واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: بحران در جهان
بحران هاى اخير اقتصادى كاهش فروش خودرو در بيشتر نقاط جهان را در پى داشته است. اين روزها كمتر خودروساز جهانى اعلام كاهش فروش نكرده است.
كاهش فروش مزدا
بازار خودرو در آمريكاى شمالى همچنان با بحران شديدى دست به گريبان است و هر روز خبرى از افت فروش برخى از برندها به گوش مى رسد. به گزارش خبرخودرو، در تازه ترين گزارش مزدا اعلام كرد كه در ماه نوامبر با ۳۱/۳درصد كاهش تقاضا مواجه شده است.مزدا در نوامبر ۲۰۰۷ موفق به فروش ۲۰/۵۸۰ دستگاه خودرو در اين منطقه شده بود اما امسال به ۱۴/۱۳۴ دستگاه بسنده كرده است. اين درحالى است كه فروش مدل جديد مزدا ۵ با سير صعودى همراه بوده است عمده افت فروش در اين محصولات مزدا به وانت هاى متوسط و بزرگ اين كمپانى مربوط مى شود كه با ۵۵درصد كاهش به ۳/۱۹۸ دستگاه رسيده است. در عين حال آمار فروش خودروهاى سوارى هم ۱۹درصد افت را تجربه مى كند.البته فروش مزدا ۵ جديد به تنهايى نزديك به سه برابر سال گذشته شده است.
كاهش فروش خودروهاى ب ام و
شركت خودروسازى ب ام و آلمان نيز با كاهش شديد فروش محصولاتش مواجه شده است. فروش جهانى خودروهاى ب ام و ۲۵ درصد در ماه نوامبر سقوط كرده است كه اين رقم نشان مى دهد بخش توليد خودروهاى لوكس نيز بحران زده شده است. در يازده ماه گذشته ميزان فروش خودروهاى ب ام و ۸/۱درصد در جهان كاهش يافت و به يك ميليون و سيصد هزار دستگاه رسيد.
كاهش توليد تويوتا
شركت خودرو سازى تويوتاى ژاپن نيز اعلام كرد به علت كاهش فروش خودرو در آمريكاى شمالى، توليد خودروهاى خود را در اين منطقه كاهش مى دهد. فروش خودروهاى جديد درآمريكا به علت وخامت اقتصاد اين كشور، ماه نوامبر در مقايسه با مدت مشابه در سال قبل ۹/۳۳ درصد كاهش يافت. خبرگزارى كيودو از نيويورك گزارش داد كاهش فروش خودروهاى تويوتا در آمريكاى شمالى اين شركت را وادار كرده است تعداد روزهاى تعطيلى كارخانه هاى خود را از جمله در ايالت كنتاكى و كانادا در ماه هاى فوريه تا ژانويه تا ده روز افزايش دهد.
توليد رنو بيش از گذشته كاهش مى يابد
همچنين مديرعامل رنو تصريح كرد: در صورتى كه وضعيت ناگوار بازار خودرو همچنان ادامه پيدا كند، اين شركت در سال آينده توليد خود را به ميزان بيشترى كاهش خواهد داد. به گزارش (ايسنا)، كارلوس گون پس از سخنرانى رئيس جمهور فرانسه و ارائه برنامه نجات خودروسازان اين كشور توسط ساركوزى گفت: اجراى اين برنامه مى توانند تبعات مثبتى به دنبال داشته باشد. برنامه ۲۶ميليارد يورويى دولت فرانسه براى نجات اقتصادى اين كشور شامل اعطاى خط اعتبارى يك ميليارد يورويى براى تامين مالى صنايع خودروسازى فرانسه مى شود. گون همچنين تاكيد كرد كه در حال حاضر مشكلات اعتبارى بزرگترين چالش صنعت خودروسازى محسوب مى شود.به گزارش شين هوا، رنو تاكنون ۶ هزار فرصت شغلى خود را در اروپا حذف كرده است و چند سايت توليد خود را نيز در ماه دسامبر تعطيل مى كند. گفتنى است، رئيس جمهور فرانسه به تازگى برنامه ۲۰ ميليارد يورويى خود را براى نجات صنايع خودروسازى و ساخت وساز كشورش ارائه كرده است. پيش از اين نيز اتحاديه اروپا براى نجات اقتصاد اعضا برنامه اى ۲۰۰ ميليارد يورويى تعريف كرده بود كه پيش بينى مى شود، هدف اصلى اين برنامه، نجات بخش خودروسازى باشد كه دومين قربانى بحران جهانى بعد از بخش تامين مالى محسوب مى شود. بيشترين تعداد اخراج كارگران در فرانسه مربوط به دو صنعت خودروسازى و ساخت وساز بوده است. به گزارش خبرگزارى فرانسه، پيش از اين نيز مدير عامل رنو-نيسان از به وجودآمدن سيل عظيم بيكارى به دليل ورشكستگى خودروسازان در آينده نزديك به شدت ابراز نگرانى كرده بود.
احتمال كاهش توليد هوندا
دومين خودروساز بزرگ ژاپن نيز از احتمال افزايش كاهش توليد اين شركت به دليل گسترش دامنه بحران مالى جهانى و كاهش تقاضا در بازار آمريكا خبر داد. شركت هوندا موتور اعلام كرد كه احتمال دارد، در سال مالى جارى ۱۴۱ هزار دستگاه بيشتر از برنامه هاى قبلى، از توليد خود بكاهد. هوندا پيشتر پيش بينى كرده بود كه سال آينده فروش خودرو در آمريكا بين ۱۲/۵ تا ۱۲/۶ ميليون دستگاه باشد كه براى سال جارى فروش ۱۳/۲ ميليون دستگاه برآورد شده است. به گزارش بلومبرگ، فروش هوندا در بازار آمريكا در ماه نوامبر سال جارى نيز با كاهش ۳۲ درصدى روبرو شد كه اين كاهش از سال ۱۹۸۱ تاكنون بى سابقه گزارش شده است.
كاهش ۱۸ درصدى فروش خودرو در آلمان
فروش خودروهاى نو در آلمان طى ماه نوامبر با كاهش ۱۸ درصدى مواجه شد. انجمن خودروسازان آلمان اعلام كرد كه در ديگر كشورهاى اروپايى مانند اسپانيا و ايتاليا نيز فروش خودرو كاهش هاى ۵۰ و ۳۰ درصدى را تجربه كرده است. در مجموع در ماه نوامبر ۲۳۳ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودرو نو در آلمان فروخته شد. به گزارش خبرگزارى فرانسه، پيش بينى مى شود كه امسال كمتر از ۳/۱ ميليون دستگاه خودرو در آلمان فروخته شود و در سال آينده نيز فروش خودرو در اين كشور حدود ۲/۹ ميليون دستگاه برآورد شده است.
كاهش ۳۴ درصدى توليد خودرو در برزيل
توليد خودرو در برزيل طى ماه نوامبر به دليل بحران مالى جهانى ۳۴/۴ درصد كاهش يافت. انجمن ملى خودروسازان برزيل با اعلام اين خبر گفت: توليد خودرو در برزيل در ماه نوامبر به ۱۹۴ هزار و ۹۰۰ دستگاه رسيد كه اين عدد در ماه اكتبر ۲۹۶ هزار و ۹۰۰ دستگاه بود. توليد در ماه نوامبر همچنين نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۹ درصد كاهش را نشان داد. به گزارش خبرگزارى فرانسه، همچنين فروش خودرو در برزيل پيش از اين ۳ ميليون دستگاه تضمين زده شده بود كه با گسترش دامنه بحران جهانى به ۲/۸۲ ميليون دستگاه خواهد رسيد.
كاهش فروش خودرو در چين
فروش خودرو در چين ماه نوامبر ۱۰ درصد كاهش يافت و به پايين ترين سطح در سه سال گذشته رسيد. به گزارش خبرخودرو، انجمن خودروسازان چين در بيانيه اى كه در پايگاه اينترنتى اين گروه منتشر شد اعلام كرد فروش خودرو در چين ماه نوامبر، آبان ماه، كاهش يافته و به پانصد و بيست و دو هزار و هشتصد دستگاه خودرو رسيده است. كاهش فروش خودرو در چين، دومين بازار بزرگ خودروى جهان، موجب تشديد نگرانيهاى خودروسازان شده است كه با كاهش تقاضاى خودرو در آمريكا، اروپا، ژاپن، برزيل و هند مواجه هستند. سه شركت بزرگ خودروسازى آمريكا يعنى جنرال موتورز، فورد و كرايسلر اختصاص بودجه سى و چهار ميليارد دلارى را به منظور نجات اين شركتها از ورشكستگى خواستار شده اند. مدير يك مركز تحقيقاتى دانشگاه آلمان اعلام كرد صنعت خودروسازى از زمان جنگ جهانى دوم در سراشيبى سقوط قرار گرفته است و اين مسأله بازار ديگر كشورها از جمله چين را مى تواند تحت تاثير قرار دهد. وى افزود ركود صنعت خودروسازى چين افزايش حجم مشكلات شركت خودروسازى جنرال موتورز را به دنبال خواهد داشت. رئيس شركت خودروسازى جنرال موتورز در چين اعلام كرد اين شركت در نظر دارد فروش خودرو در چين را سال آينده به يك ميليون و دويست هزار دستگاه افزايش دهد كه اين ميزان ۹/۱ درصد بيشتر از سال جارى است. پايگاه اينترنتى بلومبرگ اعلام كرد فروش خودرو در بازارهاى كشورهاى نوظهور نيز با تشديد ركود اقتصادى جهان كاهش يافته است.
ماهيندرا توليد را كاهش مى دهد
بزرگترين شركت سازنده خودروهاى شاسى بلند و تراكتور در هند نيز اعلام كرد اغلب كارخانه هايش به علت كاهش تقاضا۶، روز در ماه دسامبر تعطيل خواهند بود. به گزارش خبرخودرو، شركت ماهيندرا كه با شركت رنو همكارى دارد در بيانيه اى اعلام كرد اين شركت با توجه به كاهش ميزان تقاضا، تصميم گرفته است براى تعديل ميزان سطح توليد، كارخانه هايش را ۶ روز در ماه دسامبر تعطيل كند. بنا بر اعلام اين شركت ميزان فروش در ماه نوامبر با سى و نه درصد كاهش به يازده هزار و دويست و هفتاد و سه دستگاه رسيده است.
به گزارش خبرگزارى رويتر از بمبئى، خودروسازان هندى به دليل كاهش ميزان فروش پس از پنج سال رشد سريع، قيمت ها را كاهش داده و براى جلب نظر خريداران جوائزى نيز مى دهند.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]