واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صاحبنظران بر لزوم بهينهسازي مصرف انرژي در ساختمانها تاكيد كردند
داخلي. اقتصادي. سوخت.
جمعي از مسوولان و دستاندركاران در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي بهينهسازي مصرف انرژي در ساختمانها را به عنوان يك اصل مهم و قانونمند مورد تاكيد قرار دادند.
مديرعامل شركت پخش فرآوردههاي نفتي خراسان رضوي در اين خصوص گفت: عامل هاي انرژي مانند يك زنجير به هم متصل هستند و استفاده بيش از اندازه يا پرت مصرف برخي از بخشهاي انرژي، ساير بخشها را نيز تحت تاثير قرار ميدهد.
علي هرندي ادامه داد: با توجه به گستردگي بسيار ساخت و سازها در بخشهاي مختلف اعم از تجاري، صنعتي و خانگي و اداري بخش اعظم انرژي اعم از گاز، آب و برق در ساختمانها به مصرف ميرسد اما "قانون مقررات ملي ساختمان" در آنها رعايت نميشود.
وي افزود: هر اندازه انرژي در بخشهاي مختلف در ساختمانها بيشتر مصرف شود نيروگاهها انرژي بيشتري اعم از نفت كوره و گاز و يا سوخت بيشتري براي تامين و توليد انرژي مصرف ميكنند.
استاد دانشگاه فردوسي مشهد و مشاور تحقيق و توسعه نيروگاه مشهد نيز تبيين تبصره ۱۹قانون مقررات ملي ساختمان را به عنوان يك اصل مهم نيازمند عزم جدي مسوولان و دستاندركاران و آحاد مختلف مردم دانست.
دكتر سيدمهدي هاشميان افزود: توجه به موازين استاندارد در توليد مصالح مرتبط با ساختمان مانند عايق، يخچال، لامپ و ماشين لباسشويي و غيره از مولفههاي مهم كاهش هدر رفت انرژي در ساختمانها محسوب ميشود.
وي گفت: دولت تاكنون يارانه مصرف انرژي را به توليدكنندگان پرداخت ميكرد تا از اين رهگذر قيمت توليد وسايل مصرفكننده انرژي كم مصرف كاهش يابد اما اين امر تاثير مهمي در كاهش هدر رفت و يا اتلاف انرژي در جريان نهايي مصرف توسط مصرفكنندگان نداشت.
او ادامه داد: ولي از چندي قبل يارانه مصرف انرژي به مصرفكنندگان داده ميشود و هر مصرفكننده اي كه انرژي كمتري مصرف كند در برخي موارد مشوقها و يا تخفيفهايي در مورد آنها اعمال ميشود.
رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان خراسان رضوي نيز گفت: ميزان توجه به مقررات ملي ساختمان به خصوص تبصره ۱۹اين مقررات كه مختص بهينهسازي مصرف انرژي است در جامعه بسيار كم و مستلزم عنايت هر چه بيشتر مسوولان و دست اندركاران و حتي آحاد مردم است.
محمدرضا رييسي افزود: بنابر بررسي انجام شده ۴۰درصد انرژي مصرف شده در سطح كشور در بخش ساختمان و ۶۰درصد مابقي در بخشهاي صنعتي، تجاري و اداري به مصرف ميرسد.
وي گفت: سازمان نظام مهندسي ساختمان به عناوين مختلف از جمله برگزاري نشستها و همايشهاي مختلف درصدد افزايش ضريب آگاهي عمومي و مسوولان در زمينه اهميت بهينهسازي مصرف انرژي است.
او افزود: به اين منظور همايش ملي بهينهسازي مصرف انرژي طي روزهاي ۱۳و ۱۴آذر ماه در مشهد برگزار شد و اميدواريم با استمرار انجام چنين اقداماتي شاهد افزايش نگرش و عنايت عمومي نسبت به اهميت بهينهسازي مصرف انرژي باشيم.
رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور نيز با تاكيد بر اهميت توجه به تبصره ۱۹قانون مقررات ملي ساختمان در كاهش بخش اعظم هدر رفت انرژي در ساختمان گفت: هماكنون تنها اتلاف انرژي برق از نيروگاهها تا خط توليد و كنتور منازل و ساير ساختمانها ۲۰درصد و از كنتور تا مصرف نهايي توسط مصرفكننده نيز ۲۰درصد است.
سيد محمد غرضي افزود: توليد هر ۱۰۰ميليون مترمكعب گاز ۱۶ميليون دلار هزينه به دنبال دارد لذا با بهينهسازي مصرف انرژي ميتوان بخش زيادي از اين هزينهها را كاهش داد و به عناوين مختلف بايد مردم را قانع كرد كه صرفهجويي در مصرف انرژي به نفع خود آنان است.
وي بيان كرد: سازمان نظام مهندسي ساختمان تبيين و فرهنگسازي استفاده بهينه از انرژي در ساختمانها اعم از صنعتي و خانگي و اداري را يكي از اولويتهاي مهم كاري خود قرار داده است.
معاون سازمان بهرهوري انرژي ايران(سابا) هم با اشاره به رشد ۱۵درصدي مصرف انرژي از سال ۱۳۷۴تا ۱۳۸۶در كشور گفت: بهينهسازي مصرف انرژي بطور كامل در كشورمان نهادينه نشده لذا مستلزم توجه هر چه بيشتر آحاد مردم، مسوولان و دستاندركاران است.
محمد نصيري افزود: ۴۰درصد انرژي در كشورمان در بخش خانگي و ۲۱درصد در بخش صنعتي و بقيه در بخش تجاري و اداري مصرف ميشود اين در حالي است كه مصرف انرژي در كشوري مانند هند با جمعيت يك ميليارد نفر در بخش خانگي و صنعتي به ترتيب ۲۱و ۳۰درصد است.
وي گفت: همچنين ۲۲درصد اتلاف انرژي در كشورمان و در ساختمانها از جمله منازل مسكوني مربوط به پنجرهها و ۳۶درصد مربوط به ديوارها و در مجموع ۷۰درصد انرژي مصرفي در مصرف خانگي و واحدهاي مسكوني مختص انرژي روشنايي است.ك/۴
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]