واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شور حج-233/پرده دوازدهم: از ميقات تا قربانگاه با پيشقراولان قافله شهادت
وقتي زمزمه حلول ايام تشريف و سفر به سرزمين عرفات، مشعر و منا به گوش مي آيد زلزله اي وجود انسانها را در بر مي گيرد و تو گويي در آزموني شركت جسته اي كه قرار است مرحله نهايي آن به زودي برگزار شود و توفيق بندگان در پشت سر گذراندن مرحله پاياني آن است. مرحله اي كه حاجي به حج مقبول و سعي مشكور مفتخر مي گردد.
خبرنگار مهر كه همراه با خيل حج گذاران ابراهيمي خود را در آستانه حضور در دل بيابان براي معرفت زايي و شناخت رموز عبادت خداوند و به سبك پيامبران عظيم الشان چون ابراهيم ، موسي - تا محمد (ص) مي بيند مي داند چه لحظات دلهره آوري را بايد بگذراند و براي همين در تلاش است تا براي درك اين لحظات به يادماندني به مقتداي قافله عشق كه رايت سرخ را به اهتزاز آورد رجوع كند تا شايد عنايتي را شاهد باشد.
- ايام ذي الحجه كه به جلو مي رود دلهاي مشتاق را شور و شعفي وصف ناپذير فرا مي گيرد و همه منتظرند تا روزها و شبهايي را درك كنند كه نهايت پالايش و طهارت روح و جان را جلوه گر مي سازد و رمزي در عبور از حريم حرم تا صحراي خشك اطراف حرم است تا روح مومن بار ديگر صيقل يابد و طي سه روز مناجات و لحظات نوراني دعا با كسب فيض از حالات روحاني براي عرصه حال به محضر جانان رسد تا او آخرين مهر قبولي طاعت حج و تلاش معنوي را با طواف بر گرد خانه اش بر دلهاي تراش خورده از زنگبار حيات خاكي بزند و ديگر آن روح تابيده نور ايمان مأمن ذكر الله شود.
- روزهاي ششم و هفتم به بعد حالات معنوي بندگان خدا در سفر معنوي حج به رخ عيان مي گردد و هر كس براي قبولي در مسير معرفت حق تعالي مي كوشد با آمادگي بهتري بر آستان هستي بخش خود را عرضه كند و اينجا بازار ناز و نياز است كه هر چه نيايش بيش، ناز خريدار مضاعفي مي يابد و چه زيباست درك آنانكه كوچكي خود و بزرگي نيازشان را به محضر بي نياز عرضه مي كنند چه باشگوه هنگامي كه به خاك افتادن نيازمندان به درگاه كريم كه او اراده اش بر كرامت و بخشش است.
سفر به بيابانهاي اطراف مكه نه از براي درك سختي بلكه براي تطهير بيشتر جان و گذران مراحل از درون شناسي و علو درجات روح است چرا كه پروردگارت تو را به بندگي قبول كرده و اينك افتخار اين جايگاه را به اعلي منازل اعطا مي كند و او از رحمانيت تو را به عباداتي فرا مي خواند تا ارتقاي ايمان و موافقت را از خزانه بيكرانش فزونتر دهد و به برندگان معلوم گردد كه او در عطايش دريغي ندارد و در كرامتش بي منتهاست و اين است رمز حج مقبول كه آتش درك آن هميشه در وجود مومنان شراره مي كشد خاموش شدني نيست و اين منبع گرمابخش نيز از كرامات صاحب نعمات عاليه هستي است كه بنده را مفتخر ساخته است.
- ميزبان براي ميهمان خواني گسترانيده است كه آدابي دارد نه از براي ارج نهادن براي صاحب ضيافت بلكه از حيث شهرت مهمان تا او نيز كرامت بياموزد و عزت را ملكه ذهن خود گرداند. صاحب هستي بار عامي داده تا همه خلائق در ايام حج به يكباره گردش جمع شوند و او سررشته محبت بر عامليان بگستراند و بر همه خاكيان عفو عمومي كند و نهايت مهرباني را ياد آوري كند.
- اين روزها در شهر امن الهي عبور و مرور كمتر عيان است و خيابانها، كوي و برزن نفس مي كشند تو گويي سرزمين مكه نيز ماموريتي عظيم براي كشيدن بار بزرگ پالايش بندگان و برپايي جشن بزرگ بندگي را براي خود قائل است. سرزمين نور نيز در آيه ساختن دلهاي مومنين خود را آماده مي كند و قرار است تا اندك زماني ديگر هلهله توحيد و يكتاپرستي ابراهيميان در برابر سركشي طاغوتيان و نمروديان غلبه يابد و صلاي رستگاري در دستگاه خلقت دميده شود.
- اطراف كعبه نيز آرام شده تا فرزندان آدم در خلوتگاه خويش سرود ارادات به آستان رب الارباب بسرايند و صداي طنين دلبستگي خود را در ميان پژواك بت پرستي مدرن امروز به اعلي درجه فرياد كنند كه هنوز ابراهيم براي بت پرستان رقيبي ديرينه است و خداي ابراهيم رحمت واسعه بر بالهاي ملائك باز كرده تا اهل زمين بدانند فرياد توحيد خاموش ناشدني است.
- در ميان خروش و همهمه اصحاب و پيروان محمد (ص) به ناگاه مردي از تبار نور، رايت سرخ شهادت برافراشته وعزم ديار ديگري مي كند و همه حاضران را به اعجاب وا مي دارد. آنان كه روز هشتم ذي الحجه را در حرم مي گذرانند به چشم دل مي بينند كه خيل حاجيان به سوي عرفات مي روند و كارواني كوچك اما به بزرگي تاريخ براي عرفه و مشعر و مناي خود مقصدي ديگري را نشانه رفته است تا با احرام خويش به محضر حق تعالي برسند و اينجا رسالت حسين (ع) طلوع مي كند و خورشيدش هر سال همزمان با ظهر روز هشتم پرفروغ تر از هميشه براي رهايي بشر از ظلم و جهل نورافشاني دارد.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]