واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب و نشريه
زن، فقه، اسلام
مولف: دكتر صديقه وسمقي
ناشر: صمديه
چاپ اول: 1387
231ص-4200 تومان
امروز، در جامعه ايران، فقه در همه شئون زندگي مردم دخالت دارد. حوزه حضور فقه چنان گسترده است كه از يك سو مهمترين حوزههاي اجتماعي و سياسي و از سوي ديگر سادهترين و شخصيترين امور را دربر ميگيرد. با توجه به اهميت فقها و نقش و تاثير آن در زندگي مردم، كنكاش در فقه و ارزيابي و نقد آن ضروري به نظر ميرسد. هرچند كه از حساسيت خاصي نيز برخوردار است. كتاب حاضر بارويكرد به برخي مصاديق حقوق زن و خانواده در فقه و تاثير آن بر قوانين امروز ايران و ارزيابي آن نگاشته شده است.
نويسنده در اين كتاب به بررسي و نقد نظريه برخي فقها و روش استنباط آنها پرداخته است.
چند همسري، خروج زن از خانه، حق انتفاع جنسي زن، آيا مرد بر زن سلطه دارد؟، مسئوليتها و حقوق مادر نسبت به فرزند، حضانت، ولايت مادر، ولايت در ازدواج دختر، طلاق، سن بلوغ، قضاوت زن، شهادت زن، ديه و ارث زن، از جمله موضوعاتي هستند كه در اين كتاب مورد بررسي و نقد قرار گرفته است.
نويسنده با عرفي خواندن مبناي احكام فقهي، انتساب آنها را به اسلام نقد ميكند و معتقد است كه قانونگذاري اعم از قوانين مدني و جزايي در صورت عدم تعارض با واجبات ومحرمات بديهي، از حوزه احكام شرعي خارج است.
مكتب اسلام
ماهنامه به شماره 571 رسيد. اين نشريه به صاحب امتيازي موسسه تعليماتي و تحقيقاتي امام صادق (ع) و مدير مسئولي فرجالله فرجاللهي انتشار مييابد. در اين شماره كه ويژه آذر ماه است، ميخوانيم: لرزه براركان نظام سرمايه داري ظالمانه غرب (مهدي پيشوايي)، كيفيت تهمتها، معرف شخصيت پيامبر (آيتالله جعفر سبحاني)، حيرت ابنابيالحديد (احمدبهشتي)، اسپانيا و استقبال از رزمندگان مسلمان (غلامرضا گليزواره)، ستايشگران دينفروش (محمودحكيمي) سرانجام قوم ثمود (فرجالله فرجاللهي)، آسيبشناسي روابط همسران (اسماعيل نساجيزواره)، مطالعه دركتب آفرينش (يعقوب جعفري)، تاديب كودك از نظر تربيت و فقه (اسماعيل اخلاقي) و گوناگون.
نقد و نظر
شماره 47 و 48 فصلنامه ، ويژه تجربه ديني منتشر شد. نقد و نظر نشريه تخصصي فلسفه و الهيات است و در حوزه چشماندازهاي ديني و فلسفي به مسائل فرهنگي و اجتماعي انتشار مييابد.
در اين شماره مطالب زير به چشم ميخورد: نقش تجربه ديني در توجيه باورهاي ديني از نگاه ويليام آلستون، نگاهي به ديدگاه هاكينگ درباره تجربه ديني، تجربه عرفاني و داورهاي رواننما، وحي و انكشاف الهي، برهانهاي عرفاني بر هستي خدا، دو نوع تجربه ديني، بازنگري اعتبار تجربه ديني، جان هيك گذر از كثرت تجربه ديني به كثرتگرايي ديني، پيراستگي برهان صديقين علامه طباطبايي، فلسفه علم فقه، ماهيت فلسفه اخلاق، نقديبرنقد، قضاوت چندان آسان نيست!،معرفي و نقد كتاب مدل سكولار شدن غرب و معرفي كتاب برهان وجودي.
استفتائات
مولف: آيتالله جوادي آملي
ناشر: اسراء، قم
چاپ اول: 1387
183 ص - 2000 تومان
استفتاء، واژه قرآني است كه در اصيلترين منبع ديني ما يعني قرآن مجيد به كار رفته است.
خداوند متعال سوالات و پرسشهاي افراد از پيامبر را با اين واژه بيان داشته است: كه اين روال در عصر ائمه بزرگوار دين ادامه داشته و تا عصر غيبت و روزگار فقاهت، اين روش ادامه پيدا كرده و قسمت عمدهاي از دستاوردها و آثار فقهي و علمي دوران ما براساس همين الگوي قرآني و ديني است و فقهاي هر عصري به پرسشها و سوالات مردم كه در قالب استفتاء مطرح ميشود، به شكل افتاء جواب ميفرمودند.
اين كتاب حاوي بعضي از پرسشها و استفتائات فقهي مردم متدين امت اسلامي، در طول بيش از يك دهه از محضر آيتالله جوادي آملي ميباشد.
پژوهشنامه امام حسين(ع)
نويسنده: اكبر اسدي
ناشر: نشر و پژوهش معناگرا وابسته به معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي
چاپ اول: 1385
760 ص
مطالعه و پژوهش در احوال و آثار و نفحات وجودي و زندگي فياض امام حسين(ع) و نيز وقايع نهضت كربلا كاري است كه حيات امروزين دين را به سرچشمههاي مقدس آن پيوند ميدهد و ما را همواره در سايه بركت خير اين درخت تناور و طوباي آسماني بارور، رشد و تعالي ميبخشد.
كتاب حاضر، پژوهشنامهاي در باب زندگاني، سيرت، احوال و وقايع حيات درخشان حسينبن علي(ع) است. اين كتاب زندگي آن حضرت را از روز نوراني تولد، يعني از آغاز آفرينش نور وجودي او در عنصر ملكوت تا شهادت سرخ و نيز در جهان پسين، بر بنياد روايات، اخبار و تاريخ دين واكاويده و به پژوهش همهجانبه در اين كهكشان عشق و معرفت دست يازيده است.
در اين متن پژوهشي، روايات گوناگون زندگي و شهادت حسين بنعلي(ع) با معيارهايي سنجيده و دقيق، براساس بنيادهاي اعتقادي شيعه، گزينش شده و در نظمي هنجارمند تبويب گشتهاند.
در خلال اين سير منطقي، تصويري از نگرههاي ديني به حيات امام فراهم آمده كه دامنهاي گسترده و همه سويه دارد.
از ديگر سو، در اين پژوهش اين روايات برگزيده، به نثر روان و معيار ترجمه شدهاند.
سير تاريخمند و منطقدار در اين كتاب از پيشينه و سرشت و نام امام حسين(ع) آغاز ميشود، روزهاي پيش از ولادت، تولد، كودكي، نوجواني، جواني آن حضرت را در بر ميگيرد و سپس به دوران امامت او ميرسد.
بخشي از كتاب به ذكر و شرح ويژگيها، فضايل و مناقب و معجزات آن حضرت اختصاص دارد.
بخش مهمي از كتاب نيز به واقعه كربلا مربوط ميشود.
در همين فصل به زندگي و شرح حال و شور و غوغاي كربلايي اصحاب و ياران امام پرداخته شده است.
البته جوانب گوناگون زندگي آن امام، از جمله زندگي خانوادگي، نسب و خاندان و فرزندان و همسران آن حضرت نيز گزارش شده است.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]