واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: دانشگاه قدرت علمي و شناخت افراد رو بالا مي بره
ورود به دانشگاه براي بيشتر جوونا و به خصوص خانواده هاشون اهميت زيادي داره وراه يافتن به دانشگاه رو راهي مطمئن براي رسيدن به موفقيت و رسيدن به زندگي ايده آل و خوب مي دونند!
در واقع جوون ها به اين درك رسيده اند كه در دنياي امروز آموزش و آگاهي يكي از اصلي ترين نيازهاست. بعضي ها به محض اين كه وارد دانشگاه مي شن و عنوان دانشجويي به اونا تعلق مي گيره، افتخار مي كنن. از همه مهم تر اينه كه يه روز توي تقويم هم به نام دانشجويان است و به همين دليل و به مناسبت 16 آذر، روز دانشجو به سراغ يه جوون دانشجو رفتيم كه با سختي هاي زيادي وارد دانشگاه شد وتونست در آزمون كارشناسي ارشد امسال رتبه يك كشوري رو در گروه روان شناسي به دست بياره.
اميرحسين علي محمدي دانشجوي كارشناسي ارشد روان شناسي باليني دانشگاه تهران، متولد سال 1362 در روستاي ايزمان شهرستان بجنورد است. خودش مي گه در دوران ابتدايي هم درس مي خونده هم كار كشاورزي و دام پروري انجام مي داده. به دليل نبودن مدرسه راهنمايي در روستا علي محمدي تصميم مي گيره كه به تنهايي به بجنورد براي درس خواندن بياد. تا پايان دوران دبيرستان هم در يه خونه اجاره اي زندگي كرد و جالبه بدونيد كه در تمام اين دوران از شاگردان نمونه مدرسه و دبيرستان بوده. خيلي از ماها در كنار خونواده و در حالي كه هميشه پدر و مادرمون مواظب ما بودند و دائم به ما توصيه مي كردند كه بچه درست رو بخون، مامانمون براي ما غذا درست مي كرد و لباس هامون رو مي شست و يا نازمون رو مي كشيد تا به راحتي درسمون بخونيم اما باز هم...
علي محمدي حتي قبل از ورود به دانشگاه بخشي از مخارج تحصيلي اش رو از راه كارگري در تهران تامين مي كرد تا اين كه در سال 1382 موفق شد در آزمون سراسري رتبه 468 رشته علوم انساني رو به دست بياره و سال 1386 با معدل 16/18 در رشته كارشناسي روان شناسي باليني دانشگاه فردوسي مشهد دانش آموخته بشه و رتبه يك كشوري گروه روان شناسي باليني رو به دست بياره.
اين رو هم بگم كه علي محمدي در حال انجام پژوهشي درباره هويت فردي، قومي و ملي جوانان استان با حمايت سازمان ملي جوانان استان و زير نظر دانشگاه تهران است.
علي محمدي درباره جايگاه دانشگاه در ميان جوونا و كشور مي گه: دانشگاه ها كانون فكرانديشي و تلاش براي فعاليت هاي علمي است و تاثير زيادي در تحولات جامعه داره.
اون چيزي كه دانشگاه رو نسبت به ديگر نهادهاي اجتماعي ديگه جدا مي كنه، نوع نگاه و تحليلي است كه نسبت به مسائل زندگي و جامعه داره. در واقع دانشگاه جايگاهي براي تفكر علمي و يافتن شيوه هاي صحيح زندگي است و جوونا با ورود به دانشگاه و حضور در محيط علمي و تحصيلات دانشگاهي توانايي هاشون رو در روبه رو شدن با مسائل زندگي بيشتر مي كنند.
ويژگي هاي دانشجوي خوب چيه؟
به گفته مقام معظم رهبري دانشجوي خوب بايد در تحصيل، تهذيب و ورزش موفق باشد. يك دانشجو بايد قدرت شناخت و تحليل رو در تمام مسائل داشته باشه چون دانشگاه مي تونه اونا رو با شناخت و تفكر علمي آشنا و ديدشون رو نسبت به مسائل اطراف بازتر كنه. يك دانشجو بايد بتونه در دوران تحصيلش برنامه ريزي كند و ياد بگيره كه در زندگي آينده اش مسائل زندگي اش رو برنامه ريزي كنه!
يك دانشجو بايد علاوه بر تحصيل كردن توانايي هاي خودش رو در زمينه هاي مختلف اجتماعي بالا ببره و خودش رو براي يك زندگي مناسب در جامعه آماده كنه كه حضور در فعاليت هاي سياسي و فرهنگي دانشگاه مي تونه خيلي مفيد باشه.
كمي درباره پژوهشي كه درباره جووناي استان انجام مي ديد، توضيح بديد.
دوران نوجووني از بين 11 سالگي تا 18 سالگي دوران هويت يابي انسان است و نوجوونا بر مبناي هويتي كه در اين دوران پيدا مي كنند، در آينده در جامعه ايفاي نقش مي كنند.
روان شناسان برجسته هويت در نوجوونا رو به هويت ضبط شده، هويت تحقيقي و در حال جست وجو و هويت سردرگم تقسيم كرده اند.
درباره اين هويت ها توضيح بديد؟
هويت ضبط شده به هويتي مي گن كه نوجوون بدون هيچ سوالي ارزش هاي خونواده و جامعه پيرامون خودش رو بدون جست وجو و فكر كردن مي پذيره و بعضي موقع ها پذيرش اين گونه هويت ها با تعصب بالايي همراه است كه در واقع اين هويت ها، شكننده هم هستن.
اين نوجوون هنگامي كه وارد دانشگاه مي شه به دليل قرار گرفتن در فضاي باز دانشگاه و انواع هويت ها دچار سردرگمي مي شه و نوجووني كه هويت سردرگمي داره نمي تونه وارد مرحله بعدي زندگي كه نامش مرحله صميميت در برابر انزواست بشه.
نوجوون در اين مرحله هويت خودش رو به اشتراك مي ذاره و سعي مي كنه با فردي كه هويتي مثل خودش داره ازدواج كنه، به همين دليل جووني كه هويتي نداره و سردرگم است در زندگي زناشويي اش هم دچار مشكلات فراوان مي شه.
در اين پژوهش درنظر داريم كه با گرفتن جامعه آماري در بين دانش آموزان و دانشجويان انواع هويت فردي، قومي و ملي نوجوونا و جوونا رو بسنجيم.
احساس هويت چه نقشي در زندگي مي تونه داشته باشه؟
احساس هويت فرد رو از سرگرداني و پوچي رها مي كنه و باعث علاقه مندي او به زندگي مي شه. همه ما به پيدا كردن هويت واقعي خودمون نياز داريم و بايد اون رو به كمك توانايي هاي دروني بهبود ببخشيم چون خدا انسان رو طوري آفريده كه در صورت كشف استعدادهاي دروني اش قابليت رسيدن به اهداف والا رو داره.
احساس هويت به فرد سرزندگي و اميد مي بخشه و جووني كه هويت آماده داره مي تونه در جامعه انساني مفيد، مبتكر، خلاق و با اراده باشه.
در مورد موضوع پايان نامه كارشناسي نيز توضيح دهيد.
موضوع پايان نامه ميزان افسردگي در ميان دانشجويان خوابگاه هاي دانشگاه فردوسي مشهد بود. در اين پژوهش 325 پسر و 325 دختر دانشجو مورد سنجش قرار گرفتند كه اين تعداد 100 نفر از آقايان و 100 نفر از خانم ها از ترم هاي پايين و بقيه از ترم هاي بالاي دانشجويي بودند.
در اين پژوهش مشخص شد ميزان افسردگي در دانشجويان ترم هاي بالا بيشتر از ترم هاي پايين و در ميان خانم ها بيشتر از آقايان است. دوري از خانواده، محيط بسته خوابگاه و شرايط بازار كار از جمله علل اين افسردگي بود.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]