واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جايگزين شدن انرژيهاي نو به جاي سوخت فسيلي
زهرا سليمي- در پي انتشار آمار نااميدكننده در مورد بازار اشتغال و وضع اقتصادي ايالات متحده آمريكا، ارزش نفت در روز جمعه به پايينترين حد خود در چهار سال گذشته رسيد.
نوسانات قيمت نفت در اين بازارها نشاندهنده رسيدن بهاي طلا به كمترين قيمت از دسامبر 2004 ميباشد. انتشار آمار مربوط به افزايش بيكاري در آمريكا موجب افزايش خطر سقوط نفت به زير 40دلار شده است. در همين حال كارشناسان بينالمللي انرژي پيشبيني ميكنند كه قيمت نفت به زير 25 دلار در هر بشكه برسد. اين امر اقتصاد كشورهاي وابسته به نفت را به شدت به خطر مياندازد. سازمان بينالمللي انرژي در گزارش چشمانداز انرژي سال 2008 دوباره با اشاره به وابستگي جهان به سوختهاي فسيلي تاكيد كرده است كه كشورها بايد ميزان سرمايهگذاري در زمينه انرژيهاي نو را افزايش دهند. به گفته نوبوتاناكا مديرعامل سازمان بينالمللي انرژي: «روند كنوني در ميزان عرضه و مصرف سوخت از نظر محيطزيستي، اقتصادي و اجتماعي اصلا به صرفه نيست و انرژيهاي نو و غيروابسته به سوختهاي فسيلي بايد جايگزين آن شوند.»
بنابر پيشبيني سازمان بينالمللي انرژي ميزان تقاضا براي انرژي در جهان در سال 2030، 45درصد افزايش خواهد يافت كه نشاندهنده 6/1درصد افزايش سالانه ميباشد. بر اساس اين گزارش بيشترين تقاضا از طرف كشورهاي چين و هند است. به گزارش اين سازمان تا سال 2010 انرژيهاي نو دومين تامينكننده برق در جهان و زغال سومين منبع تامين انرژي خواهد بود. به هر حال پيشبيني ميشود تحت هر شرايطي توليد نفت همچنان در حد بالا ادامه خواهد يافت و در سال 2030 به بالاترين مقدار خود خواهد رسيد. ولي بر طبق اين گزارش شرايط بازار نفت تغيير خواهد كرد. با افزايش تعداد توليدكنندگان نفت و همچنين كاهش ميزان ذخاير اين ماده، بازار همچنان تحتفشار خواهد بود. از طرفي به گفته كارشناسان سرمايهگذاران بازار انرژي بسيار نگران آينده قيمت نفت ميباشند. با اين حال كارشناسان آسيايي همچنان ديد مثبتي به آينده صنعت نفت و گاز دارند. به گفته يكي از اين كارشناسان بهرغم عدمتعادل و ثبات در بازار جهاني نفت و انرژي، آينده روشني براي اين صنايع پيشبيني ميشود، بنابراين پيشبينيها روند صعودي تقاضا براي انرژي نفت و گاز هم از طرف كشورهاي صنعتي و هم از طرف كشورهاي در حال توسعه همچنان ادامه خواهد يافت. به گفته اين كارشناسان اكنون زمان خوبي براي پيدا كردن راه حلي براي مشكلات كوتاهمدت و مديريت فرصتهاي بلندمدت در اين صنعت است. با در پيشگرفتن چنين سياستي، صنعت انرژي با پايان يافتن بحران اقتصاد قويتر ظاهر خواهد شد.
براساس گفته كارشناسان آسيايي صنعت نفت و گاز جهان در سالهاي اخير رشد دورقمي داشته است. با اين حال مانند ديگر بخشهاي اقتصادي اين صنعت نيز تحت تاثير بحران اخير مالي و اعتباري در جهان قرار گرفت.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]