخنانش، دانشگاه را كانون پرورش نيروي مديريت و جايگاه تمرين مدنيت در جامعه دانست و دستيابي به اين دو هدف مهم را مستلزم سعه صدر، رواج روحيه نقد و انتقادپذيري و نيازمند تمرين و ممارست دانست.
دبير فراكسيون اقليت مجلس با بيان اين كه دانشجويان بايد بتوانند پرسشهاي خود را در محيط دانشگاه و جامعه بدون دغدغه بيان كنند، گفت: نميشود با دستور جلو پرسش آنها را گرفت، جلوگيري از طرح پرسش يعني تبديل پرسش به ضدتفكر و عقده هاي اجتماعي.
وي تمرين روحيه نقدپذيري در دانشگاهها را امري لازم دانست و افزود: تمرين روحيه نقدپذيري بايد در دانشگاههاي ما صورت گيرد.
تابش ادامه داد: مديريتي كه خود را نيازمند نتايج تحقيقات دانشگاهيان نداند، مرده است.
وي آفت انديشه دانشجويي را ذهنگرايي عنوان كرد و افزود: دانشجويان بايد به واقعيتهاي عملي مديريت جامعه اشراف داشته باشند و دولتها نيز بايد از بهرهگيري انديشه دانشجو استقبال كنند.
تابش جامعه پيشرو را نيازمند تحقيقات دانست و ابراز اميدواري كرد دانشگاه در چهار بخش تجهيزات، ابزارهاي تكنولوژيك، نيروي انساني مدير و دانش و اطلاعات در مسير صحيح و اصولي قرار گيرد.
وي از مديران دانشگاهها خواست تا از موضع اقتدار در محيط دانشگاهي از نظرات علمي و مديريتي بهرهمند باشند و ابراز اميدواري كرد تا شرايط به گونهاي فراهم شود كه مانند دوران اصلاحات، استادان دانشگاه بتوانند رييس دانشگاه را انتخاب كنند.
نماينده مردم اردكان در مجلس با اشاره به لزوم استقلال نهاد دانشگاه در كشور افزود: حاكميت وظيفه دارد حقوق استادان و تسهيلات رفاهي و صنفي را براي دانشجويان فراهم و فضاي نقد و نظر را نيز مهيا كند و از دانشجو انتظار چاپلوسي نسبت به حاكميت را نداشته باشد.
تابش در بخش ديگري از سخنانش با نام بردن از شهداي دانشجو همچون سرداران شهيد همت ، برادران باكري و شهيد كاظمي و چند تن از شهداي دانشجوي اردكان چون شهيدان انصاري، فتاحي و آثاري نقش دانشجويان در دوران انقلاب ، دفاع مقدس و اصلاحات را حياتي توصيف كرد و افزود: جنبش امروز دانشجويي بايد فرصت حضور در همه عرصههاي سياسي، علمي، فرهنگي و اجتماعي كشور را داشته باشد و نبايد محيطي فراهم آيد كه در آن خواستههاي سياسي دانشجويان مطرح نشود.
وي سپس با اشاره به برخي تفكراتي كه به گفته او خواستار امنيتي شدن فضاي دانشگاهها هستند، ادامه داد: نميشود در محيطي بسته و با ديد امنيتي ، به توليد علم و دانش و پيشرفت و پژوهش فكر كرد، امنيتيكردن فضاي دانشگاهها جفا به آرمانهاي امام و انقلاب و ايران اسلامي است.
تابش همچنين با انتقاد از آنچه آن را حذف استادان برجسته دانشگاه و بازنشسته كردن آنها خواند، اين امر را موجب تقليل اعتبار و ارزش علمي نهاد دانشگاه دانست و تحديد آزاديهاي علمي در دانشگاه را موجب از دست رفتن كاركرد اصلي آن برشمرد.
تابش در پايان ابراز اميدواري كرد مشكلات و تنگناهاي دانشجويان به نحو مطلوب حل و فصل شود و فضاي نشاط و پويايي دانشجويي، همواره در دانشگاههاي سراسر كشور تداوم داشته باشد.
در پايان سخنان نماينده مردم اردكان در مجلس شوراي اسلامي، مسئول شوراي صنفي دانشجويان دانشكده فرش به قرائت سوالات مطرح شده از طرف دانشجويان حاضر پرداخت.
از جمله اين پرسشها ميتوان به حضور يا عدم حضور حجتالاسلام خاتمي در انتخابات آتي رياستجمهوري، چگونگي هزينه درآمدهاي نفتي و ميزان ذخيره ارزي كشور اشاره كرد.
تابش نيز در پاسخ به اين پرسشها با ضمن اعلام مخالفت با حضور خاتمي در انتخابات رياستجمهوري، اين امر را به دليل آنچه كاهش فراوان ذخاير ارزي كشور و آسيب جدي زيرساختهاي اقتصادي خواند عنوان كرد و رسيدن به مرحله مناسب را نيازمند انجام جراحيها و اقدامات اساسي و طاقتفرسا برشمرد كه به زعم وي با وضعيت فعلي ، بسيار زمانبر، سخت و دور از ذهن به نظر ميرسد.
رييس كميته اقتصادي كميسيون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي با اشاره به درآمد 230 ميليارد دلاري نفت در 25 سال اخير گفت: مجموعا ميتوانستيم طي سالهاي اخير و براساس قانون برنامه حدود 50 ميليارد دلار از اين درآمد را هزينه كنيم و بقيه را از طريق صندوق ذخيره ارزي در اختيار بخش خصوصي قرار دهد و به عنوان پشتوانه اقتصاد كشور براي ارزهاي همچون امروز كه قيمت نفت افت پيدا كرده نگه داريم؛ اما عليرغم صرف ميلياردها دلار از اين درآمدها تورم افزايش يافته و شاهد رشد نقدينگي و كاهش توليد در كشور هستيم.
تابش ضمن اعلام بياعتمادي نسبت به آمارهاي ارائهشده درباره كاهش نرخ بيكاري، بخش عمده آن را ناشي از "تغيير تعريف از مبناي كار و بيكاري" دانست و با اشاره به بحران اقتصادي جهان، آثار آن بر عرصه توليد كشور را گوشزد كرد.
وي درباره ميزان ذخاير صندوق ذخيره ارزي كشور در حال حاضر گفت: اگر دولت همه تعهدات و مطالباتي را كه متقبل شده را بپردازد، موجودي اين حساب منفي خواهد شد.
نايبرييس كميسيون ويژه طرح تحول اقتصادي مجلس با طرح اين پرسش كه " با چه پشتوانهاي ميخواهيم از بحران اقتصادي عبور كنيم؟" به اهداف تشكيل صندوق ذخيره ارزي در دولت خاتمي اشاره و دو هدف عمده آن را عبور از بحران اقتصادي و هزينه كردن آن در زمان بحران و قراردادن نيمي از اندوخته آن در اختيار بخش خصوصي براي ورود به عرصه توليد ذكر كرد.
نماينده مردم اردكان در پايان با اشاره به بودجه كشور، رقم پيشبيني شده براي هر بشكه نفت در بودجه امسال (87) را 60 دلار عنوان كرد و گفت: اين در حالي است كه با توجه به متممهاي ارائهشده از سوي دولت به مجلس، ميانگين هر بشكه نفت 82 دلار شده است.
وي اظهاركرد: اگر بخواهيم در بودجه سال آينده از افزايش حقوقها و تعهدات دولت به جامعه سخني به ميان آيد، دولت ناگزير به بستن بودجه با نفت بشكهاي 90 دلار است كه با توجه به قيمت كنوني نفت، كشور با كسري بودجه شديد مواجه خواهد شد.
تابش مجموعه اين عوامل و آنچه را چشمانداز مبهم مسائل كشور خواند دليل عمدهاي براي مخالفت با حضور خاتمي در انتخابات دانست و افزود: در دوران آقاي خاتمي با كمترين هزينهها، بيشترين دستاوردها نصيب كشور و ملت شد. به عنوان مثال نامگذاري يكسال در جهان به نام " گفتگوي تمدنها" بدون پرداخت هيچ هزينهاي ، بيشترين افتخار و دستاورد فرهنگي و اجتماعي و اقتصادي را براي كشور به همراه آورد.
انتهاي پيام
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]