واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير بهداشت در دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور: مولفههاي شكلگيري دولت نهم را فراموش نكنيم بحث ژرفانديشي سياسي در جنبش دانشجويي، نگرانكننده و جدي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: سياسي
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: جنبش دانشجويي حركتي مستقل، پاينده و رو به جلو دارد و همراه با انقلاب اسلامي باقي مانده و پس از اين نيز باقي خواهند ماند.
به گزارش ايسنا «كامران باقري لنكراني» كه در جمع دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي جنديشاپور اهواز سخن ميگفت، افزود: حدود 40 ماه از مسووليت ما در دولت نهم ميگذرد و حدود هفت ماه نيز به زمان برگزاري انتخابات دوره دهم رياستجمهوري باقي مانده است، در چنين موقعيتي بايد نگاهي به 40 ماه گذشته و همچنين آينده داشته باشيم تا به ژرفبيني لازم برسيم.
وي افزود: هيچ دولتي و از جمله دولت نهم بدون اشكال نيست. دولت نهم اشكالات و فراز و نشيبهايي داشته و مواردي پيش آمده كه اكنون كه به گذشته مينگريم، شايد بگوييم ميشد جور ديگري تصميمگيري كرد و اهداف را به نحو بهتري به ثمر رساند. در حركت دولت نهم مانند هر حركت، مسووليت و مديريت ديگري نقاط انتقادآور و ضعف وجود دارد، ولي نكته مهمي در 40 ماه گذشته رخ داده كه اگر به آن توجه كنيم، بسياري از مطالب را ميتوان به خوبي تحليل كرد و با ژرف انديشي، دقت كرد اين است كه در جورچين ديگران قرار نگيريم.
وي افزود: اين نكته به اين مساله اشاره دارد كه چرا دولت نهم شكل گرفت؟
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: در سه ماهه نخست سال 84 كه انتخابات نهمين دوره رياستجمهوري شكل ميگرفت، رييس جمهور كنوني كانديداي هيچ كدام از گروههاي شناسنامهدار و مطرح و احزاب شناختهشده نبود. هر كدام از گروهها و احزاب، فردي را به عنوان كانديداي خود معرفي كرده بودند و براي كانديداي خود تلاش ميكردند، پيشبينيها نيز بر اين نبود كه رييسجمهور فعلي، در انتخابات پيروز شود. اغلب كانديداها، اعضاي كابينههاي خود را نيز انتخاب كرده بودند كه يكي از گرفتاريهاي ما در اين دوره از مسئوليت اين است كه عدهاي در مدت چند سال خود را براي تصدي سمت وزارت آماده كرده بودند؛ ولي وزير نشدند و ما بايد جواب آنها را نيز ميداديم و با گرفتاري چالش با اين افراد نيز رو به رو هستيم.
باقري لنكراني افزود: ولي انتخاب مردم در سوم تير 84، انتخاب خاصي بود كه به انتخاب رييسجمهور فعلي، دكتر احمدينژاد منجر شد. اين انتخاب، مولفههايي داشت كه بايد مورد توجه قرار گيرد؛ يكي از مهمترين مولفههاي اين انتخاب، اين بود كه مردم ميخواستند آرمانهاي اصيل انقلاب بهويژه عدالتخواهي، در مديريت اجرايي جلوه و بروز يابد و مردم در پي كسي ميگشتند تا اين مولفه را اجرايي كند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: كمشدن فاصله ميان مسئولان و مردم و اين كه مسئولان نبايد در دايره بستهاي باشند از ديگر مولفههاي انتخاب احمدينژاد بود. گاهي كه مرور ميكنيم، ميبينيم در گذشته مناصب محدود به جمعي چند صد نفري شده بود و خارج از اين جمع، كمتر شاهد بروز و حضور افراد جديد بوديم.
وي بيان كرد: تغيير نحوه حكومتداري و اين كه حكومت خود را در مقام خدمتگزاري به مردم ببيند و خدمات را نيز بيمزد و منت انجام دهد از ديگر مولفههاي جدي انتخاب آقاي احمدينژاد بود. بسياري از افراد به اين دليل كه بين خود و مردم در ارتباطات فاصله قائل ميشدند و نوع تعاملشان با مردم تعامل خدمت بيمنت نبود، نتوانستند اعتماد مردم را جلب كنند.
باقري لنكراني ادامه داد: يكي ديگر از مولفهها نيز، ويژگيهاي فردي و ارزشهايي بود كه بايد در زندگي افراد خود را نشان دهد. افراد مختلفي را ميشناختيم و ميشناسيم كه در مقام مسئوليت اجرايي كه قرار گرفتند از مسئوليت خود به عنوان فرصت خدمت استفاده نكردند، بلكه مصداق سخن حضرت علي(ع) شدند كه فرمود: " مبادا مسئوليت در نزد شما به طعمه تبديل شود. "
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اضافه كرد: مجموع حضور روساي جمهور مختلف كشور طي چهار دوره پيش از دولت نهم در مجموع شهرستانهاي كشور، 150 سفر بوده است.
وي يادآور شد: اولين سفر استاني دولت نهم در آبان 84 آغاز شد و تا مرداد 86، يك دور همه استانها را بازديد كرديم كه حدود 580 روز طول كشيد. در اين مدت 580 روز، رييسجمهور از همه 337 شهرستاني كه تا آن زمان در كشور وجود داشت شخصا بازديد كرد. اين مساله، نشانگر ارتباط بينظيري در تاريخ مسئوليتها و حكومتداري كشور است. اين ارتباط تنها ارتباطي گفت و شنودي نبود بلكه درباره اهم مسائل مورد نياز همه 337 شهرستان مصوبه داريم و بيش از 90 درصد مصوبات دور نخست سفر استاني هيئت دولت در سطح كشور اجرايي شده است.
باقري لنكراني همچنين اظهاركرد: سفرهاي استاني و حضور هيئت دولت در شهرستانها موجب شد جهتگيري تصميمات دولت به سمت نيازهاي واقعي محيطي برود و ارتقائي جدي در مديريت كلان كشور به وجود آورد.
وي افزود: اگر مولفههايي را كه به شكلگيري دولت نهم منجر شد فراموش نكنيم و با همين معيار و مقياس، كارها را بسنجيم ميتوانيم از اين به بعد نيز حركت رو به جلو و بالنده كشور را با انتشار بيشتر و ژرفانديشي عميقتري پي بگيريم و به پيش ببريم.
باقري لنكراني در بخش ديگر سخنانش گفت: 55 سال از واقعه بزرگ 16 آذر كه به عنوان روز دانشجو در تاريخ ملت ما ثبت شده ميگذرد و روز دانشجو هميشه يكي از محورهاي تحركات و نشاط اجتماعي بوده است. نكتهاي كه لازم است به خود تذكر دهيم اين است كه واقعه بزرگ 16 آذر چرا رخ داد و چرا سه دانشجو در دانشكده فني دانشگاه تهران شهيد، 28 نفر مجروح و 150 نفر بازداشت شدند؟ بعضي وقتها اتفاقاتي در كشور رخ ميدهد كه احساس ميشود عدهاي ميخواهند اين تاريخچه را به عمد به فراموشي بسپارند.
وي خاطرنشان كرد: آن چه واقعه بزرگ 16 آذر 1332 را به وجود آورد در واقع يك نداي استكبارستيزي بود. اين واقعه به اين دليل رخ داد كه رژيم منحوس پهلوي به دنبال كودتاي 28 مرداد، از نيكسون كه در آن زمان معاون رييسجمهور آمريكا بود و نقش مهمي نيز در سياستهاي آمريكا داشت، براي سفر به ايران دعوت كرده بود. وي عصر روز 16 آذر وارد ايران شد و 17 آذر نيز در دانشگاه تهران دكتراي افتخاري حقوق گرفت. رژيم پهلوي به خاطر اين كه مبادا در حضور نيكسون كسي به خود جرات دهد با آمريكا مخالفت و به كودتاي 28 مرداد و استكبار اعتراض كند، تصميم گرفت در 16 آذر زهر چشمي از دانشجويان بگيرد؛ چنانكه اين سه نفر در اين واقعه به شهادت رسيدند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصريح كرد: با توجه به دليل واقعه 16 آذر، تعجب ميكنيم بعضي از افرادي كه امروز رفتهاند آمريكا به عنوان جنبش دانشجويي و به بهانه چنين روزي در كنگره آمريكا حضور يافتهاند و ادعا ميكنند كه در جنبش دانشجويي كشور سردمدار و يا جريانساز هستند.
وي افزود: بازخواني تاريخ به ما كمك ميكند اصولي را كه تا كنون بر جنبش دانشجويي حاكم بوده و آن را از ساير حركتهاي اجتماعي ممتاز ميكرده است، هيچوقت فراموش نكنيم.
باقري لنكراني اظهار كرد: جنبش دانشجويي مشخصات مهمي دارد كه نبايد در گذشت زمان، آمد و شد افراد و غبارهايي كه مينشيند، از ياد برود. يكي از مهمترين ويژگيهاي جنبش دانشجويي، آرمانگرايي است. جنبش دانشجويي با كار اجرايي و مديريتي فرق دارد. الزام كارهاي اجرايي و مديريتي اين است كه جنبه واقعگرايي آن تقويت شود ولي ويژگي جنش دانشجويي، آرمانگرايي است و اين نقطه ممتازي است.
وي افزود: ويژگي ديگر اين جبنش اخلاص و صدق و صفايي است كه در آن وجود دارد و آن را به شكل شفاف در مقايسه با ساير حركتهاي اجتماعي و سياسي ميبينيم. ساير حركتهاي سياسي و اجتماعي در معادلات و معاملاتي قرار ميگيرند كه آنها را از صدق و صفا و اخلاص جنبش دانشجويي متفاوت ميكند.
وزير بهداشت ادامه داد: ماندگاري جنبش دانشجويي در عين ديناميك بودن آن، از ديگر خصوصيات اين جنبش است. دانشجويان امروز، 10 سال ديگر دانشجو نخواهند بود و تيم دانشجويي كشور تغيير مييابد، اما جنبش دانشجويي باقي خواهد ماند.
باقري لنكراني يادآور شد: جنبش دانشجويي از ساير حركتها ممتاز است و بايد تمايز خود را حفظ كند. اين كه عدهاي بيمحابا بگويند و بنويسد و ادعا كنند كه جنبش دانشجويي پيادهنظام آنهاست، بدترين توهين به جنبش دانشجويي است و جنبش دانشجويي بايد با حضور و هوشمندي پاسخ دندانشكني به آنهايي بدهد كه ادعا ميكنند ميتوانند جنبش دانشجويي را به عنوان پياده نظام خود به صحنههاي مختلف بياورند.
وي ادامه داد: در 55 سال گذشته مكرر ديدهايم كسي نميتواند چنين ادعايي كند و اگر كساني نيز اين ادعا را كردهاند عملكرد آنها و جهتگيريهاي جنبش دانشجويي نشان داده اين حرفها خواب و خيالهاي آنها بوده است. جنبش دانشجويي حركتي مستقل، پاينده و رو به جلو دارد و همراه با انقلاب اسلامي باقي مانده و پس از اين نيز باقي خواهند ماند.
به گزارش خبرنگار ايسنا - منطقه خوزستان- وزير بهداشت در ادامه اين نشست به پرسشهاي دانشجويان پاسخ داد.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا در چند سال اخير سعي شده جنبش دانشجويي منزوي شود، گفت: مصاديق و موارد را بگوييد تا خود را تصحيح كنيم. كل كساني كه در طي سه سال گذشته براي آنها در كميتههاي انضباطي دانشجويي دانشگاههاي سراسر كشور، تصميمگيري شده تنها 150 نفر بودهاند. همچنين براي پرونده تنها 50 نفر در كميته انضباطي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تصميمگيري شده است. اين ارقام با توجه به آمار پيش از دولت نهم بيش از 20 درصد كاهش يافته است و 80 درصد آمار محكوميتهاي كميتههاي انضباطي كمتر شده است. دليل اين كاهش اين است كه در حال حاضر فضاي سالم و با نشاطي در دانشگاهها وجود دارد.
باقري لنكراني خاطرنشان كرد: البته نگراني خود را در چند مورد در زمينه وضعيت دانشجويي كشور بايد اعلام كنم. بحث ژرفانديشي سياسي، بحثي نگرانكننده و جدي است. احساس ميكنيم در اين زمينه، جنبش دانشجويي به تلاش جديتري احتياج دارد. من به نوبت خودم نه تنها به عنوان وزير بلكه به عنوان يك معلم دانشگاهي اعلام آمادگي ميكنم در اين جهت هر كاري كه فكر ميكنيد بايد انجام دهيم، بياييد تا با هم صحبت و زمينهسازي كنيم.
وي افزود: فكر ميكنيم ركود جنبش دانشجويي پاسخي است به رفتارهاي نابهنجاري كه پيش از اين شكل گرفته و باعث شده بود كار سياسي را به سياسيكاري تبديل كنند. هميشه اينگونه است. بعد از افراط شاهد تفريط هستيم؛ اما اميدواريم با تلاش جنبش دانشجويي، اين روند تغيير كند و شاهد حضور بانشاط تر جنبش دانشجويي باشيم.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تاكيد بر " درسخواندن دانشجويان" در مقابل فعاليتهاي سياسي يادآور شد: دانشجويان وظيفه درس خواندن را فراموش نكنند. هويت دانشجويي در درس خواندن و توانمندشدن براي مسئوليتهاي بعدي است، نميشود كسي دانشجو باشد، درس نخواند و توانمندسازي علمي را انجام ندهد؛ البته اين اشكال به سيستم آموزشي كشور نيز وارد است كه در حال حاضر بسيار مدركمحور است و بر محفوظات تاكيد دارد.
وي تصريح كرد: تلاش داريم تكيه بر محفوظات را برداريم و مدركگرايي را به حداقل برسانيم و بر توانمندي تاكيد بيشتري داشته باشيم.
باقري لنكراني در پايان خاطرنشان كرد: همكاران ما در دانشگاهها اگر مواردي را مشاهده كردهاند كه تصميمي به رخوت جنبش دانشجويي منجر شده است حتما تذكر دهند؛ زيرا ما وظيفه خود ميدانيم كه آن را اصلاح كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 230]